Napoved cene Bitcoinov: BTC se je v zadnjih 5 dneh znižal za> 7.500 USD

Dnevna tehnična analiza Bitcoin BTC

  • Bitcoin je v zadnjih petih dneh padel za skoraj 20%.
  • MACD se je med to spiralo navzdol spremenil iz bikovega v medvedji.

Bitcoin se je v zadnjih petih dneh precej znižal in padel za več kot 7.500 ameriških dolarjev. Zdaj cena niha malo nad 32.500 USD. Ali je na kartah sesutje pod 30.000 USD? Oglejmo si.

BTC pade za skoraj 20%

Bitcoin je uspešno premagal ovire v višini 38.000 in 35.000 dolarjev od podpore do odpora. Od zdaj naprej vrhunska kriptovaluta sedi na vrhu 20-dnevnega SMA. Vendar ni videti, da se bo ta raven držala. MACD se je iz zelene spremenil v rdečo, kar kaže, da je celotni zagon na trgu medvedji.

btc / usd dnevni grafikon 011321

Slika: Dnevni grafikon BTC / USD

Ko se Bitcoin prebije pod 20-dnevno SMA, se bo soočil z dvema zdravima podpornima stenama na 31.000 in 29.000 dolarjev. Na prejšnji ravni je 337.000 naslovov kupilo 250.000 žetonov BTC. To se zdi dovolj močna raven, da absorbira kar nekaj prodajnega pritiska.

grafikon obsega btc / usd 011321

Slika: IntoTheBlock

50-bar SMA je prestopil 20-bar SMA, da je v 4-urnem časovnem okviru oblikoval medvedji vzorec križa. To bi lahko pomenilo, da je na kartah nadaljnji padec. Glede na parabolično SAR je splošno tržno razpoloženje na robu, da se spremeni iz bikovega v medvedji.

btc / usd 4-urni grafikon 011321

Slika: BTC / USD 4-urni grafikon

Bitcoin kitovi še naprej kupujejo dip

Med nenadnimi popravki Bitcoina na nekaj več kot 30.000 ameriških dolarjev se zdi, da veliko naslovov kitov kopiči sredstvo. Cene BTC so se nedavno povišale za 23%, ko je konec tedna naglo narasel na najvišjo vrednost blizu 42.000 USD. Vendar so naslovi kitov pokazali vedenje kopičenja, kar pomeni, da veliki vlagatelji kupujejo sedanji dip.

Naslovi denarnic z več kot 1.000 BTC še naprej rastejo kljub nenadnemu padcu vrednotenja, kot kažejo podatki raziskovalca Eliasa Simosa. Simos je zaključil, da so kiti “požirali” Bitcoin med panično prodajo, ki so jo ustvarili mali vlagatelji.

Tržni podatki kažejo 4-odstotno povečanje naslovov kitov od 2. decembra, medtem ko je število manjših naslovov (manj kot 0,01 BTC) upadlo za več kot 6%.

Analitik Lark Davis je nedavno vlagatelje BTC opozoril, naj se med potopom izogibajo temu, da bi postali “hrana za kite”. Po njegovem mnenju veliki vlagatelji trg pretresajo, medtem ko ga okrajšajo, da bi ustvarili dobiček.

PayPal v 24 urah gosti 242 milijonov USD kripto trgovanja

Plačilni velikan PayPal je podvojil svoj prejšnji obseg kriptovalut, saj je na platformi pred kratkim zamenjalo virtualna sredstva v vrednosti 242 milijonov dolarjev. Zdi se, da je družba za plačila vse bolj priljubljena med trgovci na drobno, saj se nedavni rekord obsega podjetja dogaja ob stalnem rasti cen Bitcoinov.

Uporabnik Twitterja Toomas Zobel je domneval, da je povečanje obsega verjetno posledica kapitulacije maloprodaje, kot poroča Cointelegraph.

Mnogi v skupnosti kriptovalut so pohvalili vstop PayPala v kripto, saj nove uporabnike usmerja k digitalnim sredstvom. Vendar pa je več drugih kritiziralo PayPal, ker je ustvaril “zaprto” skupnost kriptovalut, ki ne podpira funkcije umika.

Uporabnik Twitterja Toomas Zobel je domneval, da je povečanje obsega verjetno posledica kapitulacije maloprodaje, kot poroča Cointelegraph.

Ali lahko ugotovimo, ali je šlo za nakup ali prodajo? Na tem ogromnem smetišču morda prodajalci na drobno kapitulirajo in ne ustvarjajo nakupnega pritiska.

Kripto storitve PayPal so dostopne prek Paxosove borze ItBit.

Mark Cuban: Bitcoin je "Trgovina vrednosti"

Mark Cuban, milijarder podjetnik in vlagatelj, je pred kratkim delil svoja stališča o kripto trgu. Po njegovem mnenju bo nekaj digitalnih sredstev, kot so Bitcoin, Ethereum in nekateri altcoini, uspelo preživeti trenutni špekulativni mehurček, tako kot zagonska podjetja, kot sta Amazon in eBay, preživela mehurček dot-com, medtem ko so ostali propadli..

Kuban je opozoril, da “kripto, podobno kot zlato, temelji na ponudbi in povpraševanju.” Na vprašanje o Bitcoin-u (BTC) je dejal, da meni, da je to “zaloga vrednosti”, in dodal, da “nima prave koristi”.

Decembra 2020 je Cuban na Twitterju sporočil, da bodo tisti, ki uporabljajo BTC za nakup blaga Dallas Mavericks, dobili 25% popust. Kuban je večinski lastnik profesionalne košarkarske ekipe Dallas Mavericks.

Glede na poročilo Blitz Weekly Mavs v zadnjem letu in pol sprejema Bitcoin kot plačilno sredstvo za igralne vstopnice in blago. Za obdelavo Bitcoin plačil uporabljajo BitPay.

Ključne ravni cen, ki jih je treba paziti na BTC

Cena bitcoina pri podporni oviri v višini 31.000 ameriških dolarjev je ključnega pomena pri splošnih obetih cenovnega grafikona. Če se cena Bitcoina prebije pod to območje, se bo parabolični SAR v 4-urnem grafikonu obrnil z bikove na medvedjo in sprožil prekinitev na raven 29.000 USD.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me