Aavegotchi ($ GHST) –DeFi x NFT križanec?

Aavegotchi ($ GHST), ki ga poganja Aave, je kombinacija DeFi vložka in nezamenljivih žetonov (NFT), ki ima tri lastnosti, ki določajo njihovo vrednost in redkost: zavarovalni delež, lastnosti in nosljivi materiali.

Aave, eden največjih protokolov DeFi danes, je razvil NFT-je, ki delujejo znotraj okvira DeFi. Projekt kaže obetavno alternativo načinu, kako številni stakerji izvajajo pridelavo donosa.

Ozadje

Skupina Aave, ki je bila ustanovljena julija 2018, je ustvarila Aavegotchi, da bi ponudila nove alternative za pridelavo pridelka. Ta projekt na platformo postavlja zabavno igralno mehaniko, ki svojim uporabnikom podpira novo vrsto izkušenj DeFi.

Daniel Mathieu, vodilni razvijalec za Buillionix.io, in Jesse Johnson, soustanovitelj pri Bullionixu, vodita ekipo gradbenikov, ki dela za ekipo Aavegotchi. Njihovo delo je osredotočeno na glavni cilj “poenotenja izkušenj DeFi” prek NFT-jev.

Kaj je Aavegotchi?

Aavegotchi – Defi-staked Crypto Collectibles (kreditna slika: Bela knjiga Aavegotchi)

Aavegotchis so kripto zbirateljski izdelki na osnovi Ethereuma, ki jih poganja tehnologija NFT. NFT-ji Aavegotchi sledijo podobni postavitvi, ki jo druge igre, ki temeljijo na verigah blokov, kot je Cryptokitties, izvajajo v lastnih igralnih gospodarstvih..

Kaj ponuja Aavegotchi igralnemu prostoru blockchain, so modeli DeFi, kot so zavarovanje s premoženjem, dinamična redkost, kmetovanje redkosti, decentralizirane avtonomne organizacije (DAO) in izvajanje pametnih pogodb. Preprosto povedano, cilj je uporabiti koncepte DeFi in pridobiti kmetovanje pri ustvarjanju NFT-jev, ki lahko sčasoma upoštevajo in cenijo.

Ekipa, ki stoji za Aavegotchijem, je želela projekt primerjati s Tamagotchijem. Aavegotchis lahko štejemo za blockchain dvojnik digitalnih hišnih ljubljenčkov, ki jih igramo v Tamagotchiju. Aavegotchis so NFT-ji za igranje, ki imajo lahko digitalno ekonomsko vrednost.

V Aavegotchi NFT so trije elementi, ki pomagajo opredeliti njegovo vrednost in redkost. To so:

  • Duhovna sila – Če izrazimo izraz DeFi, to pomeni “zavarovalni delež”. Aavegotchi ima skrbniški račun, na katerem so kot zavarovanje shranjeni žetoni ERC20, ki jih podpira Aave. Ti zavarovani žetoni se imenujejo “aTokens” in so dostopni Aave-ovemu posojilnemu področju. Ker gre za sredstva, ki lahko sčasoma ustvarijo donos, to pripomore k povečanju vrednosti aTokenov, shranjenih na skrbniškem računu Aavegotchija. Danes obstaja veliko aTokenov, ki jih platforma podpira, med drugim aDAI, aLEND, aLINK in aUSD.
  • Značilnosti – Aavegotchis ima lahko različne lastnosti, ki tvorijo njihovo identiteto kot NFT. Te lastnosti vplivajo na njihovo redkost, zmogljivost in združljivo nosljivo opremo. Medtem ko je večina teh lastnosti Aavegotchisu naključno dana v trenutku, ko so ustvarjene, nanje lahko vplivajo interakcije uporabnikov, ki jih opravijo njihovi imetniki.
  • Nosljivi materiali – Po standardu za kompostiranje ERC-998 lahko Aavegotchi uporabljamo tudi za upravljanje NFT-jev otrok. Ti otroški NFT-ji podpirajo nosljive nosilce, ki jih lahko uporabniki pritrdijo na Aavegotchis. Če jih nosite na združljivih Aavegotchisih, lahko vplivajo na njihove lastnosti in vrednost.

Kje Aavegotchis pridobi vrednost?

Aavegotchis svojo vrednost pridobivajo iz dveh virov: notranje vrednosti in vrednosti redkosti.

Anatomija Aavegotchija (Slika: Aaevegotchi Whitepaper)

Notranja vrednost

Njihova notranja vrednost izvira iz zneska, ki so ga uporabniki postavili na NFT za Aavegotchijem. Zavarovalni delež, skupaj z obrestmi, ki so nastale iz posojilnega sklada Aave, postane notranja vrednost Aavegotchija. Na primer, delež 10 aLEND v Aavegotchi bo pomenil, da lahko ima tudi to vrednost, skupaj z nabranimi obrestmi.

Zdaj so edina zavarovanja, ki jih je mogoče vložiti na Aavegotchis, žetoni ERC-20, navedeni na platformi Aave. Takoj, ko se AavegotchiDAO lansira, se lahko število sprejemljivih zavarovanj poveča.

