Is Kraken veilig te gebruiken in 2021? Beveiliging, zelfstudie en beoordeling

Sinds bitcoin in 2009 werd gelanceerd als de eerste gedecentraliseerde digitale valuta, heeft het een steeds grotere impact gehad op de manier waarop veel mensen zaken doen. Na bitcoin zijn er honderden andere cryptocurrencies gemaakt en met cryptohandel zijn dagelijks honderden miljoenen dollars gemoeid. Cryptocurrency-handel wordt gedaan op crypto-uitwisselingen, en er zijn bijna net zoveel uitwisselingen als er cryptocurrencies zijn. Sommige beurzen zijn klein, terwijl andere grote, bekende sites zijn die honderdduizenden transacties per dag beheren. Dit artikel gaat in op een van deze grote beurzen en beantwoordt de vraag: Is Kraken veilig?

Laten we beginnen met een beetje geschiedenis:

Geboorte van Kraken:

In 2011 was Mt.Gox ‘s werelds grootste bitcoin-uitwisseling, met ongeveer 80% van alle bitcoin-transacties wereldwijd. Bij een bezoek aan zijn kantoren merkte Jesse Powell enkele verontrustende fouten op en besloot hij te gaan werken aan een uitwisseling die niet zou worden beïnvloed door de vermeende beveiligingsproblemen. Dit leidde tot de oprichting van Kraken in 2011. Mt.Gox zelf zou uiteindelijk in 2014 faillissement aanvragen..

Wat is Kraken?

Kraken is natuurlijk een cryptocurrency-uitwisseling. Met andere woorden, het is een webservice waar geregistreerde gebruikers cryptocurrencies kunnen verhandelen. Maar Kraken maakt niet alleen handel tussen cryptocurrencies mogelijk, maar deze digitale activa kunnen ook worden verhandeld met fiat-valuta (wat sommige mensen ‘echt geld’ noemen; namelijk nationale valuta zoals de Amerikaanse dollar, Braziliaanse real, Japanse yen, enz.). Momenteel handelt Kraken in 20 cryptocurrencies (Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash, Ripple, Zcash, Dash, EOS, Stellar, Ethereum Classic, Monero, Qtum, Augur, Cardano, Cosmos, Dogecoin, Tezos, Gnosis, Tether en Watermelon) en vijf fiat-valuta’s (Amerikaanse dollar, Canadese dollar, Japanse yen, euro en Britse pond).

Kraken biedt diensten die doorgaans niet op andere beurzen worden aangetroffen, zoals zowel dark pool- als OTC-handel, margehandel en futures-handel. Sommige van deze functies zijn misschien overweldigend voor nieuwkomers, maar worden zeer gewaardeerd door deskundige handelaren.

Sommige beurzen hebben verschillende vormen van cyberaanvallen ondergaan en sommige zijn gehackt, met verliezen van in totaal honderden miljoenen dollars. Een van de eerste problemen waarmee een crypto-uitwisseling wordt geconfronteerd, is beveiliging.

Hoe veilig is Kraken?

Kraken is gebouwd met het oog op veiligheid. Het waren tenslotte waargenomen beveiligingsproblemen in Mt.Gox die leidden tot de oprichting van Kraken. Powell begreep dat een succesvolle uitwisseling moest beginnen met het winnen van het vertrouwen van de gebruiker. Kraken is een van de allereerste uitwisselingen om het geld van hun klanten veilig te houden met behulp van een audit van reserves. Ja, handelen op Kraken Exchange is over het algemeen veilig.

Dus, welke beveiligingsfuncties zijn er??
 • Koude portefeuilles: 95% van alle stortingen op Kraken worden bewaard in offline, koude portefeuilles. In het geval van hacks of serverstoringen zijn de meeste fondsen beschermd.
 • Serverbeveiliging: de servers van Kraken worden opgeslagen in kooien, onder 24/7 bewaking door gewapende bewakers en videomonitors. Alle toegang tot servers is streng gereguleerd en gecontroleerd.
 • Informatiebeveiliging: alle accounts en andere gevoelige informatie zijn volledig versleuteld, zowel op systeem- als gegevensniveau.
 • Testen: Kraken heeft een team van experts dat zich toelegt op het testen van de kwetsbaarheid van het systeem voor elke vorm van cyberaanval.
 • Verplichte 2FA, via Google Authenticator of YubiKey.
 • Geen accountherstel via telefoon / sms.
 • E-mailbevestiging voor opnames.
 • PGP-ondertekende en gecodeerde e-mails.
 • Meerlagig verificatiesysteem (meer hierover hieronder).

