Mark Douglas: deze handelsbijbel zal de manier waarop je naar de markt kijkt, veranderen

Mark Douglas: This Trading "Bijbel" verandert de manier waarop u naar de markt kijkt

Als handelaar kom je tonnen artikelen en boeken tegen over handelspsychologie. Maar dit was niet altijd het geval en in veel opzichten is het een heel modern concept.

Toen kwam handelen in de zone: beheers de markt met vertrouwen, discipline en een winnende houding en dat veranderde allemaal.

Trading in the Zone door Mark Douglas wordt door handelaren over de hele wereld hoog aangeschreven vanwege zijn inzicht en details over het onderwerp handelspsychologie. Sommigen noemen het zelfs de “bijbel van handelspsychologie.

Mark Douglas is beroemd in de handelswereld en is momenteel de president van Trading Behavior Dynamics, dat trainingsprogramma’s levert om te helpen bij handelspsychologie bij financiële instellingen.

Zijn unieke inzicht in de psychologie van de handel maakt dit een van de meest bruikbare handelsboeken die vandaag beschikbaar zijn en is misschien wel een van de belangrijkste handelsboeken ooit geschreven.

Het belang van het boek is in de loop der jaren alleen maar groter geworden, omdat duidelijk is geworden dat de overgrote meerderheid van detailhandelaren geld verliest. Sommigen beweren dat tot 95% geld verliesthet werkelijke aantal is eigenlijk discutabel – en dan helemaal stoppen.

Mark Douglas gelooft dat deze verliezen te wijten zijn aan een slechte handelspsychologie en het daaruit voortvloeiende gebrek aan geldbeheer.

Als je maar één boek over handelspsychologie leest, maak er dan dit boek van.

Mark Douglas en waarom hij belangrijk is voor uw handelsstrategie

Mark Douglas was een ervaren auteur met een grote verscheidenheid aan boeken op zijn naam. Tijdens zijn carrière in de financiële wereld werkte hij samen met hedgefondsen, geldmanagers en enkele van de grootste vloerhandelaren.

Daarvoor volgde Douglas een opleiding aan de Michigan State University, met als hoofdvak in interpersoonlijke communicatie en politieke wetenschappen.

Douglas begon in 1982 met het coachen van handelaren en vergaarde een schat aan ervaring door hen te leren hoe ze de juiste mentaliteit eromheen konden ontwikkelen.

Deze ervaring was cruciaal voor zijn boeken​hij weet precies hoe hij met handelaren moet praten, hoe ze denken en begrijpt wat hen bezighoudt.

Hij schreef zijn boek in de veronderstelling dat alle handelaren willen een inkomen creëren waarop ze kunnen vertrouwen. Het boek is ook voor handelaren die volledig begrijpen dat handelen geen word-rijk-schema of gewoon een alternatief voor een spaarrekening – het kan een fulltime baan zijn.

In 1990 schreef Douglas zijn eerste boek The Disciplined Trader, dat hem matig succes en aandacht opleverde. Veel van zijn succes werd echter behaald met Trading in the Zone in 2000.

Daarop aansluitend, Douglas schreef voornamelijk samen met co-auteur Paula T. Webb, die gespecialiseerd is in welvaartspsychologie. Vanaf 2010 gaven de twee seminars en workshops over de hele wereld over handelspsychologie.

Helaas, Douglas overleden op 67-jarige leeftijd in 2015. U kunt meer te weten komen over de financiële carrière van Mark Douglas hier.

Onderscheidingen

Douglas ‘werk leverde hem vele prijzen op, vooral in financiële publicaties.

De meest prestigieuze daarvan is de Bull / Bear Award, die hij won in 2006, 2008 en 2011, en opnieuw in 2015 en 2017.

Andere boeken van Douglas

Douglas’s andere boeken zijn onder meer:

 • De gedisciplineerde handelaar. Douglas ‘eerste boek over handelen, gepubliceerd in 1990.
 • De complete handelaar. Geschreven met co-auteur Paula T. Webb, gepubliceerd in 2015.
 • Klein boekje met handelsprestaties. Ook co-auteur van Paula T. Webb, 2016.
 • “De gedisciplineerde handelaar” worden. Ook co-auteur van Paula T. Webb is een bijgewerkte versie van The Disciplined Trader, 2014.
 • Eenvoudige wijsheid voor welvarende handel. Ook co-auteur van Paula T.Webb, 2013.

Douglas heeft ook geschreven over hoe je een succesvolle auteur kunt worden en een aantal motiverende boeken.

Veel van zijn boeken zijn vertaald in verschillende talen, waaronder Duits, Japans, Frans, Chinees (vereenvoudigd en traditioneel), Italiaans, Koreaans, Pools, Portugees, Tsjechisch en Spaans..

