Is GDAX veilig in 2021? Coinbase Pro Beveiliging en handel geanalyseerd

GDAX is altijd een belangrijk onderdeel geweest van de cryptowereld en mensen stellen zichzelf altijd dezelfde vraag: “is GDAX veilig?” en we snappen het, met alle problemen die de crypto-sfeer heeft doorgemaakt, is het geen wonder dat mensen bang zijn om zich ergens volledig voor in te zetten.

Daarom laten we u in dit artikel enkele functies van GDAX zien en geven we u informatie om te bewijzen of het echt veilig is om te gebruiken.

Cryptocurrency exchange, of Digital Currency Exchange (DCE), is een bedrijf waarmee klanten cryptocurrencies of digitale valuta kunnen verhandelen voor andere activa, zoals conventioneel fiatgeld of andere digitale valuta.

Een cryptocurrency-exchange kan een market maker zijn die de bied-laat-spreads doorgaans aanneemt als een transactiecommissie voor zijn service of, als matchingplatform, eenvoudigweg kosten in rekening brengt..

De GDAX-uitwisseling is eigendom van en wordt beheerd door de meest vertrouwde en populaire cryptocurrency-uitwisseling ter wereld, Coinbase. 98% van de cryptocurrency-fondsen van klanten wordt opgeslagen in veilige offline koude opslag. De overige online cryptofondsen zijn volledig verzekerd.

is gdax veilig?

Wat is GDAX?

GDAX is een cryptocurrency-uitwisseling waarmee mensen een reeks digitale munten kunnen kopen, verkopen en verhandelen. GDAX, gelanceerd in 2016, staat voor Global Digital Asset Exchange. De mensen die GDAX hebben gemaakt, maken deel uit van hetzelfde bedrijf dat Coinbase runt, dat nu een van de grootste wisselmakelaars ter wereld is!

In wezen is het platform een ​​tussenpersoon tussen kopers en verkopers, en in ruil daarvoor verdient GDAX hun geld door transactiekosten in rekening te brengen. Als John bijvoorbeeld wat Bitcoin wil kopen en Jenny wil verkopen, worden ze allebei gematcht door de GDAX-beurs!

De oprichters wilden hun 13 miljoen Coinbase-gebruikers een geavanceerder handelsplatform bieden. De reden hiervoor is dat Coinbase u alleen toestaat om cryptocurrencies te kopen en verkopen. Aan de andere kant stelt GDAX u in staat om ze in realtime te verhandelen, met behulp van verschillende handelshulpmiddelen.

Hoewel GDAX zich richt op de meer ervaren handelaar, is het nog steeds mogelijk om echte betaalmethoden te gebruiken, zoals een bankrekening om geld te storten en op te nemen.!

Het mooie is dat als je een Coinbase-account hebt, je automatisch ook een GDAX-account hebt! Het enige dat u hoeft te doen, is dezelfde inloggegevens invoeren die u bij Coinbase gebruikt!

Net als Coinbase heeft GDAX nu een van de grootste handelsvolumes in de cryptocurrency-industrie. Op het moment van schrijven in juli 2018 bedroeg de beurs gemiddeld ongeveer $ 100 miljoen aan dagelijkse transacties. Het hoogste bedrag dat ooit bij GDAX is verhandeld, is $ 650 miljoen in één dag, wat eind 2017 werd bereikt!

Dus nu je weet wat GDAX is en hoe ze zijn begonnen, gaat het volgende deel van mijn GDAX-recensie praten over hun recente rebranding naar Coinbase Pro!

is gdax veilig?

Dus hoe veilig is GDAX?

Dit hangt af van uw visie en hoe u een bedreiging voor uw financiële veiligheid typeert. Welke actoren classificeert u als bedreigingen; hackers, bedrijven en overheden? Van welke van deze entiteiten zou u toegang willen hebben tot uw gegevens en fondsen? We onderzoeken dit alles en meer in “Is GDAX veilig?”.

