ThunderCore (TT) Pojasnjeno: Ali bo ta Blockchain prehitel Ethereum?

Kaj je Thundercore?

ThunderCore (TT) je visoko zmogljiva pametna pogodbena platforma ki omogoča izvajanje decentraliziranih aplikacij (Dapps) in decentraliziranih financ (DeFi). Thundercore obljublja nizke honorarje in združljivost s katero koli aplikacijo napisano za priljubljeno platformo Ethereum. Osnovna valuta na Thundercore Network je TT, ki se uporablja kot prenos vrednosti in za povezane pristojbine za plin na platformi.

Thundercore poskuša rešiti razširljivost, ki omogoča potrditve manj kot eno sekundo. V zadnjih nekaj letih se veliko blockchain projektov ukvarja s povečevanjem in izboljševanjem hitrosti omrežja. Do nedavnega se je zdelo skoraj nemogoče razširiti verige blokov z velikimi projekti, kot je Ethereum, ki tega niso storili. ThunderCore Zdi se, da ga je razbil in je morda na poti, da premaga velikane, kot je Ethereum, pri razširjanju njihove platforme.

Kaj je cilj ThunderCore?

Cilj ThunderCore je biti visokozmogljiva veriga blokov, ki omogoča množično sprejemanje dApps. Obljublja sorazmerno nižje transakcijske provizije (nizki stroški plina), združljivost, varnost in hitrost.

Trenutno so transakcije v verigi blokov zelo počasne. To je zaradi izraza “Blockchain Trilemma”, ki ga je ustvaril Vitalik Buterin, ustanovitelj Ethereuma.

Reševanje blokchain trileme

Vitalik Buterin je predlagal, da ima Blockchain lahko največ 2 od teh lastnosti

Glede na „Blockchain trilema“, Blockchain ima tri glavne značilnosti: decentralizacijo, razširljivost in varnost.

Vendar trilema blockchain predlaga, da je projekt zelo težko imeti vse tri funkcije v zadovoljivem stanju. Omrežje, ki je decentralizirano in ima težko varnost, ne bi bilo razširljivo. Podobno bo tudi veriga blokov, ki je decentralizirana in razširljiva, imela malo varnosti itd.

Buterin meni, da lahko na temeljni ravni omrežje blockchain kadar koli doseže le dve od treh funkcij. Trilema blockchain bi lahko bila vir težav z razširljivostjo pri večini verig blokov kriptovalut. Večina kripto projektov ne more obdelati velikega števila transakcij, hkrati pa zagotavlja decentralizacijo in varnost omrežja.

Vendar je ThunderCore našel rešitev za to težavo.

Kako ThunderCore rešuje blokchain trilemo?

Številni projekti so poskušali in niso uspeli še naprej poudarjati decentralizacije in varnosti, hkrati pa so vključevali razširljivost. ThunderCore pa to poskuša narediti na edinstven način. To storijo tako, da ustvarijo hitro pot in počasno pot. Hitra pot je za optimistične pogoje. Počasna pot je v najslabših primerih.

Kaj je hitra pot in počasna pot?

Hitra pot je kot avtocesta, ki omogoča takojšnje potrditve v omrežju. Če pa gre na hitri poti kaj narobe, se lahko uporabniki ThunderCore zatečejo k počasni poti. Počasna pot je podobna mreži manjših cest. Ni zelo hitro, bo pa zanesljivo.

Za Fast Path ThunderCore omogoča hitro in enostavno potrditev na dva načina. „Odbor“, ki ga izvede odbor zainteresiranih strani. In »Pospeševalnik« za linearizacijo transakcij in podatkov.

ThunderCore uporablja Ethereum kot Slow Path, saj je eno najstabilnejših omrežij v industriji. Počasna pot bo prevzela, kadar je stanje omrežja slabo in / ali če pride do napada. Deluje tudi kot preverjanje, ali pospeševalnik deluje.

Kako vložiti Thundercore?

Thundercore ni mogoče izkopati kot način za ustvarjanje novega TT ali pridobivanje pasivnega dohodka, zato ni nobenega thundercore rudarjenja. Namesto da pasivno ustvarjajo Thundercore, TT se založi tako, da zaklenete TT v določeno denarnico. Znesek nagrad je odvisen od trajanja zaklepanja, ki je lahko 7 dni, 30 dni, 3 mesece, 6 mesecev ali 1 leto. Staking Thundercore je enostaven, to lahko storite z mobilno denarnico in pridružitev založniškemu bazenu.

Grafikon nagrad Thundercore.Thundercore Staking Rewards skozi čas

Za kaj se uporablja ThunderCore (TT)?

ThunderCore (znan tudi kot ThunderToken ali TT) je domača kriptovaluta omrežja ThunderCore. Podobno kot ETH v omrežju Ethereum, se ThunderToken uporablja za plačevanje pristojbin za plin in prenosov vrednosti.

Skupina ThunderCore

Skupina ThunderCore: Chris Wang (DIREKTOR), Elaine Shi in prelaz Rafael

The ekipo sestavljajo inženirji, znanstveniki in podjetniki. Prej so delali pri objavljanju akademskih člankov v zvezi z Bitcoin in pametnimi pogodbami. So tudi ustanovni člani Pobude za kriptovalute in pogodbe (IC3).

Posodobitev avgust 2019: Glavna znanstvenica Elaine Shi je napovedala, da bo zapustili projekt ThunderCore.