Maar beveiliging is niet de enige factor. Om succesvol te zijn, moet een uitwisseling ook betrouwbaar zijn. Gebruikers moeten het gevoel hebben dat ze het bedrijf kunnen vertrouwen met hun geld, rekeningen, persoonlijke informatie en andere gevoelige gegevens.

Is Kraken betrouwbaar?

Beveiliging kan worden geïmplementeerd met bewaking, codering, 2FA en andere protocollen. Maar vertrouwen moet worden verdiend door acties waardoor gebruikers zich op hun gemak voelen bij de manier waarop het bedrijf met zowel geld als informatie omgaat.

Wat heeft Kraken gedaan om gebruikers het gevoel te geven dat ze te vertrouwen zijn?

Bewijs van reserves audit:

Kraken is gecontroleerd om te bewijzen dat zijn reserves groter zijn dan het bedrag dat gebruikers op het platform hebben. Met andere woorden, in het geval van een crash, hack of andere catastrofale mislukkingen, heeft Kraken voldoende reserves om al het geld van de gebruiker te dekken. Gebruikers kunnen cryptografisch verifiëren dat het geld op hun individuele rekeningen wordt gedekt door de reserves van de beurs.

Transparantie:

De CEO van Kraken is bekend, evenals het hoofdkantoor van het bedrijf in San Francisco. Ook zijn de investeerders van het bedrijf openbaar.

Relaties:

Kraken onderhoudt relaties met Duitse banken, de regering van Tokio en is opgenomen in Bloomberg, de New York Times en de Wall Street Journal.

Kortom, Kraken is een veilig, betrouwbaar crypto-uitwisselingsplatform dat transacties tussen verschillende fiat-valuta’s en crypto-tokens mogelijk maakt. In vergelijking met andere beurzen is Kraken een van de beste keuzes voor betrouwbaarheid.

Is Kraken veilig om Ripple te kopen??

Kraken biedt een veilig, betrouwbaar platform voor het kopen van alle tokens die het ondersteunt, inclusief Ripple. In sommige landen is het echter nodig om een ​​niveau 3-verificatie te hebben om Ripple te kopen. Dus, is Kraken veilig om daadwerkelijk rimpel te kopen? Ja.

De meerlaagse verificatie van Kraken uitgelegd:

Zoals hierboven vermeld, is de gebruikersverificatie van Kraken meerlagig. Elke laag heeft bepaalde limieten en vereisten. De meeste gebruikers gebruiken verificatie van niveau 1 of 2, met hogere niveaus voor gebruikers die in grotere volumes handelen of bepaalde vereisten hebben. Hier is een korte uitleg van alle niveaus:

 • Niveau 0– Deze laag vereist alleen een e-mailadres. Gebruikers in dit niveau kunnen echter alleen door de site navigeren en zien hoe alles eruitziet en werkt, maar mogen niet handelen.
 • Niveau 1– Gebruikers kunnen alleen stortingen doen en alleen opnemen in cryptocurrencies. Handelen is echter mogelijk in zowel digitale als fiat-valuta’s. Dit niveau vereist dat gebruikers hun volledige naam, geboortedatum, land en telefoonnummer invoeren. Er is geen stortingslimiet, maar opnames zijn beperkt tot 2.500 USD per dag of 20.000 USD per maand.
 • Niveau 2– Stortingen, opnames en handel in digitale valuta zijn beschikbaar. Niveau 2-gebruikers kunnen fiat-valuta’s storten en opnemen, afhankelijk van het land waar ze wonen. In fiat-valuta zijn de limieten 2.000 USD per dag en 10.000 per maand. Opnames in cryptovaluta zijn beperkt tot 5.000 USD per dag en 50.000 per maand.
 • Niveau 3– Hogere niveaus van fiat-valutafinanciering zijn beschikbaar voor Tier 3-klanten. Dit niveau vereist een geldig overheids-ID en een recent bewijs van verblijf. Stortingen en opnames van Fiat zijn beperkt tot 25.000 USD per dag en 200.000 USD per maand. Opnames in digitale valuta zijn beperkt tot 50.000 USD per dag en 200.000 USD per maand. Landen zoals de VS, Canada, Japan en Duitsland vereisen een Tier 3-verificatie om te storten en op te nemen in fiat-valuta.
 • Niveau 4– Maakt de hoogste financieringslimieten mogelijk. Niveau 4-gebruikers kunnen zowel individuen als bedrijven zijn en het is het beste om contact op te nemen met de ondersteuningsafdeling om hun vereisten te verduidelijken.

