Zakaj Ripple (XRP) ni mrtev?

Ripple (XRP) se je v zadnjih nekaj letih postopoma povečeval in postajal ena najbolj priljubljenih digitalnih valut. Čeprav so pretresi, ki jih povzročajo predvsem Bitcoin, pretresli kriptovalute čoln, je Ripple precej dobro vodil nevihto.

 Nekateri bi lahko trdili, da bi bilo treba Ripple zdaj vrednotiti dvomestno. Ne glede na to je njegovo prizadevanje za zagotavljanje učinkovitih transakcij doseženo s svojim xCurrentom, xHitro in xVia.

Kljub temu je ohranjanje motivisanosti vlagateljev in uporabnikov težka naloga. Industrija kovancev je kot modeliranje, kjer so investitorji sodniki. Vsakič, ko se pojavijo nove inovacije, se množica premakne z najbolj vznemirljivimi in najpomembnejšimi trendi. Kako je potem XRP v zvezi s tem? Ali je prihodnost transakcijske platforme trdna?

Ekipa Ripple se dobro zaveda pomena tega. Ob upoštevanju tega je bila napoved vlagateljem, da so v pripravi vitalni projekti, pravočasna za vlagatelje. V skladu s tem nekateri od teh projektov vključujejo; 

  1. Sprejetje XRP kot veljavne valute za čezmejna plačila s strani Western Union in MoneyGram.
  2. Začetek mobilnega XRP s strani banke Santander.

To sta le dve in volja bo pripomogla k temu, da bo trgovanje z XRP bolj donosno in preprostejše za uporabnike

Kobaltov protokol 

Takšen primer je prihodnja implementacija kobaltovega algoritma. To je zamisel Ethana MacBrougha, zaposlenega v podjetju Ripple, ki je tudi briljantni kriptoarhitekt. 

Ta algoritem je pomemben ker drastično poveča hitrost transakcije. Tako bo že tako hitra hitrost transakcije bliskovita. Pravzaprav se hitrost zmanjša na sekundo. Ta približno 75-odstotna hitrost pomeni, da lahko Ripple zdaj obravnava več kot podvoji transakcije, kot jih je lahko prej. Posledično bodo trgovci zelo verjetno bolj navdušeni nad Rippleom.

PREBERITE Denarna pipa z valovanjem zagotavlja podporo druge japonske banke

Kobalt bo tudi povečal stabilnost valovanja in odpravil zaustavitev transakcij. Slednje nastane, ker se postopek transakcije ne bi nikoli ustavil, tudi če pride do zamude pri prenosu. To je super za celoten sistem. Na koncu bi bil algoritem kobalta dragocena nadgradnja, ki bo Ripple v bližnji prihodnosti naredila bolj donosno.

Partnerstvo z banko Santander

To je en vidik, pri katerem Ripple izloča večino drugih kovancev in vključuje podporo uveljavljenih bank. Banka Santander je povezana z globalno skupino Santander. Banka je lansirala aplikacijo za plačevanje Ripple. 

To je bil sam po sebi mejnik, ker je Santander postal prva finančna institucija, ki je izdala svojo mednarodno plačilno storitev, ki temelji na blockchainu. To je velik zagon za Ripple, saj ima Santander več kot 100 milijonov strank. To so med drugim tudi razlogi, da bo Ripple ostal pomemben tudi v prihodnje.

PREBERITE Pošljite XRP po e-pošti z dodatkom MoneyMessage, integriranim v Microsfot Outlook

Partnerstvo s Hyperledgerjem

Ripple je to partnerstvo s Hyperledger Consortium napovedal 28. marca 2018. Hyperledger je pomemben blockchain konzorcij, ki je povezan s fundacijo Linux. Hyperledger je pomembno prispeval k trgu kriptovalut že od njegove ustanovitve.

To partnerstvo je odlično iz dveh razlogov:

  1. Pospeševanje razvojnega procesa uporabe verige blokov.
  2. Partnerstvo bo verjetno okrepilo cena Ripple.

Zdi se, da so cene kriptovalut dosegle zgornjo mejo. Za nekatere vlagatelje je to lahko razočaranje, vendar so si ga zaslužili vsi, ki so pričakovali, da se bo meteorski dvig cen leta 2017 nadaljeval. Preprosto ni bilo vzdržno.

Vendar je počasnejša, a dosledna rast zelo na področju možnosti. Če ne bo trenutka rdečih tabletk, ko se človeštvo nenadoma zbudi nad čudeži tehnologije veriženja blokov, bo prihodnja rast uveljavljenih kovancev verjetno postopna.

Zato nas majhni pretresi na trgu ne bi smeli napotiti v napovedi scenarija končnega dne. Ripple je en kovanec, ki zagotovo sloni na praktični uporabi in posvojitvi v resničnem življenju. Težko je napovedati, kako hitro bi to lahko bilo.

Ne glede na to pa bo ta kovanec še naprej zgodba o uspehu. To je med drugim zaradi zgoraj navedenih razlogov. Ripple je tu, da ostane.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me