Harmony Protocol (ONE): Vse, kar morate vedeti

Logotip protokola Harmony

The Protokol Harmony (ONE) sprejema izziv skaliranja blockchaina brez žrtvovanja decentralizacije. To je bil sveti gral izzivov, ker reševanje skaliranja običajno vključuje žrtvovanje decentralizacije – vendar Harmony ohranja odprto soglasje, kamor se lahko pridruži vsak. To dosežemo z:

  • Dokaz o vložku – Imetniki harmonije lahko sodelujejo pri soglasju omrežja in izboljšajo varnost omrežja
  • Globoko ostrenje – omrežje je razdeljeno na različne skupine ali “drobce”, ki delujejo skupaj in povečujejo učinkovitost transakcij
  • Omrežje optimizirano – Omrežne komunikacije so razdeljene na majhne fragmente in v skupni rabi (usmerjanje Kademlia)

Protokol Harmony ima verigo, ki je popolnoma razširljiva, varna in učinkovita. To pomeni, da lahko mehanizem soglasja zagotovi rešitev blockchain, potrebno za prihodnost DApps. Čeprav so bile mreže Proof of Work sprva zelo decentralizirane, je to mogoče razredčiti z veliko uporabo. Kot tak mehanizem soglasja za Harmony zagotavlja, da je še vedno decentraliziran in brez dovoljenj. To so kritični deli prihodnje pomembnosti in trajnosti.

Za uvod v projekt si oglejte intervju s Boxminingom s soustanoviteljem Harmony Protocol, Nickom Whiteom.

Intervju s soustanoviteljem Nickom Whiteom

Področje razširljivosti konkurenčnosti

Zagotavljanje razširljivosti je plemenito prizadevanje in presenetljivo je, da Harmony tega ne bo prva storila. To je zato, ker polje že vsebuje vrsto tekočih projektov, katerih cilj je tudi zagotoviti isto rešitev. Ti konkurenčni projekti vključujejo: EOS, Zilliqa, Algorand in druge. Harmony se odlikuje po tem, da ima trden sistem dokazov o vloženem stanju z državnim ostrenjem. State sharding mrežo razdeli v skupine, ki sodelujejo. To omrežju omogoča hitrejšo rast, saj se doda več vozlišč (in ne da bi stagniralo). Verige in transakcije usklajuje a svetilna veriga.

“Noben od zgoraj omenjenih projektov nima verige blokov, ki bo zmogljiva, prilagodljiva in tako nizka, kot bo veriga Harmony.”

Nick White, soustanovitelj podjetja Harmony

Soustanovitelj Nick White poudarja dejstvo, da ima Harmony prednosti pred tipičnimi projekti razširljivosti. Ti so v obliki izboljšane uporabniške izkušnje, zmanjšanja stroškov in zmožnosti podpore večjim uporabniškim bazam za decentralizirano skupnost aplikacij. To bo posledično pritegnilo več razvijalcev in projektov, ki bodo del projektne skupnosti Harmony.

Konsenz protokola o harmonijiKonsenz protokola o harmoniji

Ni treba posebej poudarjati, da ciljna publika ni omejena le na razvijalce DApps, temveč tudi na uveljavljena podjetja z več uporabniškimi bazami, ki želijo v svoje izdelke vključiti tehnologijo veriženja blokov. White trdi, da so imeli takšni programi težave s počasnimi in obstoječimi omrežji. Harmony pa omogoča njihovo delovanje z učinkovitimi in cenovno ugodnimi rešitvami.

Izziv privabljanja novih vozlišč

Privlačenje novih vozlišč v omrežje je vsekakor težava omrežja. V zvezi s tem je njihov soustanovitelj in izvršni direktor Stephen Tse izjavil naslednje:

“Harmony gradi močan ekosistem in dogovarjamo se z vsemi pomembnejšimi vlogami kot servisno podjetje, da jih vključimo in pomagamo pri razvoju Harmonyjevega validatorskega ekosistema.”

Kot tak projekt ima predlog za znižanje ovire za tiste, ki želijo sodelovati v mreži. To je v obliki nižjih potreb po virih (natančneje 4 GB) za nove udeležence. Poleg tega bo Harmony napisal skripte, ki bodo poenostavili začetno nastavitev in blokirali nagrade za vložke. Ekonomski model, ki poudarja, da še ni jasen, toda deležniki imajo zagotovilo za nagrade za sodelovanje.

Binance partnerstvo

Izmenjava Binance je pred kratkim napovedal prihajajoči Protokol o harmoniji Ponudba za začetno izmenjavo (IEO). Ta IEO bo potekal 28. maja 2019, njegov namen pa je zbrati sredstva za projekt, katerega delovanje je podobno njegovemu imenu. To je zato, ker je ideja o zagotavljanju ustreznega povpraševanja po kriptosferi, razširljivosti, nekaj, kar lahko črpa iz kolektivnega človeškega sodelovanja v inovativni platformi.

Izstrelitvena ploščica Harmony BinanceHarmony bo na Binance Launchpad

Znano je, da je Binance IEO spodbuda za njegove predstavljene projekte. To je posledica tržnega katalizatorja in privlačnosti vlagateljev. Kot taka lahko Harmony s partnerstvom Binance doseže še milijone. Partnerstvo bo tudi v skladu z Harmonyjevo vizijo, da bo omogočilo razširljivost na milijarde po vsem svetu.

White je izjavil, da ima ekipa motivacijo za globalne obete, ki jih ponuja Binance. Blockchain tehnologija lahko spremeni življenje ljudi v razvitih državah in državah v razvoju. To pomeni, da lahko tudi deli Afrike in Latinske Amerike, ki spadajo v okvir ciljev Harmonije, dosežejo pomemben napredek.

S tem v mislih bo Binance Launchpad potekal 28. maja 2019. Predvsem bo postopek sledil loterijski obliki, ki je značilna za Binance zdaj. Cena žetona je 0,003175 USD za en žeton Harmony (ONE) s trdo kapico v višini 5 milijonov USD.

Sodba

Načrt harmonije 2019Načrt harmonije 2019

Če povzamemo, Harmony trdno zabode pri reševanju razširljivosti blockchain-a, hkrati pa ohranja odprto soglasje. Vrhunec Harmony je zmožnost ostrenja stanja namesto preprostega transakcijskega ostrenja, kar omogoča več prostora za prihodnje skaliranje brez zastojev svetilniške verige.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me