Napoved cene Bitcoinov: BTC pade po neuspehu na 39.400 USD

Dnevna tehnična analiza Bitcoin BTC

  • Cena Bitcoin trenutno sedi na vrhu ravni zdrave podpore.
  • Odstotek krožne oskrbe, ki se vsaj 2 leti ni premaknil, je dosegel enomesečni minimum.

Cena Bitcoina se je z 39.400 dolarjev znižala na 38.225 dolarjev, pri čemer je v skupni vrednosti izgubila nekaj več kot 1000 dolarjev. To soboto se je BTC spogledal s psihološko stopnjo v višini 40.000 dolarjev, preden se je umaknil. Poglejmo si podrobneje s tehnično analizo.

Cena Bitcoin je na vrhu zdrave podpore

Pred zadnjim dvodnevnim medvedjim dejanjem je bila cena Bitcoina sredi bikovskega porasta, ko je skočila s 30.300 na 39.400 dolarjev, kar je skoraj 9.000 dolarjev večje skupne vrednosti. Indeks relativne trdnosti (RSI) se je po nedavnem negativnem gibanju cen znižal s 64 na 61.

Slika: BTC / USD na dan

Če pogledamo IOMAP IntoTheBlock, cena Bitcoina sedi na vrhu kopice zdravih podpornih ovir. Najbližja podporna linija je 37.600 USD. Prej je 805.000 naslovov tukaj kupilo nekaj več kot 470.000 BTC.

Slika: IntoTheBlock

4-urni grafikon cen Bitcoinov je utripal tri negativne signale:

  1. MACD kaže na trajni medvedji zagon na trgu.
  2. 20-palčni SMA se je s podpore obrnil na odpor.
  3. Parabolični SAR se je spremenil iz bikovega v medvedji.

Slika: BTC / USD 4-urni

Bitcoin so v gibanju

Glede na Glassnode je odstotek ponudbe bitkoinov v obtoku, ki se vsaj 2 leti ni premaknil, dosegel najnižjo mesečno stopnjo 46,168%. Prejšnji enomesečni najnižji znesek 46.200% je bil zabeležen 7. februarja 2021. Za zdaj ni jasno, ali je to pozitiven ali negativen znak. Moramo počakati in gledati.

Mike Novogratz: Bikovski Bitcoin rally se bo podaljšal do leta 2022

V nedavnem intervjuju o podcastu Alpha Trader je Mike Novogratz, izvršni direktor podjetja Galaxy Digital, delil svoja razmišljanja o bikovskem trgu Bitcoinov. Novogratz je dejal, da bikovski trg še zdaleč ni končan, saj naj bi se BTC v naslednjih 22 mesecih zvišal. Pričakuje, da bodo velike banke kmalu začele ponujati kripto storitve.

V kar sem resnično prepričan, je, da smo še zelo zgodaj v ciklusu posvojitve za velike institucije. Še niste videli velikih bank, da bi izšle s svojo ponudbo. Naj vam z gotovostjo povem, da prihajajo. Res bom presenečen, če Bitcoin letos ne bo višji in leto pozneje višji.

Medtem ko Bitcoin nadaljuje s podaljšanim delovanjem, je izvršni direktor Galaxy Digital poudaril ključne dejavnike, ki spodbujajo rast vodilnega kripto sredstva.

Covid je vse spremenil z makro ozadjem trdih sredstev in Bitcoin je tako dobro razvit, ustvarjen kot trdno sredstvo, da se je krivulja sprejemanja pospešila. Paul Tudor Jones ga je pogledal in rekel: “Vau, to resnično deluje kot težko sredstvo …”

To je največje distribuirano sredstvo kdaj koli zunaj dolarja, zato imate to zgradbo skupnosti, ki v nadaljevanju pripoveduje zgodbo o tem, zakaj je pomembno

Novogratz je razkril tudi trenutno sestavo kripto portfelja Galaxy Digital. Trenutno portfelj sestavljajo 70% Bitcoin, 25% Ether in 5% DeFi (decentralizirano financiranje).

Trenutno smo verjetno 70% Bitcoinov, 25% Ethereuma (ETH) in 5% DeFi (decentraliziranih financ). Zdi se mi, da imam ustrezen portfelj, prilagojen tveganju in nestanovitnosti.

Guggenheimov Scott Minerd: Bitcoin reli nevzdržen, vendar bi lahko šel na 600.000 dolarjev

Scott Minerd, glavni direktor za naložbe v Guggenheimu, je dejal, da lahko Bitcoin sčasoma doseže ceno 600.000 USD. Minerd je v nedavnem intervjuju za CNN opozoril, da desetletna raziskava podjetja o bitcoinih kaže, da lahko digitalno sredstvo potencialno doseže to raven cen.

Po njegovih izračunih bi bila, če je ponudba Bitcoina enaka zlatu, cena med 400.000 in 600.000 USD.

Če upoštevate ponudbo Bitcoina glede na ponudbo zlata na svetu in kakšna je skupna vrednost zlata, če bi Bitcoin šel na te vrste številk, bi govorili o 400.000 do 600.000 USD na Bitcoin.

Bitcoin je v rasti cen že od novembra 2020. Vrhunec je dosegel januarja, ko je cena naglo naraščala na najvišjo raven nad 41.000 ameriških dolarjev. Vendar je padel na raven 30.000 dolarjev, kripto skupnost pa se je spraševala, ali gre za nov medvedji trg ali le za popravek na 20.0000 dolarjev.

Minerd je dejal, da je umik zaradi tega, ker institucionalna udeležba še ni dovolj močna, da bi podprla tako hiter skupek. Prepričan pa je, da se bo institucionalna udeležba razširila in povečala potencial Bitcoina, da ohrani svojo rast, saj postane pomembnejše sredstvo v svetovnem gospodarstvu.

Kriptovaluta je prišla na področje spoštovanja in bo v svetovnem gospodarstvu postajala vedno bolj pomembna.

Ciljna cena za Bitcoin v višini 600.000 dolarjev je popravek navzgor od 400.000 dolarjev, ki jih je Minerd prej navedel kot ciljno ceno. Po umiku BTC so analitiki JP Morgan dejali, da bo Grayscale, največja svetovna platforma za upravljanje digitalnih sredstev, igrala ključno vlogo pri vrnitvi cene nad raven 40.000 USD, s katere je padla.

Pričakuje se, da bo cena Bitcoinov dosegla te ravni

Cena bitcoinov se bo verjetno znižala na podporo v višini 37.600 USD, ko bodo medvedi prevzeli odgovornost za ceno. Po tem se lahko BTC dvigne, če gre za začasni popravek.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me