Rio DeFi ($ RFUEL): Naslednja meja financ?

Rio DeFi ($ RFUEL) je tehnološko podjetje blockchain. Njegov cilj je povezati tradicionalne finance s blockchain prostorom s svojo močno digitalno infrastrukturo, Rio Chain. Osredotoča se na varnost, hitrost, razširljivost in interoperabilnost z obstoječo verigo blokov.

Celoten ekosistem Rio obljublja široko paleto storitev, ki jih lahko uporabniki uporabijo kot alternativo tradicionalnemu finančnemu sistemu. Od varčevanja in posojanja do trgovanja in zavarovalnih možnosti. Vsi ti so dostopni samo s pametnim telefonom in internetno povezavo.

Ozadje

James Anderson, predsednik uprave družbe Rio DeFi, kot tudi njegova ekipa, meni, da današnji finančni sistem močno potrebuje nov razvoj, ki se bo lahko odzval na potrebe globalizacije. Storitve posrednikov, kot so plačilne rešitve in denarni prenosi ali nadzor fiat valut s strani lokalnih vlad, povzročajo več pomislekov, ki vplivajo na celotno finančno pokrajino, kakršno poznamo danes..

Ekipa, ki stoji za Riom, je delala na ekosistemu, ki ga lahko uporabniki v vsakdanjem življenju enostavno uporabljajo za finančne transakcije brez večjih trenj in stroškov. V središču projekta je cilj podpreti množično sprejemanje kriptovalut med splošno javnostjo.

Čaka nas še veliko dela, vendar je Rio razvil model, ki se lahko odzove na hitro spreminjajočo se mednarodno finančno krajino.

Kaj je RIO DeFi?

Rio Chain je storitvena platforma za decentralizirano financiranje (DeFi), ki jo poganjajo pametne pogodbe. Namen platforme je zagotoviti ekosistem, ki lahko podpira decentralizirane aplikacije (dApps), ki zagotavljajo finančne storitve, ki temeljijo na enotni, a učinkoviti in hitri verigi blokov..

Zgrajena je na lastni verigi, saj vidi težave, ki jih imajo omrežja Bitcoin in Ethereum. Trenutno je obseg transakcij, ki potekajo skozi te najvišje verige, povzročil počasne transakcije, drage stroške plina in slabo stopnjo sprejemanja. Morala je obstajati še ena platforma, na kateri bi lahko temeljili njihov novi ekosistem, in prav verigo Rio so pripravili.

Prek Rio DeFi lahko novi dApps podpirajo nove denarnice, storitve in kriptovalute.

Kako deluje RioDeFiKako deluje RioDeFi

Paritetni substrat

Rioova ekipa meni, da je najboljši način za napredovanje s kripto razvojem ustvariti verigo blokov, ki lahko prosto komunicira z drugimi. Zato so nadaljevali z uporabo tehnologije Parity Substrate, da bi drugim blockchain projektom omogočili enostavno priključitev v Rio prek paracains.

Parachains so samostojne verige blokov, ki jih je mogoče uporabiti za razvoj novih aplikacij dApps, ki jih je mogoče enostavno namestiti v druge verige brez težav z interoperabilnostjo.

ParachainsParachains

Trije glavni poudarki projekta Rio

Riojeva rešitev za preveč pogost problem počasnih, neučinkovitih in dragih verig blokov je model, ki podpira njihove tri glavne usmeritve, in sicer: uporabnost, razširljivost in varnost.

Hibridni model: Sestavitev novega omrežja, ki lahko zagotovi razširljivost in večjo pretočnost transakcij (s hitrostjo le dve sekundi na blok v času potrditve), dosežemo z razvojem zveznega modela za verigo blokov Rio.

Prilagodljivost: Z uvedbo tolmačev navideznih strojev z zelo nizkimi zahtevami odjemalca in prilagodljivimi algoritmi soglasja osvobodimo verigo Rio togosti in tveganj centralizacije. Vse, kar je zgrajeno na vrhu verige Rio, je mogoče enostavno prilagoditi trenutnim tržnim razmeram brez trenja pri izvedbi..

Interoperabilna: Ker je veriga Rio zasnovana tako, da podpira enostavno povezavo med drugimi verigami, lahko učinkovito poveže različne organizacije, kljub razlikam v njihovih blokovnih platformah.

Trije glavni poudarki družbe RioChainTrije glavni poudarki družbe RioChain

Konsenzni algoritem (dokaz o avtoriteti)

Rio uporablja mehanizem soglasja Proof-of-Authority (PoA), ki sprejme algoritme soglasja Substra’s Aura (organ krog) in GRANDPA (sporazum o rekurzivni predniki, ki temelji na GHOST)..

