Mark Douglas: Ta trgovalna “Biblija” bo spremenila vaš pogled na trg

Mark Douglas: To trgovanje "Biblija" bo spremenila vaš pogled na trg

Kot trgovec boste naleteli na tone člankov in knjig o trgovalni psihologiji. A temu ni bilo vedno tako in v mnogih pogledih gre za zelo sodoben koncept.

Nato se je pojavilo trgovanje v coni: obvladajte trg z zaupanjem, disciplino in zmagovalnim odnosom in vse se je spremenilo.

Trgovci v coni Marka Douglasa trgovci po vsem svetu zelo cenijo zaradi vpogleda in podrobnosti na temo psihologije trgovanja. Nekateri ga imenujejo celo „biblija psihologije trgovanja.

Mark Douglas je znan po svetu trgovanja in je trenutno predsednik Trading Behaviour Dynamics, ki izvaja programe usposabljanja za pomoč pri trgovalni psihologiji v finančnih institucijah..

Zaradi njegovega edinstvenega vpogleda v psihologijo trgovanja je to danes najbolj verjetno in je nedvomno na voljo ena najpomembnejših trgovskih knjig, ki so bile kdaj napisane.

Pomen knjige se je, če sploh kaj, z leti le še povečeval, saj je postalo očitno, da velika večina trgovcev na drobno izgublja denar. Nekateri trdijo, da do 95% izgubi denaro dejanski številki je pravzaprav sporno – in nato popolnoma prenehali.

Mark Douglas meni, da so te izgube posledica slabe trgovske psihologije in posledičnega pomanjkanja upravljanja denarja.

Če berete samo eno knjigo o psihologiji trgovanja, naj bo ta.

Mark Douglas in zakaj je pomemben za vašo strategijo trgovanja

Mark Douglas je bil izkušen avtor s široko paleto knjig pod pasom. Med svojo kariero v financah je sodeloval z hedge skladi, upravitelji denarja in nekaj največji trgovci na tleh.

Pred tem se je Douglas izobraževal na Michigan State University, smer Medosebne komunikacije in Politične vede.

Douglas je začel trenirati trgovce leta 1982 in si nabral bogate izkušnje pri poučevanju, kako razviti pravo miselnost okoli sebe.

Ta izkušnja je bila za njegove knjige ključnega pomena; natančno ve, kako se pogovarjati s trgovci, kako razmišljajo in razumejo, kaj jih zadeva.

Svojo knjigo je napisal pod predpostavko, da vsi trgovci želijo ustvariti dohodek, na katerega se lahko zanesejo. Knjiga je tudi za trgovce, ki popolnoma razumejo, da trgovanje ni a shema bogatenja ali zgolj alternativa varčevalnemu računu – lahko gre za polni delovni čas.

Leta 1990 je Douglas napisal svojo prvo knjigo Disciplinirani trgovec, ki mu je prinesla zmeren uspeh in pozornost. Vendar je bil velik del njegovega uspeha dosežen s trgovanjem v coni leta 2000.

Sledi temu, Douglas je pisal predvsem ob soavtorici Pauli T. Webb, ki je specializiran za psihologijo blaginje. Od leta 2010 sta po vsem svetu organizirala seminarje in delavnice o trgovalni psihologiji.

Žalostno, Douglas preminil pri 67 letih leta 2015. Več o poklicu Marka Douglasa v financah lahko izveste več tukaj.

Nagrade

Douglasovo delo mu je prineslo številne nagrade, zlasti v publikacijah, povezanih s financami.

Najbolj prestižna med njimi je nagrada Bik / medved, ki jo je osvojil v letih 2006, 2008 in 2011 ter ponovno v letih 2015 in 2017.

Ostale knjige Douglasa

Douglasove druge knjige vključujejo:

 • Disciplinirani trgovec. Douglasova prva knjiga o trgovanju, objavljena leta 1990.
 • Popoln trgovec. Napisano s soavtorico Paulo T. Webb, objavljeno leta 2015.
 • Mala knjiga o uspešnosti trgovanja. Soavtorica tudi Paula T. Webb, 2016.
 • Postati “Disciplinirani trgovec”. Tudi soavtorica Paula T. Webb je posodobljena različica Discipliniranega trgovca, 2014.
 • Preprosta modrost za uspešno trgovanje. Soavtorica tudi Paula T. Webb, 2013.

Douglas je pisal tudi o tem, kako postati uspešen avtor, in o številnih motivacijskih knjigah.

Številne njegove knjige so bile prevedene v različne jezike, vključno z nemščino, japonščino, francoščino, kitajščino (poenostavljeno in tradicionalno), italijanščino, korejščino, poljščino, portugalščino, češčino in španščino.

