Lessen van een man die de markt versloeg

‘A Man for All Markets’ van Edward Thorp is een inspirerende memoires Handelseducatie lezers die geïnteresseerd zijn in investeren.

Ed Thorp is misschien niet zo beroemd als financiële goeroes, zoals George Sorros en Warren Buffett, maar in termen van daadwerkelijke prestaties zou hij de schijnwerpers moeten delen. Hoewel hij bekend is bij geldmanagers, maakt zijn succes hem tot een van de beroemdste wiskundigen en kaartentellers van onze tijd..

Vind het op Amazon >> een man die de markt versloeg Edward Thorp

Voor iedereen die geïnteresseerd is in het verwerven van inzicht in een van de meest succesvolle financiële goeroes ter wereld, is dit boek ideaal. Investing.com beschrijft Thorp als een legende in zowel de gaming- als de kwantitatieve wereld, die zich van wiskundeleraar naar blackjack-expert en vervolgens naar een gerenommeerde hedgefondsmanager begaf. In tegenstelling tot veel memoires van academische wiskundigen, is dit boek een interessante en boeiende geschiedenis van Thorp’s vermogen om wiskunde en vastberadenheid te gebruiken om te slagen.

Misschien vind je dit ook leuk: Stanley Druckenmiller – The Iconic Forex Trader

De successen van Edward Thorp

Edward Thorp heeft tijdens zijn carrière vele successen gevierd, met de meest opmerkelijke ontwikkelingen in de gokwereld. Thorp ontwikkelde het eerste systeem om het spel Blackjack te kraken en ontwikkelde vervolgens de eerste draagbare computer, waarmee hij een voorsprong kon nemen in Roulette.

Thorp schakelde vervolgens zijn talenten over naar beleggen, waar hij beroemd het eerste kwantitatieve hedgefonds bezat, voordat hij doorging met het creëren van een van de beste trackrecords aller tijden op het gebied van hedgefondsen. Thorp’s talenten in het ontdekken van nieuwe kansen gingen bij hem verder het ontwikkelen van de optieprijsformule om de markt te doorbreken, die later een Nobelprijs ontving. Thorp gebruikte ook beroemd zijn opmerkelijke talenten om te bewijzen dat Bernie Madoff een fraudeur was, 15 jaar voordat zijn misdaden werden ontdekt.

Het vroege leven van Edward Thorp

Het boek begint met enkele fragmenten uit Thorp’s jeugd, die de lezer inzicht geven in zijn introverte en intelligente persoonlijkheid. Sommige van de verhalen worden in detail beschreven, zoals toen Thorp op 12-jarige leeftijd eropuit ging om morsecode te leren, waarvoor de aanschaf van een tapemachine en een vergunning voor een radio-operator vereist was..

Thorp werkte buitengewoon hard om een ​​plaats aan de universiteit te krijgen vanuit zijn achtergrond uit de lagere middenklasse, waar hij natuurkunde studeerde voordat hij overstapte naar wiskunde om te promoveren. In het begin van het boek wordt uitgelegd hoe Thorp tijdens zijn tijd op de universiteit financiële boeken zou lezen om te leren over beleggen, waardoor hij zijn wiskundige kennis op de aandelenmarkt kon gebruiken..

Zie ook: De nummer 1 financiële spijt die u koste wat het kost wilt vermijden

Thorp en zijn goksucces

Hoewel het tellen van blackjackkaarten in eerste instantie misschien niet interessant lijkt voor geldmanagers, zijn er genoeg details over zijn onderzoeksprocessen en handelstesten om iedereen betrokken te houden..

Dit gedeelte van het boek legt het succes van Thorp binnen het blackjackspel uit. Thorp legt het gebruik van zijn Ten-Count-systeem uit, dat matig zware verliezen zou laten zien, vermengd met af en toe een winnende reeks om het huis te verslaan. Het boek gaat verder met uit te leggen dat dit kenmerk van willekeurige gunstige weddenschappen herhaaldelijk wordt gezien in zowel de investerings- als de gokwereld.

Een inspirerende memoires

Het laatste hoofdstuk met een beschrijving van Thorp’s laatste gedachten over het voordeel van zijn opleiding op zijn briljante succes, zowel in gokken als in de financiële wereld. Het is duidelijk dat Thorp gelooft dat zijn succes grotendeels kan worden toegeschreven aan zijn vermogen om zichzelf te onderwijzen, een vaardigheid die hij van jongs af aan heeft geleerd..

Professionele beleggers kunnen veel leren van Thorp’s toepassing van gokmethoden op de wereld van aandelen- en optiehandel. Als u uw beleggersopleiding wilt voortzetten en meer wilt weten over de vele succesvolle mensen binnen beleggen, neem dan een kijkje op onze inzichtelijke blogs of neem vandaag nog contact met ons op..

Mis het niet: Charlie Munger: de pragmatische investeerder die weet hoe hij rijkdom kan creëren

Als je het leuk vond om dit artikel van Trading Education te lezen, geef het dan een like en deel het met iemand anders waarvan je denkt dat het ook interessant kan zijn.

Bronnen:

[1] investing.com

[2] valueandopportunity.com

[3] blogs.cfainstitute.org

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me