Ti dve novi kombinaciji za izvedbo PoA zagotavljata, da obstajajo različni algoritmi, ki urejajo način obdelave podatkov bloka in način doseganja dokončnosti za vsako transakcijo. S prenosom naloge delitve zapisovanja blokovnih podatkov na Auro in predajo postopka preverjanja dokončnosti GRANDPA je Rio dosegel boljšo prilagodljivost, ne da bi pri tem ogrozil varnost transakcij, opravljenih v verigi.

V načrtu je načrt Ria, da preide na Proof-of-Stake (PoS), podobno kot mehanizem soglasja, ki se izvaja na verigi Bitcoin. Ekipa, ki stoji za Rioom, si zdaj prizadeva za prehod na BABE (Blind Assignment for Blockchain Extension) iz Aure, da bi postavila temelje za morebitno sprejetje PoS.

 • AURA: Določen je kot soglasni algoritem za izdelavo naslednjih blokov od potrditve. Deluje s pomočjo izbranega niza validacij, ki generirajo bloke v določenem času. Samo pooblaščena vozlišča lahko postanejo validatorji.
 • DEDEK: Dodeljena mu je naloga, da s pomočjo “tehtanih organov” zagotovi zaključek bloka. Ne bodo izdelali nobenega bloka za omrežje, vendar bodo glasovali o “najboljši” različici blokov, ki jih bodo izdelali preveritelji. Če več kot dve tretjini pooblaščenih organov glasuje o različici stanja verige blokov, se šteje za dokončno.

Federated Blockchain

Rio meni, da je zvezni blockchain iz več razlogov boljši od javnega blockchaina brez dovoljenja. Omogoča hitrejšo hitrost transakcije, razširljivost, nizke transakcijske stroške, nizko porabo energije, večjo varnost in večjo zmožnost zagotavljanja funkcij zasebnosti podatkov.

Izvedba zveznega modela omogoča Riu, da doseže 2-sekundno potrditev časa bloka, hitreje kot druge obstoječe verige blokov v prostoru DeFi. In tudi pri tej hitrosti je veriga Rio še vedno sposobna zaščititi omrežje pred 51% napadi, obenem pa lahko obdeluje skoraj 3000 transakcij na sekundo.

Trenutno ekipa, ki stoji za Rioom, razmišlja o uvedbi hibridnega modela konsenza PoS in PoA, dopolnjenega s potrjevalniki lahkih vozlišč. To pomeni, da lahko kdor koli verjetno sodeluje pri validaciji omrežja samo z mobilnimi telefoni kot dodeljenimi vozlišči.

Rio Fuel token ($ RFUEL): Nagrade za imetnike žetonov

Rio svoje udeležence v blockchainu nagrajuje z Rio Fuel ($ RFUEL), ki je tudi njegov izvorni žeton. RFUEL se lahko uporablja kot hranilec vrednosti, plačilo pristojbin za plin ali za izvajanje pametnih pogodb.

1 milijarda žetonov RFUEL bo ustvarjena prek dogodka generacije žetonov (TGE), ki bo 70% teh žetonov razdeljenih za spodbujanje aplikacij in uporabnikov, kar prispeva k rasti ekosistema, 20% pa bo prodanih prek prodaje množic v zasebnih skupnostih in zasebnih prodaje in 10% (100 milijonov) se bo ohranilo kot rezerve, ki se bodo počasi sproščale v obdobju petih let.

Za podrobnejše informacije o distribuciji žetonov RFUEL si oglejte spodnji grafikon:-

Distribucija žetona RFUEL

Žeton Rio Fuel ($ RFUEL): javna prodaja

The prvi krog javna prodaja žetona Rio Fuel RFUEL je bila razprodana v 40 minutah 11. septembra 2020. Cena prvega kroga je 0,16 USD, najnižja zgornja meja prispevkov je 1.000 USD, najvišja pa 10.000 USD. Obdobje pridobitve je 61 dni z odklepanjem 1/3, ki se začne na dogodku generacije žetonov (TGE) ter 31. in 61. dne po TGE.

The drugič krog je potekal dne 15. septembra 2020 ob ​​6:00. UTC. Cena za 2. krog bo 0,18 USD, najnižja zgornja meja prispevkov je 1.000 USD, najvišja pa 10.000 USD Obdobje pridobivanja pravic je 1 mesec z odklepanjem 1/4 na TGE in na 11., 21. in 31. dan po TGE. Vsi pridobljeni žetoni se samodejno vložijo, da prejmejo nagrade za vložke RFUEL.

Javna prodaja RFUEL 3. krog je Odstrani začetno ponudbo DEX (IDO). RFUEL bo na voljo za trgovanje na Uniswap z začetno ceno 0,20 USD in vsi žetoni bodo popolnoma odklenjeni, torej takoj na voljo za trgovanje. Vendar je 0,20 USD samo začetna cena in glede na to, da so bili prejšnji krogi preveč naročeni, obstaja možnost, da cene takoj začnejo nihati po začetku trgovanja..

Za podrobnejše informacije preverite Rio DeFi telegram.