Če angleščina ni vaš prvi jezik, si oglejte, ali je na voljo prevod.

Ogledate si lahko tudi druge knjige, ki jih je objavilo podjetje Trading Education tukaj.

Kaj uči trgovanje v coni?

trgovanje v coni Mark Douglas

Trgovanje v coni lahko trgovce nauči različnih lekcij, ki zadevajo upravljanje s tveganji, doslednost in iskanje nove stopnje izpolnjevanja in uživanje iz uspešnih poslov.

Glavna lekcija, ki jo lahko odvzamejo trgovci, je učenje, kako razumeti osnovni vzrok pogostih trgovinskih napak.

Douglas poudarja, da je pogosto posledica veliko slabih poslov globoko zakoreninjena čustvena vprašanja, ki vplivajo na interakcijo trgovca s trgom.

V otroštvu, neuspeh vsi doživljamo na različne načine in postopoma se učimo premagovati te občutke poškodovanosti.

Naša vzgoja vodi do vzorcev, ki so tako globoko vtkani v našo psiho, da ne zavedamo se njihovega vpliva.

Neuspešna trgovina se bo neizogibno počutila kot neuspeh in lahko hitro vzbudi negativne občutke iz našega otroštva. Ta knjiga lahko nauči mehanizmov spoprijemanja, potrebnih za izogibanje tem negativnim čustvom.

Premagovanje negativnih občutkov, povezanih z neuspehom, lahko trgovcem pomaga, da postanejo dosledni pri svojih poslih kot doslednost je tista, ki je potrebna za uspeh.

Psihologija in uspešne strategije trgovanja

V mnogih primerih, občutek neuspeha lahko pripelje trgovce, da lovijo svoje izgube takrat ne sledijo več strategiji trgovanja, ampak igrajo na srečo in ogrožajo vse.

Kot smo že omenili, se je pred objavo trgovanja v coni o psihologiji trgovcev redko govorilo. Šlo je za povsem nov koncept.

Uspešni posli so bili strogo rezultat izjemne tržne analize, neuspešni pa nasprotno.

Zdaj vemo, da to ni popolna zgodba.

V resnici, rezultat trgovine je rezultat odločitev, ki jih sprejmemo. Na odločitve, na katere lahko vpliva pritisk, ki je povezan s tveganjem izgube denarja, in kako se odzovemo na tak pritisk.

Na te odločitve vplivajo tudi osebnostne lastnosti, kot so strah in pohlep, na primer. To so značilnosti, ki sestavljajo našo osebnost, vendar se jih ne zavedamo vedno. Vplivajo na naše načrt trgovanja, slog trgovanja in celo cilji smo se postavili.

Poleg tega Douglas pojasnjuje, da če boste veliko zmagovali, boste imeli pozitiven odnos. Prav tako, če veliko izgubljate, boste imeli negativen odnos. To nato vpliva na vaše naslednje trgovanje.

Trgovanje v coni skuša bralcem pomagati pri prilagajanju njihovega odnosa do trgovanja, tako da je mogoče trgovati brez strahu in pohlepa, kar ima za posledico odpravo nepremišljenega vedenja.

Igra verjetnosti

Cilj knjige je pomagati ljudem pri trgovanju na način, ki je brez psiholoških omejitev izguba se šteje kot mogoč izid in ne kot neuspeh.

Douglas pojasnjuje, da je pravi način razmišljanja o trgovanju igra verjetnost. Ni pravilnega ali napačnega, zmagati ali izgubiti, obstaja le verjetnost.

Konec koncev, finančno trgovanje je treba obravnavati kot posel in pri vsakem podjetju morajo lastniki postaviti svoja čustva na stran in sprejeti ustrezne odločitve za preživetje svojega podjetja.

Izgube je treba sprejeti in nadaljevati z.

Mark Douglas izčrpno pokriva postopke, ki trgovcem pomagajo analizirati trg z jasnim, nepristranskim stališčem, kar bo upam, da bodo bralci ustvarili dobiček.

Slavnih pet “resnic”

Eden izmed najbolj uporabnih odsekov zajema trgovanje v coni je Douglasova slavna teorija petih resnic, ki jo lahko povzamemo kot:

 1. Vse je mogoče.
 2. Za ustvarjanje dobička ni treba vedeti, kaj se bo zgodilo naprej.
 3. Zmage in izgube ne sledijo vzorcu, temveč se naključno porazdelijo.
 4. Rob je znak večje verjetnosti, nikoli ni gotovost.
 5. Trg je v vsakem trenutku edinstven.

Douglas verjame, da ko trgovec enkrat sprejme te resnice, lahko pusti svojo psihološko prtljago.

