SushiSwap ($ SUSHI) Pojasnjeno

Preden začnemo

Pozorno smo spremljali dogodke, ki vključujejo SushiSwap in njen ustanovitelj “Chef Nomi”. Ta članek bo ne dajati kakršne koli pripombe ali sklepe glede dejanj kuharice Nomi ali kako SushiSwap deluje ali bi ga bilo treba izvajati Ta članek je zgolj razlaga o tem, kaj je SushiSwap in kako uporabljati platformo. Kot pri vseh projektih kmetovanja z donosom tudi SushiSwap predstavlja veliko tveganje. Kdor namerava sodelovati v pridelovanju pridelka, mora temeljito raziskati in predhodno skrbno pretehtati tveganja.

Kaj je SushiSwap ($ SUSHI)?

SushiSwap je najnovejša platforma likvidnostnega sklada za decentralizirano financiranje (DeFi). S SushiSwap lahko ljudje dodajo svoje žetone v likvidnostne sklade in zaslužijo. V tem članku si bomo ogledali platformo Sushi Swap in kako sodelovati v likvidnostnem bazenu. Sodeluje lahko vsak.

Sliši se zanimivo? Potopimo se vanj.

Povzetek

 • SushiSwap je platforma, ki vsem omogoča likvidnost. V zameno je oseba nagrajena z žetoni in žetoni SUSHI.
 • Od 4. septembra 2020 je zaklenjena likvidnost 1 milijarda dolarjev.
 • Možnost zelo visokega APY (do 1.000%) na nekaterih likvidnostnih bazenih. Trenutne donose lahko preverite na SushiBoard.

Zakaj je SushiSwap tako priljubljen?

Sushi Swap se trži kot “izboljšana in skupnosti prijazna” Uniswap. Za razliko od tradicionalne borze, kot je Binance, kjer zaposlujejo tržne oblikovalce, je SushiSwap skupnostno usmerjena platforma, kjer uporabniki zagotavljajo likvidnost. V zameno so nagrajeni. Dejansko so uporabniki tržni dejavniki.

Žeton SUSHI

Žetoni SUSHI so podeljeni kot nagrade za likvidnostno rudarstvo. Žeton imetnikom omogoča sodelovanje pri upravljanju platforme in jim daje pravico do dela pristojbin, ki jih trgovci plačajo protokolu. Za upravljanje platforme lahko imetniki SUSHI predložijo predlog za izboljšanje SushiSwap (SIP), o katerem lahko imetniki žetonov glasujejo s svojimi žetoni..

Seveda nekateri tudi špekulirajo o cenah SUSHI in z žetonom se lahko trguje na večjih borzah, kot so borze Binance, FTX in OKEx.

Prednosti SushiSwap

Politika KYC (Spoznaj svojo stranko) ne obstaja. To pomeni, da lahko vsak trguje in prispeva k likvidnostnim skladom. Platforma je brez dovoljenja, kar pomeni, da lahko vsak prispeva milijone dolarjev, ne da bi za to zaprosil za dovoljenje.

Zaslužite žetone s Sushi Swap. SUSHI je izvorni žeton Sushi Swap. Ko prispevate v likvidnostni sklad, zaslužite žetone za suši. SUSHI lahko zamenjate za ETH.

Sushi Swap model: 0,25% gre neposredno ponudnikom aktivne likvidnosti, 0,05% pa se pretvori nazaj v SUSHI in je nagrajeno imetnikom suši.

Sliši se zanimivo? Obiščimo domačo stran Sushi Swap.

Priročnik za začetnike SushiSwap

Ko prvič pridete na domačo stran Sushi Swap, boste videli naslednje:

Domača stran Sushiswap.fiDomača stran Sushiswap.fi

Kliknite »Odkleni denarnico« ali »Glej meni«, tako ali tako boste morali ETH denarnico povezati s to platformo.

Sushi Swap lahko uporablja MetaMask, WalletConnect ali številne druge denarnice, ki niso skrbniške. Izberite tistega, ki ste ga izbrali.

Povežite denarnicoPovežite denarnico

Dovolite Meta Mask ali Wallet Connect, da se poveže s Sushi Swap. Ko ste povezani, ste pripravljeni dodati svoje žetone v likvidnostna področja.

Likvidnostni bazeniLikvidnostni bazeni

Predstavili ste si različne skupine likvidnosti (LP). Vsak likvidnostni sklad ima drugačen letni odstotek donosa (APY).