GDAX werd op 29 juni 2018 omgedoopt tot Coinbase Pro. Helaas blijven mensen GDAX googelen, dus omwille van dit artikel zullen we Coinbase Pro GDAX noemen. GDAX, of Global Digital Asset Exchange, was altijd eigendom van Coinbase. GDAX heette oorspronkelijk Coinbase Exchange, de naam is in 2016 voor de eerste keer gewijzigd.

Coinbase werd in 2012 opgericht door Brian Armstrong en Fred Ehrsam en tegen 2015 moesten ze hun bedrijf ontwikkelen met functies voor informele handelaren en investeerders, institutionele handelaren en actievere handelaren en investeerders. Ze creëerden een GDAX-uitwisseling om zeer actieve handelaren in bitcoin en altcoins te laten handelen.

Omdat GDAX eigendom is van Coinbase, heeft het alle toeters en bellen om als een bank te worden beschouwd en is het gevestigd in San Francisco, Californië, VS. Coinbase is geregistreerd als een Money Services Business bij FinCEN.

Coinbase houdt zich ook aan de Bank Secrecy Act, USA Patriot Act en de verschillende wetten en voorschriften voor geldtransmissie door de staat. Coinbase heeft ook voldaan aan de IRS om alle relevante belastinginformatie te overhandigen wanneer daarom wordt gevraagd.

Cryptocurrency-fondsen die online door Coinbase zijn opgeslagen, zijn verzekerd door een syndicaat van Lloyd’s of London. Bovendien, aangezien dit een door FDIC verzekerde bank is, zijn alle tegoeden in USD-portefeuilles verzekerd tot $ 250.000.

Coinbase-investeerders zijn onder meer Fred Wilson, Andreessen Horowitz, Union Square Ventures (USV), Ribbit Capital, Draper Fisher Jurvetson (DFJ), de New York Stock Exchange (NYSE), USAA en verschillende banken.

Terwijl $ 250.000 vroeger een goede maatstaf leek, werd dat overschaduwd door de Civic crypto-portemonnee die nu $ 1.000.000 dekking biedt bij het gebruik van hun portemonnee. Hoewel het type verzekering drastisch verschilt, hebben ze verschillende doelen en moeten ze worden onderzocht.

Waar we ons op concentreren, is de 4x verhoging die wordt aangeboden door simpelweg de portemonnee te gebruiken, er zijn geen andere voorwaarden waaraan moet worden voldaan. De portemonnee wordt ook onderschreven door Lloyd’s of London en verstrekt door Coincover.

is gdax veilig?

GDAX / Coinbase Pro-beveiliging

Alle producten van Coinbases bieden ondersteuning via telefoon en e-mail. Telefonische ondersteuning is een stervende klant, dat is supergemakkelijk voor hackers om te misbruiken. Deze service maakt het voor zowel oudere als jonge gebruikers gemakkelijk om het gevoel te hebben dat ze in goede handen zijn.

Met een mens praten, zelfs een onbeleefde, is altijd beter dan met een bot praten. Hoewel dit gebruikers kalmeert, worden er ook accounts geopend voor misbruik door slimme hackers die social engineering gebruiken. Gebruikers hebben ook hun verdediging als ze worden gebeld door een andere centrale, maar als Coinbase u belt, is de kans groter dat u aan bepaalde verzoeken voldoet.

Als alles gelijk blijft, heeft Coinbase zelf een indrukwekkende beveiliging en is het veilig. Ze hebben een ongelooflijk grote pool van de cryptocurrency van hun klanten, 98 procent is offline en bevindt zich in portefeuilles voor koude opslag. Deze koude opslag, offline portefeuilles worden bewaard in veilige kluizen en kluisjes over de hele wereld, waardoor er geen enkel storingspunt is.