Uporabite primere verige Rio

Platforma za posojanje bitcoinov: Uporabniki lahko svoje BTC položijo v pametne pogodbe na vrhu verige Rio, da si prislužijo obresti od svojega premoženja. Posojilojemalci lahko svoje BTC enostavno izkoristijo tudi z zadolževanjem prek verige Rio.

Platforma za posojanje bitcoinovPlatforma za posojanje bitcoinov

Varčevalni račun: Varnost Ria je lahko zatočišče tudi za BTC varčevalce. Uporabniki lahko varno položijo svoje BTC in druge podprte kriptovalute, hkrati pa zaslužijo visoke obrestne mere v primerjavi s tradicionalnimi varčevalnimi storitvami bank in drugih ponudnikov.

Varčevalni račun

Decentralizirano elektronsko poslovanje: Trgovci se lahko prosto dotaknejo verige Rio, da digitalizirajo svoje poslovanje in s tem zmanjšajo velike operativne stroške. Vzpostavitev njihovih upravljavskih in prodajnih operacij v verigi Rio lahko trgovcem med drugim omogoči dostop do večjega števila kupcev, zahvaljujoč nižjim stroškom, boljšim plačilnim prehodom, modelom transakcij brez meja in večji zasebnosti podatkov o potrošnikih..

Zaključek

Razvoj prostora DeFi je odvisen od uspeha projektov, ki lahko premostijo vse obstoječe dosežke na več verigah blokov. To še posebej velja za koristne novosti, ki se zataknejo v omrežjih z velikim prometom. Če je cilj posvojitev, je odličen način za izgradnjo interoperabilne verige blokov, ki podpira izvajanje čezmejne verige..

Blockchain-agnostični model Rio DeFi bi lahko ustvaril infantilno pot inovacij v prostoru DeFi. S povezovanjem različnih verig blokov lahko ne le dosežemo hitrejše sprejemanje, temveč tudi večje zanimanje za razvoj interoperabilnih modelov DeFi.

Serija decentraliziranih financ (DeFi): vadnice, vodniki in drugo

Z vsebino tako za začetnike kot za naprednejše uporabnike si oglejte našo serijo YouTube DeFi, ki vsebuje vadnice o OSNOVNIH ORODJIH, ki jih potrebujete za trgovanje v prostoru DeFi, npr. MetaMask in Uniswap. Pa tudi poglobitev v priljubljene teme DeFi, kot sta Reef.finance ($ REEF) in Polkadot ($ DOT)

Serija DeFi na tej spletni strani zajema tudi teme, ki jih YouTube ni preučeval. Za uvod o tem, kaj je DeFi, si oglejte Pregled decentraliziranih financ (DeFi): Vodnik po NAJVEČJEM trendu v kriptovalutah

Vadnice in vodiči za ESSENTIAL DEFI TOOLS:

 • Vodič za MetaMask: Kako nastaviti račun? PLUS nasveti in vdori za napredne uporabnike
 • Uniswap pregled in vadnica: vodnik za začetnike ter napredni nasveti in triki
 • Vodič in pregled serumskega DEX
 • Razloženo SushiSwap ($ SUSHI)
 • 1inch Exchange, Mooniswap in Chi GasToken: popoln pregled in vodnik

Za podrobnejše informacije o drugih specifičnih projektih DeFi si oglejte naše vodnike za žetone DeFi. Tu je nekaj naših najbolj POPULARNIH vodnikov:

 • DOVOLJENO ($ LEND)
 • Pregled Ampleforth ($ AMPL): Bistveno vodilo tega protokola DeFi
 • ChainLink ($ LINK) vodič: Ključna povezava v prostoru DeFi
 • Cream Finance ($ CREAM): Kaj je to?
 • Vodnik za krivulje financiranja ($ CRV)
 • DODOEx ($ DODO): Revolucionarni ponudnik likvidnosti na verigi
 • Linear Finance ($ LINA): Prihodnost sintetičnih borz?
 • Polkadot ($ DOT): Vse, kar morate vedeti o ljubljencu DeFi na Kitajskem
 • RAMP DeFi: Kako odklene vrednost vloženega premoženja?
 • Reef Finance ($ REEF): platforma All-in-One Defi
 • Solana ($ SOL) je pojasnila
 • Grafikon ($ GRT) – naslednja stopnja decentraliziranih aplikacij
 • Razloženo Trustswap ($ SWAP) – Naslednja generacija transakcij DeFi
 • Hrepenite po financiranju združitve ekosistema DeFi
 • Wing Finance ($ WING) – kreditna platforma DeFi za posojanje

Več video posnetkov in člankov bo kmalu na voljo v sklopu naše serije DeFi, zato se obvezno PRIJAVITE na našo Youtube kanal in (za zdaj) BREZPLAČNO tedensko glasilo tako da boste lahko obveščeni takoj, ko pridejo ven!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me