Kaj je AAVE ($ LEND)?

Aave Protocol z lastnim žetonom $ LEND je vodilno podjetje na področju decentraliziranega financiranja (DeFi). Podjetje svojim uporabnikom omogoča dostop do svojega odprtokodnega in ne-skrbniškega protokola za ustvarjanje denarnih trgov in se pridružuje vedno večjemu številu projektov, kot je Compound, ki množično prinašajo decentralizirane možnosti. Preučujemo, kdo je Aave ($ LEND), njegovo uporabo in kako se razlikuje od drugih projektov, kot je Compound Finance.

Kaj je Aave?

Londonsko podjetje Aave, imenovano po finski besedi za “duh”, je bilo septembra 2018 ustanovljeno po uspešni začetni ponudbi kovancev (ICO) za svoj žeton ETHLend, ki je zbral 16,2 milijona USD. Izvršna ekipa pod ETHLend preselil v Aave po ustanovitvi je ETHLend postal hčerinska družba Aave. Januarja 2020 je ETHLend objavil, da je ne deluje več in njegovo spletno mesto bi ostalo aktivno samo za sedanje uporabnike, da bi zaprli obstoječa posojila.

Cilj Aave je zapolniti vrzeli, ki so jih pustili centralizirani velikani fintech industrije, kot so PayPal, Skrill in Coinbase. Njihov glavni izdelek je Aave Protocol, odprtokodni in nekodijski protokol za ustvarjanje denarnih trgov na verigi Ethereum.

Kdo je ekipa, ki stoji za Aaveom?

Aave ima v svoji ekipi veliko talentov in izkušenj. Stani Kulechov (izvršni direktor) in Jordan Lazaro Gustave (COO) sta ohranila in prenesla svoje vloge iz ETHLenda, s čimer sta svoje bogastvo znanja prinesla v Aave. Njihova raznolika 18-članska ekipa združuje bogate izkušnje na zagonski sceni.

Kaj je protokol Aave?

Največji in najcelovitejši vidik Aave je protokol Aave, ki je bil uveden januarja 2020. Njegov prehod z ETHLend je pomenil pomemben premik v strategiji za podjetje. Od decentraliziranega posojanja P2P do strategije, ki temelji na združenju, je protokol Aave odprtokodni protokol brez skrbništva, ki uporabnikom omogoča ustvarjanje lastnih decentraliziranih denarnih trgov na blokovni verigi Ethereum..

Aave ProtocolAave Protocol

Vlagatelji zagotavljajo likvidnost z deponiranjem kriptovalut v posojilne sklade, ki jim nato omogočajo, da zaslužijo obresti. Medtem lahko posojilojemalci dobijo posojila tako, da izkoristijo te posojilne sklade bodisi na prekomerno ali premalo zavarovan način. Posojila ni treba posamično ujemati, tj. En posojilodajalec enemu posojilojemalcu. Namesto tega se vloge v sklad in izposojeni zneski / zavarovanja uporabijo za takojšnja posojila glede na stanje bazena. Trenutno obstajata dva denarna trga, na katera lahko vstopijo uporabniki, to sta Aave in Uniswap.

Aave trgiAave trgi

Flash posojila

Aave ima eno značilnost, ki jo ločuje od ostalih. Flash posojila strankam omogočajo ali najemajo posojila brez kakršnega koli zavarovanja. Ta hitra posojila omogočajo prilagoditev pametne pogodbe za izposojo sredstev iz rezervnih skladov Aave v eni transakciji. Posojilo je dano pod pogojem, da se likvidnost vrne v sklad pred koncem transakcije. Če pa do takrat ni odplačan, se transakcija razveljavi, kar bo dejansko razveljavilo vsa dejanja, izvedena do te točke, in zagotovilo varnost sredstev v rezervnem skladu.

Funkcija hitrega posojila je namenjena razvijalcem za izdelavo orodij, ki zahtevajo kapital za arbitražo, refinanciranje ali likvidacijo. Aave razloženo Flash Loans pravi, da je “namenjen razvijalcem / ljudem z določenim tehničnim znanjem” z ugodnostmi netveganih posojil. Aave zaračuna 0,09% provizije za hitra posojila.

