YFII Yield Farming – kontroverzna vilica $ YFI

YFII (zdaj formalno znan kot DFI.Money) je vilica projekt yEarn (YFI), ki ponuja drugačen model porazdelitve žetonov, pri katerem se emisije žetonov prepolovijo vsak teden (YIP-8). Ta ekonomska zasnova spodbuja aktivno sodelovanje pri pridobivanju $ YFII, hkrati pa omogoča zamudnikom, da še vedno zaslužijo nagrade. YFII deluje kot žeton za upravljanje skupnosti – ker so žetoni potrebni za glasovanje o novih odločitvah in izvedbah. Od tega članka je več kot 150 milijonov USD zaprtih pod Skupina YFII 1– pomeni razvoj močne skupnosti.

YFII je zasnovan tako, da ima 3 različne skupine, pri čemer vsak od njih razdeli 10.000 žetonov v prvem tednu izdaje (27. julija), pri čemer se znesek prepolovi vsak naslednji teden.

Razvijalci so prvotno nameravali to spremembo izvesti z glasovanjem o upravljanju “YIP8«- pa tega skupnost ni sprejela. To je privedlo do oblikovanja vilic YFII, ki neposredno izvajajo model tedenskega prepolovitve emisij YIP. To je privedlo do vse večje podpore projektu, zlasti v kitajski skupnosti. Delnice $ YFII a 98% podobnost kode z YFI, pri čemer je ključna razlika dodana klavzula o “razpolovitvi” – za več informacije preverite to primerjavo.

Upravljanje YFII vmesnik je tudi vilica Ygov.finance

YFII Launch polemike

Uvedba YFII je bila kontroverzna in je na začetku naletela na obtožbe o prevarah – saj se je zahodna skupnost bala, da je bila YFII prevara. To je bilo predvsem posledica prisotnosti potencialnih zadnjih vrat, kot so naslovi za “kovce” in “upravljanje”, ki bi lahko ustvarili poljubno število novih žetonov (neskončno tveganje žetonov). Ta vprašanja so bila kasneje rešena s sežiganjem “upravnega naslova” in razjasnitev “kovnice” naslovi.

Opozorilo o zaznavanju lažnega predstavljanja Metamask

Ali je varno pridelati kmetijo YFII

YFII ponuja zelo visoke donose na naložbe, skupina 2 pa od tega članka ponuja več kot 2000%. Zdaj je pomembno vprašanje, ali je varno roditi kmetijo YFII. Metamask je za spletno mesto YFII izdal opozorila o lažnem predstavljanju, verjetno posledica začetnih opozoril glede oddaje „poročila“ proti projektu.

Ključna sporna točka je bila prisotnost „lastniškega ključa“, ki bi ga lahko uporabili za ustvarjanje neskončne zaloge YFII. Skupnost je to težavo popravila po zapisu lastniškega ključa, kar pomeni, da ni mogoče ustvariti novih žetonov, ne da bi se skupnost s tem strinjala z glasovi upravljanja. Nekaj ​​alarmov je sprožil tudi projekt Balancer, pri katerem je bil bazen YFII-DAI začasno izbrisan.

Kitajska skupnost Wechat je hitro pozivala proti neutemeljenim predsodnikom proti projektu. Mnogi so Balancerja po teh obtožbah / frontend cenzuri poklicali za centraliziranega in potencialno nezaupljivega.

https://twitter.com/FinanceYfii/status/1288405347976192000?s=20

Pri uporabi YFII je vsekakor veliko tveganj – tako kot pri vseh decentraliziranih finančnih projektih in pametnih pogodbah.

Dva bazena

Trenutno obstajata dva bazena za gojenje žetona $ YFI – vsak ima 10.000 porazdelitev na teden – vsak teden se zmanjša za polovico (glej spodnji grafikon).

Če želite izvedeti več o ocenjenem letnem odstotnem donosu (APY), ustvarjenem pri kmetovanju YFII, si oglejte orodje za kmetovanje podjetja Weeb https://yieldfarming.info/yfii/ycrv/

Kako prinesete kmetijo YFII

* OPOMBA: Pridelovanje pridelkov je izredno nevarno in lahko vključuje tveganja, kot so neskončne ranljivosti kovnice / pametne pogodbe / nestanovitnost cen žetonov. Ta dejavnost ni VARNA in jo je treba obravnavati kot IZJEMNO eksperimentalno. Bili ste opozorjeni*

Obstajajo tri različne metode za pridobivanje YFII – vsi dajejo različne donose YFII in imajo različna s tem povezana tveganja. Ni se treba naučiti vseh metod – prej je pomembno vedeti, da imajo različne profile tveganj.

