Bitstamp VS Kraken: welke uitwisseling is beter in 2021?

Als u Bitstamp versus Kraken probeert te vergelijken, is het belangrijk om de verschillen te begrijpen. Absoluut cruciaal dat u de juiste en handigste uitwisseling kiest voor uzelf en uw bedrijf. Handelen op de juiste uitwisselingsoptie kan en zal uw crypto-ervaring waarschijnlijk naar een ander niveau tillen door het nuttig, vermakelijk en leuk te vinden, en u zult natuurlijk nog sneller in kennis groeien.!

Maar hoe kunnen we beslissen over Bitstamp of Kraken? Na het lezen van deze richtlijn, kunt u uw criteria samenstellen om te kiezen welke ruiloptie het meest geschikt is voor u en uw doelen. Naarmate we verder gaan, zullen we u op de hoogte stellen van alle kenmerken van beide platforms. Kom met ons mee om erachter te komen.

 Laat het spel beginnen!

Bitstamp VS Kraken: De oorsprong!

Een beetje geschiedenis kan u helpen veel dingen te begrijpen die cruciaal zijn, zodat we deze uitwisselingen beter kunnen begrijpen. Bekijk deze opsommingstekens:

  • Alles begon in 2011. Ongekend bereikte één Bitcoin (BTC) een equivalente waarde van één Amerikaanse dollar, en in dit stadium begon iedereen die zich daarvan bewust was een idee te krijgen van hoeveel waarde cryptocurrency niet zo ver in de toekomst zou kunnen bereiken..
  • Toevallig, gedurende deze tijd Mt. Gox, is gehackt. Dit bleek een brug te zijn voor mensen om het vertrouwen te verliezen en na te denken over hoe ze het Cryptocurrency-systeem konden innoveren en verbeteren..

De 2 bovenstaande punten zouden aanleiding geven tot de ideeën van 3 drie mannen (die we binnenkort zullen noemen), die zich bewust waren van de opkomst van Bitcoin en Mt. Gox valt. 

Een van deze mannen is bevallen van Kraken, terwijl de andere twee Bitstamp hebben gebouwd.

Bitstamp-verhaal

bitstamp vs kraken

Bitstamp is het spel en Nejc Kodric en Damian Merlak zijn de namen. Deze twee mannen zijn degenen achter de oprichting van Bitstamp in Slovenië, het thuisland van deze twee visionairs. 

Het duo was op zoek naar een platform dat gebruikers op dezelfde manier konden vertrouwen als de Bank of England of de New York Stock Exchange. Die visie was een van de belangrijkste redenen waarom ze het bedrijf konden vestigen zoals het voor ogen stond. 

Om dit te kunnen doen, hebben ze in 2013 een deel van de activiteiten van Bitstamp naar het VK verplaatst, maar naarmate de tijd verstreek en dankzij suggesties van de president van PayPal, verhuisde Bitstamp in 2016 naar Luxemburg en werd het ‘s werelds eerste nationaal gelicentieerde crypto-exchange. Op dat moment moest Bitstamp dezelfde wetten volgen als andere financiële instellingen in Luxemburg. Door een goede operationele licentie in Luxemburg te behalen, betekende dit dat Bitstamp automatisch een licentie kreeg in de 28 landen van de Europese Unie.

Kraken-verhaal

bitstamp of kraken

Kraken is opgericht door Jesse Powell in de Verenigde Staten, San Francisco, Californië. Deze man had de ervaring om persoonlijk de kantoren van Mt. Gox in Japan en was opgewonden en verrast door wat hij daar zag. Hij bruiste van opwinding. 

Kraken is speciaal gemaakt om een ​​uitwisselingsoptie te zijn waarin gebruikers konden vertrouwen. Powell geloofde in transparantie en hij zocht naar zijn gebruikers om te kunnen visualiseren hoe Kraken werkte / functioneerde, en vooral om te weten dat hun geld daar veilig was. Hij was slim en anticipeerde vanaf het allereerste moment op het belang van de gebruikerservaring.

Een eerlijk punt voor Kraken ligt in zijn solide partnerschappen met grote financiële instellingen in Europa en Azië, evenals het kopen van andere cryptobedrijven zoals CryptoWatch en Glidera. In 2016 kocht Kraken uitwisselingen met drie munten: Coinsetter, Cavirtex en CleverCoin. Het kopen van Coinsetter en Cavirtex hielp Kraken groeien in Noord-Amerika en CleverCoin maakte het nog krachtiger in Europa.

