Zal Ripple Swift vervangen? De mening van een expert

De 21ste eeuw zal vervallen als de eeuw van innovatie die wordt gekenmerkt door de opkomst van nieuwe, ontwrichtende technologieën. Maar zelfs terwijl technologie levens verandert, is de opkomst van grensoverschrijdende en internationale geldovermakingen in verschillende rechtsgebieden met verschillende regelgeving een opvallende verschijning in de afgelopen vier decennia. Omdat u er gemakkelijk uw hoofd omheen kunt wikkelen, wordt de remitancemarkt momenteel geschat op $ 55 biljoen. Van dat gigantische bedrag staan ​​de kosten op $ 31 miljard – wat enorm is en wat zelfs pijnlijk is, is dat het hele proces ongeveer drie tot vier dagen duurt. Ironisch genoeg was er, ondanks de voor de hand liggende kloof, geen onmiddellijke oplossing die een afwikkeling van fondsen op dezelfde dag of zelfs onmiddellijk mogelijk zou maken. 

Dit zou echter niet lang duren. In 2004 ontwierp Ryan Fugger het Ripple-project. Zijn bedoeling was om een ​​gedecentraliseerd monetair systeem te creëren dat mensen en gemeenschappen effectief in staat zou stellen hun eigen geld te creëren. Dit was praktisch vóór de officiële lancering van Bitcoin in 2009.

Vijf jaar later, Rimpeling, een overmakingsbedrijf gevestigd in San Francisco werd opgericht door Chris Larsen en Jed McCaleb. Dit bedrijf had ambitieuze plannen. Het was van plan een revolutie teweeg te brengen in geldtransfers door de transfertijd te verkorten van een paar dagen tot een paar seconden. Opvallend is echter dat het bedrijf eigenlijk een langere en diepe geschiedenis heeft. 

De ontwikkelingen hielden daar niet op. In 2011 begon Jed McCaleb met de ontwikkeling van een digitaal uitwisselingssysteem waarin transacties werden geverifieerd door middel van consensus tussen netwerkleden. Een jaar later nodigde Jed McCaleb Chris Larsen uit. De twee probeerden Ryan Fugger aan te spreken met hun concept van digitale valuta. Een paar maanden later sprong Ryan Fugger echter uit en liet Jed McCaleb en Chris Larsen achter om OpenCoin op te zetten..

Sindsdien is de vooruitgang van Ripple ronduit explosief. Vorig jaar ontwikkelde het Ripple-team bijvoorbeeld drie producten: XCurrent, XRapid en XVia. Het XCurrent-product wordt momenteel door meer dan 100 bedrijven over de hele wereld gebruikt. Van alle producten valt XRapid op, dat impliciet gebruikmaakt van het digitale XRP-activum. Naast de snelheid en schaalbaarheid, maakt het gebruik van XRP als de overbruggingsvaluta bij grensoverschrijdende transacties de eliminatie van onze nostro-accounts mogelijk.

XRapid, maakt gebruik van XRP en in ruil daarvoor is XRP een on-demand fiat-corridors voor XRP / EUR, XRP / USD, XRP / JPY, XRP / MXN, waardoor er geen nostro-accounts nodig zijn. Dit alleen al maakt onmiddellijke afwikkeling mogelijk, waardoor de behoefte aan latentie die heerst in het klassieke geldoverdrachtsysteem effectief wordt uitgesloten. Er zijn een aantal bedrijven die het project uitproberen omdat ze de efficiëntie van XRapid willen integreren.

xrapid rimpel

Tot dusver is het product nuttig gebleken na succesvolle USD / MXN-conversietests door Cuallix in 2018. De conversie maakte gebruik van XRP als liquiditeitstool. USD naar XRP via ondersteunde Amerikaanse beurzen en later XRP naar MXN via Mexicaanse beurzen met afwikkeling binnen enkele seconden voltooid.

LEES De CEO van Ripple maakt FUD vrij over Ripple en XRP, citeert het behoud van een gezond XRP-ecosysteem

Dit jaar testen verschillende bedrijven Xrapid. Sommigen van hen zijn: MoneyGram, Currencies Direct, Mercury FX, Western Union, IDT, Cambridge Global Payments, Viamericas. Instellingen die naast Cuallix Xrapid besturen, zijn Zip Remit en hoewel niet onderbouwd, is SBI van plan om de efficiëntie van Xrapid te gebruiken.

De vraag die op ieders lippen ligt: ​​zal Ripple SWIFT vervangen?

Ik ben ervan overtuigd dat dit niet de juiste vraag is om deze situatie te benaderen. Bovendien denk ik dat Ripple nog niet rijp is om SWIFT te vervangen, maar ik zie een ruimte waar ze naast elkaar zullen bestaan ​​binnen hetzelfde marktsegment. Wat we onszelf zouden moeten afvragen is: zal Ripple de komende jaren slagen, een leider worden op de grensoverschrijdende geldtransactiemarkt en in de toekomst een marktaandeel van 50% veiligstellen.?

Momenteel heeft SWIFT een monopolie op de overmakingsmarkt. De geschiedenis leert dat een marktleider moeilijk los te krijgen is. Bemoedigend is echter dat Ripple de spier zou kunnen hebben om te overwinnen en een winnaar te worden in deze suprematie-strijd tegen SWIFT. 

Snelheid

rimpel xrp snelheid

Wat zijn de argumenten die me doen denken dat Ripple zal slagen? Ten eerste kunnen we praten over de snelheid van geldoverdracht of afwikkeling. Via SWIFT duurt het minstens vier dagen om geld tussen verschillende continenten te verplaatsen. Een overboeking via XRapid is binnen maximaal 4 seconden afgehandeld. Dit jaar rapporteerden financiële instellingen die XRapid besturen besparingen tot 70 procent, wat opnieuw een klap is voor dure SWIFT.