Menjava stopnje

Menjava cen je še ena edinstvena prodajna točka za Aave, ki je prispela maja nadgradnja njihovih posojil / obrestnih mer. Preklapljanje obrestnih mer omogoča posojilojemalcem preklop med fiksnimi in plavajočimi obrestnimi merami, kar je koristno na nestanovitnem decentraliziranem trgu. Za visoke obrestne mere se uporabniki običajno odločijo za fiksno obrestno mero, kadar pa je ta bolj nestanovitna in se pričakuje, da bo nižja, se lahko odločijo za plavajočo možnost za zmanjšanje stroškov izposojanja. Fiksna obrestna mera se lahko spremeni, vendar le, če se stopnja zaslužka vlog poveča nad fiksno izposojeno obrestno mero, saj lahko sistem postane nestabilen z izplačilom več, kot je plačan. V tem primeru se fiksna obrestna mera ponovno uravnoteži z novo stabilno obrestno mero. Po drugi strani pa, ko je spremenljiva obrestna mera nižja od fiksne obrestne mere za 20%, se posojilo samodejno zmanjša, da se upošteva razlika.

Kateri žetoni kriptovalut so povezani?

Na spletnem mestu Aave je na voljo 19 žetonov. Sem spadajo DAI, USD Coin (USDC), TrueUSD (TUSD), USDT Coin (USDT), sUSD, Binance USD (BUSD), Ethereum (ETH), Basic Attention Token (BAT), Kyber Network (KNC), ChainLink (LINK ), Decentraland (MANA), Maker (MKR), Augur (REP), SNK, Enjin Coin (ENJ), REN, WBTC Coin (WBTC), Yearn.finance (YFI) in Ox Coin (ZRX).

Prosimo, upoštevajte: Vsako sredstvo ima drugačno zahtevo po zavarovanju. To je posledica razlik v nestanovitnosti cen. Stablecoini zaradi stabilnosti cen naravno dajejo razmerje med posojilom in vrednostjo. Popolna razčlenitev Aavejevega postopka razvrščanja je na voljo v njih Okvir tveganja.

Poleg teh žetonov obstaja tudi izvorni žeton, ki ga Aave uporablja in se imenuje Lend. Pojasnilo in analizo žetona najdete spodaj.

LEND ($ LEND) žeton

Kriptovalutni žeton LEND, ki se pogosto imenuje tudi ETHLend, se je po zaključku operacij ETHLend januarja letos preusmeril v domači žeton Aave. Čeprav je ohranila ime, se nova različica Lea Aave v veliki meri razlikuje od prejšnje.

Meritve žetona LENDMeritve žetona LEND

Ključne meritve Binance na Lendu

Zgrajeni na podlagi standarda ERC-20, žetone $ LEND lahko uporabite za znižanje pristojbin. Žetoni sežgejo iz provizij, pobranih s protokolom Aave, pri čemer se uporablja približno 80% pristojbin za platformo. Zdi se, da to kaže, da bodo žetoni Lend sčasoma vredni več. Lastniki LEND lahko zahtevajo tudi pristojbine za protokol v zameno za to, da v primeru likvidnostnih dogodkov zlonamerni posojilojemci delujejo kot prva obrambna linija.

Poleg tega lahko žetone $ LEND uporabite za glasovanje o predlogih za izboljšanje Aave (AIP). Še več, imetniki LEND-a lahko glasujejo s svojim LEND-om, deponiranim na platformi Aave, tudi če se trenutno uporablja kot zavarovanje. Trenutno je ta funkcija pred preizkusom v omrežju Ropsten pred zagonom v glavnem omrežju Ethereum. Tako lahko skupnost Aave glasuje o predlogih, ne da bi pri tem povzročala velike stroške plina, preizkusi modul in posreduje povratne informacije ekipi Aave, preden se uradno zažene. Omeniti je treba tudi, da se izidi vseh glasov na testni mreži ne štejejo za dolgoročno veljavne.

Glasovanje na AaveGlasovanje na Aave

Kako posojati na Aave

Polog in zaslužek obresti na Aave je preprost postopek. Preden začnete, morate obiskati https://app.aave.com/ in se povežite z uporabo denarnice web 3.0, kot so Metamask, Coinbase Wallet ali Fortmatic.

Vplačilo je enostavno, preprosto izberite želeno sredstvo, v katerega želite investirati, in nato omogočite Aave dostop do sredstva. Ko je transakcija obdelana in je obrestna mera potrjena, lahko spremembe stopnje preverite v aplikaciji Aave. Obrestovalni žetoni se imenujejo aTokens, ki so podobni žetonom Compound’s C.