Hoewel Coinbase SMS 2FA gebruikt, zijn beide methoden onveilig gebleken, maar de eindgebruikers zijn de schuldige, niet de uitwisseling. De geïmplementeerde systemen zijn ontworpen voor een vals gevoel van veiligheid, waardoor de eindgebruiker wordt gedwongen zich te beschermen tegen dwaze aanvallen die meer opportunistisch van aard zijn. In plaats van gehard te worden tegen geavanceerde hackers die weten hoe ze systemen moeten binnendringen.

Coinbase gebruikt meerdere 2FA-methoden om de accounts van gebruikers te beveiligen. De eenvoudigste manier die wordt gebruikt, is het ontvangen van sms-berichten op uw mobiele telefoon, deze sms’en bevatten een nummer dat moet worden ingevoerd na uw inloggegevens. Deze methode is altijd onveilig geweest.

Een andere methode is het gebruik van Google 2FA of Authy als extra beveiligingslaag op uw telefoon. Door deze programma’s wordt een andere code gegenereerd die moet worden ingevoerd op het moment van inloggen. Hoewel dit veilig lijkt, hebben professionele cybercriminelen geen probleem om toegang te krijgen tot deze gegevens.

is gdax veilig?

GDAX / Coinbase Pro Security 2.0

Vervolgens moeten we kijken naar wat Coinbase Pro goed doet met on-chain analytics. Vanuit zakelijk oogpunt was de overname van Neutrino een uitstekende keuze voor Coinbase om mee samen te werken. Ze hebben een lange geschiedenis van het gebruik van data-analyse om het gedrag en de activiteiten van grote groepen gebruikers te rapporteren.

Gebruikmakend van de technologie die is verkregen van Neutrino, Coinbase is de concurrentie een stap voor door dit in huis te hebben. Als een cryptocurrency-bedrijf dat ernaar streeft een bank te zijn, vereist dat te groot om te falen veiligheidsmaatregelen.

Hoewel internationaal bankieren is opgezet voor fraude, belastingontduiking en flagrante corruptie, is het bijna onmogelijk om iemand te betrappen. Wat is er met de Panama Papers gebeurd? Een betere vraag is; waar is de torrent die de journalist zogenaamd heeft gebruikt? Die documenten hadden viraal moeten gaan?

Blockchain daarentegen is traceerbaar, traceerbaar en identificeerbaar. Toegegeven, geavanceerde methoden zoals coin-join en Ricochet kunnen uw Bitcoin BTC en andere valuta’s zeer snel wassen, maar dit kan in uw land illegaal zijn..

Wat Neutrino perfect maakt voor Coinbase, is hun lange geschiedenis in het werken met data-analyse. Ook al komt dit voort uit samenwerking met regeringen die flair hebben voor mensenrechtenschendingen.

Ketenanalyse is fundamenteel ontworpen om privacyrechten te schenden, elke transactie die hun portemonnee binnenkomt of verlaat, wordt gescand en gerapporteerd aan wetshandhaving.

Dus wat is een betere groep mensen om te gebruiken dan de Hacking-team, die het niet erg vinden de mensenrechten te schenden en het niet erg vinden om de code te schrijven die jouw rechten schendt.

Het goede nieuws is dat er wat terugslag was en dat de Hacking Team-leden zijn verwijderd. Coinbase is echter nog steeds eigenaar van Neutrino en zal digitale rechten blijven schenden door elke transactie te scannen. Het uiteindelijke doel van deze schendingen is om institutionele zaken te doen en te bewijzen dat cryptocurrencies regulering waardig zijn als een veiligere en controleerbare transactiemethode.

De volgende geweldige functie zou het gebruik van de gezichtsherkenningssoftware van Clearview kunnen zijn, dit maakt onmiddellijke verificatie mogelijk. Dit is absoluut een marketingbeweging die vertrouwen in het merk Coinbase zou creëren, samen met het verzamelen van veel gegevens over hun gebruikers die kunnen worden verkocht of toegankelijk via een gerechtelijk bevel. Hoe dan ook, dat zijn beide bullish gevallen voor de bitcoin-prijs.