Als u na het lezen van de informatie wilt beginnen met handelen op Kraken, volgt hier een korte handleiding over het opzetten van een account:

Aan de slag met Kraken:

 1. Ga naar de Kraken-website en klik rechtsboven op “Account aanmaken”.

  kraken startpagina

 2. Vul de vereiste informatie in (e-mailadres, gebruikersnaam en wachtwoord), ga akkoord met de algemene voorwaarden en klik op “Account aanmaken”. Er wordt een activeringscode verzonden naar het door u opgegeven e-mailadres.

  maak een kraken-account aan

 3. Open de e-mail die je hebt ontvangen en klik op de gegeven link. Klik op het vakje “Ik ben geen robot” in de captcha en vervolgens op “Account activeren”. Kraken stuurt u nog een e-mail met uitleg over de services die in uw land of regio worden aangeboden, en u wordt ook doorverwezen naar de Kraken-website om uw 2-factor accountverificatie in te stellen.

  is kraken veilig

 4. Als u de software 2FA-optie kiest, via apps zoals Google Authenticator of Authy, klikt u op de juiste knop, die u de QR-code laat zien die moet worden gescand met de authenticator-app.

  hoe veilig is kraken

 5. Nadat u 2FA hebt ingeschakeld, wordt u naar het eerste dashboard geleid. Op dit moment is uw account geverifieerd op niveau 0. U kunt rondneuzen op de site, maar u kunt niet handelen. Om uw account op niveau 2 te verifiëren en te beginnen met handelen, klikt u op de knop “Geverifieerd worden”:

  veiligheid

 6. U wordt naar een scherm geleid waar u het type account kunt selecteren dat u wilt verifiëren, uit drie opties: Starter, Gemiddeld of Pro. Informatie over elk accounttype wordt weergegeven, inclusief of fiat-handel beschikbaar is, dagelijkse en maandelijkse limieten voor fiat en crypto, en de vereiste informatie. Om een ​​startersaccount te verifiëren, klikt u op de juiste knop en u wordt naar het volgende scherm geleid.

  beoordeling

 7. Vul de vereiste informatie in de juiste velden in (volledige naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum) en klik vervolgens op “Verzenden”.

  tutorial

 8. Na het indienen van uw informatie, zal het systeem u informeren dat het verificatieproces tot 24 uur kan duren. Zodra de verificatie is voltooid, wordt u per e-mail op de hoogte gesteld en kunt u beginnen met handelen op Kraken.

Gevolgtrekking

Dat is het. Het aanmaken en verifiëren van een account op Kraken is vrij snel en eenvoudig. In de 24 uur durende wachttijd op verificatie kunt u de site verkennen en de interface begrijpen. Het platform kan een beetje overweldigend zijn voor nieuwkomers; meer dan andere uitwisselingen. Zodra de nieuwe gebruiker er echter aan gewend is geraakt, hebben ze toegang tot enkele handelshulpmiddelen en -opties die op veel andere beurzen niet beschikbaar zijn. Zodra het account is geverifieerd, hoeft u alleen nog wat geld te storten (alleen in een van de ondersteunde crypto-tokens, voor startersaccounts) en te beginnen met handelen voor andere tokens of voor fiat-valuta. Maar onthoud dat startersaccounts geen fiat van Kraken kunnen opnemen.

Dus is Kraken veilig om te gebruiken voor cryptohandel? We zeggen ja, maar betracht voorzichtigheid bij het omgaan met uitwisselingen. Dingen kunnen snel veranderen in de wereld van crypto, dus het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de branche en bedrijven voor uw bescherming.

Laat hieronder een reactie achter als je vragen hebt!

Zie ook: Bitcoin overbrengen van Coinbase naar Kraken

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me