 1. BAZEN 1: Uporablja žetone yCurve, ustvarjene dne https://www.curve.fi/iearn.
 1. Prijavite se https://www.curve.fi/iearn
 2. Na Kavcija strani, položite USDT, USDC, TUSD ali DAI
 3. To bo ustvarilo žetone yCurve
 4. Vložite žetone yCurve https://yfii.finance/#/ v “hrepeneti” bazen
 5. TVEGANJA: Y Curve Pool uporablja stabilne kovance in jih samodejno vlaga v različne protokole. To velja za visoko tvegano, saj lahko kakršne koli ranljivosti v katerem koli protokolu vodijo do kraje sredstev.
 • Skupina 2: Pri tem se uporablja Balancerjev 98% DAI: 2% YFFI likvidnostni sklad
  1. Vložite YFII ali DAI v Balancer Liquidity Pool https://pools.balancer.exchange/#/pool/0x16cAC1403377978644e78769Daa49d8f6B6CF565
  2. To bo ustvarilo žetone BPT
  3. Vstavite žetone BPT https://yfii.finance/#/ v “Bilanca (YFII-DAI)” Bazen
  4. TVEGANJA: Sredstva bodo uporabljena za avtomatizacijo trženja – kar pomeni, da če je nenadoma velika prodaja YFII, bodo žetoni DAI uporabljeni za nakup YFII. To pomeni, da padec cen / nestanovitnost YFII lahko privede do zmanjšanja združenih sredstev.
  5. Skupina 3: Vključevanje YFII v skupino “upravljanje”
  6. Po uspešnem vložku bi morali videti, da se “nagradne nagrade” sčasoma povečujejo z več žetoni YFFI. Žetone lahko kadar koli zahtevate z uporabo “nagrade za zahtevke”. Poleg tega lahko vložene vložene žetone kadar koli odstranite brez zaklepanja.

   Upravljanje YFII

   Med začetno fazo YFII so se razvijalci odločili za uporabo modela upravljanja z več podpisi, kjer si moč deli 11 podpisnikov. Za sprejetje in izvrševanje resolucije, 7 od 11 podpisnikov je treba odobriti ukrep z uporabo gnoznega trezorja. To je začasni ukrep, ki izboljšuje hitrost uvajanja pogodb, medtem ko se moč prenaša na DAO za upravljanje YFII (volivci YFII lahko glasujejo o tem, kaj naj izvajajo). Več informacij o 11 podpisnikih & twitter preverjanje tukaj: https://keys.yfii.finance.

   Porazdelitev po YFII

   Tabela porazdelitve YFII

   Skupina YFII Wechat (kitajščina)

   Skupnost YFII ima veliko skupino Wechat. Če želite poiskati skupino, poiščite myGrassU in vnesite 3, da prejmete povabilo v skupino. V odprtem pismu Skupnost YFII, ustvarjalca YFI uradno priznali s slabo fotografijo.

   Seznami YFII na Binanceu

   Binance je na seznam DFI.Money (YFII) 1. septembra 2020 uvrstil naslednje trgovalne pare: YFII / BNB, YFII / BTC, YFII / BUSD in YFII / USDT. YFII za ta seznam ni plačal nobenih pristojbin – jasno je, da je Binance navedel YFII kot odgovor na izjemno priljubljenost kmetov in navdušencev DeFi. Priljubljenost in skupnost sta pomemben dejavnik, ki ga Binance upošteva pri odločanju, kaj uvrstiti na seznam, kot je med našim intervjujem razkril soustanovitelj in izvršni direktor Chengpeng Zhao (CZ).

   Uvrstitev YFII na Binance jim je dala velik zagon, saj je v samo enem dnevu vrednost žetona podvojila na več kot 8.000 USD..

   Pogosta vprašanja

   Je YFII varen?

