Changelly VS Coinbase: beste vergelijking van cryptocurrency-uitwisselingen

Er zijn tegenwoordig honderden verschillende cryptocurrency-uitwisselingen op internet, maar de meeste vallen onder een van de twee soorten uitwisselingen: de instant, niet-bewaarplichtige uitwisseling of de traditionele, bewaarneming. Changelly is een voorbeeld van de eerste, terwijl Coinbase tot de laatste behoort. In dit artikel doen we een Changelly versus Coinbase vergelijking, zodat u kunt beslissen welke het beste voor u is.

Wat is Changelly?

changelly versus coinbase

Changelly bestaat al sinds 2015 en is, samen met Shapeshift en CoinSwitch, een van de meer populaire niet-bewarende crypto-uitwisselingen. Dit soort uitwisseling bevat geen crypto-tokens van de gebruiker. Gebruikers moeten de wallets gebruiken die ze voor hun transacties zullen gebruiken. Omdat ze geen cryptocurrency bezitten, zijn niet-bewaarplichtige uitwisselingen een minder aantrekkelijk doelwit voor potentiële hackers. Ze bieden ook eenvoudigere UI’s en missen de geavanceerde handelsopties waar meer ervaren handelaren gewoonlijk naar op zoek zijn. Bij sommige niet-bewaarnemingen hoeft de gebruiker geen account aan te maken, waardoor anonieme handel mogelijk is.

Is Changelly veilig?

Crypto-uitwisselingen zijn in het verleden gehackt en voor miljoenen dollars aan cryptocurrency van gebruikers zijn gestolen. Maar de gestolen tokens werden bewaard in portemonnees die door de ruil werden verstrekt. Omdat Changelly geen tokens opslaat, zijn hackers veel minder geneigd om erin in te breken. Changelly zelf is dus veilig en uiteindelijk is de beveiliging van de portemonnee volledig aan elke gebruiker.

Hoe zit het met vergoedingen?

Changelly-vergoedingen zijn heel eenvoudig en gemakkelijk te begrijpen. Ze gebruiken een vast bedrag van 0,25% voor alle transacties.

De belangrijkste voordelen van Changelly zijn de eenvoudige gebruikersinterface, het gemakkelijk te begrijpen vergoedingssysteem, de snelheid en dat ze weinig persoonlijke informatie van gebruikers nodig hebben. In feite hoeven gebruikers alleen een e-mailadres op te geven. Dit is een pluspunt voor mensen die de voorkeur geven aan anonimiteit. Voor een meer gedetailleerde Changelly-beoordeling, samen met andere niet-bewaarnemingsuitwisselingen, kun je mijn artikel over Shapeshift-alternatieven bekijken.

Wat is Coinbase?

wat is coinbase

Coinbase werd opgericht in 2012 en is een cryptocurrency-uitwisselingsservice, gevestigd in San Francisco. Het is een van de meest bekende cryptocurrency-beurzen ter wereld. Zoals bij alle bewaaruitwisselingen, biedt Coinbase crypto-portefeuilles voor al zijn gebruikers en worden alle gekochte of verhandelde tokens in die portefeuilles opgeslagen totdat de gebruiker ze naar zijn eigen persoonlijke portemonnees overbrengt. Dit type uitwisseling kan gemakkelijk miljoenen dollars aan gebruikerstokens bevatten, en daarom zijn ze het doelwit van hackers. Een paar maanden geleden meldde Coinbase dat ze afgelopen juni het doelwit waren van hackers, maar het beveiligingsteam blokkeerde de poging zonder dat er cryptovaluta werd gestolen.

Veel beurzen, zoals Bittrex of Poloniex, hebben vrij complexe gebruikersinterfaces met geavanceerde handelsopties waar gevorderde gebruikers van genieten. Dit is niet het geval voor Coinbase, omdat hun gebruikersinterface eenvoudiger is (hoewel niet zo eenvoudig als bij niet-bewaarplicht) en geen geavanceerde tools biedt.

Coinbase wordt over het algemeen beschouwd als een beginnersvriendelijke cryptocurrency-uitwisseling.

Is Coinbase veilig?

