Ustoppelige domener: Gjør deg klar for en sensurimmunfremtid

Ustoppelige domener er en ny type internettdomene bygget på Web 3.0. Nøkkelfunksjonen ved ustoppelige domener er at den er sensurbestandig – det er umulig for en enkelt enhet å kreve fjerning av et domene. Dette er viktig ettersom vi opplever mer og mer sensur på internett. Til slutt er målet med ustoppelige domener å gjøre internett sensurbestandig og informasjon fritt tilgjengelig. I stedet for å stole på sentraliserte tjenester for å kjøpe og selge domenenavn (f.eks, Namecheap eller GoDaddy), ustoppelige domener bruker desentraliserte plattformer Ethereum og Zilliqa Blockchain som et nøytralt 3. parti. Dette gir registrerte domener sensurimmunitet, da ingen myndigheter eller enheter kan begrense eller fjerne tilgang til det domenet. For å forbedre sensurmotstanden ytterligere, er det mulig å være vert for innholdet på Inter Planetary File System (IPFS), en desentralisert hostingtjeneste der innhold ikke kan fjernes.

En av de første bruksområdene av Unstoppable Domains er etableringen av lett å huske kryptovaluta-adresser. En ting som skremmer folk vekk fra kryptovaluta er adressen. En lang blanding av bokstaver og tall fryser nesten kryptobrukere når de vil sende eller motta sin digitale formue. Dette kan imidlertid forenkles med ustoppelige domener til et “.zil” eller “.crypto” domene, for eksempel boxmining.zil.

Hva er ustoppelige domener?

Ustoppelig domene-logoUstoppelig domene-logo

Ustoppelige domener har jobbet med sin teknologi siden 2017. De er et programvareutviklingsselskap som bruker blockchain-teknologi for å gi kraft tilbake til folket og for å lette måten mennesker og kryptovaluta samhandler på.

For å forbedre interaksjonen har Unstoppable Domains lånt noen ideer fra internett både i nåværende alder og i løpet av sine tidlige dager. For eksempel, i løpet av de første dagene av Internett, måtte brukerne stappe IP-adresser, som var den eneste måten å sende meldinger fra den ene personen til den andre. Selv om systemet fungerte, husket tall og perioder “.” var bare for mye.

For å overvinne utfordringen ble IP-adressen plassert bak kulissene og hentet inn Domain Name Service (DNS). DNS-systemet gjorde det enklere siden en menneskelig lesbar adresse ble gitt, og i bakgrunnen var den knyttet til den kompliserte IP-adressen. Derfor skrev en internettbruker nettopp navnet, for eksempel Facebook.com og DNS-systemet, etter å ha koblet Facebook.com til sin IP-adresse, lette måten brukerne så og interagerte med internett..

Ved å bruke samme teknikk søker Unstoppable Domains å legge de komplekse kryptovaluta-adressene bak et menneskelig lesbart navn. Som sådan bruker du det menneskelesbare navnet i stedet for å sende kryptoer direkte til en adresse.

Konseptet bak Unstoppable Domains er kortfattet forklart av konsernsjefen, Mather Gould, “Vi har vært kryptoentusiaster siden 2012 og har trodd at kryptobetalinger var for kompliserte til å gå mainstream. Akkurat som IP-adresser ble erstattet med DNS-system, tror vi kryptovaluta-adresser vil bli erstattet med menneskelesbare navn. ”

“.Crypto” -domenet for alle krypto-adresser?

Nylig kunngjorde ustoppelige domener “.crypto” blockchain agnostisk domene. Ideen bak dette domenet er å forene kryptovaluta-adresser for Bitcoin, Ethereum, Ziliqa og mer.

Hvordan bruke ustoppelige domener med IPFS

Ustoppelige domener la til en ny funksjon for å jobbe med usensurerbar desentralisert filhostingstjeneste IPFS. Dette vil tillate at innhold blir arrangert permanent på internett med full immunitet mot myndighets- eller politisk forstyrrelse. IPFS er vert for filer spredt over flere steder på en desentralisert måte, så selv om en server blir tatt ned, vil innholdet fremdeles være tilgjengelig.

