Zal Ripple beter presteren dan Ethereum?

Vanaf mei 2018 bezetten Ethereum en Ripple de tweede en derde slots op basis van marktkapitalisatie op CoinMarketCap, alleen achter Bitcoin

Er is een aanzienlijke kloof tussen de twee, en niet alleen wat de marktkapitalisatie betreft.

De marktkapitalisatie van Ethereum is ongeveer $ 60 miljard met een ETH tot USD-prijs van $ 600, terwijl de marktkapitalisatie van Ripple ongeveer $ 24 miljard is met een prijs van $ 0,60 / XRP. Dit is grotendeels een functie van hun enorm verschillende voorraden. Het circulerende aanbod van Ethereum is net geen 100 miljoen, terwijl Ripple net geen 40 miljard is. 

En dan is er de use case. Ethereum is ontworpen als een platform waarop andere blockchain-technologieën en tokens kunnen worden gebouwd. Ripple daarentegen is ontworpen om banken en andere traditionele financiële instellingen in staat te stellen gemakkelijker geld over nationale grenzen heen te wisselen. Ethereum is sterk gedecentraliseerd, terwijl Ripple het model is voor een gecentraliseerde cryptocurrency. 

De keuze tussen Ripple en Ethereum qua investering hangt grotendeels af van wat u verwacht de toekomst van cryptocurrency eruit zien, zowel op korte als op lange termijn. 

De zaak voor een gedecentraliseerde toekomst

Als platform hangt het uiteindelijke succes van Ethereum grotendeels af van de gedecentraliseerde apps die erop zijn gebouwd. Als de voorbode van het zogenaamde Web 3.0 hoopt Ethereum de nieuwe generatie internettitans zoals Facebook, YouTube en PayPal te hosten met een gedecentraliseerd formaat. 

Wat dat in wezen zou betekenen, zijn apps voor dagelijks gebruik die zijn gemaakt op de Ethereum-blockchain, transacties uitvoeren in met Ethereum compatibele tokens en Ethereum gebruiken voor zijn verwerkingskracht.. 

De korte termijn visie is grotendeels verbonden met de gezondheid van de cryptocurrency markt in het algemeen. Ethereum heeft een groeiende stal van gedecentraliseerde apps, maar geen enkele concurreert momenteel met standaard internet-apps. Als de op een na grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie, zal een groot deel van de kortetermijngroei van Ethereum verband houden met speculatie op en investeringen in de cryptocurrency-ruimte in het algemeen. Dit betekent dat de vooruitzichten op korte termijn worden beperkt door factoren waarop Ethereum geen controle heeft: overheidsregulering, acceptatie, de prijs van Bitcoin en meer.. 

De langetermijnvisie van Ethereum is een beetje rooskleuriger, maar daarom niet minder riskant. Er is een mogelijkheid voor absoluut wilde groei als Ethereum inderdaad het platform en de brandstof blijkt te zijn voor de volgende generatie grote internettoepassingen. Dit komt met een aantal belangrijke kanttekeningen. Ten eerste gaat het ervan uit dat Ethereum, en niet een concurrent, de basis wordt voor het nieuwe internet. Het gaat er ook van uit dat consumenten om te beginnen een nieuwe vorm van internet willen. Het idee van decentralisatie is populair onder de technologische literatoren, maar het is nog niet tot de massa gefilterd. Ze verwachten gewoon dat het internet werkt, net zoals de elektriciteit in hun stopcontacten thuis. Ten slotte wordt ervan uitgegaan dat applicaties die op de Ethereum-blockchain zijn gemaakt, wijdverspreid worden gebruikt. Dit heeft op zichzelf twee componenten. Het vereist dat de nieuwe Ethereum-apps worden overgenomen door reguliere consumenten, en het vereist dat bestaande internetreuzen zoals Facebook marktaandeel verliezen. Dat is een riskante gok, gezien de monetaire voorsprong die de meeste van die bedrijven genieten.