   YFII ima podobne pogodbe kot Synthetix in YFI – torej ne gre za popolno prevaro. Vendar še ni treba dokazati, ali je YFII varen zaradi morebitnih ranljivosti pogodbe za mart. YFII še ni bil revidiran

   Kako dodam v Balancer Pool 2

   Nesrečni izravnalnik je odstranil funkcijo dodajanja likvidnosti v Poolu (zaradi strahu pred potencialnim neskončnim tveganjem kovanja). Za dodajanje v Pool 2 morate uporabiti vilice za uravnoteženje, ki jih ponuja YFII

   Kje najdem najnovejše statistične podatke o kmetijstvu YFII

   Uporabite lahko tudi neuradno, ki jo ponuja WeeMcGee – https://yieldfarming.info/yfii/ycrv/

   Serija decentraliziranih financ (DeFi): vadnice, vodniki in drugo

   Z vsebino tako za začetnike kot za naprednejše uporabnike si oglejte našo serijo YouTube DeFi, ki vsebuje vadnice o OSNOVNIH ORODJIH, ki jih potrebujete za trgovanje v prostoru DeFi, npr. MetaMask in Uniswap. Pa tudi poglobitev v priljubljene teme DeFi, kot sta Reef.finance ($ REEF) in Polkadot ($ DOT)

   Serija DeFi na tej spletni strani zajema tudi teme, ki jih YouTube ni preučeval. Za uvod o tem, kaj je DeFi, si oglejte Pregled decentraliziranih financ (DeFi): Vodnik po NAJVEČJEM trendu v kriptovalutah

   Vadnice in vodiči za ESSENTIAL DEFI TOOLS:

   • Vodič za MetaMask: Kako nastaviti račun? PLUS nasveti in vdori za napredne uporabnike
   • Uniswap pregled in vadnica: vodnik za začetnike ter napredni nasveti in triki
   • Vodič in pregled serumskega DEX
   • Razloženo SushiSwap ($ SUSHI)
   • 1inch Exchange, Mooniswap in Chi GasToken: popoln pregled in vodnik

   Za podrobnejše informacije o drugih specifičnih projektih DeFi si oglejte naše vodnike za žetone DeFi. Tu je nekaj naših najbolj POPULARNIH vodnikov:

   • DOVOLJENO ($ LEND)
   • Pregled Ampleforth ($ AMPL): Bistveno vodilo tega protokola DeFi
   • ChainLink ($ LINK) vodič: Ključna povezava v prostoru DeFi
   • Cream Finance ($ CREAM): Kaj je to?
   • Vodnik za krivulje financiranja ($ CRV)
   • DODOEx ($ DODO): Revolucionarni ponudnik likvidnosti na verigi
   • Linear Finance ($ LINA): Prihodnost sintetičnih borz?
   • Polkadot ($ DOT): Vse, kar morate vedeti o ljubljencu DeFi na Kitajskem
   • RAMP DeFi: Kako odklene vrednost vloženega premoženja?
   • Reef Finance ($ REEF): platforma All-in-One Defi
   • Solana ($ SOL) je pojasnila
   • Grafikon ($ GRT) – naslednja stopnja decentraliziranih aplikacij
   • Razloženo Trustswap ($ SWAP) – Naslednja generacija transakcij DeFi
   • Hrepenite po financiranju združitve ekosistema DeFi
   • Wing Finance ($ WING) – kreditna platforma DeFi za posojanje

   Več video posnetkov in člankov bo kmalu na voljo v sklopu naše serije DeFi, zato se obvezno PRIJAVITE na našo Youtube kanal in (za zdaj) BREZPLAČNO tedensko glasilo tako da boste lahko obveščeni takoj, ko pridejo ven!

   Viri:

   1. INFO: https://medium.com/@WhiteNoise1984/yfii-innovative-decentralized-defi-mining-pool-d745c032dfc0
   2. BAZEN: https://pools.balancer.exchange/#/pool/0x16cAC1403377978644e78769Daa49d8f6B6CF565
   3. VILICE: https://bal.yfii.finance/#/pool/0x16cAC1403377978644e78769Daa49d8f6B6CF565 (Neuradne vilice skupine Balancer. Uporabljajte na lastno odgovornost.)
   4. VLOG: https://yfii.finance/

    POGODBA: 0xAFfcD3D45cEF58B1DfA773463824c6F6bB0Dc13a

   5. kako videti nagrade btw https://yieldfarming.info/yfii/yfii_dai/

   Obvestilo o YFII: https://medium.com/@WhiteNoise1984/yfii-innovative-decentralized-defi-mining-pool-d745c032dfc0

   Naslov žetona YFII: 0xa1d0E215a23d7030842FC67cE582a6aFa3CCaB83

   Neuradne informacije o pridelku:

   Pool1: https://yieldfarming.info/yfii/ycrv/

   Pool2: https://yieldfarming.info/yfii/yfii_dai/

   Mike Owergreen Administrator
   Sorry! The Author has not filled his profile.
   follow me