Nasvet je, da izberete svoj rob, se ga držite in trgujete tako, da sčasoma naključna porazdelitev bo v nekem trenutku padel v vašo korist.

Štirje strahovi

Douglas je pri trgovanju v coni pisal tudi o tem, kar imenuje štirje strahovi. To so:

 • Strah pred pogrešanjem (FOMO). To je strah, da zamujate priložnost, medtem ko jo vsi drugi izkoriščajo.
 • Strah pred izgubo. To je strah pred izgubo tistega, kar že imate.
 • Strah pred napako. To je strah, da vam naslednja trgovina ne bo uspela, kriza zaupanja.
 • Strah pred dovolitvijo, da se zmaga spremeni v izgubo. To je strah pred izgubo vsega, kar ste pridobili.

Douglas nas uči pomembnosti trgovanja z zaupanjem. Iz svojih poslov moramo odstraniti strah, vendar moramo ostati disciplinirani.

Poiščite ga na Amazonu >> trgovanje v conski knjigi

Ali obstajajo področja za izboljšave??

Na Trading Education, vsakemu trgovcu bi svetovali, naj prebere to knjigo. V času pisanja ima oceno 4,2 od 5 na Goodreads in 4,9 od 5 na eBay.

Tudi trgovanje v coni je dobro prestalo preizkus časa.

Številni trgovci, objavljeni leta 2000, se iz nje še vedno veliko naučijo, kljub temu, kako se je trgovanje spremenilo v zadnjih (skoraj) dveh desetletjih, zlasti s prihodom interneta in trgovine na drobno.

Kaj pravijo kritiki?

Trgovanje v coni ima veliko kritikov, tako glede načina pisanja knjige kot tudi glede natančnosti njene vsebine.

Moral bi bodite pripravljeni na številne dolgočasne metafore ki jih najdemo v celotni knjigi.

Knjiga je tudi zelo ponavljajoče se. Nekateri celo pravijo, da če bi izrezali ponovitev, bi bila zelo kratka. Torej morda boste na koncu prebrali nekatere dele če se počutijo preveč podobne.

Mnogi kritiki knjige dvomijo o avtoriteti Marka Douglasa v trgovanju, pravi, da pravzaprav ni trgovec. Namesto tega je trener trgovcev.

Ti kritiki menijo, da je, če niste uspešen trgovec, nevarno trenirati ali svetovati drugim trgovcem, ker niste bili v njihovi koži.

Če to ni dovolj, Douglas je razkril, da je z denarjem izgubil veliko denarja zaradi česar so bili mnogi skeptični do njegovega trgovalnega znanja.

Za povrh je še veliko takih, ki trdijo, da je knjiga razredčena s preveč psihobezganja.

S tem mislimo na psihološke izraze, besedne zveze in razlage, ki v kontekstu trgovanja dejansko ne pomenijo veliko ali so vprašljivi glede znanstvene natančnosti.

Vendar, bralce pozivamo, naj pogledajo mimo tega in se osredotočijo na pozitivno in praktično stvari, ki jih knjiga uči.

V obrambo knjige, čeprav nekateri Douglasovo pisanje lahko označijo za psihobesedno in potrkajo dejstvo, da razvrednoti tehnično analizo, je treba poudariti, da tehnično analizo včasih imenujejo tudi psevdoznanost., zlasti akademiki.

V resničnem svetu trgovanja pa sta ključnega pomena.

Ključna poglavja za branje

ključna poglavja za branje pri trgovanju na območju

Če želite odvzeti ključne točke, ne da bi porabili preveč časa za branje celotne knjige, priporočamo, da preberete prvih sedem poglavij:

 • Pot do uspeha: temeljna, tehnična ali duševna analiza
 • Privlačnost (in nevarnosti) trgovanja
 • Prevzemanje odgovornosti
 • Doslednost: stanje duha
 • Dinamika zaznavanja
 • Perspektiva trga
 • Trgovski rob: Razmišljanje o verjetnostih

Nato zaključite z zadnjim poglavjem – 11. poglavje, Razmišljanje kot trgovec – ki združuje vse skupaj. In čisto na koncu je tudi vaja, ki je zelo priporočljiva.

Kljub temu ima knjiga najdlje le 240 strani in jih je mogoče enostavno prebrati v kratkem času.

Obstajajo tudi številni trgovci, ki priporočajo, da to knjigo preberejo vsaj enkrat na leto, da se spomnijo, česa jo uči.

Komu bi ta knjiga najbolj koristila?