Als Engels niet uw eerste taal is, is het de moeite waard om te kijken of er een vertaling beschikbaar is.

U kunt ook andere boeken bekijken die zijn beoordeeld door Trading Education hier.

Wat leert Trading in the Zone??

handel in de zone door Mark Douglas

Handelen in de Zone kan handelaren een verscheidenheid aan lessen leren over risicomanagement, consistentie en vinden nieuwe niveaus van vervulling en genot van succesvolle transacties.

De belangrijkste les die handelaren kunnen wegnemen, is leren hoe ze de oorzaak van veelvoorkomende handelsfouten kunnen begrijpen.

Douglas benadrukt dat veel slechte transacties vaak het gevolg zijn van diepgewortelde emotionele problemen, die de interacties van een handelaar met de markt beïnvloeden.

Tijdens de kindertijd, we ervaren allemaal mislukking op verschillende manieren en we leren geleidelijk aan deze pijnlijke gevoelens te overwinnen.

Onze opvoeding leidt tot patronen die zo diep in onze psyche verweven zijn we zijn ons niet bewust van de impact die ze creëren.

Een mislukte ruil zal onvermijdelijk aanvoelen als een mislukking en kan snel negatieve gevoelens uit onze kindertijd opwekken. Dit boek kan de coping-mechanismen leren die nodig zijn om deze negatieve emoties te vermijden.

Het overwinnen van negatieve gevoelens met betrekking tot mislukking kan traders helpen consistent te worden in hun transacties consistentie is wat nodig is om succesvol te zijn.

Psychologie en succesvolle handelsstrategieën

Vaak, het gevoel van mislukking kan ertoe leiden dat handelaren hun verliezen najagen op welk punt ze niet langer een handelsstrategie volgen, maar gokken en alles in gevaar brengen.

Zoals we eerder vermeldden, werd de psychologie van handelaars zelden besproken voordat Trading in the Zone werd gepubliceerd. Het was een compleet nieuw concept.

Succesvolle transacties werden strikt gezien als het resultaat van een uitzonderlijke marktanalyse, terwijl niet-succesvolle transacties het tegenovergestelde waren.

We weten nu dat dit niet het volledige verhaal is.

In werkelijkheid, het resultaat van een transactie is het resultaat van de beslissingen die we nemen. Beslissingen die kunnen worden beïnvloed door de druk die gepaard gaat met het risico geld te verliezen en hoe we daarop reageren.

Deze beslissingen worden ook beïnvloed door persoonlijkheidskenmerken zoals angst en hebzucht, bijvoorbeeld. Dat zijn kenmerken waaruit onze persoonlijkheid bestaat, maar waarvan we ons niet altijd bewust zijn. Ze hebben invloed op ons handelsplan, handelsstijl en zelfs de doelen we stellen onszelf op.

Bovendien legt Douglas uit hoe je een positieve instelling zult hebben als je veel wint. hetzelfde, als je veel verliest, zul je een negatieve houding aannemen. Dit heeft dan invloed op hoe u uw volgende transacties uitvoert.

Trading in the Zone tracht lezers te helpen bij het aanpassen van hun houding ten opzichte van handelen, zodat het mogelijk is om zonder angst of hebzucht te handelen, wat resulteert in het elimineren van roekeloos gedrag.

Een kansspel

Het boek is bedoeld om mensen te helpen handel te drijven op een manier die vrij is van psychologische beperkingen, waar een verlies wordt eerder gezien als een mogelijke uitkomst dan als een mislukking.

Douglas legt uit dat de juiste manier om na te denken over handelen een spelletje is waarschijnlijkheid. Er is geen goed of fout, winnen of verliezen, alleen kans.

Ten slotte, financiële handel moet worden gezien als een bedrijf en bij elk bedrijf moeten eigenaren hun emoties opzij zetten en de juiste beslissingen nemen voor het voortbestaan ​​van hun bedrijf.

Verliezen moeten worden geaccepteerd en van daaruit worden verplaatst.

Mark Douglas behandelt uitvoerig de processen die nodig zijn om handelaren te helpen de markt te analyseren met een duidelijk, emotieloos standpunt, dat lezers hopelijk ertoe zal brengen winst te maken.

De beroemde vijf ‘waarheden’

Een van de handigste secties Handelen in de zone is de beroemde vijf ‘waarheden’-theorie van Douglas, die kan worden samengevat als:

 1. Alles is mogelijk.
 2. Het is niet nodig om te weten wat er daarna zal gebeuren om winst te maken.
 3. Winsten en verliezen volgen geen patroon, ze worden willekeurig verdeeld.
 4. Een rand is een indicatie van een hogere waarschijnlijkheid, het is nooit een zekerheid.
 5. De markt is op elk moment uniek.

Douglas gelooft dat zodra een handelaar deze waarheden accepteert, hij zijn psychologische bagage achter kan laten.