Vrednost redkosti

Redkost Aavegotchija vpliva tudi na njegovo vrednost. To uvaja koncept “redkega kmetovanja” tudi v ekosistem. Uporabniki dobijo nagrade za trening redkih Aavegotchisov in trgovanje z drugimi igralci na njegovi platformi.

Ekosistem Aavegotchi

Portali

Uporabniki lahko Aavegotchis pokličejo ali ustvarijo samo prek portala. To podpira pametna pogodba, ki omogoča ustvarjanje novih NFT-jev. Portale lahko kupite pri Aavegotchi dapp ali na zunanji tržnici.

Pri uveljavljanju zahtevka Aavegotchis morajo uporabniki vložiti zavarovanje, potrebno zanj. Portali lahko podpirajo samo sklic enega Aavegotchija.

Kaj je $ GHST Token?

$ GHST je izvorni uporabniški žeton za platformo Aavegotchi. Uporabljajo se lahko kot sredstvo za izmenjavo, plačilo pristojbin za nakup stvari, kot so portali in nosljiva oprema, glasovalne funkcije in redko kmetovanje. $ GHST je prav tako potreben za kovanje REALM.

$ GHST lahko brezplačno prenesete drugim uporabnikom ali zamenjate s podprtimi žetoni na platformi Aave.

$ GHST Tokenomics

$ GHST bo razdeljen v 3 glavnih fazah – i) Začetni dogodek razdeljevanja žetonov in ii) Nagrade za upravljanje in iii) Kmetijstvo z redkostjo.

Dogodek distribucije žetonov naj bi se začel konec tretjega četrtletja 2020 ali v začetku četrtega četrtletja 2020, razdeljen na 3 faze: zasebni krog, predprodajni krog in krivulja vezave žetonov.

  • Zasebni krog – Razdeljeno bo 5.000.000 žetonov GHST po ceni 0,05 DAI / GHST. Odprto za udeležence z validacijo KYC z najmanj 20.000 DAI, ki jih je mogoče unovčiti za žetone GHST. Skupno obdobje pridobitve je 365 dni, začetna izdaja žetonov je 180. dan po zaključku predprodajnega kroga, čemur sledi sprostitev v naslednjih 185 dneh po tem. 
  • Predprodaja – Razdeljeno bo 500.000 žetonov GHST po ceni 0,1 DAI / GHST. Odprto za udeležence z validacijo KYC brez minimalnega prispevka. Obdobje podelitve je enako kot zasebni krog. Sredstva, zbrana med predprodajo, bodo uporabljena kot likvidnost v rezervnem skladu Token Bonding Curve.
  • Krivulja vezave žetonov (TBC) – Odprto za udeležence z validacijo KYC brez minimalnega prispevka. Ni največje zaloge toplogrednih plinov, porazdeljenih prek vezne krivulje. Brez obdobja zaklepanja ali pridobivanja pravic.

Med krogom pred prodajo bo ustvarjen tudi GHST $, ki bo razdeljen Ekosistemskemu skladu (1.000.000 GHST) in skupinskemu skladu (1.000.000 GHST). Oba sklada sta zaklenjena po istem urniku kot zasebni krog. 

$ GHST Token Utility (kreditna slika: Aaevegotchi Whitepaper)

AavegotchiDAO

Model upravljanja skupnosti s platformo bo podpiral AavegotchiDAO. Ta protokol bo uporabnikom omogočil, da se odločijo za seznam zavarovanj, ki jih je mogoče vložiti v NFT-je, spremenijo igralne parametre in celo omejijo število Aavegotchisov, ki jih lahko ustvarite v prihodnosti. Da bi imetnike žetonov spodbudili k upravljanju skupnosti, so nagrajeni z GHST.

Carstvo Aavegotchi

To se nanaša na metaverzum za Aavegotchis. Realm je digitalni svet, kjer lahko Aavegotchis medsebojno komunicira in se pridružuje igram, izvaja pametne pogodbe in zahteva funkcije upravljanja..

Uporabniki lahko v svetu Aavegotchi kupijo zemljiške parcele ali REALM z vložkom žetonov GHST. Aavegotchi’s Carm je tudi družbena plast za AavegotchiDAO, katere cilj je ustvariti bolj vizualno izkušnjo za volivce skupnosti. V okviru te digitalne izkušnje se Aavegotchis sestane na 2D mestnem trgu, da razpravlja o predlogih platforme in odda glasovanje.

Zaključek

Prostor DeFi se zdi za mnoge novince nekoliko preveč kompleksen. Ta resničnost je lahko zastrašujoča za nekoga, ki je pravkar uveden v svet verige blokov, kar na žalost predstavlja psihološke ovire za posvojitev. Platforme, ki uporabnikom pomagajo, da se lažje ujamejo na DeFi, bi lahko bile koristen dodatek k kripto prostoru na splošno.

Aavegotchi je v ta namen dragocen koncept, saj ima obetaven model, s katerim olajša sodelovanje vseh pri pridelovanju. Poenotenje prostora DeFi za vse, ki želijo potopiti prste na izdelke, ki prinašajo obresti, bo verjetno kasneje pripomoglo k posvojitvi. Na splošno projekt kaže velik potencial pri dokazovanju sposobnosti različnih blockchain inovacij, kot so NFT in zavarovanje s premoženjem, za zagotavljanje zanesljivih finančnih izdelkov in storitev.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me