Trezor Model T Review: Ali se ga splača kupiti?

Trezor Model TTrezor Model T

Trezor Model T je druga generacija denarnice za strojno opremo za kriptovalute, ki jo proizvaja Satoshi Labs. Denarnice Bitcoin in Altcoin delujejo z novo vdelano programsko opremo, imenovano TREZOR Core, ki omogoča hitrejši razvoj novih funkcij.

V tem pregledu bomo preučili značilnosti strojne denarnice, kriptovalute, ki jih podpira, in če se splača kupiti ali ne.

Če se želite naučiti, kako nastaviti in namestiti Trezor Model T, si oglejte celoten priročnik za namestitev tukaj.

Ali pa si oglejte moj video pregled spodaj.

YouTube plakat

Ključne značilnosti modela Trezor T

  1. Zaslon: Svetel barvni LCD – 240 × 240 pik;
  2. Povezljivost: Priključek USB-C za povezavo z računalnikom ali mobilnim telefonom;
  3. Mobilna podpora: Podpora za Android prek upravitelja Trezor; in
  4. Združljivost z zunanjo denarnico: podpira MyEtherWallet in nekaj drugih.

Trezor Model T v škatliV škatli

Varnostne funkcije

Gesla v napravi se z uporabniškimi digitalnimi ključi zaklenejo s programom Trezor Password Manager Naprava lahko deluje tudi kot žeton strojne opreme U2F, kar omogoča Trezorju, da uporabi zaslon in uporabnika obvesti o kakršni koli zahtevi za preverjanje pristnosti, preden jo odobri.

Trezor je ustvaril standardno obnovitveno seme (BIP32 / 39/44), ki uporabnikom omogoča enostavno obnovitev celotne denarnice s pomočjo 12-besednega obnovitvenega semena.

Podobno kot Trezor One ima tudi model T funkcijo gesla, tako da uporabniki lahko ustvarijo novo denarnico. Za dostop do denarnic, zaščitenih z geslom, bodo uporabniki morali vnesti geslo poleg tega na varnostno kodo PIN.

Recimo, da tat zahteva, da jim omogočite dostop do vaše naprave. Lahko jim daste svojo kodo PIN za dostop do denarnice z manj sredstev. Medtem je večina kripto sredstev varno shranjena za denarnicami, zaščitenimi z geslom.

Ali je mogoče Trezor vdreti?

Varnostni laboratoriji Kraken napovedal razvili so nov način vdora v naprave Trezor v 15 minutah po fizični uporabi. To so storili z napako z napetostjo z napravo in zlomom kode PIN z uporabo skripta Python po meri, ki bo razkril seme za obnovitev. Po poročanju Kraken Security Labs napad uporablja naravne pomanjkljivosti Trezorjevega mikrokrmilnika. Torej bo Trezor težko odpravil to ranljivost, ne da bi preoblikoval strojno opremo in dal novo napravo.

V odgovor, Trezor je opozoril, da napad ne more delovati na daljavo in če uporabniki v napravi vklopijo funkcijo gesla. Trezor je uporabnike tudi pomiril, da fizični dostop ogroža le 6-9% uporabnikov kriptovalut.

Posodobitev vdelane programske opreme Trezor Model T 2.3.0 – odpravlja kramp Kraken Security Labs?

Sredi aprila 2020 je Trezor Model T objavil svojo najnovejšo posodobitev vdelane programske opreme do ver. 2.3.0, ki vsebuje nekatere posodobitve njihovih varnostnih ukrepov. Preden odgovorimo, ali lahko reši 15-minutni kramp, ki ga je v začetku letošnjega leta razvil Kraken Security Labs (glej zgornji odsek), si oglejmo, kakšne so te funkcije.

Nove posodobitve vključujejo 2 posodobitvi gesla ki najprej omogočajo začasno predpomnjenje gesla, da lahko med uporabo naprave preklapljate med različnimi denarnicami, zaščitenimi z geslom. Predpomnilnik gesla je le začasen, zato, ko prekinite povezavo z napravo, se nič ne shrani. Drugič, uporabniki bodo zdaj morali izbrati, kako vnesti geslo v samo napravo, ne pa v računalnik ali telefon.

