RIPPLE Vs. SNEL

Gepubliceerd op: 20 december 2017 – Laatste update: 3 maart 2018

Zo’n artikel was nodig! Waarom? Omdat de twee bedrijven directe concurrenten zijn op hetzelfde marktsegment. Een oud bedrijf dat de grensoverschrijdende transfermarkt domineert en een nieuw revolutionair technologiebedrijf dat een deel van deze enorme grensoverschrijdende transfermarkt wil overnemen.

Rimpeling

Het bedrijf Ripple is de maker en ontwikkelaar van het Ripple betalingsprotocol en uitwisselingsnetwerk. Oorspronkelijk heette het Opencoin en tot 2015 omgedoopt tot Ripple Labs, het bedrijf werd opgericht in 2012 en is gevestigd in San Francisco, Californië..

De makers zijn: Ryan Fugger, Jed McCaleb en Chris Larsen.

Ripple is een particulier gefinancierd bedrijf. Het heeft vijf financieringsrondes afgesloten, waaronder twee rondes van engelenfinanciering, een ronde van startkapitaal, een ronde A en een ronde B ronde.

Datum

Financiering

type

Investeerder

Bedrag

(miljoen $)

april 2013

Engel

Andreessen Horowitz, FF Angel LLC, Lightspeed Venture PartnersPantera hoofdstad,  Vast Ventures, Bitcoin Opportunity Fund

2.5

mei 2013

Engel

Google VenturesIDG Capital Partners

3.0

november 2013

Zaad

Core Innovation Capital, Venture51, Camp One Ventures, IDG Capital Partners

3.5

Mei 2015

Serie A

IDG Capital Partners,  Seagate-technologieAME Cloud Ventures, China Rock Capital Management, China Growth Capital, Wicklow Capital, Bitcoin Opportunity Corp, Core Innovation Capital, Route 66 Ventures, RRE Ventures, Vast Ventures, Venture 51

28

Oktober 2015

Serie A

Santander Inno Ventures

4

September 2016 Serie B Standard CharteredAccentureSCB Digital VenturesSBI HoldingsSantander InnoVenturesCME GroupSeagate-technologie 55

Rimpeling biedt één probleemloze ervaring om wereldwijd geld te verzenden met behulp van de kracht van blockchain. Door lid te worden van het groeiende, wereldwijde netwerk van Ripple, kunnen financiële instellingen de betalingen van hun klanten overal ter wereld direct, betrouwbaar en kosteneffectief verwerken. Banken en betalingsproviders kunnen het digitale activum XRP gebruiken om hun kosten verder te verlagen en toegang te krijgen tot nieuwe markten.

Met kantoren in San Francisco, New York, Londen, Sydney, India, Singapore en Luxemburg, heeft Ripple meer dan 100 klanten over de hele wereld. Momenteel heeft het ongeveer 200 medewerkers.

wat is rimpel

In de zomer van dit jaar heeft Ripple drie gespecialiseerde tools gemaakt: xCurrent, xRapid, XVia. Elk van de drie instrumenten die worden gebruikt om een ​​bepaald segment van de transfermarkt aan te pakken. XCurrent is de on demand-applicatie die banken gebruikt om klantbetalingen te verwerken. XVia is de tool waarmee bedrijven verbinding maken RippleNet om betalingen te verzenden.

XRapid is het instrument waarmee XRP-liquiditeit kan worden aangeboden aan geïnteresseerden. In oktober van dit jaar kondigde Ripple aan: “Cuallix is ​​de eerste xRapid-Ripple-oplossing ter wereld geworden die XRP gebruikt als liquiditeitstool om de kosten van het verzenden van Amerikaanse grensoverschrijdende betalingen naar Mexico te verlagen.” Dit betekent dat XRP binnenkort zal worden gebruikt bij grensoverschrijdende overschrijvingen.

LEES Coinbase in gesprek met het door Acqui-Hire Ripple gefinancierde verhuurbedrijf Omni

<< Het Ripple Net Accelerator-programma is ontworpen om maximaal toe te wijzen $ 300 miljoen om prikkels te creëren om de acceptatie te versnellen. Het is niet anders dan in de begintijd van Visa. Het ruwe idee is: “we zullen u meneer Bank of mevrouw Bank betalen om uw gebruik van dit programma te versnellen. We betalen u in XRP. “Als ze geen XRP willen, hebben ze een optie om Amerikaanse dollars te gebruiken. >>

Dit is het antwoord van Brad Garlinghouse, CEO van Ripple aan een verslaggever die hem heeft gevraagd hoe hij banken zal overtuigen om de XRP-valuta te gebruiken bij grensoverschrijdende betalingen.

Op 28 november 2017 om CoinDesk’s consensus: Investeer in New York, TechCrunch-oprichter Michael Arrington onthulde dat hij $ 100 miljoen had opgehaald voor een hedgefonds dat gecodeerde activa zal kopen en behouden terwijl het investeert in symbolische verkopen en aandelen en schulden.

Gelanceerd onder een nieuwe entiteit genaamd Arrington XRP Capital, zal het fonds het eerste zijn dat alle limited partners (LP’s) verplicht om te investeren in XRP, de codering die RippleNet’s Ripple-software gebruikt. Het fonds zal ook XRP gebruiken voor alle uitkeringen en vergoedingen.

