Napoved cene Bitcoinov: BTC si opomore po padcu pod 30.000 USD

Dnevna tehnična analiza Bitcoin BTC

  • Bitcoin se je po utripanju signala o prodaji na dnevnem grafikonu znižal na 27.700 USD.
  • BTC je zdaj našel podporo pri srednjem pasu Bollinger v 4-urnem grafikonu.

Bitcoin je imel burni ponedeljek, ko se je glavna kriptovaluta odprla pri 33.000 USD in dosegla najnižjih 27.700 USD. Od takrat se je kupcem uspelo vrniti in ceno znižati na 32.700 USD.

Bitcoin se zniža pod 30.000 USD …. In nato opomore

Če pogledamo dnevni grafikon, lahko ugotovimo, da je cena utripala signal prodaje v obliki zeleno-devet svečnikov v zaporednem indikatorju TD. Po tem se je cena zvišala na 34.500 USD in se spustila na 27.700 USD.

btc / usddaily grafikon 010521

Slika: Dnevni grafikon BTC / USD

Indeks relativne moči (RSI) se še vedno giblje v območju prekupovanja, kar kaže, da je sredstvo še vedno predrago. MACD v 4-urnem grafikonu kaže na trajni medvedji zagon. Po drugi strani pa je cena našla podporo na srednjem pasu Bollingerja, potem ko se je cena odbila od spodnjega pasu.

btc / usd 4-urni grafikon 0010521

Slika: BTC / USD 4-urni grafikon

Kitovi BTC držijo

Po navedbah spletne platforme za analizo vedenja Santiment se je število naslovov z 10-1.000 BTC v zadnjem tednu zmanjšalo za več kot 1000. Vendar je videti, da kiti (naslovi imajo >1.000 BTC) so se povečale za vsaj 50.

bitcoin naslovi grafikon 010521

To je pozitiven znak, saj kaže, da kiti kmalu ne bodo razprodali svojih gospodarstev.

Mali vlagatelji, ki večinoma niso vključeni v BTC Bull Run

Bitcoin je podrl vse prejšnje cenovne rekorde, saj se je pred kratkim presegel mejo 34.500 USD. Že leta 2017 so BTC-jev bik v glavnem pripisovali malim vlagateljem, ki so špekulativne stave postavljali na novonastali trg kriptovalut od začetne nore ponudbe kovancev.

Takrat je “povprečni Joe” poganjal 1.300 +% dobiček BTC, kot poroča Chris Weston, glavni tržni strateg skupine IG, Chris Weston. Vendar so bili leta 2020 institucionalni vlagatelji obraz srečanja. Od teh vlagateljev se večinoma pričakuje, da bodo kmalu zasedli dolgoročne položaje brez načrtov prodaje.

Ti institucionalni vlagatelji se vračajo tudi na terminske trge Bitcoinov, kjer so odprte obresti na trgovski borzi v Chicagu pred kratkim presegle milijardo dolarjev. Zdi se, da svoje bilance krepijo z Bitcoinom, namesto da bi mu pustili, da sedi v gotovini. Mnogi korporativni velikani, ki zdaj podpirajo in vlagajo v Bitcoin, so bili že nekaj let močno ostro proti kovancu.

Druga glavna razlika je v tem, da se je cena Bitcoina v letu 2017 začela trgovati pri približno 1000 USD. Leta 2020 se je cena kovanca začela trgovati pri 7.200 dolarjih. Premoženje je danes očitno veliko dražje. Morda se vsi mali vlagatelji ne zavedajo, da jim ni treba kupiti celotnega bitcoina, da bi bili izpostavljeni sredstvu. Za razliko od leta 2017 naj bi vzhodnoazijski vlagatelji letos raztovarjali svoje bitcoine z izjemno hitrostjo.

Mike Novogratz priznava institucionalno posvojitev bikov

Mike Novogratz, izvršni direktor podjetja Galaxy Digital, je neprekinjeno rasti cen Bitcoina pripisal institucionalnim vlagateljem. V nedavnem intervjuju za BBC World News je Novogratz dejal, da vlade po vsem svetu tiskanje denarja in “zmanjševanje fiat denarja” spodbujajo tekoči boj Bitcoin (BTC). Vendar pa so institucionalni igralci, ki vlagajo v kripto sredstva, po njegovem mnenju morda večja zgodba.

Generalni direktor je opozoril, da so številna večja podjetja v zadnjem času spremenila svoje stališče do kriptovalut, kar bi lahko vplivalo na ponudbo razpoložljivih kovancev. Rekel je:

Zdaj vidimo mesta, kot je PayPal – pri 340 milijonih kupcev – servisirajo Bitcoin in prodajajo Bitcoin [skupaj] z velikimi zavarovalnicami v ZDA. Ko se institucije vselijo, ponudbe preprosto ni veliko […] Tam je veliko več kot 21 milijonov milijonarjev.

Odmevajoč Novogratovo izjavo je vlagatelj Raoul Pal dejal, da verjame, da je BTC mogoče doseči "med 400 tisoč in 1,2 milijona dolarjev" do konca leta 2021, če se bodo trendi nadaljevali. Pal je opozoril, da je bilo novembra 98% njegove tekoče neto vrednosti vloženo v BTC in Ether (ETH), vendar je dodal, da “še vedno [nima] dovolj v lasti”.

Novogratz je spremenil tudi svoje mnenje o tem, koliko odstotkov naj vlagatelji namenijo bitcoinom. Pred novembrom je dejal, da bi Bitcoiners morali v BTC vložiti do 3%. Vendar pa se je prejšnji mesec zavzel za nove vlagatelje, da v BTC namenijo 5%, ker se “Bitcoin ne vrača na nič.”

VanEck obnovi ponudbo za Bitcoin ETF

VanEck, družba za upravljanje naložb, je pripravljena uvesti Bitcoin ETF. Podjetje je pred kratkim vložilo prošnjo za odobritev „VanEck Bitcoin Trust“ pri ameriški komisiji za vrednostne papirje in borzo (SEC)..

Še septembra 2019 je VanEck s SEC umaknil svojo pot za Bitcoin ETF. Kot je bilo predlagano v prejšnji prijavi, bi ETF trgoval na borzi Cboe BZX. Komisija je doslej zanikala vse poskuse uvedbe BTC ETF.

Vendar pa več strokovnjakov zdaj upa zaradi uspešnosti Bitcoina in sprejetja v letu 2020. Sredstvo je letos pritegnilo pozornost institucionalnih vlagateljev in se zbralo čez 34.000 USD.

Generalni direktor MicroStrategy Michael Saylor je dejal, da ima podjetje v načrtu lastništvo Bitcoina v vrednosti milijarde dolarjev. Medtem so druga večja podjetja, kot sta Square in zavarovalniški MassMutual, stavila manjše stave na vodilno kriptovaluto..

Posledice Bitcoin ETF bi bile verjetno velike. Makro analitik in vlagatelj Raoul Pal pravi, da plimovalni val institucionalnih vlagateljev čaka na ustanovitev takega sklada.

Ključne ravni cen, ki jih je treba paziti na BTC

Navzgor ostaja najpomembnejša raven za Bitcoin 34.500 USD. Kupci morajo prestopiti to psihološko raven, da nadaljujejo z napadom. Medvedi se bodo morali prebiti pod srednji pas Bollingerja (32.000 USD), da bodo obrnili ta zagon navzgor.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me