Nyhetsbrev 14

Ukens røde flagg

Verdi DeFi ($ VALUE) hvelv ble utsatt for $ 6 millioner flashlån, i likhet med Harvest’s

Hvis det ikke var for den nylige Bitcoin-rallyen, kunne dette ha vært kjent som Hack Season. Flere og flere prosjekter, spesielt innen desentralisert økonomi (DeFi), blir angrepet, og ingen smart kontrakt ser ut til å være trygg lenger.

14. november kl 10:45 EST, bare timer etter utgivelsen av Vault Phase 2, som ble feiret på Twitter som ”høyeste sikkerhet, den beste avkastningen og det største samfunnet“I krypto, et komplekst” dobbelt “flash-lån angrep utnyttet MultiStables hvelv av ValueDefi-protokoll. I det som senere ble definert som et av de mest komplekse angrepene som ble sett i DeFi, brukte hackeren to flash-lån, med Aave og Uniswap, for å stjele USD 6 millioner.

En post mortem artikkel av teamet forklarte hva som skjedde: angrepet tok 80k ETH gjennom et flash-lån på Aave, kjøpte 116 millioner DAI og 31 millioner USDT, deponerte 25 millioner DAI i hvelvet, fikk tilbake 24 millioner mvUSD og byttet 91 millioner DAI og 31 millioner USDT til USDC. MvUSD ble deretter trukket fra DAI og 80k ETH pluss avgifter returnert til Aave. Til slutt ble 33 millioner DAI kjøpt tilbake og 2 ble sendt tilbake til Deployer (som andre ganger har skjedd i det siste). Den skyldige gjorde dette ved å utnytte sårbarheter i Value DeFi-hvelv.

Origin Dollar ($ OUSD) har mistet millioner i et flashloan-angrep

Tre dager senere var det Origin dollar ($ OUSD) sin tur til å bli angrepet.

De Avkastningsgenererende stablecoin-prosjekt led et tap av midler på 7 millioner dollar, 1 million dollar var innskudd fra Origin’s grunnleggere, ansatte og selskapet selv. Teamet ser fortsatt på nøyaktig hvordan angrepet ble utført, men de mistenker at det var en flash-lånetransaksjon som ser ut til å være roten til angrepet..

Angivelig, etter angrepet, var hackeren i stand til å selge noe av stjålet OUSD, DAI og ETH på Uniswap og Sushiswap. angriperen vasker også de stjålne midlene ved hjelp av RenBTC.

Du kan lese den detaljerte forklaringen på utnyttelsen i denne oppdaterte artikkel av Origin-teamet.

Dette var det femte flash-angrepet for Defi den siste måneden, etter Harvest Finance, Akropolis, CheeseBank og Value.

Samlet sett, ifølge CipherTrace, Defi-hack er kreditert til rundt $ 100 millioner i 2020 så langt.

Crypto Exchange Liquid sier brukerdata som muligens er utsatt for sikkerhetsbrudd

Som offisielt bekreftet, crypto Exchange Væske som ble hacket 13. november.

Angrepet besto i at en av vertsleverandørene feilaktig overførte kontokontrollen og domenet til en ondsinnet aktør som fikk tilgang til noen av de interne e-postkontoer. Dette bruddet resulterte i eksponering av brukerdata. Som de uttalte:

“Vi tror at den ondsinnede skuespilleren var i stand til å skaffe personlig informasjon fra brukerdatabasen vår. Dette kan omfatte data som e-post, navn, adresse og kryptert passord. Vi fortsetter å undersøke om den ondsinnede aktøren også har fått tilgang til personlige dokumenter som er gitt for KYC, som ID, selfie og bevis på adresse, og vil gi en oppdatering når etterforskningen er avsluttet. ”

Dette kan muligens føre til identitetstyverier, spam-e-post og phishing-forsøk. Selv om teamet ikke tror det vil utgjøre en umiddelbar trussel for brukerne, foreslår de “at alle Liquid-kunder endrer passord og 2FA-legitimasjon så snart som mulig”.

UNI-oppdrett ender … hva som skjer videre?