Trgovanje v coni bi najbolj ustrezalo trem vrstam trgovcev:

1. Začetniki, ki še vedno poskušajo najti svoje mesto v svetu trgovanja.

Trgovanje v coni lahko pomaga mentalno pripraviti začetnike na to, kar se bodo začeli, in jim bo omogočilo razumeti, kako pomembna je psihologija trgovca, da se izogne ​​napakam in uspešno trguje.

2. Trgovci, ki niso prepričani v svoje posle. Pri trgovanju obstaja veliko tveganj in brez zaupanja se trgovci morda nikoli ne potopijo.

Včasih morajo ljudje preprosto zaupati svojim instinktom, česar se lahko naučimo v trgovanju v coni.

Trgovci lahko ugotovijo, da so se zmotili, če so sledili svojim prvotnim nagonom, da bi se temu izognili. Namesto tega so se počutili tesnobno in se odločili proti svojim prvotnim nagonom, zaradi katerih so izgubili denar.

3. Trgovci, ki izgubijo več, kot zaslužijo. Ta knjiga jim lahko pomaga oceniti možne razloge, zakaj se to dogaja.

Z njim lahko razmišljajo o lastni miselnosti in, upajmo, prepoznajo psihološke razloge, zaradi katerih delajo napake. Še pomembneje je, da poskušate najti rešitve za te težave.

Kje trgovanje v coni manjka?

Ključnega pomena pri trgovanju v coni je, da se osredotoča na psihologijo trgovcev, ki je del učenja trgovanja.

Še vedno se morate naučiti tehničnih osnov in kako trg dejansko deluje. Brez njih ne boste vedeli, kaj počnete. Zaupanje v vaše posle pohvali trgovca, ne pomeni, da ste trgovec.

V določenem smislu, čeprav je to zagotovo knjiga, ki jo morate prebrati, ne bi smelo biti vaše prvo branje. V idealnem primeru, najprej se osredotočite na branje nekaj bolj tehničnega.

Kljub temu se tehnična plat le redko spremeni. Ko se ga enkrat naučite, ste lahko prepričani, da ga poznate.

Našo osebnost pa je lahko bolj zapleteno razumeti, saj so vsi drugačni. Mnogi se v resnici ne poznamo tako dobro ali vsaj ne tako dobro, kot mislimo, da jih poznamo.

Težko je izolirati uničujoče vedenje ki lahko negativno vplivajo na vaše posle. Pogosto potrebujemo nekoga, ki nas pomaga usmeriti v pravo smer.

Potem se lahko še bolj zaplete, ko začnete poskušati spremeniti svoje vedenje, kar za nekatere lahko traja leta ali celo življenje.

Če želite izvedeti več o trgovalnih strategijah in tehnikah, si oglejte naše članke ali se obrnite na našo usposobljeno ekipo.

Če ste z veseljem prebirali ta članek iz Trgovanje Izobraževanje, prosim, dajte mu všeček in ga delite s kom drugim, za katerega menite, da bi ga lahko tudi zanimal.

Obvladajte psihologijo trgovanja s tem brezplačnim tečajem trgovanja s forexom

magistrirajte psihologijo trgovanja s trgovsko izobrazbo

Čeprav bi lahko porabili 42,50 USD za trdo vezavo ali 17,99 USD za Kindle različico te knjige, bi bila prijava na naš brezplačni tečaj forex trgovanja, The Ultimate Guide To Forex Trading, lahko veliko pametnejša naložbena izbira.

Običajno bi vas to stalo 2500 funtov, lahko pa tudi dobite brezplačno.

Izvedeli boste naslednje:

 • Temelj pri trgovanju s Forexom
 • Mehanika Forex trgovanja
 • Napredna analiza v Forexu
 • Napredne strategije trgovanja s Forexom

Naš tečaj je bil zasnovan tudi s prilagodljivostjo lahko študirate, kadar želite, kjer koli želite.

Vse lahko prenesete na splet z bralnimi gradivi, kot so PDF-ji, spletni videoposnetki in kvizi, ali pa nas obiščete v naši pisarni v Londonu.

Če je vaš tečaj tako dober, zakaj je brezplačen?

Dobro vprašanje in odgovor je povsem preprost; naši partnerski posredniki to plačujejo.

Plačujejo ga, ker vedo, da izobraženi trgovci zdržijo dlje kot neizkušeni. Neizkušeni trgovci imajo večje tveganje, da bodo izgubili denar in že zgodaj nehali.

Izobraženi trgovci pa so bolj verjetno uspešni in nadaljujejo trgovanje s svojim posrednikom.

Zanje gre torej za pridobivanje dolgoročnih trgovcev. Bolje za vas, bolje za njih.

Izvedite več o Ultimate Guide to Forex trading tukaj. Prijavite se še danes in dobite prosti forex signali tudi!

Viri:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me