Hoewel Coinbase een verleidelijk doelwit is voor hackers, hebben ze nog geen significante hacks ondergaan. Ze hebben verschillende belangrijke beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd. Allereerst worden de meeste fondsen opgeslagen in offline gecodeerde portefeuilles en die portefeuilles worden over verschillende plaatsen verdeeld. Voor extra veiligheid is tweefactorauthenticatie (2FA) verplicht voor alle gebruikers. Bijna elke Coinbase-recensie die u vindt, zal lovend zijn over hun veiligheid.

Coinbase-kosten

Voor alle aankopen en verkopen van cryptocurrency moet u een vergoeding betalen. Dit is normaal bij elke uitwisseling. Het berekenen van uw transactiekosten op Coinbase kan echter een beetje verwarrend zijn voor beginners. In tegenstelling tot Changelly, dat een vast percentage gebruikt, variëren de kosten van Coinbase afhankelijk van de hoeveelheid cryptovaluta die u koopt en de betalingsmethode..

Als u bijvoorbeeld voor 100 USD aan Bitcoin koopt en betaalt met een Amerikaanse bankrekening, bedragen de kosten 2,99 USD. Maar als u met een creditcard betaalt, bedragen de kosten 3,99 USD. Dit is even wennen.

Nu we onze twee kanshebbers in deze vergelijking hebben ontmoet, laten we ze het op verschillende gebieden tegen elkaar opnemen en kijken waar ze op elkaar lijken en waar ze verschillen.

Changelly VS Coinbase: Head-to-Head

Type uitwisseling

Coinbase is bewarend. Changelly is niet-bewarend. Niet-bewaarplichtige beurzen hebben het voordeel dat u een portemonnee bezit, aangezien u uw persoonlijke portemonnee gebruikt om te handelen. Bewaaruitwisselingen bieden portemonnee-adressen voor gebruikers, maar de gebruikers krijgen niet de privésleutels van hun portemonnee, wat betekent dat ze niet het volledige eigendom hebben.

Niet-bewarende uitwisselingen hebben ook het kleine beveiligingsvoordeel dat ze minder aantrekkelijk zijn voor hackers omdat ze geen tokens bezitten.

Als er één voordeel is voor bewaarnemingsuitwisselingen, zou dat gemak zijn. Met deze uitwisselingen bevinden al uw crypto-portefeuilles zich op één plek. Als u in veel verschillende tokens investeert, kan het ontmoedigend zijn om voor elk daarvan een persoonlijke portemonnee te maken.

Het bepalen van een winnaar in deze ronde is niet eenvoudig. Sommige gebruikers geven misschien de voorkeur aan gemak, terwijl het bezit van een portemonnee belangrijker is voor anderen.

Veiligheid

Coinbase is misschien aantrekkelijker voor hackers, maar ze zijn erin geslaagd om dingen veilig te houden. Met offline opslag, codering en verplichte 2FA, naast andere beveiligingsmaatregelen en protocollen, hebben ze nog niet te maken gehad met hacks of grote diefstallen.

Beide uitwisselingen zijn veilig, zelfs als deze veiligheid op verschillende manieren wordt bereikt. Deze ronde is een gelijkspel voor beide.

Betaalmethoden

Tot voor kort stond Changelly het kopen van cryptovaluta met fiat-valuta niet toe. Ze zijn echter onlangs begonnen met het toestaan ​​van de aankoop van Bitcoin met creditcards.

Coinbase ondersteunt vanaf het begin fiat-valuta. U kunt zowel cryptovaluta kopen met fiat als cryptovaluta opnemen in fiat. Betalingen kunnen worden gedaan met Amerikaanse bankrekeningen, creditcards, SEPA-stortingen, SWIFT, PayPal en anderen.

Coinbase heeft een duidelijk voordeel in deze ronde.

Gebruiksgemak en snelheid

Coinbase heeft een gebruikersinterface die veel eenvoudiger is dan andere beurzen zoals Bittrex of Binace en wordt beschouwd als een goede optie voor beginnende cryptohandelaren. Maar hoe eenvoudig de interface van Coinbase ook mag zijn, Changelly is op een heel ander niveau van gemak.

Beide beurzen bieden snelle handel, waarbij transacties slechts enkele minuten in beslag nemen.

Deze ronde eindigt met een klein voordeel voor Changelly vanwege de eenvoudige, minimalistische gebruikersinterface.

