Internet vrednosti: osnove in koristi

Izum interneta je svet spremenil v globalno vas. Kateri koli podatek se v kratkem času premakne po vsem svetu. Od začetka 21. stoletja se veliko razvija na področju računalništva in tehnologije. Blockchain tehnologija je najnovejša oblika tehnologije, ki revolucionira podjetja po vsem svetu. Zaradi pozitivnih učinkov te tehnologije je svet priča digitalizaciji na skoraj vseh področjih življenja. Zlasti digitalizacija denarja je na tem planetu povzročila izjemne spremembe. To pomeni, da se finančni podatki v nekaj sekundah prenesejo po vsem svetu. Uvedenih je bilo veliko digitalnih platform, ki omogočajo čezmejne transakcije varnejše, enostavnejše in hitrejše kot v preteklosti.

Kaj je internet vrednosti?

internet vrednosti

Vir: bankinnovation.net

„Internet vrednosti“ je vrsta objekta, prek katerega potekajo čezmejne transakcije hitro na enak način kot se prenašajo besede, slike in videoposnetki. Prej so digitalne transakcije po vsem svetu trajale nekaj tednov, da so se poravnale. Tudi v najnaprednejših državah, kot sta Amerika in Anglija, je trajalo skoraj 3-5 dni. Tu je treba omeniti tudi, da so imele transakcije v tistih časih odstotek napak 5 in stale 42 USD. Danes s pomočjo digitalnih platform Valovanje, te transakcije se izvedejo v samo 3 sekundah brez veliko stroškov in skoraj brez možnosti za napako.

Z drugimi besedami, lahko rečemo, daInternet vrednosti‘Pomaga zamenjati katero koli sredstvo, ki ima vrednost za nekoga. To pomeni, da pomaga pri izmenjavi delnic, glasov, vrednostnih papirjev, glasbe, znanstvenih odkritij in intelektualne lastnine. Za izmenjavo vseh teh sredstev stoji tehnologija Blockchain. To je zato, ker je odpravilo vlogo tretjih oseb ali posrednikov za izvajanje teh izmenjav. S pomočjo tehnologije veriženja blokov se vsa sredstva neposredno izmenjujejo med pošiljateljem in prejemnikom. Tako pošiljatelj kot prejemnik skozi proces poznata resničnost transakcije in njeno stanje.

PREBERI Poročilo Ripple Q2 razkriva, da je XRP uvrščen na seznam več kot 130 kripto borz po vsem svetu

Ripple je na vrhu seznama platform, ki v nekaj sekundah obdelujejo čezmejne transakcije. Platforma transakcije zaključuje varno, zanesljivo in takoj brez potrebe po tretji osebi. To je zmanjšalo stroške. Strokovnjaki upajo, da se bo v bližnji prihodnosti vrednost izmenjala po vsem svetu, tako kot bodo dosegle informacije. Najnovejša tehnologija, ki jo uporablja Ripple, se zelo izkaže pri razvoju številnih drugih aplikacij za olajšanje različnih področij življenja, vključno z zdravstvom. Nasdaq je na primer ena izmed aplikacij, razvitih s pomočjo tehnologije veriženja blokov. To aplikacijo uporabljajo podjetja po vsem svetu za upravljanje svojih delnic.

Glavne prednosti interneta vrednosti

Z vsakim dnem, kriptovalute postajajo priljubljeni po vsem svetu. Zdi se, da te valute zanima veliko ljudi, da bi povečali svoje premoženje. Vrednostni internet se nam izkaže za zelo koristnega, saj denarju pomaga, da potuje po informacijah po vsem svetu, s čimer zmanjšuje stroške in čas transakcij. Upoštevajoč vse te stvari, lahko izpostavimo glavne prednosti “interneta vrednosti”.

1-Zmanjšan čas transakcije

Prva in najpomembnejša prednost „interneta vrednosti“ je ta, da nam je pomagal zmanjšati čas transakcije v tem digitalnem svetu. Globalne transakcije, ki so trajale dva tedna, so zdaj obdelane v nekaj sekundah. Tudi tu je Ripple najhitreje rastoče omrežje, saj je čas transakcije skrajšal na le tri sekunde. Zato veliko podjetij po vsem svetu sodeluje z Rippleom za obdelavo čezmejnih transakcij.

PREBERITE Ripple najame višjega inženirja za informacijsko varnost za izvajanje dodatnih varnostnih rešitev IT

2-stroškovna učinkovitost

Stroškovna učinkovitost je druga največja prednost „interneta vrednosti“. Z odpravo vloge tretje osebe ali posrednika je zmanjšala stroške transakcij za čezmejne transakcije. Ta stroškovna učinkovitost je številne banke, finančne institucije in podjetja za prenos denarja pritegnila k sprejetju tehnologije veriženja blokov, da bi zmanjšali transakcijske stroške brez možnosti napak.

3-Varnost

“Internet vrednosti” je prinesel tudi veliko varnost pri prenosu denarja po vsem svetu. Samo pošiljatelj in prejemnik poznata vrednost transakcije in njeno stanje. Pošiljatelj in prejemnik imata lastne zasebne ključe, da te transakcije varujejo. Še več, tehnologija veriženja blokov uporablja tudi omrežje P2P, ki odpravlja možnosti uhajanja informacij.

Na koncu lahko z lahkoto rečemo, da „Internet vrednosti’Se izkaže za zelo koristno za našo vsakodnevno uporabo. Vsak dan se zgodi veliko različnih transakcij. Skoraj vse te transakcije so zabeležene v decentralizirani knjigi, ki je zavarovana s pomočjo določenih ključev. Izkazalo se je tudi zelo koristno za razvoj različnih aplikacij, ki temeljijo na verigah blokov, za uporabo na različnih področjih po vsem svetu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me