Door deze hierboven genoemde acties kon Kraken lange armen laten groeien die in staat waren om de wereldwijde oceanen over te steken, net als het gigantische zeemonster.

Zoals je kunt raden, zijn Bitstamp en Kraken momenteel twee van de pioniers en belangrijkste vertrouwde uitwisselingen in de cryptocurrency-wereld. Als dit echter nog niet genoeg is om een ​​beslissing te nemen, bespreken we enkele specifieke verschillen en elementen die ze gemeen hebben. Laten we gaan!

Fiat-valuta

Waarschijnlijk is het belangrijkste feit dat u wilt weten over elke crypto-uitwisseling, of u al dan niet kunt handelen met fiat-valuta’s.

OPMERKING: Een fiatvaluta is elke valuta die wordt ondersteund door een overheid. Het zijn de wettelijke valuta van landen. Voorbeelden van fiat-valuta’s zijn de Amerikaanse dollar, de Japanse yen, de euro in de EU, enzovoort. 

Dit is toevallig het eerste element dat Bitstamp en Kraken gemeen hebben. Beide bieden u de mogelijkheid om fiat-valuta in te wisselen voor munten. Dit is het beste voor handelaren en investeerders, vooral voor beginners, om munten te kopen en verkopen met hun lokale valuta. 

Houd er rekening mee dat Bitstamp slechts USD en euro’s biedt, en Kraken een groter aantal fiat-opties biedt, zoals USD, Canadese dollar, Yen, Euro en zelfs ponden. Wij zijn van mening dat als u de juiste beslissing op dit gebied begrijpt en neemt, u uw spel kunt veranderen en een goed startpunt zou kunnen zijn. 

Vergoedingen 

De kosten variëren tussen valuta, de locatie van de persoon en de munten die worden ingewisseld. Over het algemeen zijn de kosten die door Kraken in rekening worden gebracht iets hoger dan de kosten van Bitstamp. Bitstamp houdt zich aan een standaardtarief voor alle transacties onder de $ 20.000, terwijl Kraken kopers 0,16% en verkopers 0,26% per transactie in rekening brengt. De opnamekosten van Kraken zijn ook een ander ding om te overwegen, maar ze zijn zeer redelijk en behoren tot de beste op de markt.

Zie ook: Bitcoin overzetten van Coinbase naar Kraken

Muntenaanbieding

Bitstamp biedt een kleiner aantal munten, waaronder Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin, Ethereum en Ripple.

Kraken biedt bijna 17 munten op zijn beurs, waaronder Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin, Melon, Dogecoin, Ripple, Monero, Ethereum en nog veel meer. 

Apps

Bitstamp en Kraken hebben apps waarmee klanten cryptocurrencies kunnen kopen / verkopen, hun laatste prijzen kunnen bekijken, toegang krijgen tot de nieuwste informatie en meer.

Dat is goed nieuws, aangezien beide beurzen aanbieden om te handelen in mobiele apps.

U kunt Kraken alleen op iOS gebruiken, maar u kunt Bitstamp op iOS en Android gebruiken. De app van Bitstamp heeft een betere reputatie omdat de app van Kraken soms buggy en onbetrouwbaar kan zijn, zelfs glitchy.

U zult kunnen weten in welke valuta u kunt handelen, welke soorten transacties u kunt uitvoeren en welke apparaten u gemakkelijk kunt gebruiken met deze apps!

Koppel

Welnu, dit is een aspect dat op het hoogste niveau erg subjectief kan zijn, maar we zullen u het best mogelijke overzicht geven, zodat u kunt beslissen welke het beste voor u werkt, aangezien u belangrijke feiten in overweging neemt zoals uw tijd, paginanavigatie en andere dingen om uw uitwisselingsacties te optimaliseren.

OPMERKING: de gebruikersinterface voor beide platforms is vrij eenvoudig en soepel, maar aangezien beide niet zijn ontworpen met het oog op beginners, kunnen er af en toe een paar verwarrende elementen zijn.

Bitstamp-interface:

bitstamp-interface

Kraken-interface:

kraken-interface

Bitstamp kan klanten beter voorzien van actuele informatie over valuta’s. Het geeft een nette lijst van munten weer en biedt een uitgebreide handelspagina. Kraken heeft te veel dingen te bieden op de handelspagina met grafieken, volumes en statistische hulpmiddelen die ideaal zijn voor gevorderde handelaren. Beleggers kunnen een van beide kiezen, aangezien ze deze pagina’s misschien niet elke dag willen bekijken. Het komt echt neer op je niveau en voorkeur.