Anonimiteit

Geen van deze uitwisselingen biedt volledig anonieme transacties. Beiden vereisen dat gebruikers een account aanmaken. Coinbase vereist echter ID-verificatie, terwijl Changelly alleen om een ​​geldig e-mailadres vraagt, wat niet het belangrijkste e-mailadres van de gebruiker hoeft te zijn.

Deze ronde gaat naar Changelly. Zonder twijfel.

Beschikbaarheid

Coinbase biedt cryptohandel aan voor gebruikers uit 32 verschillende landen over de hele wereld. Voor andere landen functioneert Coinbase alleen als een crypto-portemonnee. Omdat Changelly geen persoonlijke informatie nodig heeft, kan de uitwisseling worden gebruikt door mensen uit elk land.

Deze ronde gaat naar Changelly, vooral als je niet in een van de 32 landen woont die Coinbase volledig ondersteunt.

Tokens vermeld

Het hele doel van cryptohandel is om het ene type cryptocurrency in te wisselen voor een ander. Hoe meer tokens een beurslijst, hoe meer handelsopties gebruikers hebben. Coinbase ondersteunt 18 verschillende cryptocurrencies. Changelly somt er meer dan 150 op en neemt gemakkelijk deze ronde.

Vergoedingen

Beide beurzen hanteren zeer verschillende strategieën voor het vaststellen van handelskosten. Op Coinbase worden de vergoedingen vastgesteld aan de hand van een reeks regels waarin de transactiekosten variëren afhankelijk van het verhandelde bedrag, de betalingsmethode en het land van verblijf van de gebruiker. Gebruikers weten niet altijd van tevoren welke vergoeding ze moeten betalen, maar deze informatie wordt weergegeven voordat ze de daadwerkelijke aankoop doen.

Changelly gebruikt een eenvoudigere methode. De handelsvergoeding is standaard 0,25% van de transactieprijs. Als u voor 100 USD aan Ether verhandelt, is het bedrag dat u ontvangt het equivalent van USD 99,75. Dit systeem is gemakkelijker te begrijpen, vooral voor beginnende handelaren. Bovendien zullen de kosten over het algemeen lager zijn dan die op Coinbase. Als u echter het ene token voor het andere ruilt, vindt Changelly misschien niet de beste wisselkoers en krijgt u mogelijk niet al uw geld waard.

Het vergoedingssysteem van Changelly is gemakkelijker te begrijpen, maar levert u wellicht niet de beste deal op. Laten we een gelijkspel noemen.

Mobiele apps

Veel mensen handelen in cryptovaluta met hun tablets of smartphones, dus uitwisselingen die mobiele apps aanbieden, hebben een voordeel ten opzichte van degenen die dat niet doen.

Zowel Coinbase als Changelly bieden mobiele apps voor zowel iOS als Android, en beide apps zijn goed ontworpen en gemakkelijk te gebruiken. Deze ronde is een gelijkspel.

Changelly VS Coinbase Conclusie …

Laten we eens kijken naar de laatste telling van onze onderlinge confrontatie:

Ronde Changelly Coinbase Tekenen / onbeslist
1: Type uitwisseling X
2: Beveiliging X
3: Betaalmethoden X
4: Gemak en snelheid X
5: Anonimiteit X
6: Beschikbaarheid X
7: Tokens X
8: Vergoedingen X
9: Mobiele apps X

Coinbase duurt één ronde, Changelly duurt vier en vier ronden om te eindigen in een gelijkspel of onbeslist. Dit zou de indruk kunnen wekken dat Changelly veel beter is dan Coinbase. Maar soms kan het kiezen van een beurs afhangen van één enkele factor die voor u het belangrijkst is. Als u bijvoorbeeld PayPal moet gebruiken om uw cryptocurrencies te kopen, dan is Coinbase de uitwisseling voor u, ongeacht hoeveel rondes het heeft verloren. Als u anonimiteit nodig heeft, kan Changelly of een andere niet-bewaarplichtige beurs hiervoor zorgen.

Uiteindelijk zijn beide platforms prima uitwisselingen, die snelle, veilige en betrouwbare cryptocurrency-handel bieden. Deze Changelly vs Coinbase-gids heeft u informatie gegeven over beide services, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen over welke u wilt gebruiken. Dat gezegd hebbende, ga je gang en veel plezier met handelen!

Lees verder: Bitstamp versus Coinbase

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me