Het advies is om je voorsprong te kiezen, je eraan te houden en zo te handelen dat na verloop van tijd het willekeurige verdeling zal op een gegeven moment in uw voordeel vallen.

De vier angsten

In Trading in the Zone schreef Douglas ook over wat hij de vier angsten noemt. Zij zijn:

 • Angst om te missen (FOMO). Dit is de angst dat je een kans misloopt terwijl alle anderen er baat bij hebben.
 • Angst voor verlies. Dit is de angst om te verliezen wat je al hebt.
 • Angst om verkeerd te zijn. Dit is de angst dat uw volgende transactie niet zal lukken, een vertrouwenscrisis.
 • Angst om een ​​overwinning in een verlies te laten veranderen. Dit is de angst om alles te verliezen wat je hebt gewonnen.

Douglas leert ons hoe belangrijk het is om met vertrouwen te handelen. We moeten angst uit onze handel halen, maar we moeten gedisciplineerd blijven.

Vind het op Amazon >> handelen in het zoneboek

Zijn er verbeterpunten??

Bij Trading Education, we raden elke handelaar aan om dit boek te lezen. Op het moment van schrijven heeft het een beoordeling van 4,2 op 5 op Goodreads en 4,9 op 5 op eBay.

De handel in de Zone heeft ook de tand des tijds goed doorstaan.

Uitgegeven in 2000, leren veel handelaren er nog steeds veel van, ondanks hoeveel de handel de afgelopen (bijna) twee decennia is veranderd, vooral met de komst van internet en detailhandel..

Wat zeggen de critici?

Trading in the Zone heeft veel critici, zowel wat betreft de manier waarop het boek is geschreven als de nauwkeurigheid van de inhoud.

Je zou moeten wees voorbereid op een aantal langdradige metaforen die in het hele boek te vinden zijn.

Het boek is ook erg repetitief. Sommigen zeggen zelfs dat als je de herhaling weglaat, het erg kort zou zijn. Zo het kan zijn dat u sommige gedeelten niet goed leest als ze te veel op elkaar lijken.

Veel van de critici van het boek trekken de autoriteit van Mark Douglas op het gebied van handelen in twijfel, zeggen dat hij eigenlijk geen handelaar is. Hij is daarentegen een coach van handelaren.

Deze critici zijn van mening dat het, tenzij u een succesvolle handelaar bent, gevaarlijk is om andere handelaren te coachen of te adviseren omdat u niet in hun schoenen hebt gestaan..

Als dat nog niet genoeg is, Douglas heeft onthuld dat hij veel geld heeft verloren tijdens de handel wat ertoe heeft geleid dat velen sceptisch staan ​​tegenover zijn handelskennis.

Bovendien zijn er velen die zeggen dat het boek verdund is met te veel psychische problemen.

Daarmee bedoelen we psychologische termen, uitdrukkingen en verklaringen die eigenlijk niet veel betekenen in de context van handelen of twijfelachtig zijn in termen van wetenschappelijke nauwkeurigheid..

Echter, we dringen er bij lezers op aan hier voorbij te kijken en zich te concentreren op het positieve en praktisch dingen die het boek leert.

Ter verdediging van het boek, terwijl sommigen Douglas ‘schrijven misschien psychobabble noemen en het feit dat hij de technische analyse devalueert, kunnen negeren, moet erop worden gewezen dat technische analyse ook wel eens een pseudowetenschap wordt genoemd., vooral door academici.

In de echte handelswereld zijn beide echter van vitaal belang.

Belangrijkste hoofdstukken om te lezen

belangrijke hoofdstukken om te lezen bij het handelen in de zone

Als u de belangrijkste punten wilt wegnemen, zonder al te veel tijd te besteden aan het lezen van het volledige boek, raden we u aan de eerste zeven hoofdstukken te lezen:

 • De weg naar succes: fundamentele, technische of mentale analyse
 • De aantrekkingskracht (en gevaren) van handelen
 • Verantwoordelijkheid nemen
 • Consistentie: een gemoedstoestand
 • De dynamiek van perceptie
 • Het perspectief van de markt
 • Het voordeel van de handelaar: denken in kansen

Sluit af met het laatste hoofdstuk – hoofdstuk 11, Thinking Like A Trader – dat alles samenbrengt. En helemaal aan het einde is er ook nog een oefening die ten zeerste wordt aanbevolen.

Dat gezegd hebbende, het boek is slechts 240 pagina’s op het langst en kan gemakkelijk in korte tijd worden gelezen.

Er zijn ook een aantal handelaren die zouden aanbevelen dit boek minstens één keer per jaar te lezen om zichzelf eraan te herinneren wat het leert.

Wie heeft er het meeste baat bij dit boek??