Da $ UNI-oppdrett kom til planlagt slutt 17. november, var spekulasjoner om den fremtidige prisen på $ ETH og av Uniswap-token dukker opp, og første Uniswap-fellessamtale lyktes ikke i å fastslå noen bestemt beslutning om plattformens fremtidige skritt. Mer enn USD 2 milliarder dollar var låst i fire bassenger som ga $ UNI-belønninger (ETH-DAI, ETH-USDC, ETH-USDT, ETH-WBTC); alle pengene som var bestemt til å strømme tilbake på markedet. Ettersom $ ETH-prisen var midt på $ 300 før oppdrett startet i september, fryktet mange for en overhengende dumping da folk ville bytte den til stabile mynter eller mer investeringstiltalende altcoins. Pris var ikke den eneste bekymringen for Uniswap, da alle de samlede pengene betydde veldig langsom glidning også på Dex.

For å gripe øyeblikket, Sushiswap ($ SUSHI) kunngjort en økning i belønning for de samme fire bassengene på plattformen. Nøyaktig en time senere avanserte Hayden Adams (oppfinner av Uniswap) en ny forslag å fortsette med belønningene i ytterligere 2 måneder med halvparten av genesefordelingen. Forslaget venter nå på konsensuskontrollfasen, før oppdrett kan starte på nytt 4. desember.

Sushiswap og Uniswap TVLSushiswap og Uniswap TVL (Bildekreditt: DeFi Pulse)

I mellomtiden, som vi kan se på neste bilde, har Uniswap TVL sunket betydelig på bekostning av Sushiswap’s, som økte og nådde en lignende nettoverdi som hovedkonkurrentens.

Bitcoin fortsetter rallyet

I etterkant av det amerikanske valget, selv om resultatet fremdeles er kontroversielt, fortsetter $ BTC sitt rally som om det ikke kunne bry seg mindre. I løpet av de siste dagene nådde markedsverdien til og med en ATH på 350 milliarder dollar, og overgikk den 16. desember 2017s forrige høyde (på grunn av $ BTC-inflasjon, selv om prisen ikke er på ATH, er det flere mynter i omløp enn for 3 år siden, noe som resulterte i høyere markedsverdi). Prisen er for tiden over $ 18k! Endelig!

Bitcoin-prisdiagramBitcoin-prisdiagram (Bildekreditt: Coingecko)

Da $ BTC vokste i det siste, kunne man satse på at media også skulle begynne å dekke nyhetene, og det var akkurat det som skjedde. Vi har sett BBC, CNBCs raske penger, CNN og mange flere intervjuer “eksperter” og spekulerer i neste ATH, sammen med mange gamle og nye memer som blir delt overalt. Med bred dekning og flere forhandlere som kommer ombord i frykt for å gå glipp av (Paypals krypto-tjeneste nådde $ 25 millioner i handelsvolum den første måneden siden lanseringen) kan dette bety at den (lokale) toppen nærmer seg?

Mens alt dette skjedde, ser det ut som ting for kinesiske gruvearbeidere ikke er så bra. Wu Blockchain rapporterte at 75% av de undersøkte gruvearbeiderne sliter med å betale sine elektriske regninger. Dette skyldes begrensningene den kinesiske regjeringen bruker på krypto, noe som gjør det veldig vanskelig å kjøpe og selge til $ CNY. Mange gruvearbeidere har sett bankkortene sine frossne eller maskinene deres stengt fordi de ikke hadde kontanter til å betale strømregningen.

Derfor spekuleres det også i at dette store rallyet ikke bare har vært drevet av en økning i etterspørselen, men også fordi gruvedriftens dumpningsaktivitet, som skaper konstant salgstrykk, har avtatt.

Hva gaffelen Bitcoin kontanter?!

15. november Bitcoin kontanter ($ BCH) har gjennomgått en oppgradering av protokollen, slik den ble etablert av veikart.

Denne oppdateringen inneholdt en Hard Fork som har delt kjeden i to, BCHN og BCHA etter blokk # 661647. Årsaken til at dette skjer, er på grunn av uenighet om blockchainens nåværende tilstand mellom Bitcoin Cash Node og Bitcoin Cash ABC-samfunn etter at en foreslått oppdatering av Amaury Sechet (ABC) ble avvist. Det ser ut til at $ BCHN vil være den dominerende delen ettersom 80% av gruvearbeiderne viste støtte før splittelsen, og det er nå 667 blokker foran.