Getalenteerd en gefocust Team

Een ander argument ten gunste van Ripple is het talent en de ernst van het project en het team. Ripple is ook erg goed in lobbyen en heeft belangrijke connecties die later hun bestaan ​​en / of succes zouden stelen. Via hun levendige marketingafdeling wist het bedrijf persoonlijkheden als Madonna en Ashton Kutcher te overtuigen om reclame te maken voor het bedrijf. Daarnaast zal de voormalige Amerikaanse president Bill Clinton dit jaar een keynote geven op de SWELL 2018-conferentie. SWELL 2018 is een evenement geïnitieerd door Ripple.

De weg die Ripple zal inslaan om SWIFT te onttronen, zal op zijn zachtst gezegd moeilijk, zo niet bijna onmogelijk zijn. We projecteren een langzaam en geleidelijk proces dat ongetwijfeld jaren zal duren. In het begin zou Ripple hard kunnen werken om tussen de vijf en tien procent van de totale overmakingsdienst te verminderen voordat het de broodnodige impuls krijgt. Onnodig te zeggen dat de strijd om suprematie grotendeels afhangt van hoe Ripple XRapid implementeert, maar vooral hoe SWIFT reageert op de concurrentie. 

Beefed Liquidity

Ongetwijfeld zouden liquiditeitsproblemen een prioriteit moeten zijn voor Ripple en hoe zij passende oplossingen bedenken, hangt volledig af van hun strategische aanpak. Het goede is dat ze hard aan het werk zijn. Dit jaar hebben ze hun steun opgevoerd en XRP is beschikbaar op verschillende beurzen op verschillende continenten. In feite kunnen handelaren XRP storten of opnemen voor fiat als USD, GBP, JPY, CAD, MXN of Euro. Dat is niet alles, sommige uitwisselingen en fondsen maken XRP-basis dankzij de efficiëntie en snelheid die het meesleept. 

Succesvolle decentralisatie

LEES Malawi en Ripple-partners bijeenbrengen om fondsen te werven voor wezen en behoeftige kinderen

Bovendien heeft Ripple gedecentraliseerd en tot nu toe is het op zijn zachtst gezegd succesvol geweest. Op basis van de betrouwbare gegevens is het aantal niet-Ripple-validators meer dan 50 procent, wat betekent dat Ripple niet de leiding heeft en overleg moet plaatsvinden voordat een on-chain ontwikkeling wordt geïmplementeerd. 

Wat heeft SWIFT gedaan om de concurrentie af te weren??

Ik heb geprobeerd gegevens te vinden over manieren om de SWIFT-berichtenservice voor dit artikel te verbeteren of aan te passen, maar het was moeilijk. Op de officiële site hebben we geen concrete gegevens gevonden over het verbeteren van de SWIFT-berichtenservice. Hoewel ze zeggen dat er plannen zijn om hun software bij te werken, zijn er geen details over wat ze zullen verbeteren. 

Ik vond echter interessante informatie over SWIFT. In juli 2018 registreerde SWIFT gemiddeld 30,5 miljoen FIN-berichten per dag. Het verkeer groeide met 9,5% ten opzichte van juli 2017, waardoor de groei year-to-date + 11,7% bedraagt.

(Na enig onderzoek op internet kon ik in 2018 de volgende informatie over SWIFT vinden. Volgens de laatste uitgevoerde tests werd de duur van een SWIFT-overschrijving teruggebracht tot 11 uur en 3 minuten.)

allmarkets 3series alle markten

Zoals u kunt zien, is het aantal dagelijkse SWIFT-berichten jaar na jaar toegenomen. Dit betekent dat de markt voortdurend groeit.

Conclusies

Sommigen geloven dat Ripple SWIFT binnen een paar jaar zal onttronen. Ik ben daar niet van overtuigd. Op dit moment is Ripple in wording, maar SWIFT is volwassen geworden en is de meest dominante dienst voor het overboeken van fondsen en een plaats voor banken. Desalniettemin is het geen drukke markt en kan Ripple gemakkelijk een plekje bemachtigen in de grensoverschrijdende overdrachtsmarkt. Ze kunnen naast elkaar bestaan ​​in hetzelfde marktsegment, aangezien Samsung concurreert met Apple of Intel met AMD. In feite is de concurrentie tussen twee bedrijven in hetzelfde marktsegment iets normaals in de wereldeconomie. Ten slotte zal het voor Ripple in de loop der jaren voldoende zijn om een ​​marktaandeel van 40-50% te bereiken om te kunnen zeggen dat het bedrijf een succes is.

SWIFT – zolang het de snelheid verbetert, blijft het een berichtenservice terwijl Ripple gebruik maakt van blockchain-technologie. Met deze innovatieve technologie tot zijn beschikking, zal SWIFT nooit de noodzaak van nostro-accounts en onmiddellijke afwikkeling elimineren. Om te slagen, zou SWIFT moeten investeren en hun eigen blockchain-technologie moeten creëren – een dure taak die even zal duren voordat deze is geperfectioneerd. 

Als Ripple XRapid implementeert bij zoveel mogelijk financiële entiteiten, zullen we de komende jaren getuige zijn van een echte revolutie. Het zal een intense strijd worden, maar in dergelijke gevechten heerst vaak de technologie. Daarom, tenzij SWIFT vorm krijgt en innoveert, zal het door Ripple overbodig worden gemaakt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me