Als het op interface aankomt: als je eenmaal het platform hebt gekozen dat je wilt gebruiken, is het beste advies dat we je kunnen geven om zo vertrouwd mogelijk te raken met de interface en er je sterke punt van te maken, ook al kies je voor één platform, jij ‘ Ik mis de positieve eigenschappen van de andere. Onthoud dat! Er zijn geweldige dingen om van beide te leren!

Dat is veiliger – Bitstamp of Kraken?

Bitstamp is in 2015 één keer gehackt en heeft sindsdien zijn beveiliging verdubbeld. Hoewel geen enkele klant munten heeft verloren, hebben de beveiligingsprotocollen van de site een paar wenkbrauwen opgetrokken, omdat dat hun geloofwaardigheid aantast. U kunt hier meer lezen over de veiligheid van Bitstamp.

We willen dus zo eerlijk mogelijk zijn als het om veiligheid gaat. Kraken heeft het over Bitstamp vermoord omdat het nooit is gehackt. Ze houden de meeste cryptocurrencies offline. Kraken is erg veilig en maakt gebruik van tweefactorauthenticatie om accounts en munten veilig te houden. 

Bitstamp versus Kraken: Maat

Laten we de omvang van deze cryptocurrency-uitwisselingen bekijken door naar enkele cijfers te kijken, met name door het 24-uurs handelsvolume. Het handelsvolume van een beurs is de totale hoeveelheid cryptovaluta die op één dag wordt gekocht en verkocht. Het wordt meestal genoteerd als een bedrag in Amerikaanse dollars. Hieronder staan ​​de handelsvolumes voor Bitstamp en Kraken op 18-04-18;

Kraken: 184.509.912 USD

Bitstamp: 134.724.737 USD

Is het belangrijk om te begrijpen hoe deze cijfers zich verhouden tot de rest van de markt? Natuurlijk:

Het 24-uurs handelsvolume van alle op coinmarketcap.com genoteerde beurzen bedroeg op 18 april 2018 meer dan 18 miljard USD. Dit geeft Kraken ongeveer 9% en Bitstamp ongeveer 6% van de markt. Kraken wordt beoordeeld als de 12e grootste beurs op de markt en Bitstamp is 14e. Dat is groot.

Maar de grootte is niet zo belangrijk bij het kiezen van een crypto-uitwisseling, het zijn de valuta’s die een beurs aanbiedt, dus dat mogen we nooit vergeten. 

Dus Kraken is groter, maar niet zozeer. Je zou kunnen zeggen dat als Kraken Coca Cola is, Bitstamp Pepsi is!

Laatste opmerkingen

Kraken vs Bitstamp zijn internationale platforms met veel tevreden en loyale gebruikers over de hele wereld. 

Bitstamp is een zeer veilig, klantgericht platform. Het wil dat zijn gebruikers het net zo vertrouwen als hun eigen bank. De kosten zijn laag, dus het is een goede plek om te beginnen met handelen (vooral als u in de EU woont). Voor een beginner zijn de functies van Bitstamp waarschijnlijk gemakkelijker te gebruiken dan die van Kraken. Er zijn echter gesprekken over de handel met hefboomwerking van Bitstamps (wat niet voor bangeriken is) in de maak. We zullen snel genoeg ontdekken of dat werkelijkheid wordt. 

Kraken biedt bijna onverslaanbare tarieven en muntkeuzes. Het heeft genoeg handelsfuncties om gebruikers van alle ervaringsniveaus geïnteresseerd te houden. Als je een beginner bent en een snelle leerling, dan is Kraken een geschikte plek om te beginnen met crunchen. Om nog maar te zwijgen van het feit dat Kraken vrijwel onverslaanbare beveiliging heeft voor zijn klanten.

De wereld van crypto-uitwisselingen verandert snel. Platformen zullen komen en gaan, maar het lijkt erop dat deze twee er zijn om te blijven. 

Jouw keuze en jouw beslissing: Bitstamp vs Kraken, dat is jouw favoriet? 

Heb je geleerd Bitstamp te onderscheiden van Kraken en, belangrijker nog, ben je klaar om er een te kiezen?? 

Laat ons weten wat je ervan vindt in de comments!

Ik kijk ernaar uit iets van je te vernemen.

Zie ook: Bitstamp VS Coinbase

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me