Napoved cene Bitcoinov: BTC se umika po preizkusu psihološke ravni 28.000 USD

Dnevna napoved cene Bitcoin BTC

  • Bitcoin se je zmanjšal na 27.000 USD.
  • 10-dnevna SMA je močna podpora za BTC.

Bitcoin je prestopil raven 28.000 USD in to nedeljo dosegel novo najvišjo raven v višini 28.288,84 USD. Vendar se je cena od takrat znižala in dosegla 27.000 USD. Oglejmo si enodnevni in 4-urni grafikon, da dobimo boljšo perspektivo.

Bitcoin se umika s 28.000 USD

Vrhunska kriptovaluta je na 10-dnevnem SMA lepo sedela in je to raven uporabila za odbijanje in doseganje novih višin. Biki so se v ponedeljek začeli močno in zdi se, da bodo znova začeli napad na raven cen v višini 28.000 ameriških dolarjev, potem ko so si povrnili psihološko cono v višini 27.000 dolarjev.

Slika: Dnevni grafikon BTC / USD

Vendar je treba opozoriti, da je indeks relativne moči (RSI) zašel na prekupljeno ozemlje. To kaže, da je sredstvo trenutno precenjeno in se lahko kmalu sooči z novim popravkom. Oglejmo si 4-urni grafikon, da dobimo boljšo predstavo o cenah.

Slika: BTC / USD 4-urni grafikon

Po zavrnitvi na ravni odpornosti 27.600 USD je imela cena tri zaporedne rdeče sveče in se spustila pod 10-bar SMA. Kupcem je uspelo povrniti nadzor in 10-barov SMA obrniti z odpora na podporo. MACD kaže na trajni bikovski zagon.

Drugi najbogatejši človek v Mehiki: Bitcoin je “najboljša naložba doslej”

Ricardo Salinas Pliego, predsednik konglomerata Grupo Salinas, je pred kratkim dejal, da je svoj prvi Bitcoin kupil leta 2013. Pliego, drugi najbogatejši človek v Mehiki, je za Cointelegraph dejal, da je nakup BTC njegova “najboljša naložba doslej”.

Potem ko je zdržal vse do najvišjih vrednosti leta 2017, je vse svoje pozicije prodal po 17.000 USD in jih pozneje znova kupil po nižji ceni. Salinas trenutno ima v BTC približno 10% svojega likvidnega portfelja in nobenega od njih ne namerava kmalu prodati.

Rad bi sedel še pet ali deset let.

Salinas je opozoril, da ga je Bitcoin sprva pritegnil kot sredstvo menjave. Vendar je zdaj prepričan, da potencial Bitcoina ostaja v zalogi vrednostnih lastnosti. Po njegovem mnenju so lastnosti Bitcoina še posebej privlačne v latinskoameriških gospodarstvih, kjer se razpada fiat valuta in se širi inflacija.

Kar se dogaja v Venezueli, v Argentini, kjer se fiat denar propada, je postalo škandal (…) Resnično vam odpira oči za problem fiat gotovine.

Po mnenju milijarderja je Bitcoin naravni rezultat evolucije denarja, od fizičnega do digitalnega.

Bitcoin je bit in bajt v etru, dobra stvar pa je, da ga ni mogoče zaničiti in ga ne moremo zapleniti tako enostavno.

Tržna kapitalizacija Bitcoina je zdaj več kot Visa

Po božičnem razcvetu Bitcoinov je kovanec presegel MasterCard in Visa, ki je po tržni kapitalizaciji po oceni Asset Dash postal 11. največje sredstvo. Trenutno je tržna kapitalizacija sredstva 461,9 milijarde dolarjev, kar je za dve milijardi dolarjev višja od delnice Visa, kar je 459,9 milijarde dolarjev. Tržna kapitalizacija Mastercarda je 332 milijard dolarjev.

Za prevzem naslednjega največjega premoženja po tržni omejitvi, delnic razreda B v Berkshire Hathaway, mora Bitcoin svoji tržni omejitvi dodati dodatnih 70 milijard dolarjev. Berkshire Hathaway ima tržno kapitalizacijo 531,4 milijarde dolarjev.

Da bi preusmeril Berkshire Hathaway, bi moral Bitcoin doseči ceno 28.602 USD. Verjetno bi to lahko razdražilo izvršnega direktorja Berkshire Hathawaya Warrena Buffetta, ki je Bitcoin že zavrnil kot “podganji strup na kvadrat”. Če Bitcoin uspe doseči vrh Berkshire Hathaway, bo postal deseto največje sredstvo po tržni kapitalizaciji.

Sivine so v 24 urah kupile nekaj več kot 12.000 BTC

Grayscale Bitcoin Trust je pred kratkim v 24 urah dodal 12.319 Bitcoinov, s čimer je celotno premoženje kriptovalut v upravljanju (AUM) potisnilo nad 15 milijard USD. Kot piše Bybt.com, ima Grayscale zdaj skoraj 589.000 Bitcoinov skupaj z 2,94 milijona Ethereuma.

Do nedavnega kopičenja prihaja potem, ko je Grayscale ustavil sprejemanje novih vlagateljev v svojih šestih skladih. Podjetje je v zadnjem času pritegnilo veliko pozornosti zaradi oglaševalske kampanje DropGold. Poročala je tudi o zanimanju za Ethereum v začetku decembra.

Nedavni skok cen Bitcoinov je povečal vrednost BTC sredstev v upravljanju Grayscale. Skupna vrednost sredstev podjetja Bitcoin zdaj znaša približno 14 milijard dolarjev, skupaj s skoraj 1,8 milijarde dolarjev premoženja Ethereuma.

Bitcoin Ključne ravni cen, ki jih je treba paziti na BTC

Če pogledamo enodnevni grafikon, lahko ugotovimo, da bo 10-dnevni SMA verjetno preizkusil v višini 24.500 ameriških dolarjev, če bo glavna kriptovaluta še enkrat zavrnjena. Kot smo že omenili, je bila ta raven za BTC močna. Biki bodo upali, da bo ostala močna, saj si prizadevajo za odpor v višini 27.600 USD.

Vendar pa bi bil odmor pod 10-dnevno SMA lahko katastrofalen, saj je naslednja zdrava podporna stena vse do 50-dnevne SMA (19.600 USD).

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me