V tem primeru bom prispeval k združenju ETH-USDT. USDT dodam v likvidnostni sklad. V zameno bom dobil odstotek žetonov USDT in SUSHI. Sushi Swap si predstavljajte kot model “delitve dohodka skupnosti”.

Prispevati k likvidnostnemu skladuPrispevati k likvidnostnemu skladu

Če želite prispevati k likvidnostnemu skladu, kliknite »Odobri USDT-ETH UNI-V2 LP« in svoji Meta Mask dovolite, da svoje žetone premakne v likvidnostni sklad.

Kaj pa zdaj? Počakaj. Polje »Zasluženo SUSHI« se mora zapolniti z vašim zasluženim SUSHI. Svoj žeton SUSHI lahko kadar koli umaknete s klikom na “Harvest”.

Pregled za leto 2020 in nov načrt!

V zadnjih mesecih se je v ekosistemu Sushiswap zgodilo veliko stvari: zdaj je čas za hiter povzetek in poglej, kaj bo prihodnost prinesla temu projektu!

Število vseh partnerstev, ki jih je protokol sklenil, je nešteto, a eno najpomembnejših, če ne celo najpomembnejše, je zagotovo združitev z Yearnom. Novice so sprožile tudi polemike: Sushiswap so nekateri še vedno veljali za nekakšno “kopijo” Uniswap-a in ko je Andre Cronje (Yearnov oče) napisal članek o tem, kako je težko graditi v Defiju in kako nasprotno lahko kdorkoli samo kopirajte kodo drugih, to ni bilo videti resnično skladno. Sodelovanje se je rodilo zato, da sta ekipi omogočili sodelovanje pri Deriswap-u.

Kljub temu se je Sushiswap toliko razvijal, da se je po mnenju Mira Christanto (eden od Messarijevih analitikov podatkov) so “zaostali za svojo preteklostjo” in se, če jih Venture Capitals ne podpira, lahko premikajo hitreje kot tekmeci. Januarja je realna rast TVL podjetja Sushiswap (zdaj znaša 2,1 milijarde USD), večinoma na račun Uniswap-a.

Med pomembnimi mejniki v letu 2020 najdemo Onsen, novi program za spodbujanje likvidnostnega rudarjenja Sushiswap, ki nadomešča stari meni tedna. Združuje skupnosti v ekosistem in omogoča glasovalnim žetonom, da se akreditirajo in sodelujejo v rudarskem programu. Spletno mesto ima tudi novo postavitev in lažjo različico.

Časovni načrt za leto 2021

Ker se je novo leto že začelo, je zanimiv tudi pogled na to, na čem deluje Sushiswap za leto 2021. Ekipa je izdala dolgo in podrobno načrt v začetku januarja. Pomembne nadgradnje so naslednje:

 • Mirin bo nova nadgrajena različica protokola V3 Sushiswap. Vključeval bo veliko novih funkcij, kot so franšizni skladi, dvojni donos, dinamično uravnoteženje donosa in še veliko več, kot lahko preberete tukaj.
 • Bentobox (ki bi se moral začeti januarja) se je v mislih ekipe rodil kot nova platforma za posojila. Medtem ko so delali na njeni kodi, pa je postala nekaj več. Preprosto povedano, to bo en sam trezor, ki vsebuje vse žetone za morebitne protokole in prihodnje razširitve. Podprl bo več besed in koristil bo tudi vsem imetnikom $ SUSHI.
 • Miso (Minimal Initial Sushi Offering) bo nekakšna žetonska ploščad, namenjena spodbujanju lansiranja novih projektov na platformi. Vključeval bo možnosti množične prodaje, IDO-je (začetna ponudba Dex), dražbe in še več. Lahko bi si predstavljali nekaj podobnega Binanceovi lansirni ploščici.
 • Ker so provizije za Ethereum in bodo v prihodnosti še naprej naraščale, dokler ETH2 ne bo resničnost, večina platform preučuje alternativne rešitve za svoje uporabnike, kot so možnosti Layer 2. Za razliko od Uniswap-a, ki dela na Optimistic Rollups, se je Sushiswap odločil, da se bo sinhroniziral z večjim ekosistemom Yearn in bo verjetno ponudil možnosti Zk-rollups.