Gjør krav på beskyttede merkenavn på ustoppelige domener

For å forhindre phishing og domenenavn stjeling beskytter Unstoppable Domains automatisk merkenavn som apple.crypto og boxmining.crypto. Bare bekreftede identiteter kan kreve slike domenenavn via verktøyet for gratis krav:

Ett navn på alle lommebøkene dine?

Ustoppelig domeneadministrasjonspanel

Det er ikke alt; du trenger bare ett navn på alle lommebøkene dine. Ja, bare en. Ser du, ustoppelige domener leter etter måter å drive kryptoadopsjon på. En av disse måtene er å gjøre sending av krypto så enkelt som å sende e-post.

Derfor kan venner sende deg Bitcoin, Ether, Litecoin osv. Ved å bruke et enkelt navn. Så, i bakgrunnen, ruter teknologien fra Unstoppable Domains de forskjellige kryptovalutaene til sine respektive lommebøker. Dette eliminerer til og med behovet for å skanne QR-koder siden det ikke er 100 prosent nøyaktig å lese dem.

Koble til Zilliqa Blockchain

Unstoppable Domain’s versjon av DNS er bygget på Zilliqa blockchain.

Zilliqa er et skalerbart smart kontrakt blockchain-økosystem som letter etableringen av skalerbare desentraliserte applikasjoner.

Imidlertid gir Zilliqa bare en plattform for ustoppelige domener for å bygge sin blockchain-fokuserte DNS. Dette betyr at blockchain-navnetjenesten, selv om den er bygget på Zilliqa-plattformen, støtter eksterne kryptoer som Ethereum, Bitcoin, Stellar Lumens, etc. Det støtter også bruk av kredittkort.

Siden det er bygget på Zilliqa blockchain, vil domenene ha en .zil-utvidelse.

Ustoppelige eller sensurresistente domener

Bortsett fra å hjelpe publikum med å enkelt samhandle med kryptovalutaer, er Unstoppable Domains opptatt av å tilby sensurresistente domener..

Med disse domenene har eieren av domenenavnet full kontroll over domenet og dets innhold. Tradisjonelle domeneaktiver lagres på dine vegne av forvaltere, for eksempel Google.

Imidlertid lagres et blockchain-domene i kryptovaluta-lommeboken din, som bare du kontrollerer. Derfor kan ikke noe selskap, rettshåndhevelse eller til og med ustoppelige domener selv ta det fra deg.

Det slutter ikke der. Informasjonen som brukes til å registrere domenet ditt forblir privat; du kan velge å ikke oppgi personlig informasjon. Dette betyr at det er vanskelig å spore en person ved hjelp av oppgitte data. Dessuten kan ikke innholdet på nettstedet sensureres av en tredjepart; du har full kontroll.

Vil ustoppelige domener være ustoppelige?

Ustoppelige domener legger opp til en utfordrende reise som vil se at kryptovaluta blir adoptert av flere mennesker. I tillegg med

sensurresistente nettsteder, blir endelig kontrollen gitt tilbake til folket.

Ustoppelige domener har absolutt ildkraften til å bli ustoppelig. De har nylig kunngjort at de sikret USD 4 millioner i finansiering i serie A ledet av Draper Associates og Boost VC. De har også mottatt tilskudd fra Ethereum Foundation og Zilliqa Foundation.

Unstoppable Domains kunngjør at det samlet inn USD 4 millioner

I deres AMA med administrerende direktør Matt Gould 15. mai 2019 avslørte Unstoppable Domains sin utviklingskart for 2019. I løpet av sommeren vil de jobbe med fiat un boarding og personvernverktøy. Om høsten vil hoveddelen av fokus være nettsteder.

På detaljhandelssiden avsluttes auksjonen for de beste.zil-navnene sommeren 2019. Etterpå vil alle kunne kjøpe sitt eget.zil-navn. Ser du videre, forventes støtte til nettsteder og nettlesere høsten og vinteren 2019 å bli funksjonell.

