Bitcoin Mining Guide (2020)

Bitcoin Mining er prosessen med bruker spesialisert maskinvare for å tjene Bitcoin. Den årlige produksjonen av Bitcoin via gruvedrift er $ 3,5 milliarder dollar, hvor det meste av Bitcoin går til Bitcoin gruvearbeidere. Ettersom gruvearbeidere tjener belønninger i Bitcoin, kan fortjenesten deres endre seg sterkt på markedsforhold – noe som gjør Bitcoin-gruvedrift til en høy risiko / høy belønningsindustri. Alle kan bli med i Bitcoin-nettverket og bli gruvearbeider. Faktisk kan Bitcoin utvinnes på alle personlige datamaskiner og allment tilgjengelig maskinvare. Imidlertid, i 2020, spesialisert maskinvare kalt Application Specific Integrated Circuits (ASICs). Disse maskinene utvinner Bitcoin med veldig effektivitet.

Bitcoin er nå et kjent navn. For en oppfinnelse som er litt over et tiår gammel, er dette absolutt bemerkelsesverdig. En mystisk enhet med navnet Satoshi Nakamoto lanserte Bitcoin i 2008 som et alternativ til sentralbankens valuta. Bitcoin-gruvedrift er et alternativ til å skaffe Bitcoin på kryptovaluta-børser. Gruvearbeidere selger ofte Bitcoin på OTC-meglere for å generere passiv inntekt.

Lær mer om Bitcoin med vår enkle guide for nybegynnere.

Desentralisering er en sentral prinsipp i Bitcoin. I hovedsak kontrollerer ingen enkeltpersoner problemet eller funksjonen til Bitcoin. Dette systemet kan derfor betjene og overføre midler fra en konto til en annen uten sentralisert kontroll. 

Sentralisert kontroll av et finanssystem er ganske enkelt. Hvordan fungerer et desentralisert økosystem som Bitcoin? Det viktige spørsmålet er derfor; hvordan oppdaterer hovedboken automatisk transaksjoner uten å gi noen enhet makten til å kontrollere hele blockchain? 

Hvordan fungerer Bitcoin Mining 

Den grunnleggende funksjonen i Bitcoin er åpen kildekode for Bitcoin-protokollen. Dette betyr at alle kan få tilgang til og oppdatere Bitcoin-koden. På samme måte kan hvem som helst oppdatere Bitcoin-hovedboken over transaksjoner. Alt du trenger å gjøre er at datamaskinen din gjetter et tilfeldig tall som løser en ligning fra systemet.

Jo kraftigere datamaskinen din er, desto flere gjetninger kan den gjøre per sekund. Følgelig øker sjansene dine for å “gjette riktig” å ha en kraftig datamaskin eksponentielt. Dette lar deg legge til neste “blokk” med bitcoin-transaksjoner i den eksisterende kjeden.  

En mer komplisert fremstilling er som følger. På den ene siden har du gruvearbeideren din som “gjetter”. Hvis gruveutstyret ditt gjetter riktig, får du rett til å legge til neste blokk med transaksjoner i blockchain. Blokken du oppretter sendes til andre datamaskiner slik at de kan validere den. Samtidig validerer andre datamaskiner i nettverket blokken og oppdaterer kopiene av Bitcoin blockchain. Mer datakraft oversetter til større hyppighet for å gjette de riktige gjetningene. I tråd med naturlige sannsynlighetsregler er det imidlertid praktisk talt umulig for en datamaskin å få det riktig hele tiden. 

Denne prosessen er hva Bitcoin-gruvedrift innebærer i et nøtteskall. Datamaskiner konkurrerer om å legge til neste blokk og i prosessen generere ny blockchain som automatisk går inn i nettverket. Datamaskinen som løser blokken tjener en “blokkbelønning” og noen transaksjonsgebyrer på transaksjonene som er inngått i blokkjeden. Unikt, valideringsprosessen er automatisk og er ikke avhengig av sentralisert kontroll. Gruvearbeidere kan bestemme seg for å holde bitcoin de lager eller bytte den til andre bitcoin-fellesskapsmedlemmer.  

Bitcoin Mining Hardware

For å lønnsomt utvinne Bitcoin, trenger du spesialisert maskinvare kalt ASIC. Disse maskinene er designet for å spesifikt utvinne Bitcoins SHA256-algoritme – i hovedsak gjør de bare en ting, men gjør det bra.

Gruvedrift Vanskelighet 

Kanskje du tenker, hvis det er så greit, hva gjør Bitcoin verdifull? Vel, Satoshi Nakamoto i påvente av dette gjorde at gruveproblemene økte etter hvert som datakraften økte. De gruvedrift vanskeligheter justerer seg automatisk etter økningen i kumulativ nettverksdatakraft når flere gruvearbeidere blir involvert. 

Årsaken til dette er å holde Bitcoin-inflasjonen i sjakk. Se, hvis det er en jevn strøm av Bitcoin, er det lettere å ha en stabil utrullingsprosess. Da Bitcoin først ble lansert, kunne du lønnsomt utvinne Bitcoin ved hjelp av en personlig hjemme-CPU. Etter hvert som Bitcoin ble mer populært, flyttet gruvearbeidere til GPU (grafikkbehandlingsenheter) for å utføre flere beregninger. En GPU kan forbedre datamaskinens datakraft til tilsvarende 30 vanlige PCer.  

Senere kom ASIC (Application Specific Integrated Circuits). Dette var maskinvareutstyr spesielt for å utvinne Bitcoin. For tiden representerer de gullstandarden i Bitcoin-gruveutstyr og har sporadiske oppdateringer selv. Disse ASIC-ene har en høyere “Hash rate”, målt i hashes per sekund. Hashhastighet er antall “gjetninger” enheten kan gjøre per sekund. Følgelig, jo høyere hashfrekvens, jo større er sjansen for å tjene bitcoins.

