Vil Ripple overgå Ethereum?

Fra og med mai 2018 okkuperer Ethereum og Ripple den andre og tredje spilleautomaten etter markedsverdi på CoinMarketCap, kun bak Bitcoin

Det er en betydelig kløft mellom de to, og ikke bare i markedsverdi.

Ethereums markedsverdi er rundt $ 60 milliarder dollar med ETH til USD-prisen på $ 600, mens Ripples markedsverdi er rundt $ 24 milliarder dollar med en $ 0,60 / XRP-pris. Dette er i stor grad en funksjon av deres veldig forskjellige forsyninger. Ethereums sirkulerende forsyning er bare sjenert på 100 millioner, mens Ripple er i underkant av 40 milliarder. 

Og så er det brukssaken. Ethereum ble designet for å være en plattform som andre blockchain-teknologier og tokens kunne bygges på. Ripple var derimot designet for å tillate banker og andre tradisjonelle finansinstitusjoner å bytte penger lettere over landegrensene. Ethereum er sterkt desentralisert, mens Ripple er modellen for en sentralisert kryptovaluta. 

Valget mellom Ripple og Ethereum når det gjelder investeringer, avhenger i stor grad av hva du forventer fremtiden for kryptovaluta å se ut, både på kort og lang sikt. 

Saken for en desentralisert fremtid

Som en plattform avhenger Ethereums ultimate suksess i stor grad av de desentraliserte appene som er bygget på den. Som forkjemper for såkalt Web 3.0, Ethereum håper å være vert for den nye generasjonen internettitaner som Facebook, YouTube og PayPal med et desentralisert format. 

I det vesentlige er hva det vil bety applikasjoner til hverdagsbruk opprettet på Ethereum blockchain, som gjennomfører transaksjoner i Ethereum-kompatible tokens, og bruker Ethereum for prosessorkraft.. 

Det kortsiktige synet er i stor grad knyttet til helsen til kryptovalutaen markedet generelt. Ethereum har en voksende stabilitet av desentraliserte apper, men ingen konkurrerer for øyeblikket med standard internettapper. Som den nest største kryptovalutaen etter markedsverdi, vil mye av Ethereums kortsiktige vekst være knyttet til spekulasjoner om og investering i kryptovalutaområdet generelt. Dette betyr at kortsiktige utsikter er begrenset av faktorer utenfor Ethereums kontroll – myndighetsregulering, adopsjon, prisen på Bitcoin og mer. 

Det langsiktige synet på Ethereum er litt rosere, men ikke mindre risikabelt. Det er mulighet for absolutt vill vekst hvis Ethereum virkelig viser seg å være plattformen og drivstoffet for neste generasjon av store billettapplikasjoner. Dette kommer med flere viktige forbehold. For det første forutsetter det at Ethereum, og ikke en konkurrent, blir grunnlaget for det nye internett. Det forutsetter også at forbrukerne ønsker en ny form for internett til å begynne med. Ideen om desentralisering er populær blant de teknologiske litteraturene, men den har ennå ikke filtrert ned til massene. De forventer bare at internett skal fungere, omtrent som strømmen i stikkontaktene hjemme. Til slutt antar den at applikasjoner opprettet på Ethereum blockchain oppnår utstrakt bruk. Dette har to komponenter i seg selv. Det krever at de nye Ethereum-appene blir adoptert av vanlige forbrukere, og det krever at eksisterende internettgiganter som Facebook mister markedsandeler. Det er en risikabel innsats, med tanke på den monetære forsprang som de fleste av disse selskapene liker.

LES XRP Market Cap – Real Problem? Alt du trenger å vite

En sentral makt

Ripple har en ganske snevert definert brukstilfelle. Det søker å være det valgte overføringsmediet for banker, bedrifter og enkeltpersoner som gjennomfører internasjonale transaksjoner. Det nåværende systemet krever ofte at banker eller betalingsbehandlere har store mengder likviditet tilgjengelig, og glidning kan oppstå når transaksjoner mellom to valutaer tar lang tid å behandle. Mens transaksjonene behandles, kan prisen skifte, noe som tvinger banken til å i utgangspunktet spise saldoen. Det er en smal brukssak, men en enorm. Noen estimater av bare overføringsmarkedet alene – eller overføringer fra privatpersoner til enkeltpersoner i andre land – setter størrelsen på rundt 600 milliarder dollar per år. Dette ekskluderer rent bank-til-bank-transaksjoner og business-to-business-transaksjoner, som er større enn størrelsesorden. 

Dette skaper et annet kort- og langsiktig bilde for Ripple, selv om begge er sterkt avhengige av adopsjon av bransjen. Hvis Ripple er allment akseptert som den valgte betalingsoverføringsmetoden, står det for å gjøre enorme kortsiktige gevinster på relativt kort tid. På den annen side er disse gevinstene begrenset av størrelsen på markedet. Selv om det er et stort marked, er det egentlig begrenset. Med andre ord vil globale valutaoverføringer sannsynligvis ikke vokse veldig mye, enten Ripple blir adoptert eller ikke. Det kan bare muligens oppnå 100 prosent markedsandel av et eksisterende marked. Sammenlign det med Ethereum, som har et veldig åpent mål. Få kunne ha spådd på begynnelsen av 1990-tallet nøyaktig hvor stort og gjennomgripende – og lukrativt – internett ville bli innen 2018. Den samme typen potensial finnes i Ethereum. 

Et spørsmål om perspektiv

LES LG Corps og CBSG Consortium planer for å konkurrere med Ripple, Trials Cross Border Payment Solution

Så, vil Ripple overgå Ethereum? Det korte og svært upopulære svaret er som vanlig, at det kommer an på. Spesielt avhenger det av om du ser på kortsiktig gevinst eller langsiktig gevinst. På kort sikt er Ripple mer sannsynlig enn Ethereum å stige i pris fordi den har en relativt kort vei til adopsjon. Bankene vil enten bruke Ripple til forretningstransaksjoner, eller de vil ikke. Det er ingen nye applikasjoner å utvikle, som det er tilfelle med Ethereum, så Ripples kortsiktige prispotensial er virkelig basert på hvor godt mynten markedsføres. 

Ethereum-investorer må se lenger. Det er imidlertid umulig å forutsi når, eller om, den neste store Ethereum blockbuster-appen skal utvikles. Det kan veldig godt finne sted nå, bli hamret ut i kode i et sovesal eller garasje. På den annen side kan det være år unna – hvis det noen gang skjer. 

Avslutningsvis, for daglige investorer, representerer Ripple sannsynligvis en bedre kortsiktig investering. Målene er klare og oppdraget veldefinert. Videre bør det være nok klarhet i markedet for Ripple-investorer til å se på en enkel tidslinje om mynten oppfyller deres forventninger. Ethereums mål og oppdrag er mye overskyet, men potensielt mye større.

De to myntene representerer egentlig to forskjellige typer investorer. Ripple-investorer er nære markedsovervåkere og er forberedt på å gå ut av markedet hvis mynten deres ikke presterer for å snuse i en rimelig tidsramme. Ethereum-investorer er en drømmere type, med stor visjon om litt mindre konkrete planer. Begge kan potensielt tjene mye penger i månedene og årene som kommer. Det store spørsmålet er når.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me