Computers zijn echt onintelligent en doen alleen wat ze wordt opgedragen en we kunnen persoonlijk niet wachten om te zien hoe dit wordt gehackt. Iets zoals dit “Hacker vervalst vingerafdrukken van de Duitse minister met foto’s van haar handen

is gdax veilig?

GDAX / Coinbase Pro-hacks

Hoewel Coinbase een veilige uitwisseling is en de kans dat de hele uitwisseling wordt gehackt erg klein is, is het niet onmogelijk. De kans dat individuele eindgebruikers worden gehackt, is astronomisch hoger.

De kans dat eindgebruikers worden gehackt, hangt af van hoe ze omgaan met de samenleving over cryptocurrencies en welke munten u bezit. Momenteel helpen gsm-providers het probleem niet op te lossen, maar willen ze gewoon de gebruiker de schuld geven.

Er is niet veel veranderd in de manier waarop telecomoperatoren zaken hebben gedaan in de afgelopen 40 jaar. De technologie is beter geworden, maar ze gebruiken nog steeds hetzelfde identiteitsdocument, de meeste bedrijven hebben nog steeds dezelfde of vergelijkbare authenticatieprotocollen om hun netwerken te gebruiken. En hun infrastructuur is niet verbeterd aan de achterkant.

Dit is de perfecte voedingsbodem voor sociale ingenieurs om mensen te hacken, evenals de systemen die zijn geïnstalleerd om telecommunicatienetwerken te beveiligen. Als je een beter begrip wilt hebben van hoe telecommunicatienetwerken zijn opgezet en wat ze kwetsbaar maakt, lees dan Ghost in the Wires: My Adventures as the World’s Most Wanted Hacker door Kevin Mitnick.

Als je meer onderzoek wilt doen naar social engineering, bekijk dan de social-engineer-podcasts of lees de boeken van Christopher Hadnagy. Mitnick’s boeken The Art of Intrusion, The Art of Deception zijn beter maar droger leest.

Als u visitekaartjes heeft, deelt u de meeste van uw gegevens dagelijks uit. Iemand hoeft alleen maar buiten uw kantoor te wachten en uw gsm-netwerk te kapen en uw accounts kunnen worden leeggemaakt. Dat is de vereenvoudigde versie.

U kunt het beste een brandertelefoon gebruiken of een telefoon die niet bij u is geregistreerd. Dit is in sommige landen illegaal, omdat de overheid u voor uw veiligheid moet volgen voor het geval u per ongeluk te maken krijgt met bekende criminelen, terroristen of vrijheidsstrijders. Een goed boek voor cryptocurrency-beveiliging is The Art of Onzichtbaarheid.

is gdax veilig?

De gebroken markten van GDAX / Coinbase Pro Crypto

GDAX brak ooit de Etherium-markt, het ETHUSD-handelspaar daalde van $ 317 naar $ 0,10. Dit was een probleem dat veel valuta’s en beurzen beïnvloedde en Coinbase zou niet al te slecht moeten voelen. In 2019 had Bitstamp hetzelfde probleem: illiquide markten en ongeduldige verkopers die er niets om geven.

Met de hoeveelheid ICO-geld die rondzwierf van 2017-2019, is het niet verwonderlijk dat deze evenementen plaatsvonden. Kijkend naar 2020, de huidige crash in lijn met de S&P500 laat ons met de vinger wijzen naar BITMEX en hun ingenieurs bedanken voor hun incompetentie, anders zou Bitcoin naar $ 0 zijn gegaan en zou de muziek zijn gestopt.

Het Bitmex-team heeft een geloofwaardig excuus om de handel stop te zetten, aangezien ze op 13 maart om 02:16 UTC en 12:56 UTC twee DDoS-aanvallen leden. Op een gegeven moment waren er nog maar ongeveer $ 20 miljoen aan biedingen over op het hele BitMEX-orderboek. Het is maar goed dat Bitmex ten onder ging en dat de markt tijd had om te stabiliseren.

