Ta priročnik za vlaganje vam bo pomagal pri boljših finančnih odločitvah

Vodnik Bogleheads za vlaganje

Tu v podjetju Trading Education smo navdušeni nad tem, da novim in potencialnim vlagateljem pomagamo spoznati, kako delujejo borze in kako lahko sami postanejo uspešni vlagatelji z učenjem trikov in tehnik, ki jih uporabljajo profesionalci..

Uspešni vlagatelji imajo skupno skupno stvar. Nenehno brskajo po trgu za ustrezne novice in gibanja, strateško razmišljajo o vsaki naložbi in nenehno gradijo svoje znanje in strokovno znanje z branjem vsake kakovostne knjige in vodnikov za vlaganje, gledanjem videoposnetkov, poslušanjem poddaj in obiskovanjem seminarjev. V tej fascinantni igri nič ne nadomešča znanja in če lahko obvladate spretnosti za uspešno trgovanje in vlaganje na borzi, lahko dolgoročno zelo dobro pridobite..

S tem v mislih si ogledujemo nekaj največjih imen in vplivnežev na borzi in v svetu naložb ter delimo njihova spoznanja in nasvete. Knjige so odličen način za učenje svežih spretnosti in tehničnih naložbenih sposobnosti, ena najbolj zanimivih na trgu pa se imenuje “Vodnik Bogleheads za vlaganje“.

Tu je povzetek glavnih točk.

O čem govori knjiga?

Poiščite ga na Amazonu>> Bogleheads vodnik za naložbe

Ta knjiga o naložbah govori o ustanovitelju skupine Vanguard in njegovem pristopu k pasivnim naložbam. Je preprost in dostopen vodnik, ki naj bi novim vlagateljem pokazal, da je delniški trg na voljo vsem, namesto da bi bil tako zapleten, da potrebuje strokovnjaka, ki mu bo pomagal pri navigaciji. Njeno sporočilo je jasno in v skladu z našim v podjetju Trading Education; naučite se veščin, zberite znanje in upravljajte svoj naložbeni portfelj!

Naložbene filozofije Johna Bogleja so bile tako uspešne, da njegovi privrženci zdaj berejo redno spletno stran, ki vsak dan uživa več kot 50.000 obiskov. Ta druga izdaja priročnika predstavlja pasivni naložbeni pristop in njegovi avtorji Michael LeBoeuf, Mel Lindauer in Taylor Larimore so finančno varni, starejši od 70 let in jim ni jasno, da nimajo skrite agende! V Vanguardu niso zaposleni in od njih ne zaslužijo provizije.

Ljudje preberejo tudi: Ultimate Guide to Forex Trading

Katere teme zajema knjiga?

Vodič za naložbe Bogleheads obsega vrsto tem, od nasvetov za varčevanje z denarjem do sodobne portfeljske teorije in vedenjske ekonomije. Konceptualna orodja so razložena brez formul. Sporočilo knjige je, da je smiselno biti neaktiven vlagatelj, da bi videli najboljše rezultate. Pojasnjujejo, da lahko leni vlagatelji z malo spretnosti, prakse ali truda dejansko uživajo boljši rezultat kot mnogi njihovi vrstniki.

Da bi podkrepili svoje stališče, avtorji delijo številne študije, ki kažejo, kako imajo pasivni menedžerji boljše rezultate kot aktivni menedžerji, in pojasnjujejo, da je borza polna presenečenj.

Ključna sporočila

V knjigi je razloženo, da je treba z naložbami in varčevanjem začeti zgodaj, sprejeti primerno razporeditev sredstev po starosti in resno jemati diverzifikacijo, hkrati pa zmanjšati davke in takse. Priporočajo tudi spletne kalkulatorje, ki pomagajo pri teh odločitvah in pokažejo, kako visoke pristojbine lahko škodujejo vaši sposobnosti za ustvarjanje bogastva.

Glej tudi: 20 najboljših finančnih nasvetov za tisočletnike

Avtorji tudi menijo, da bi moral raznolik portfelj vključevati naložbe v tujini v višini približno 20-40% posameznega portfelja in favorizirajo nastajajoče trge, ki imajo višje napovedi rasti in nižje vrednotenje kot obstoječi razviti delniški trgi. Pojasnjujejo, da je velik del tega zato, ker je delovna sila v državah v razvoju mlada in dinamična, z veliko rasti naprej. To je v nasprotju z Japonsko, ZDA, Anglijo in Evropo, kjer se delovna sila stara.

Posebej zanimivo je poglavje o vedenjski ekonomiji, v katerem je razvidno, kako nenadzorovana čustva lahko resnično ovirajo gradnjo bogastva. Pojasnjujejo, kako se morajo vlagatelji odločiti za svojo strategijo in se je nato držati za najboljše rezultate.

V povzetku

Odličen vodnik za naložbe je res močan primer za novejše vlagatelje, ki so že slišali za pasivni model Vanguard in jih zanima več. Ne trdi, da pokriva novo podlago ali daje prelomne vpoglede, je pa napisan na koristen, prepričljiv in dostopen način, da bodo novejši vlagatelji prepričljivi in ​​privlačni. Bralce lahko tudi spodbudi, da se prijavijo na spletno mesto Bogleheads na naslovu https://www.bogleheads.org/ in se tam pridružite skupnosti drugih vlagateljev. Vse skupaj verjamemo, da je to odličen vir za podporo vašemu širšemu učnemu potovanju v svet uspešnih investicij na borzi in bi ga zagotovo priporočili kot koristen vodič, ko razvijate lastne spretnosti in znanja.

Ne zamudite: Investicijska grozljiva zgodba!

Inštitut CFAI je objavil popoln vodnik in pregled knjige, ki si ga lahko preberete tukaj: https://www.cfapubs.org/doi/full/10.2469/br.v10.n1.9

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me