Essays of Warren Buffett: The Only Book You Need On Investing

Essays of Warren Buffett: The Only Book You Need On Investing

Enhver tøff investor vil vite at det er et hav av bøker der ute om investering, og mange hevder å være den beste investeringsboken..

Ingen lykkes uten å utvide sin kunnskap og ferdigheter til å vite hvilke handlinger de skal ta på hvilke tider i sitt felt.

Dessverre kan vi ikke alle være bokormer med muligheten til å lese oss gjennom hver bok der ute og samle den beste innsikten for oss selv.

Hvis du ikke er en ivrig leser, men som er ivrig etter å utvide din egen kunnskap og få dyrebar innsikt, kan det være lurt å finne den beste investeringsboken..

Ifølge toppinvestorer er The Essays of Warren Buffett den eneste boka du trenger for å investere. Denne boka er etter alt å dømme den femte utgaven av Essays of Warren Buffett: Lessons for Corporate America, og det er uten tvil en av de beste investeringsbøkene du bør lese.

Ord fra mesteren

Warren Buffett

Den fjerde utgaven av boken The Essays of Warren Buffett kom i hyllene i 2015 med originalen som ble utgitt i 1999 og er på omtrent 300 sider..

Essays of Warren Buffett er verdt tiden din fordi det lønner seg å lære av det absolutt beste som noen gang har vært.

Det er ikke mange som vil bekjenne seg for å kunne nevne en mer vellykket investor enn Warren Buffett.

Hvis du ikke har tid eller evne til å lese hver investeringsbok under solen, kan du like godt ha nytte av det han har.

Den lidenskapelige læreren, Buffett, har gjort en stor innsats for å dele alt han vet i essays som strekker seg over flere tiår av hans investeringskarriere, fra 1979 og frem til 2006.

Bokens tittel refererer til “Corporate America”, men kunnskapen han tilbyr er helt relevant for aksjonærer og aksjehandlere.

Han legger ut en omfattende forklaring på det pågående forholdet som eksisterer mellom selskaper og aksjonærer, som gir nykommere god innsikt og hjelper til med å øke forståelsen for erfarne investorer.

Essays of Warren Buffett er også velskrevet og lett å lese med Buffett som tilfører et snev av humor her og der.

Hvem er Warren Buffet?

Kallenavnet The Oracle of Omaha, Warren Edward Buffett er uten tvil den mest berømte investoren i vår tid.

Født i Omaha, Nebraska, fra tidlig alder var Buffett interessert i å investere og forskjellige måter å tjene penger på, og gjorde sin første investering i en alder av 11 år..

Han gjorde navnet sitt kjent gjennom Berkshire Hathaway Inc.. som han ble majoritetsaksjonær i 1967.

Buffett klarte å forvandle det sviktende tekstilselskapet til en investering og ble majoritetseier og minoritetseier av en rekke virksomheter i hele Amerika til en verdi av rundt 526 milliarder dollar..

I dag er Buffett fortsatt administrerende direktør og leder selskapet sammen med Charlie Munger.

Per 2018 ble Buffett anslått til å være verdt 84,5 milliarder dollar og er oppført på Forbes 2019-rikliste som den tredje rikeste personen i verden etter Bill Gates og Jeff Bezos.

Buffett er også kjent for sin filantropi og sier at han vil gi bort hele formuen til veldedige formål, hvorav 85% vil gå til Bill and Melinda Gates Foundation. Han er også kjent for sin bokstavfundament.

Buffett er et utmerket eksempel på å oppnå suksess gjennom konsistens, og gradvis bygge opp sin rikdom over tid. Han er nå i slutten av 80-årene og er fortsatt enormt innflytelsesrik.

En levetid med læresetninger

Finn den på Amazon >> Essays of Warren Buffett bok

Denne samlingen av ‘essays’ spenner over en ufattelig vellykket karriere som har tatt mer enn et halvt århundre.

Måten de er relatert på, fremkaller følelsen av at du faktisk sitter og har en samtale med mannen selv.

Essays of Warren Buffett er også godt mottatt og tjener en 4,9-stjerners rangering på Amazon og 4,4 av 5 på Goodreads.

Det er også Buffetts favorittinvesteringsbok med navnet hans i tittelen. Han omtaler det som “en sammenhengende omorganisering av ideer”.

Den står som den viktigste boken for investering som alle kan lese. Hvis du bare skal lese en bok for å øke investeringskarrieren din, kan du lage den The Essays of Warren Buffett.