Dette er ikke den første gaffelen for $ BCH, da det i seg selv var resultatet av en Bitcoin gaffel i 2017.

Hvordan går ETH2 staking race?

Mindre enn en uke før fristen var ETH-satsingen på Ethereum 2-nettet mindre enn halvparten av det som trengs for å utløse starten på Beacon Phase 0. Som forventet av mange kilder, forventer samfunnet en avgjørende økning i innskuddsraten i de siste dagene før fristen. Hvis minimumskravene blir oppfylt innen 24. november, starter ETH2 1. desember, ellers starter den automatisk 7 dager etter at terskelen er oppfylt.

I en nylig AMA, Danny Ryan, kjerneforsker ved Ethereum Foundation, svarte brukernes bekymringer om muligheten for en mislykket lansering. Ryan sier at stiftelsen har en løsning, som er å justere terskelen ned til rundt 100k + ETH som de anser for å være tilstrekkelig. Dette vil unngå å etterlate den innsatte ETH i limbo. Ryan bemerket også at for de som spilte, vil det være høye belønninger for disse tidlig adopterte. Deres Github side går også nærmere inn på andre alternativer.

Her er 5 ting du MÅ vite om ETH 2.0

Lær også mer om dette innsatsløpet og dets potensielle implikasjoner:

Vil Ethereum 2.0 (ETH) starte vellykket?

OKEx Exchange gjenopptar endelig uttak!

Mer enn en måned etter Okex Exchange besluttet å stanse alle uttak av kryptovaluta, teamet har nettopp kunngjort at operasjonene vil gjenåpne 27. november eller før. De forsikrer også om at 100% av brukernes midler er trygge.

De offisiell kunngjøring bekreftet at en av Okex private nøkkelinnehavere samarbeidet med myndighetene i en sak som ikke har noe med selve børsen å gjøre. De spesifiserte at selv om “OKEx alltid har brukt en sikkerhetskopimekanisme for private nøkkelinnehavere for å sikre at hver private nøkkelholder kan utløse aktivering av den private sikkerhetskopinøkkelen i tilfelle langvarig inhabilitet, for eksempel død eller hukommelsestap”, dette spesielle scenarier fanget dem på vakt da det ikke var forberedt noen strategi.

Betydelige lojalitetskampanjer vil bli kunngjort som et tegn på takknemlighet til samfunnet.

Følg OKEx-utviklingshistorien her.

Boxmining-hendelser: Intervjuer, gaver og mer!

  • Hvorfor trenger vi personvern og skalering på blockchain? Personvern er det neste store spranget for blockchain-teknologi som kan brukes til å tillate anonym datadeling, utveksling uten frontløp og den virkelige fungibiliteten til tokens. Vi snakket med prof. Dawn Song om behovet for personvernbevarende smarte kontrakter og hvordan dette implementeres på Oasis-protokoll ($ ROSE): https://youtu.be/JQzKKOV_ycA

  • Etter flere måneders arbeid er det NYTT OMDESIGNTE nettstedet oppe !! https://boxmining.com/
  • Vi har et fantastisk samarbeid med DuckDao-teamet for en sjanse til å vinne (etter vår mening) den beste NFT NOENSINNE!

&# 128525; Retweet til WIN !!&# 128081;

BLI MED I DET STØRSTE ������ innsamlingsspillet: $ 200 000 PRISBASS hentet av deg @duck_dao

Detaljer&# 128073;https://t.co/5ZFDXUtRBm

Gi bort det RAREST-kortet

1x&# 129332; �������� Boxmining&# 128640;

15x “Stratos” -kort

1) Retweet

2) Merk 3 venner

3) Eth-adresse#duckdaohunters pic.twitter.com/Tnq3LbRIRp

– Boxmining (@boxmining) 18. november 2020

Kommende arrangementer

* Alle tider er i UTC med mindre annet er spesifisert

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me