Door zijn technologie heeft Ripple een revolutie teweeggebracht in grensoverschrijdende geldoverdrachten. Door blockchain-technologie en XRP zijn de kosten van grensoverschrijdende overschrijvingen met 60% gedaald. Het belangrijkste aspect is ook het verminderen van de tijd die een geldoverboeking in beslag nam. Momenteel duurt een grensoverschrijdende geldoverdracht via SWIFT en de verouderde keten van correspondentbanken tussen de 3 en 5 dagen. Door middel van Ripple-technologie en de XRP vindt er binnen 4 seconden een grensoverschrijdende geldoverdracht plaats.

SNEL

De Global Interbank Financial Telecommunication Company (SWIFT), gevestigd in Terhulpen, België, werd opgericht in 1973. Haar werkterrein is de verzending van financiële berichten via het internationale SWIFTNet-netwerk.

Financiële berichten worden gebruikt om grensoverschrijdende geldovermakingen te vergemakkelijken. Het bedrijf heeft momenteel ongeveer 2.000 medewerkers.

SWIFT brengt financiële berichten over, maar houdt geen rekeningen voor haar leden en voert geen enkele vorm van verrekening of afwikkeling uit.

SWIFT vergemakkelijkt de overdracht van geld niet: het verzendt eerder betalingsopdrachten, die moet worden afgehandeld door correspondent accounts die de instellingen met elkaar hebben. Om banktransacties uit te wisselen, moet elke financiële instelling een bankrelatie hebben door ofwel een bank te zijn, ofwel door zich bij een (of meer) een bank aan te sluiten om van die specifieke zakelijke kenmerken te kunnen genieten..

rimpel betalingsprotocol

SWIFT is de industriestandaard geworden voor syntaxis in financiële berichten. De meeste internationale interbancaire berichten maken gebruik van het SWIFT-netwerk. SWIFT beheert nu $ 150 biljoen in zijn berichtenservice.

In 2016 werd een diefstal van 81 miljoen usd van de Bangladesh centrale bank via haar rekening bij de New York Nationale Bank werd herleid tot hacker penetratie van SWIFT’s Alliantie-toegang software, volgens een rapport van de New York Times. Het was niet de eerste dergelijke poging, erkende de vereniging, en de veiligheid van het transfersysteem werd dienovereenkomstig opnieuw onderzocht.

LEES Ripple’s Xpring investeert $ 2,2 miljoen aan startkapitaal in biometrische cyberbeveiligingsfirma

Kort na de meldingen van de diefstal door de centrale bank van Bangladesh, zou een tweede, kennelijk gerelateerde, aanval hebben plaatsgevonden op een commerciële bank in Vietnam. Beide aanvallen waren betrokken malware geschreven om zowel ongeautoriseerde SWIFT-berichten uit te geven als om te verhullen dat de berichten waren verzonden.

Als antwoord op de uitdaging van Ripple lanceerde SWIFT zijn Global Payments Innovation Initiative (GPII) initiatief. Door gebruik te maken van het huidige SWIFT-berichtensysteem en bankcorrespondentie, die de ruggengraat vormt van de oude grensoverschrijdende betalingen, is de GPII in wezen een reeks regels die banken verplicht om rationeler te handelen bij grensoverschrijdende betalingen, ondersteund door het volgen van betalingen en gegevens aan toezicht houden op hun naleving van nieuwe regels. Zoals je echter in de conclusies van dit artikel zult zien, is GPII verre van een echte concurrent voor Ripple. GDPII blijft een verbeterde berichtenservice en Ripple heeft een blockchain-technologie.

Conclusies.

Tegenwoordig stuurt de wereld meer dan $ 150 biljoen over de grenzen. Deze bedragen worden bijna volledig beheerd door SWIFT via haar financiële berichtendienst. Hieronder ziet u een vergelijking tussen RIPPLE en GDPII.

BBP1

Ik zie veel enthousiastelingen op verschillende websites die al zien dat Ripple deze kolossale bedragen beheert. Ik zeg dat we realistischer zijn. De weg die Ripple doorloopt, is niet gemakkelijk. Ik zeg net zo veel: als Ripple erin slaagt om ten minste 2% hiervan in de eerste 5 jaar te beheren, wordt het heel goed.

Het team van 200 medewerkers bij Ripple is zeer efficiënt. Als hij geen efficiënt team had, zou Ripple zich niet in deze laatste ontwikkelingsfase bevinden. Het feit dat Ripple meer dan 100 banken heeft overtuigd om hun technologie te testen, bewijst dit. Er komt een strijd tussen traditionalisme en de nieuwe blockchain-technologie. De oorlog om deze enorme markt te veroveren zal zwaar zijn en zal jaren duren. Ongetwijfeld zal de blockchain-technologie worden opgelegd. Ripple en XRP zal langzaam maar zeker een deel van deze enorme grensoverschrijdende transfermarkt veroveren.

Ik denk dat 2018 een belangrijk jaar zal worden in de ontwikkeling en het gebruik van de XRP als buffervaluta bij grensoverschrijdende betalingen. Op het moment dat ik dit artikel aan het schrijven ben, XRP / USD staat genoteerd op $ 0,70. Iedereen vraagt ​​wanneer we een nieuwe sprong in de XRP-prijs hebben? Binnenkort worden nieuwe samenwerkingsverbanden met banken aangekondigd. Volgens de laatste informatie zal XRP worden verhandeld op Coinbase. Maar ongetwijfeld zal het nieuws dat de XRP-prijs tot $ 3-5 wordt het gebruik van XRP bij grensoverschrijdende betalingen. Tegen die tijd, HOLD!

“Ik denk niet dat je een paard en wagen een raceauto kunt laten bijhouden”

(Brad Garlinghouse, CEO van Ripple)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me