Skupaj z vsemi temi velikimi novicami načrtuje tudi prehod na novo domeno, saj stara po njihovem mnenju ni več dovolj za opis raznolikosti platforme. Prehod na popolnoma decentralizirano strukturo upravljanja je predviden tudi do konca leta 2021. Nenazadnje je Sushiswap ustvaril stran s predlogi, da lahko ljudje izrazijo svoje ideje o tem, kaj bi radi videli na platformi.. Vsak je lahko kuhar je kraj, kjer lahko izrazite svoje mnenje, če želite predlagati nove ideje.

Pogosta vprašanja

Ali je tveganje za zagotavljanje likvidnosti SushiSwap??

Skupina bi lahko vdrla, če koda ne bo revidirana. Bilo je primerov, kako hekerji črpajo sredstva iz pametnih pogodb. Pomaga, če kodo revidira ugledno podjetje. V primeru SushiSwap je Quantstamp prejel “varnostni pregled” (ne revizija). Ugotovljenih je bilo 10 vprašanj, ki pa se ne zdijo usodne. Kasneje je Peckshield zaključil revizija na SushiSwap. Ugotovili niso nobenih kritičnih ali zelo resnih težav, povezanih s poslovno logistiko, toda dve težavi opsec visoke resnosti, ki ju je treba odpraviti s posebno skrbjo pri uvajanju.

Kakšen je model nagrajevanja Sushi Swap?

0,25% gre neposredno ponudnikom aktivne likvidnosti, 0,05% pa se pretvori nazaj v suši in se razdeli aktivnim imetnikom SUSHI.

Serija decentraliziranih financ (DeFi): vadnice, vodniki in drugo

Z vsebino tako za začetnike kot za naprednejše uporabnike si oglejte našo serijo YouTube DeFi, ki vsebuje vadnice o OSNOVNIH ORODJIH, ki jih potrebujete za trgovanje v prostoru DeFi, npr. MetaMask in Uniswap. Pa tudi poglobitev v priljubljene teme DeFi, kot sta Reef.finance ($ REEF) in Polkadot ($ DOT)

Serija DeFi na tej spletni strani zajema tudi teme, ki jih YouTube ni preučeval. Za uvod o tem, kaj je DeFi, si oglejte Pregled decentraliziranih financ (DeFi): Vodnik po NAJVEČJEM trendu v kriptovalutah

Vadnice in vodiči za ESSENTIAL DEFI TOOLS:

 • Vodič za MetaMask: Kako nastaviti račun? PLUS nasveti in vdori za napredne uporabnike
 • Uniswap pregled in vadnica: vodnik za začetnike ter napredni nasveti in triki
 • Vodič in pregled serumskega DEX
 • Razloženo SushiSwap ($ SUSHI)
 • 1inch Exchange, Mooniswap in Chi GasToken: popoln pregled in vodnik

Za podrobnejše informacije o drugih specifičnih projektih DeFi si oglejte naše vodnike za žetone DeFi. Tu je nekaj naših najbolj POPULARNIH vodnikov:

 • DOVOLJENO ($ LEND)
 • Pregled Ampleforth ($ AMPL): Bistveno vodilo tega protokola DeFi
 • ChainLink ($ LINK) vodič: Ključna povezava v prostoru DeFi
 • Cream Finance ($ CREAM): Kaj je to?
 • Vodnik za krivulje financiranja ($ CRV)
 • DODOEx ($ DODO): Revolucionarni ponudnik likvidnosti na verigi
 • Linear Finance ($ LINA): Prihodnost sintetičnih borz?
 • Polkadot ($ DOT): Vse, kar morate vedeti o ljubljencu DeFi na Kitajskem
 • RAMP DeFi: Kako odklene vrednost vloženega premoženja?
 • Reef Finance ($ REEF): platforma All-in-One Defi
 • Solana ($ SOL) je pojasnila
 • Grafikon ($ GRT) – naslednja stopnja decentraliziranih aplikacij
 • Razloženo Trustswap ($ SWAP) – Naslednja generacija transakcij DeFi
 • Hrepenite po financiranju združitve ekosistema DeFi
 • Wing Finance ($ WING) – kreditna platforma DeFi za posojanje

Več video posnetkov in člankov bo kmalu na voljo v sklopu naše serije DeFi, zato se obvezno PRIJAVITE na našo Youtube kanal in (za zdaj) BREZPLAČNO tedensko glasilo tako da boste lahko obveščeni takoj, ko pridejo ven!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me