Ta en titt på videoen vår nedenfor for å lære mer om Bitcoin-gruvedrift!

YouTube-plakat Bitcoin mining – hva bruker de?

Gruvedrift Bassenger 

Selv med toppen av linjen gruveutstyr, er det nåværende gruvelandskapet utrolig konkurransedyktig for individuelle gruvearbeidere. Dette har gitt opphav til gruvebassenger der gruvearbeidere kombinerer datakraft for å konkurrere effektivt. Hvis bassenget lykkes med å legge til en blokk i den offentlige kjeden, fordeler bassenget belønningen blant medlemmene.  

For tiden dominerer omtrent et dusin store gruvebassenger Bitcoin-gruvedrift. Gruvebassenger belaster deg bassengavgifter for å delta som er noe som kan påvirke lønnsomheten din. 

GruvedriftGruvedrift

Topp Bitcoin Mining Pools

Det er to faktorer å ta i betraktning når du velger et Bitcoin-gruvebasseng – plasseringen av bassenget og dets markedsandel. Hovedprioriteten vil være plassering – jo nærmere bassenget er deg geografisk, jo bedre. Dette er fordi noen ganger på grunn av nettverksforsinkelse, kan aksjer som utvinnes være “foreldede” – ettersom nye blokker blir opprettet som gjør eldre blokker utdaterte. Det er også viktig å vite at kinesiske servere ligger bak Great Firewall of China, noe som betyr at forbindelser med jevne mellomrom kan brytes. Dette betyr at valg av en server med lav latens og nær geografisk beliggenhet vil gi høyest utbytte.

Den andre faktoren er bassengets markedsandel. Jo større markedsandelen er, desto mer konsistente belønningene. Dette er fordi blokker kontinuerlig utvinnes ved bassenget, og dermed kan de betale ut med en jevn hastighet. Dette reduserer virkningen av tilfeldigheten av blokkeringen.

Vi anbefale finne et basseng nær din beliggenhet med høy markedsandel.

Elektrisitet Kostnader 

Elektrisitet er en viktig faktor i Bitcoin-gruvedrift. Bitcoin-gruvedrift er absolutt en strømintensiv affære. Dette er fordi ASIC-rigger har høy datakraft som prosessen med gruvedrift av Bitcoin krever.  

Høyden strømforbruk er i både å drive gruvedrift og avkjøle maskinene som blir veldig varme. Dette er grunnen til at gruvedrift har dukket opp i kalde områder som Island for å dra nytte av naturlig kjøling. 

, Er gruvedrift lønnsomt? 

Dette er et spørsmål som trenger perspektiv. Gruvedrift på en personlig PC kommer definitivt ikke til å være lønnsomt. Dette er fordi enkle datamaskiner rett og slett ikke kan konkurrere med ASIC-rigger og gruvebassenger når det gjelder å gjøre flere “gjetninger”. 

Så jo flere datamaskiner du har og jo raskere datamaskinen din er, jo større er sjansene dine for å generere riktig antall og tjene Bitcoin. Dermed har noen mennesker hele gårder med dyre datamaskiner for å øke sjansene.

For tiden er blokker belønning er 12,5 BTC for hver blokk som utvinnes. Dermed kan du bare med fordel utvinne Bitcoin med sofistikert utstyr. Bitcoin-gruvedrift er en populær gruvedrift for å få noe av blokkbelønningen. Blokkeringsbelønninger er satt til halvparten i 2020, noe som reduserer gruvebelønningen med 50%. Denne hendelsen er kjent som “Halvering av Bitcoin“. Den nåværende estimerte datoen for Halving er 13. mai 2020, hvoretter blokkbelønning vil reduseres fra 12,5 til 6,25 bitcoin per blokk.

En mer åpenbar faktor for om gruvedrift er lønnsomt er prisen på Bitcoin til enhver tid. Gruvearbeidere må balansere dette med kostnadene ved å utvinne Bitcoin selv.

Bitcoin Network Hashrate

Bitcoin Mining Hashrate-grafBitcoin Network Hashrate (Total Mining) graf

De Bitcoin Network Hashrate er for øyeblikket over 120.000.000 TH / s. Dette betyr at hvis hashrate av nettverket kommer for Antminer s17 (for tiden den mest populære typen Bitcoin ASIC), vil det kreve 2,1 millioner enheter. Dette vil forbruke 5,4 milliarder watt strøm, som er nok til å drive en liten by! Gruvebelønninger deles i henhold til hashpower, med større gruvearbeidere som får en høy andel av den daglige Bitcoin-gruvebelønningen.

Sammendrag 

Oppsummert er følgende faktorer som påvirker lønnsomheten ved gruvedrift av Bitcoin:

  • Hashrate;
  • Blokker belønning;
  • Gruvedrift vanskeligheter;
  • Strømforbruk;
  • Bassengavgifter; og
  • Bitcoins pris til enhver tid.

Bitcoin-gruvedrift er derfor en komplisert oppgave.

Å investere betydelig i et stort gruvebasseng er imidlertid den mest effektive måten å gjøre det på. De nåværende omstendighetene gjør at individuell gruvedrift bare er bortkastet tid når den gjøres i liten skala.  

Likevel er det fremdeles en aktivitet som mange investorer har en betydelig andel i. Realiteten er imidlertid at oppgaven vil bli gradvis vanskelig med tiden, og noen få utvalgte med betydelig hashkraft og billig strøm vil trives.  

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me