Kakšno je trenutno stanje ThunderCore?

Prva izdaja Thunder bo popolnoma združljiva z EVM (Ethereum Virtual Machine). Tako omogoča neposredno selitev dApps.

ThunderCore je že uvedel svojo glavno mrežo pred izdajo. Zato lahko razvijalci že začnejo graditi na ThunderCore. Uporabniki lahko začnejo uvajati tudi pametne pogodbe.

Kako se povežem z glavnim omrežjem ThunderCore?

Na Thundercore se lahko neposredno povežete tako, da spremenite nastavitve RPC v Metamask ali strežnik na MyEtherWallet.

Nastavitve glavnega omrežja ThunderCore za metamasko

 1. Namesti MetaMask: namestite lahko Razširitev brskalnika MetaMask v brskalniku. Ustvarite račun na spletnem mestu Metamask in nastavite varnostne protokole (za popoln vodnik si oglejte našo vadnico Metamask);
 2. Pridobite ThunderToken (TT): Žetone lahko dobite v razširitvi brskalnika Metamask. Kliknite spustni meni in izberite »RPC po meri«. Pojdite na »nov odsek omrežja« in izberite »napredna možnost«.
 1. URL RPC glavnega omrežja: https://mainnet-rpc.thundercore.com
 2. ID verige: 108
 3. Simbol: TT
 • Simbol TT se bo pojavil na vaši metamaski. Na ThunderCoreju lahko dobite 50 brezplačnih žetonov Spletna stran s kopiranjem in lepljenjem vašega naslova Metamask TT v ustrezno polje. Ta postopek lahko uporabite tudi za nakup žetonov;
 • Kopirajte in prilepite pogodbo ERC20: kopirajte izvorno kodo pametne pogodbe iz Githuba; (uporabite moje tukaj: https://remix.ethereum.org/#version=soljson-v0.4.24+commit.e67f0147.js&optimize = false&gist = 116b51b7e5bf2cd3f29f2136dac3f08f)
 • Razporeditev prek ID-ja remiksa; in
 • Preveri https://scan.thundercore.com/.
 • Prednosti in slabosti ThunderCore

  Prednosti

  • ThunderCore je združljiv z omrežjem Ethereum;
  • Omrežje ima hitrejšo hitrost transakcij v primerjavi z Ethereumom;
  • V tem omrežju je mogoče razviti pametne pogodbe ERC20;
  • Skupina dela na novih funkcijah, ki bi omogočile interakcijo dApp brez plina;
  • ThunderCore omogoča uporabnikom in razvijalcem uporabo obstoječih orodij, kot sta Metamask in Truffle itd .; in
  • Razvijalci lahko pri izvajanju pametnih pogodb v omrežju uporabljajo znane programske jezike (npr. Solidity).

  Slabosti

  • Trenutno je v tem omrežju samo en »pospeševalnik«. To postavlja vprašanja, koliko moči bo centralizirano. (Upoštevajte, da pospeševalnik ne more zamrzniti računov ali zaustaviti transakcij za nedoločen čas, saj bi to privedlo do ponovne izvolitve)

  Meritve žetonov & Obtočna zaloga

  Thundercore je trenutno na seznamu in trguje na Huobi. Kovanec je naveden kot Thunder Token na CoinMarketCap.

  Huobi je izdal Token metriko ThunderToken (TT):

  Skupno zbrano: 50 milijonov USD

  Angel krog: 0,01 USD za žeton (2 leti zaklepanja do marca 2020)

  Semena okrogla: 0,02 USD / žeton (enoletno zaklepanje – do aprila – maja 2019)

  Zadnji krog: 0,10 USD / žeton (20% objavljeno 28. februarja, 40% objavljeno 28. maja, 40% 28. avgusta)

  Huobi Lite krog: 0,015 USD / žeton, prodanih samo 500.000 USD žetonov

  Iz tega lahko razberemo, da je ocena ThunderCore padla s končnega časa zasebne prodaje – z 0,1 na 0,15 dolarja. Resda bi se lahko štelo, da se žetoni Huobi Lite prodajajo s popustom, da bi spodbudili več igralcev, da vstopijo. Obstaja polemika glede prodaje TT Huobi Lite, saj je bila cena žetona precej nižja od zadnjega kroga – razburiti veliko začetnih vlagateljev in navijačev (kot so ThunderFans).

  ThunderCore Hub (igre in darila za Thundercore)

  ThunderCore Hub je denarnica in Dapp hub za mobilne telefone

  Trenutno ThunderCore Hub izvaja a Darilo 150 TT da preizkusijo svojo novo aplikacijo za Android. Kakovostno obiščite ThunderCore Hub spletno mesto in namestite beta APK, registrirajte se za račun in igrajte igre dApp, da dobite brezplačni TT.

  Zaključek

  ThunderCore je drugačen, ker prilagaja transakcije in pametne pogodbe. To lahko pomeni, da imajo verige blokov na tisoče transakcij na sekundo, ne da bi to ogrozilo varnost in decentralizacijo.

  Posodobitev (1. maj 2019): Naslov RCP Mainnet in člani ekipe & Profili Linkedin

  Posodobitev (10. maj 2019): Dodane informacije o seznamu na Huobi

  Posodobitev (14. maj 2019): Dodan ThunderCore Hub in TT Giveaway

  Mike Owergreen Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me