Hoe zal Ripple de toekomst van geldovermakingen veranderen?

Vandaag stuurt de wereld $ 155 biljoen over de grenzen heen. Het monopolie op dit gebied is momenteel in handen van SWIFT. Een bankoverschrijving via SWIFT duurt tussen de 3 en 5 dagen. Ripple, een nieuw bedrijf met slechts 200 medewerkers, heeft grote ambities. Wat zijn zijn ambities? Deze zijn bedoeld om een ​​revolutie teweeg te brengen in grensoverschrijdende overschrijvingen met Blockchain-technologie.

In het bijzonder streeft het bedrijf ernaar de XRP digitaal activum als valutabuffer voor grensoverschrijdende betalingen. Hierdoor zijn overdrachtssnelheden van 4 seconden mogelijk. Ook zal de XRP-valuta 1500 transacties per seconde mogelijk maken, evenals een verlaging van 60% in overdrachtskosten. Gezien deze netto technische kenmerken van Bitcoin en ETH en het feit dat er 100 miljard munten zijn gemaakt, is het duidelijk dat XRP specifiek is ontworpen voor grensoverschrijdende overschrijvingen. In 2012-2013 begon OpenCoin met het ontwikkelen van een nieuw betalingsprotocol genaamd Ripple Transaction Protocol (RTXP) gebaseerd op de concepten van Ryan Fugger. Het Ripple-protocol maakt directe en directe geldoverdracht tussen twee delen mogelijk.

De website van Ripple beschrijft het open-sourceprotocol als ‘basisinfrastructuurtechnologie voor interbancaire transacties – een neutraal hulpprogramma voor financiële instellingen en systemen’. Het protocol stelt banken en niet-bancaire financiële dienstverleners in staat om het Ripple-protocol in hun eigen systemen op te nemen en hun klanten daarom in staat te stellen de service te gebruiken.

Momenteel houdt een gereguleerde financiële instelling ‘fondsen aan en geeft ze tegoeden uit namens klanten’. Ten tweede bieden marketmakers zoals hedgefondsen of valutahandelbureaus liquiditeit in de valuta waarin ze willen handelen. In de kern is Ripple gebaseerd op een gedeelde, openbare database of grootboek waarvan de inhoud bij consensus wordt bepaald..

Om het voorgestelde plan te voltooien, heeft Ripple drie tools ontwikkeld:

  1. XCurrent
  2. XRapid
  3. XVia

1. XCurrent is de bedrijfssoftwareoplossing van Ripple waarmee banken grensoverschrijdende betalingen onmiddellijk kunnen afwikkelen met end-to-end-tracking. Met behulp van XCurrent sturen banken elkaar in realtime een bericht om betalingsgegevens te bevestigen voordat de transactie wordt gestart en om de levering te bevestigen zodra deze is vereffend. Het bevat een regelboek dat is ontwikkeld in samenwerking met het RippleNet Adviesraad die voor elke transactie zorgt voor operationele consistentie en juridische duidelijkheid.

LEES vijf redenen om in mei 2018 Ripple XRP te kopen

2. XRapid maakt op unieke wijze gebruik van een digitaal activum, XRP, om on-demand liquiditeit te bieden, wat de kosten drastisch verlaagt en real-time betalingen in opkomende markten mogelijk maakt. XRP is gebouwd voor zakelijk gebruik en biedt banken en betalingsproviders een zeer efficiënte, schaalbare, betrouwbare liquiditeitsoptie om grensoverschrijdende betalingen te verwerken.

xrapid rimpel xrp

3. XVia is voor bedrijven, betalingsproviders en banken die betalingen via verschillende netwerken willen verzenden met behulp van een standaardinterface. De eenvoudige API van XVia vereist geen software-installatie en stelt gebruikers in staat om naadloos betalingen wereldwijd te verzenden met transparantie in de betalingsstatus en met uitgebreide informatie, zoals facturen, bijgevoegd.

Momenteel, Ripple-partners gebruiken de XCurrent-tool. De XRapid-tool en de XRP-valuta bevinden zich momenteel in de testfase. Cuallix was de eerste bank die XRapid en XRP heeft getest. Cuallix zei dat de tests een succes waren. Ook zullen de Japanse banken Woori en Shinan Bank deze maand XRapid- en XRP-testresultaten bekendmaken. Het is vermeldenswaard dat het gebruik van XRapid de kosten van grensoverschrijdende overschrijvingen met 60% zal verlagen.

xrp kostenbesparingen

De laatste tijd hebben we veel positief nieuws over de XRP-valuta.

MoneyGram en Cuallix hebben aangekondigd dat ze XRP bij grensoverschrijdende overschrijvingen. Hetzelfde werd aangekondigd door MercuryFX, FlashFX en IDT. Selly, West Coast Classic Cougar en BiChip hebben aangekondigd dat ze betalingen in XRP-valuta accepteren.

Steeds meer partners maken ook gebruik van xCurrent. LianLian International – een toonaangevend Chinees geldservicebedrijf met een vergunning in Hong Kong met 150 miljoen geregistreerde gebruikers in de regio – heeft zich aangesloten bij RippleNet om realtime, grensoverschrijdende overmakingen, factuurbetalingen en e-commercebetalingen te ontvangen.

LEES Crypto-analist zegt dat de XRP van Ripple nog steeds echt bruikbaar is en mogelijk doorgaat met rallyen

LianLian zal xCurrent gebruiken – de verrekeningsoplossing van Ripple die end-to-end tracking biedt – om grensoverschrijdende transacties tussen China, de VS en Europa mogelijk te maken. LianLian sloot zich aan bij het bestaande netwerk van Ripple van meer dan 100 financiële instellingen om zijn klanten snellere, goedkopere en probleemloze grensoverschrijdende betalingsoplossingen te bieden.

Deze maand zullen een paar beurzen XRP toevoegen aan de handel:

– XRP wordt vermeld op Coinfield. (15 februari)

– XRP staat genoteerd op Crypto Emporium (16 februari)

– XRP staat vermeld op Bitpoint (18 februari)

– XRP staat genoteerd op Coinsquare (uiterlijk 28 februari)

Dit nieuws zal niet onopgemerkt blijven. Grote investeerders wachten op dit soort nieuws om te investeren. Dit nieuws, evenals andere nieuwe partners die Ripple-oplossingen voor grensoverschrijdende verzending zullen toepassen, zullen in de loop van de tijd een cumulatief effect hebben op de stijging van de XRP-prijs..

Zoals u kunt zien, werken steeds meer financiële instellingen samen met Ripple. In de nabije toekomst is het gebruik van XRapid en XRP door MoneyGram en Cuallix een logische en natuurlijke stap. Uiteraard kost het implementeren en testen met XRapid en XVia tijd. Op dit punt doet Ripple alles wat nodig is om grensoverschrijdende transacties een nieuw tijdperk in te laten gaan. Als Ripple er de komende jaren in slaagt om een ​​marktaandeel van 10% (van het totale bedrag dat momenteel aan de wereld wordt overgedragen) veilig te stellen, komt het goed. Ripple zorgt voor een snellere geldcirculatie in de wereld. Een snellere geldstroom zal meer winst opleveren voor bedrijven die Ripple-technologie gebruiken. Het geld zal in een kortere tijd meer geld opleveren.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me