Ripple VS Stellar Lumens: Hva de deler og hvordan de er forskjellige

Stellar Lumens (XLM) og Ripple’s (XRP) er to digitale eiendeler som har en felles bakgrunn ved at de begge ble opprettet av samme person – Jed McCaleb. Dette fører til noen få åpenbare likheter. 

Imidlertid har de to kryptovalutaene også grunnleggende forskjeller som publikum bør vite. Fram til 2013 var den amerikanske programmereren McCaleb tjenestemedlem og CTO i Ripple Company. I 2014 grunnla han Stellar sammen med Joyce Kim, for å legge til rette for enkel og billig utveksling av digitale eiendeler. 

Et overblikk over Stellar VS Ripple

Fantastisk

De Stellar Network er programvare med åpen kildekode som fungerer under Apache License. Brukere kan integrere med nettverket som er gratis å bruke via APIer som er tilgjengelige på nettstedet. Ideelt sett er Stellar-nettverket raskere, det tar mellom 2 og 5 sekunder å forsegle en transaksjon. Den opererer på en konsensusmekanisme, som løser problemer ved å oppnå enighet i nettverket. Det er viktigere at Stellar retter seg mot enkeltpersoner som brukerbase.

Les også: Beste Stellar-lommebøker og Stellar XLM-prisforutsigelse 2021-2025

Ripple

De Ripple Network målretter finansnæringer som brukerbase. Nettverket tar sikte på å engasjere regulatorer, sentralbanker og statskasser fra forskjellige land over hele verden. Ripple Network er mer sentralisert enn Stellar.

Les også: Beste Ripple-lommebøker i 2021

Ripple VS Stellar Likheter

Til å begynne med fungerer både XRP- og XLM-mynter på en lignende måte basert på betalingsbehandlingsmekanismen og de involverte eiendelene. Imidlertid har hver kryptovaluta sine forskjellige egenskaper som skiller den ene fra den andre. XRP fokuserer på den blockchain-baserte globale overføringen av penger, noe som gjør at den fungerer mer som Western Union, Moneygram og andre som overfører fiat-valuta internasjonalt. Begge kryptovalutaene har et lignende mål om å koble den globale banknæringen for å gjøre den mer effektiv. 

Mange tror at på grunn av den delte bakgrunnen var Stellar XLM en gaffel av Ripples XRP og fungerer derfor som den på alle måter. Dette er misvisende, siden hver kryptovaluta opererer på en egen kode. Mens den stammer fra Ripple, utviklet Stellar sin egen kode etter lanseringen, som skiller den fra XRP. Begge digitale eiendelene har beleilig bøyd sine nisjer i pengeoverføringsindustrien, med Ripple som letter fiatoverføring mellom finansinstitusjoner. Stellar, derimot, fungerer som et middel for digital eiendeloverføring mellom individuelle brukere.

Ripple VS Stellar Operational Differences

Ripple ble designet som et profittnettverk som gjennomfører valutaoverføring. Den digitale mynten XRP er en butikk med verdi som brukerne kan bruke for å lette betalinger. Det er den tredje største kryptovalutaen når det gjelder markedsverdi, en posisjon den har opprettholdt en god stund.

Ripple fokuserer på å koble banker, bedrifter, børser og andre betalingsplattformer gjennom sitt RippleNet-nettverk. Nettverket har for tiden mer enn 100 banker under beltet. Noen av institusjonene som allerede er i gruppen inkluderer Bank of America.

På den annen side jobber Stellar, selv om han tilbyr betalingstjenester, under Stellar Development Foundation, en ideell organisasjon. Stellar Lumen (XLM) har en markedsverdi på over 4,2 milliarder dollar, gjør den til den niende største kryptovalutaen.

Mens Ripple kjemper for en ambisiøs sak, omfavner Stellar et uselvisk grep med sikte på å styrke brukere i uutviklede land. Den retter seg mot de ikke-bankede samfunnene som ikke har tilgang til pengeoverføringstjenester. Dette forbedrer i sin tur økonomisk inkludering og bidrar til å bekjempe fattigdom til slutt.

Stellar jobber for tiden med partnere i Filippinene og Europa i et forsøk på å støtte sine solide mål. Stiftelsen planlegger å utvide sine tjenester til det afrikanske kontinentet i nær fremtid. Nettverkets åpen kildekode er åpen for alle å endre eller distribuere.

I tillegg er selskapskulturen til begge selskapene forskjellig. Ripple-samfunnet sysselsetter nesten 200 ansatte mens Stellar er konservativ og jobber med rundt 20 eller 30 fagpersoner. Mens Ripple-ansatte er opptatt av markedsføring, bruker Stellar tredjepartsutviklere. Disse operasjonelle forskjellene skiller de to kryptovalutaene betydelig.

Tekniske forskjeller

Bortsett fra de operasjonelle forskjellene, begge deler XLM og XRP har tekniske forskjeller også. For eksempel bruker Ripple konsensus om korrekthet med et uavhengig servernettverk som validerer transaksjoner. På den annen side er Stellar, like mynt som ikke kan brytes, mer desentralisert enn Ripple. 

Følgende tabell oppsummerer:

Ripple Fantastisk
Skalerbarhet Svært skalerbar Svært skalerbar
Transaksjonskostnad Veldig lav Veldig lav
Transaksjonshastighet Veldig fort Veldig fort
Bruk sak Finansinstitusjoner  Fellesskap / enkeltpersoner
Filantropi Tjen aksjonærer Avslutt global fattigdom
Enhetstype Profittdrevet Non-profit
Bedriftsvisjon Sentralisert kontroll Distribuert kontroll

Med en kulminasjon av operasjonelle, tekniske og protokollforskjeller, jobber de to plattformene mot adopsjon av blockchain-teknologi og innovasjon. Både Stellar XLM og Ripples XRP tar sikte på å løse virkelige problemer og bidra til kryptovaluta-samfunnet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me