Opazna novost je obrišite kodo ki deluje kot “samouničujoča PIN”. Ko jo vnesete v samo napravo ali v računalnik ali telefon, izbriše vse zasebne podatke iz vašega Trezorja in napravo ponastavi na tovarniške nastavitve. Trezor predlaga, da lahko uporabniki kodo za brisanje napišejo nekje v bližini vaše naprave kot vabo PIN, tako da če bo tat poskusil odkleniti vašo napravo, se bo Trezor sam izbrisal.

The Zaščita kartice SD funkcija naj bi služila kot dodatna zaščita pred fizičnimi napadi na model Trezor T. Ko je ta funkcija omogočena, se naključno generirana “skrivnost” shrani na microSD, ki je vstavljen v vaš Trezor. Ta “skrivnost” ne vsebuje nobenih informacij o semenu ali geslu vašega Trezorja in je povsem naključna vrednost. S to funkcijo bi morali kartico SD vstaviti v Trezor, da združite “skrivnost” s kodo PIN in dešifrirate podatke, shranjene na Trezorju. Zato boste morali kartico SD in Trezor odkleniti in dostopati do svojih kriptovalut. Tako lahko omogočite to funkcijo in shranite kartico SD in Trezor na ločenih lokacijah, če vas skrbijo fizični napadi.

Iz naše raziskave se Trezor ni odzval neposredno, ali njihova najnovejša posodobitev varnostne programske opreme odpravlja kramp, ki ga je zasnoval Kraken Security Labs. Kot smo že omenili, ranljivosti, ki jo je ugotovil Kraken, ni mogoče odpraviti, če strojna oprema ni preoblikovana. Tako lahko najnovejše posodobitve vdelane programske opreme posredno omogočajo hekerjem težji dostop do vaše naprave, ne pa tudi odpravljanja osnovne ranljivosti. Dejstvo, da je Kraken potreboval samo 15 minut fizičnega dostopa do naprave, da jo je vdrl, in njihov predlog, da bi lahko glitching orodje množično proizvajali za prodajo po približno 75 USD, je še vedno zelo zaskrbljujoč. Iz tega razloga, čeprav cenimo prizadevanja laboratorija Satoshi, da še naprej izboljšuje napravo, ne moremo obnoviti varnostne ocene, dodeljene Trezorju pred odkritjem kraka Kraken.

Varnost 3/5

Podpora za več valut

Trezor Model T je zasnovan za obdelavo več kot tisoč kriptovalut, vključno s priljubljenimi, kot so Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dash, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold in druge. Redne posodobitve izboljšujejo funkcije in omogočajo še več podprtih kriptovalut. Ena od prednosti Trezorja pred drugimi denarnicami je, da so vse valute dostopne brez potrebe po “namestitvi” posameznih aplikacij – to poenostavlja splošno uporabo naprave

Če si želite ogledati primerjalni seznam med kovanci, ki jih podpirata Trezor in Ledger, si oglejte našo končno tabelo podprtih kovancev.

Večvalutna podporaTrezor Model T podpira 1000s kriptovalut

Trezor trenutno ne podpirajo decentralizirane borze, kot je Binance DEX, IDEX ali Switcheo izmenjave.

Večvalutna podpora 3/5

Podpora za denarnico tretjih oseb

Exodus Wallet ponuja podporo za Trezor, ki omogoča funkcije Exchange

Denarnice tretjih oseb, kot Denarnica Exodus ponuja podporo za Trezor in omogoča dostop do denarnice strojne opreme znotraj Exodusa. To pomeni, da bodo uporabniki lahko izbirali med različnimi vmesniki denarnice in uživali v edinstvenih funkcijah, ki jih ponuja samo Exodus, kot je neposredna menjava valut.

Oblikovanje strojne opreme

Naprava je razmeroma kompaktna pri 64 mm x 39 mm x 10 mm (2,52 x 1,54 x x 0,39 in) in tehta 16 gramov.

Ima tudi velikost LCD 240 x 240 slikovnih pik.

Z LCD zaslonom lahko uporabniki denarnico urejajo in konfigurirajo po svojem okusu.

Zaradi elegantne zasnove je nadgradnja prejšnjega modela One. Namesto gumbov ima naprava na voljo zaslon na dotik za lažjo uporabo.