Hva er bokens viktigste leksjoner?

essays av Warren Buffett-emner

Essays of Warren Buffett er delt inn i syv seksjoner, som hver dekker et annet tema.

 • I Eierstyring og selskapsledelse
 • II Corporate Finance and Investing
 • III Alternativer til vanlig bestand
 • IV Felles bestand
 • V Fusjoner og oppkjøp
 • VI Regnskap og verdivurdering
 • VII Regnskapsregler og skattesaker

Boken er også medforfatter og redigert av Lawrence A. Cunningham, professor ved George Washington University School of Law.

Cunningham har ordnet boken ikke i kronologisk rekkefølge, men etter emne, noe som gir boken mer en følelse som en guide og mindre som en historie om Buffetts liv.

Dette er flott fordi det virkelig hjelper nybegynnere å lære å investere, og sette bokstavene i en logisk rekkefølge de skal lære.

Spesielt ettersom boka dekker Buffett om bedriftsfinansiering og investering, fusjoner og oppkjøp, regnskap og verdsettelse, alternativer til vanlige aksjer, regnskapsprinsipper og mye mer.

Slik innsikt i Buffetts tankeprosess er uvurderlig og hjelper investorer og handelsmenn med grunnleggende analyse.

Buffett skriver også om sine dårlige beslutninger og angrer, og de er nyttige å lære av og kan forhåpentligvis bidra til å forhindre at neste generasjon investorer gjør de samme feilene.

Charlie Munger er også nevnt i deler av boka.

Intelligent investering

Det er tre temaer som ofte dukker opp gjennom hele boka i forhold til det Buffett omtaler som intelligent investering.

Sikkerhetsmargin

Dette gjelder ikke å fokusere på verdien på en aksje, men i stedet på dens egenverdi, og den indre verdien du legger bak en aksje, bør være godt informert av forskning..

Når du har fått en idé om den potensielle verdien av dette instrumentet, kan du sammenligne det med dets faktiske pris, og du får “sikkerhetsmarginen”.

For en god sikkerhetsmargin, bør investorer tro at selskapet også drives godt.

Kompetansesirkel

Dette er relatert til Buffett-måten, og det er i utgangspunktet troen på at du kjenner dine begrensninger, er i stand til å frigjøre deg for følelser. For å kunne investere på Buffett må investorer være disiplinert.

Videre til det, bør investorer holde ting enkelt.

Ser denne investeringen for komplisert ut? Hvis svaret er ja, anbefaler Buffett at du bør holde deg borte fra det.

På samme måte sa Peter Lynch en gang: “Invester aldri i en idé du ikke kan illustrere med fargestift”.

I Buffets tilfelle er han klar over at han mangler forståelse for teknologi, så han unngår det, selv om han ser potensial.

Dette gjelder når det gjelder handel også. Hold strategiene enkle!

Buffett forklarer også at det å forstå det du ikke vet og akseptere det er veldig viktig å lykkes med å investere.

Å investere i det du ikke forstår, lar deg åpne for risiko. Ikke lur deg selv til å tro at du forstår et emne, og invester aldri i noe på den falske forståelsen.

Mr Market

Mr Market er egentlig ikke et konsept oppfunnet av Buffett, men i stedet av Benjamin Graham, en av Buffets mentorer. Det er en fiktiv versjon av aksjemarkedet, og “han” (markedet) er utsatt for forskjellige stemninger.

Noen ganger er han lykkelig, noen ganger er han trist, og dette påvirker verdien investorer har lagt på aksjer.

Leksjonen fra Mr Market er ikke å la det fortelle deg verdien av noe, men i stedet gjøre din egen forskning og bestem det selv.

Buffett nevner Mr Market gjennom hele boken og forklarer investorene hva slags tankesett de trenger når markedet svinger..

Du må huske at investering er et langsiktig spill, ikke et kortsiktig spill. Hvis noe virkelig er av verdi, vil det sannsynligvis skinne uansett hvordan markedssituasjonen er.

Etikk

Buffett bryr seg mye om etisk handel og etiske virksomheter.

For ham er dette viktig for en virksomhets vekst. Hvis en virksomhet ikke er etisk forsvarlig, vil det skade utviklingen og investeringen din.

Hva ser Buffett etter i en god forretning?

Warren Buffett investeringer

Buffett søker å unngå å kjøpe på kort sikt, og foretrekker i stedet på lang sikt.