Handelen in de Zone zou het beste passen bij drie soorten handelaars:

1. Beginners die nog steeds hun plek proberen te vinden in de handelswereld.

Handelen in de Zone kan beginners mentaal voorbereiden op wat ze gaan ondernemen en hen laten begrijpen hoe belangrijk de psychologie van de handelaar is om fouten te vermijden en succesvolle transacties uit te voeren..

2. Handelaren die geen vertrouwen hebben in hun transacties. Er zijn veel risico’s verbonden aan het handelen en zonder vertrouwen zullen handelaren misschien nooit de duik nemen.

Soms moeten mensen gewoon op hun instinct vertrouwen, en dat is wat Trading in the Zone kan leren.

Handelaren zullen merken dat wanneer ze een fout maken als ze hun aanvankelijke instincten hadden gevolgd, ze deze misschien hebben vermeden. In plaats daarvan voelden ze zich angstig en besloten ze tegen hun oorspronkelijke instincten in, waardoor ze geld verloren.

3. Handelaren die meer verliezen dan ze verdienen. Dit boek kan hen helpen de mogelijke redenen te evalueren waarom dit gebeurt.

Hiermee kunnen ze nadenken over hun eigen mentaliteit en, hopelijk, psychologische redenen identificeren die ervoor zorgen dat ze fouten maken. Wat nog belangrijker is, probeer oplossingen voor deze problemen te vinden.

Waar schiet de handel in de zone tekort??

Een belangrijk ding om te onthouden over handelen in de zone is dat het zich richt op de psychologie van handelaars, wat een onderdeel is van het leren handelen.

Je moet nog de technische basis leren en hoe de markt werkelijk functioneert. Zonder hen weet u niet wat u doet. Vertrouwen in uw transacties is een compliment voor een handelaar, het maakt u nog geen handelaar.

In zekere zin, hoewel dit beslist een boek is dat u moet lezen, zou het niet uw eerste lezing moeten zijn. Ideaal, u moet zich eerst concentreren op het lezen van iets meer technisch.

Dat gezegd hebbende, verandert de technische kant zelden. Als je het eenmaal hebt geleerd, kun je er zeker van zijn dat je het weet.

Onze persoonlijkheid kan echter ingewikkelder zijn om te begrijpen, aangezien iedereen anders is. Velen van ons kennen onszelf niet zo goed, of in ieder geval niet zo goed als we denken.

Het kan moeilijk zijn om destructief gedrag te isoleren dat kan een negatieve invloed hebben op uw transacties. Vaak hebben we iemand nodig die ons in de goede richting helpt.

Dan kan het nog ingewikkelder worden als u probeert uw gedrag te veranderen, wat voor sommigen jaren of zelfs een heel leven kan duren.

Bekijk onze artikelen of neem contact op met ons deskundige team voor meer informatie over handelsstrategieën en -technieken.

Als je het leuk vond om dit artikel uit te lezen Handelseducatie, geef het alsjeblieft een like en deel het met iemand anders waarvan je denkt dat het ook interessant kan zijn.

Beheers handelspsychologie met deze gratis forex trading cursus

meester handelspsychologie met handelseducatie

Hoewel je $ 42,50 zou kunnen uitgeven aan een hardcover-versie of $ 17,99 aan een Kindle-versie van dit boek, zou het een veel verstandiger investeringskeuze kunnen zijn om je aan te melden voor onze gratis forex trading cursus, The Ultimate Guide to Forex Trading..

Normaal gesproken zou het u £ 2.500 kosten, maar dat kan krijg het gratis.

Je leert het volgende:

 • Stichting in forex trading
 • Mechanica van forexhandel
 • Geavanceerde analyse in Forex
 • Geavanceerde Forex handelsstrategieën

Onze cursus is ook ontworpen met het oog op flexibiliteit, dus je kunt studeren wanneer je maar wilt, waar je maar wilt.

U kunt het allemaal online doen met leesmateriaal zoals pdf’s, online video’s en quizzen of u kunt ons bezoeken in ons kantoor in Londen.

Als uw cursus zo goed is, waarom is deze dan gratis??

Goede vraag en het antwoord is vrij simpel; onze partnermakelaars betalen ervoor.

Ze betalen ervoor omdat ze weten dat goed opgeleide handelaren langer meegaan dan onervaren. Onervaren handelaren lopen een hoger risico om geld te verliezen en vroegtijdig te stoppen.

Opgeleide handelaren daarentegen hebben meer kans om succesvol te zijn en door te gaan met handelen met hun makelaar.

Dus voor hen draait het allemaal om het binnenhalen van langetermijnhandelaren. Beter voor jou, beter voor hen.

Lees meer over de ultieme gids voor forexhandel hier. Meld u vandaag nog aan en ontvang gratis forex signalen te!

Bronnen:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me