Terwijl dit gebeurde, faalde DeFi ook hard door overdreven gecompliceerd te zijn. De enige slimme persoon in de kamer slaagde erin om miljoenen dollars aan Ethereum ETH te kopen voor $ 0,00. Hoewel dit gek lijkt, is niets onmogelijk met slimme contracten. Kijk naar de eerdere hacks die zijn opgelost met verzekeringen en gelddrukken.

is gdax veilig?

Gevolgtrekking

Tot slot op de vraag “Is GDAX veilig?“, GDAX of Coinbase Pro is altijd gezien als een gecentraliseerde, kwaadaardige vriend die samenwerkt met het kwaadaardige imperium dat bekend staat als de Amerikaanse regering. Er zijn geen twee manieren om de mening van cypherpunk te omzeilen. Ze hebben gelijk, maar hoe zit het? Zullen hun meningen de menselijke hebzucht een halt toeroepen? Nee.

Terwijl cypherpunks voor early adopter Bitcoin-prijzen kunnen pompen en dumpen en plezier kunnen hebben met de cryptomarktstructuur, is er echt geld geïnvesteerd in de marktinfrastructuur van Bitcoin en Cryptocurrency. Bedrijven zoals Coinbase runnen effectieve bedrijven die in het zwart moeten blijven, anders gaan ze failliet. Om in het zwart te blijven, zullen de rechten van sommige gebruikers worden geschonden om ervoor te zorgen dat aan de regels van de traditionele bankwereld wordt voldaan.

Rechten zullen worden vertrapt door cryptocurrencies die mainstream worden omdat eindgebruikers weigeren om harde portefeuilles te gebruiken en in plaats daarvan het risico lopen alle hun fondsen verhandelen of uitlenen. Bovendien weigeren eindgebruikers te leren over portefeuillesetiquette en echte best practices op het gebied van beveiliging en veiligheid, zelfs als ze vervelend en tijdverspilling zijn. Ten slotte geven kopers van cryptocurrency liever hun KYC-gegevens weg dan mijn cryptocurrencies.

Gelukkig zal Coinbase uw geld veilig beheren, uw Crypto opslaan en u zo ongeveer beschermen. So Safe zal in feite uw gegevens overhandigen aan de meeste regeringen die erom vragen, alleen maar om iedereen veilig te houden. U kunt Coinbase veilig gebruiken, tenzij u wordt gehackt omdat FDIC de bank die failliet gaat dekt, niet de nalatigheid van de eindgebruiker.

Ook als je echt gehackt wordt, ben je buitengesloten van het digitale leven totdat de hackers klaar met je zijn. Digitale netwerken zijn opgezet om u te helpen een wachtwoord opnieuw in te stellen, niet om een ​​account terug te vorderen. Het kan dagen duren voordat je problemen zijn opgelost, tegen die tijd zou je blut zijn en al je naaktfoto’s online hebben staan.

Een hardwareportefeuille hebben die is ingesteld om niet te worden gekoppeld aan iets dat aan u is gekoppeld. Prepaid creditcards, brandertelefoons of onze favoriet gebruiken, mijnbouwplatforms gebruiken die zijn opgezet onder een shell-bedrijf om privé en anoniem fiat in crypto te branden.

Anonimiteit is een keuze, terwijl Blockchain-analyses alles kunnen zien waarvan ze niet weten wie iedereen is. Tenzij je ze toestaat.

Het al dan niet gebruiken van Coinbase Pro moet een weloverwogen keuze zijn en hoeft niet definitief te zijn. Het kan van geval tot geval zijn. Het enige dat u kunt doen om de toekomst waarin u wilt leven veilig te stellen, is door het leven te leiden dat u anderen wilt laten leiden en een paar mensen te vragen zich bij u aan te sluiten.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me