Obrestovalni žetoni

Med žetoni Compound in aTokenom je nekaj razlik. Glavna je ta, da aToken obdrži ceno osnovnega premoženja in bo povečal količino lastnih žetonov, ko se cena dvigne, namesto da bi zvišal ceno žetonov.

Aave vs Compound ($ COMP)

Zdi se, da sta tako Compound Finance kot Aave dve najboljši platformi za posojanje DeFi. Vendar imata oba edinstvene lastnosti, ki jih ločujejo. Compound sicer ima USDT kot uporabno sredstvo, vendar ima Aave v ponudbi širši nabor žetonov. Za Aave jim nove obrestne mere in predpisi, kot je zamenjava obrestnih mer, predstavljajo rahlo prednost. Za prve uporabnike Aave ponuja odlične spodbudne stopnje. Vendar pa so posojilne mere in provizije za posojilo pri Aave v povprečju višje. Kakorkoli že, Aave se je izkazal za dober dodatek k skupnosti Defi in bi se moral izkazati za priljubljenega. Več o spojini ($ COMP) si lahko preberete tukaj.

Ključne lastnosti Aave 2.0

Aave 2.0 je bil napovedal 14. avgusta 2020. Aave Market zdaj ponuja 19 sredstev, poleg tega pa Uniswap Market kot zavarovanje ponuja različne pare Uniswap. Tudi platforma je narasla na več kot 15.000 uporabnikov. Tu je nekaj ključnih novosti, ki jih lahko pričakujemo v 2. fazi Aave.

Plačajte z zavarovanjem

Če želijo uporabniki trenutno posojilo odplačati z delom zavarovanja, morajo opraviti 4 ločene transakcije na več protokolih: dvig zavarovanja, nakup izposojene kriptovalute, odplačilo dolga in odklepanje vseh položenih zavarovanj. S to novo funkcijo lahko uporabniki Aave znižajo ali zaprejo svoje položaje z neposrednim plačilom z zavarovanjem v 1 transakciji.

Tokenizacija dolga in prenos domačih kreditov

Dolžniške pozicije uporabnikov bodo žetoni, tj. Uporabniki bodo prejeli žetone, ki predstavljajo njihov dolg. To omogoča prenos izvornih kreditov v okviru protokola Aave, poleg drugih funkcij, kot so upravljanje naravnega položaja iz hladnih denarnic in strategije kmetovanja, specifične za uporabnika.

Kavcija s fiksno obrestno mero

Vloge na Aave lahko ustvarijo predvidljive obrestne mere, ki jih tržne razlike ne zavezujejo.

Izboljšana stabilna obrestna mera

To bo nadalje zagotovilo predvidljivost obrestnih mer z zaklepanjem njihove obrestne mere za posojila na določeno časovno obdobje.

Zasebni trgi

Aave bo omogočil, da bo uprava odprla zasebne trge in odprla zasebne trge za podporo vsem vrstam tokeniziranih sredstev. Ekipa Aave dela tudi na sodelovanju z RealT, ki bo prinesel hipoteke na Ethereum.

Izboljšani aTokens

aTokens so Aave-ovi žetoni, ki prinašajo obresti, ki se kovajo, ko se položi depozit, in nato ob unovčitvi spali. AToken je vezan 1: 1 na vrednost osnovnega sredstva, deponiranega pri Aave. V Aave 2.0 bo zdaj različica 2 aToken-a, ki vključuje EIP 2612, ki omogoča odobritve brez plina..

Optimizacije plina

Ta funkcija je trenutno v pripravi in ​​bo pri večini interakcij na Aave povzročila znaten padec transakcijskih stroškov. Za nekatere interakcije se lahko stroški plina celo zmanjšajo za 50%. Različica Aave 2 bo uvedla tudi domačo podporo za GasToken.

Varnost

V različici 2 je bila notranja zasnova poenostavljena, izboljšana je tudi arhitektura, zato je bolj prijazna do formalnih preverjanj. Aave sodeluje tudi z vrhunskimi revizorji, kot sta Consensys Diligence in Certora – vodilno podjetje na področju tehnologij samodejnega preverjanja.

Izvorne funkcije trgovanja

Aave v2 bo uvedel zmožnost uporabnikov, da nativno trgujejo s svojimi dolžniškimi pozicijami z enega sredstva na drugo, tj. Lahko si izposodite DAI, in če USDC postane cenejši za izposojo, lahko spremenite svoj dolžniški položaj na USDC v eni transakciji.