LEES XRP Market Cap – Echt probleem? Alles wat u moet weten

Een centrale kracht

Ripple heeft een vrij eng gedefinieerde use-case. Het streeft ernaar het overdrachtsmedium bij uitstek te zijn voor banken, bedrijven en particulieren die internationale transacties uitvoeren. Het huidige systeem vereist vaak dat banken of betalingsverwerkers grote hoeveelheden liquiditeit bij de hand hebben, en ontsporing kan optreden wanneer transacties tussen twee valuta’s lang duren om te verwerken. Terwijl de transacties worden verwerkt, kan de prijs verschuiven, waardoor de bank in feite het saldo moet opeten. Het is een beperkte use-case, maar een enorme. Sommige schattingen van alleen de overmakingsmarkt alleen – of overboekingen van particulieren naar particulieren in andere landen – schatten de omvang rond $ 600 miljard per jaar. Dat geldt niet voor puur bank-naar-bank-transacties en business-to-business-transacties, die ordes van grootte groter zijn. 

Dit zorgt voor een ander korte- en langetermijnbeeld voor Ripple, hoewel beide sterk afhankelijk zijn van de acceptatie door de industrie. Als Ripple algemeen wordt aangenomen als de betalingsoverdrachtmethode bij uitstek, kan het in relatief korte tijd enorme winsten op korte termijn boeken. Aan de andere kant worden die winsten afgetopt door de omvang van de markt. Hoewel het een grote markt is, is deze in wezen eindig. Met andere woorden, wereldwijde valutatransfers zullen waarschijnlijk niet erg groeien, of Ripple nu wordt aangenomen of niet. Het kan alleen mogelijk een marktaandeel van 100 procent behalen op een bestaande markt. Vergelijk dat eens met Ethereum, dat een zeer open doel heeft. Weinigen hadden begin jaren negentig precies kunnen voorspellen hoe groot en alomtegenwoordig – en lucratief – het internet zou worden in 2018. Hetzelfde soort potentieel bestaat in Ethereum. 

Een kwestie van perspectief

LEES LG Corps en CBSG Consortium plannen om Ripple, Trials Cross Border Payment Solution te wedijveren

Dus, zal Ripple beter presteren dan Ethereum? Het korte en zeer impopulaire antwoord is, zoals gewoonlijk, dat hangt ervan af. Het hangt er met name van af of u naar winst op korte of op lange termijn kijkt. Op korte termijn is de kans groter dat Ripple dan Ethereum in prijs stijgt omdat het een relatief korte weg naar acceptatie heeft. Banken zullen Ripple gebruiken voor hun zakelijke transacties, of niet. Er zijn geen nieuwe applicaties om te ontwikkelen, zoals het geval is met Ethereum, dus het prijspotentieel op korte termijn is echt gebaseerd op hoe goed de munt op de markt wordt gebracht.. 

Ethereum-investeerders moeten een langere kijk hebben. Het is echter onmogelijk te voorspellen wanneer en of de volgende grote Ethereum-blockbuster-app zal worden ontwikkeld. Het zou heel goed nu kunnen plaatsvinden, in een of andere slaapzaal of garage in code worden gehamerd. Aan de andere kant kan het jaren duren – als het ooit gebeurt. 

Kortom, voor dagelijkse beleggers vertegenwoordigt Ripple waarschijnlijk een betere kortetermijninvestering. De doelstellingen zijn duidelijk en de missie is duidelijk omschreven. Bovendien zou er voldoende duidelijkheid in de markt moeten zijn voor Ripple-investeerders om op een gemakkelijke tijdlijn te zien of de munt aan hun verwachtingen voldoet. De doelen en missie van Ethereum zijn veel troebeler, maar mogelijk veel groter.

De twee munten vertegenwoordigen eigenlijk twee verschillende soorten investeerders. Ripple-investeerders zijn nauwlettend op de markt en zijn bereid om de markt te verlaten als hun munt niet binnen een redelijk tijdsbestek tot snuiftabak presteert. Ethereum-investeerders zijn een dromeriger soort, met een grootse visie, zij het iets minder concrete plannen. Beiden zouden in de komende maanden en jaren potentieel veel geld kunnen verdienen. De grote vraag is wanneer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me