Noe av det viktigste han ikke liker er å ta beslutninger basert på tips fra andre. Han mener alle investeringer bør gjøres ut fra prinsipper

Hvordan unngå dårlige investeringer?

Buffett tillegger dårlige investeringer i tre kategorier:

 • Komme inn eller ut for tidlig. Buffett er veldig imot dette.
 • Investering i noe som koster for mye. Dette handler ikke bare om kostnaden for aksjen eller et annet instrument, men inkluderer også andre avgifter du måtte betale for å suge fortjenesten fra deg.
 • Investering i en kjepphest, eller noe populært på kort tid. For eksempel noe enkelt som fidget-spinnere som var populære for noen år siden og nå sjelden er snakket om. Riktignok kan dette være vanskelig å unngå, da det krever at du har en god ide om hva som vil og ikke vil holde seg i mote.

Er det noe rom for forbedring?

Det er vanskelig å kritisere Warren Buffet og The Essays of Warren Buffett er virkelig en av de beste investeringsbøkene du kan få, men fra et pedagogisk synspunkt er det noen få ting å huske på.

Som nevnt ovenfor er tittelen The Essays of Warren Buffett litt misvisende.

Essays of Warren Buffett består faktisk av brev fra Buffett til Berkshire Hathaway’s aksjonærer, ikke essays og så ikke bli overrasket om det ikke er så akademisk som du opprinnelig antok.

Disse brevene er utformet for å forklare aksjonærene hans beslutningstaking og selskapets potensielle utsikter.

Når det gjelder den analytiske siden av Buffetts brev, skrives ikke mye av Buffett, men i stedet av Lawrence Cunningham, og du stoler på hans tolkning av Buffett..

Videre til det er det verdt å nevne at Buffett faktisk skriver prologen og Cunningham skriver epilogen.

Hvis du ønsker å fokusere utelukkende på det Buffett har skrevet, kan du hoppe over Cunninghams forfatterskap.

En annen viktig ting å nevne er at noen kritikere stiller spørsmål ved poenget med å publisere bokstavene som en bok når de alle er tilgjengelige på Nettstedet til Berkshire Hathaway gratis.

Selv om det er et godt poeng, setter boken dem i perspektiv og logisk orden.

Boken er også rettet mot mer erfarne investorer, som allerede har litt bakgrunnskunnskap om emnene og som er i stand til å tyde informasjonen. Det er kanskje ikke den beste investeringsboken for nybegynnere.

Andre har kritisert det fordi boken hopper fra forskjellige emner i stedet for å løpe kronologisk og det ikke er noen sammenheng for det nåværende markedet da brevet ble skrevet.

Dette ville faktisk være nyttig å ha, for etter hvert som tiden endrer seg, gjør også investorenes meninger om markedet og hva som er bra å investere i.

Ulike tider, forskjellige virksomheter og forskjellige markedssituasjoner kan gjøre det vanskeligere å ta leksjoner fra boka og bruke dem i den moderne verden.

Sjekk ut mer av beste investeringsbøkene her.

Viktige punkter

Hvis du husker noe fra denne artikkelen, gjør det til disse viktige punktene.

 • De bok inneholder en enorm mengde kunnskap. Bokstavene strekker seg fra 1979 til 2006.
 • Tittelen er litt misvisende. Boken består faktisk av brev til Berkshire Hathaways aksjonærer, ikke essays.
 • Du kan faktisk lese bokstavene online gratis. Måten de er ordnet av Cunningham er imidlertid en fin måte å lære om Buffetts metodikk.
 • Noen av temaene er litt daterte. Ikke all innsikt i boken kan bli samtidige.

Å tilegne seg den enorme kunnskapen til en investor som Warren Buffett kan ta lang tid. I hans tilfelle nesten 80 år.

Selv om vi i Trading Education ikke kan love en slik transformasjon over kort tid, kan vi absolutt øke hastigheten på prosessen ved å lære deg alt du trenger å vite.

På vårt gratis handelskurs lærer du følgende:

 • Foundation i handel
 • Mekanikk for handel
 • Avansert analysehandel
 • Handelsstrategier

Klikk her for å finne ut mer!

Hvis du likte å lese The Essays of Warren Buffett: The Only Book You Need On Investing from Handelsutdanning, vennligst gi den en like og del den med alle andre du tror det kan være av interesse også.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me