Ustoppelig domene-veikart for resten av 2019 Unstoppable Domains ‘veikart for resten av 2019

Endelig vurdering

Ustoppelige domener gir en ny måte å forhindre sensur på domenespaken ved hjelp av blockchain-teknologi. Utvikling og adopsjon akselereres av teamets nylige $ 4 millioner dollar serie A-økning ledet av Draper Associates. Denne nye finansieringsrunden gir teamet mer midler til å danne partnerskap for å øke adopsjonen. Foreløpig venter vi på flere kryptovaluta-lommebøker for å godta .zil-adressene – for øyeblikket er MyCrypto og Moon klar til å integrere det snart.

Fordeler:

  • Sterk støtte og team for å levere produkter
  • God bruk av Blockchain-teknologi (Zilliqa Blockchain)
  • Rent brukergrensesnitt

Ulemper:

  • Kun forhåndssalg – adopsjon og integrering kommer snart

Vurderingspoeng: 4,5 / 5

Vurdert av Michael Gu 31. mai

19/10/2019 Oppdatert for å inkludere .crypto-domenet

{ "@kontekst": "http://schema.org/", "@type": "Produkt", "merke": "Ustoppelige domener", "Navn": "Ustoppelige domener", "bilde": "https://mk0boxminingmedysvof.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2019/05/Unstoppable-Domains-Logo-2.jpg", "beskrivelse": "Ustoppelige domener er en ny type internettdomene som er sensurbestandig og informasjon fritt tilgjengelig bygget på toppen av Web 3.0", "anmeldelse": { "@type": "Anmeldelse", "overskrift": "Ustoppelige domener: Gjør deg klar for en sensurimmunfremtid", "Navn": "Ustoppelige domener", "beskrivelse" : "Ustoppelige domener er en ny type internettdomene som er sensurbestandig og informasjon fritt tilgjengelig bygget på toppen av Web 3.0", "mainEntityOfPage": "https://boxmining.com/ledger-nano-x-review/", "reviewBody": "Ustoppelige domener er en ny type internettdomene bygget på Web 3.0. Nøkkelfunksjonen til ustoppelige domener er at den er sensurbestandig – det er umulig for en enkelt enhet å kreve fjerning av et domene. Dette er viktig ettersom vi opplever mer og mer sensur på internett. Til slutt er målet med ustoppelige domener å gjøre internett sensurbestandig og informasjon fritt tilgjengelig. I stedet for å stole på sentraliserte tjenester for å kjøpe og selge domenenavn (f.eks. Namecheap eller GoDaddy), bruker ustoppelige domener desentraliserte plattformer Ethereum og Zilliqa Blockchain som en nøytral tredjepart. Dette gir registrerte domener sensurimmunitet, da ingen myndigheter eller enheter kan begrense eller fjerne tilgang til det domenet. For å forbedre sensurmotstanden ytterligere, er det mulig å være vert for innholdet på Inter Planetary File System (IPFS), en desentralisert hostingtjeneste der innhold ikke kan fjernes. ", "dato Publisert": "2020-5-1", "anmeldelseBedømmelse": { "@type": "Vurdering", "ratingValue": "4.5", "worstRating":"0", "bestRating": "5" }, "forfatter": { "@type": "Person", "Navn": "Michael Gu" }, "forlegger": { "@type": "Organisasjon", "Navn": "Boxmining", "logo": { "type": "ImageObject", "url": "https://mk0boxminingmedysvof.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2019/06/Boxmining-Logo.jpg" }}}, "tilbud": { "@type": "By på", "pris Valuta": "USD", "pris": "40", "url":"https://unstoppabledomains.com/r/4e8eeeec11004b3" }}

Ressurser:

Ustoppelig domenenettsted: https://unstoppabledomains.com/

Telegram Channel: https://t.me/unstoppabledomains

Unstoppable Domains News Update: https://www.asiacryptotoday.com/unstoppable-domain-why-blockchain-needs-it/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me