Uporabniki lahko s svojimi deponiranimi sredstvi trgujejo tudi v različnih kriptovalutah, ki jih podpira Aave, tudi če se uporabljajo kot zavarovanje.

Trženje marž je uvedeno tudi v različici 2, tako da lahko uporabniki neposredno zavzamejo dolge in kratke pozicije s finančnim vzvodom brez uporabe storitev tretjih oseb. V nasprotju z maržnim posojilom lahko ponudniki likvidnosti povečajo težo svojih vlog, da izkoristijo priložnosti.

Upravljanje

Različica Aave 2 uvaja tudi več novih funkcij upravljanja. Zdaj lahko imetniki žetonov AAVE svojo glasovalno težo prenesejo na kateri koli drug naslov. Aave meni, da bi to lahko privedlo do pojava protokolarnih politikov, ki bodo zastopali interese svojih vrstnikov, da bodo nanje prenesli svoje glasove. Toda za razliko od večine predstavniških demokracij, ki jih danes vidimo po vsem svetu, je prenos glasov tekoča demokracija, kar pomeni, da lahko uporabnik takoj odstrani pooblastilo v eni transakciji, če tako želi..

Ekipa Aave prav tako prepozna boleče točke potrebe po selitvi žetonov na drugo lokacijo, da bi lahko sodelovali pri upravljanju. Tako Aave zdaj omogoča uporabnikom, da lahko podpišejo sporočila iz svoje hladne denarnice za sodelovanje v Aave Governance. To bo posledično zmanjšalo varnostno tveganje.

Reference:

AsiaCryptoToday: https://www.asiacryptotoday.com/aave/

Serija decentraliziranih financ (DeFi): vadnice, vodniki in drugo

Z vsebino tako za začetnike kot za naprednejše uporabnike si oglejte našo serijo YouTube DeFi, ki vsebuje vadnice o OSNOVNIH ORODJIH, ki jih potrebujete za trgovanje v prostoru DeFi, npr. MetaMask in Uniswap. Pa tudi poglobitev v priljubljene teme DeFi, kot sta Reef.finance ($ REEF) in Polkadot ($ DOT)

Serija DeFi na tej spletni strani zajema tudi teme, ki jih YouTube ni preučeval. Za uvod o tem, kaj je DeFi, si oglejte Pregled decentraliziranih financ (DeFi): Vodnik po NAJVEČJEM trendu v kriptovalutah

Vadnice in vodiči za ESSENTIAL DEFI TOOLS:

 • Vodič za MetaMask: Kako nastaviti račun? PLUS nasveti in vdori za napredne uporabnike
 • Uniswap pregled in vadnica: vodnik za začetnike ter napredni nasveti in triki
 • Vodič in pregled serumskega DEX
 • Razloženo SushiSwap ($ SUSHI)
 • 1inch Exchange, Mooniswap in Chi GasToken: popoln pregled in vodnik

Za podrobnejše informacije o drugih specifičnih projektih DeFi si oglejte naše vodnike za žetone DeFi. Tu je nekaj naših najbolj POPULARNIH vodnikov:

 • DOVOLJENO ($ LEND)
 • Pregled Ampleforth ($ AMPL): Bistveno vodilo tega protokola DeFi
 • ChainLink ($ LINK) vodič: Ključna povezava v prostoru DeFi
 • Cream Finance ($ CREAM): Kaj je to?
 • Vodnik za krivulje financiranja ($ CRV)
 • DODOEx ($ DODO): Revolucionarni ponudnik likvidnosti na verigi
 • Linear Finance ($ LINA): Prihodnost sintetičnih borz?
 • Polkadot ($ DOT): Vse, kar morate vedeti o ljubljencu DeFi na Kitajskem
 • RAMP DeFi: Kako odklene vrednost vloženega premoženja?
 • Reef Finance ($ REEF): platforma All-in-One Defi
 • Solana ($ SOL) je pojasnila
 • Grafikon ($ GRT) – naslednja stopnja decentraliziranih aplikacij
 • Razloženo Trustswap ($ SWAP) – Naslednja generacija transakcij DeFi
 • Hrepenite po financiranju združitve ekosistema DeFi
 • Wing Finance ($ WING) – kreditna platforma DeFi za posojanje

Več video posnetkov in člankov bo kmalu na voljo v sklopu naše serije DeFi, zato se obvezno PRIJAVITE na našo Youtube kanal in (za zdaj) BREZPLAČNO tedensko glasilo tako da boste lahko obveščeni takoj, ko pridejo ven!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me