Vendar se mi zdi zaslon na dotik še vedno majhen in ga je težko uporabljati. Sčasoma sem se odločil, da pritisnem zaslon s prstom.

Trezor Model T palec za tehtnicoPalec za lestvico

Naprava deluje s široko paleto operacijskih sistemov. Tako uporabniki ne bodo imeli težav s povezovanjem z Windows, Linux, MacOS. Na voljo imajo tudi razširitve za Chrome za tiste, ki jih želijo uporabljati. Uporabniški vmesnik uporabnikom omogoča spreminjanje jezika in ogled transakcij prek zaslona na dotik.

Oblikovanje strojne opreme 5/5

Enostavnost uporabe 4/5

Mobilnost

Naprava podpira mobilne in prenosne naprave Android. Trenutno ni podpore za iOS.

Uporabniki bodo morali prenesti Trezor Manager iz trgovine Google Play, ki jim omogoča upravljanje denarnice iz mobilnih telefonov. Mobilno aplikacijo lahko uporabite za pošiljanje kriptovalut, ustvarjanje naslovov in ogled podrobnosti uporabniškega računa.

Z napravo se lahko uporabniki povežejo tudi z drugimi aplikacijami denarnice, vključno z Micelij, MyEtherWallet, GreenAddress, in Electrum.

Podpira tudi integracijo z Bitstamp in Bitex izmenjave. Tako se lahko uporabniki prijavijo in na te borze pošljejo kriptovalute neposredno z napravo Trezor.

Se Trezor Model T splača leta 2020?

Po uradni ceni 149 EUR gre za odlično denarnico za strojno opremo za kriptovalute.

Vendar nekateri morda menijo, da je cena previsoka kljub njenim funkcijam in visoki stopnji varnosti. To je precej naložba, če ste nov v kriptovalutah ali samo ležerno trgujete s kriptovalutami.

Zaslon na dotik, podpora za več kot tisoč kriptovalut in visoko varnostne funkcije so nekateri razlogi, zaradi katerih bi lahko ljudi prepričali v nakup te denarnice za kripto strojno opremo..

Sodba

Sodba Trezor Model TTrezor Model T

Odločitev, ali boste Trezor Model T kupili nad drugimi razpoložljivimi denarnicami strojne opreme za kriptovalute, je veliko povezana s tem, katere funkcije iščete.

Denarnica podpira več kot tisoč kriptovalut. Tako je na napravi mogoče shraniti skoraj polovico kriptos, ki so na voljo na trgu.

Njegova integracija z borzami, kot so Bitstamp, Coinmap in Bitex, je tudi dobra izbira.

Pomembna slabost pa je, da naprava ne podpira IDEX ali Switcheo izmenjave. Izredno zaskrbljujoče so tudi najnovejše ugotovitve podjetja Kraken Security Labs o fizičnih vdorih v napravo.

Ocena varnosti: 3/5

Podpora za več valut: 4/5

Zasnova strojne opreme: 5/5

Enostavnost uporabe: 4/5

Končni rezultat: 4/5

Če želite kupiti Trezor Model T, kliknite tukaj.

Trezor Model T Specifikacije izdelka (tehnične specifikacije)

Procesorji Procesor ARM Cortex-M4 @ 168 MHz, vgrajen v mikrokrmilnik STM32 F2
Kompatibilnost 64-bitni namizni računalnik (Windows 7+, macOS 10.8+, Linux). Združljiv s pametnimi telefoni Android.

Konektor

USB tip C
Certifikacija Nič
Velikost Velikost: 64 mm x 39 mm x 10 mm

Teža: 22g

Podprta sredstva 1050+ Podprta sredstva

Preglejte posodobitve

Posodobljeno 30. junija 2019: Seznam podprtih kovancev

Posodobljeno 2. oktobra 2019: Posodobljene informacije Podpora za decentralizirano izmenjavo

Posodobljeno 10. marca 2020: posodobljene informacije o fizičnih vdorih v napravi.

Posodobljeno 14. maja 2020: Posodobljene informacije o najnovejši posodobitvi vdelane programske opreme ver. 2.3.0 in ali lahko odpravi ranljivosti, ki jih je predhodno ugotovil Kraken Security Labs.

{ "@context": "http://schema.org/", "@type": "Izdelka", "blagovno znamko": "Trezor", "ime": "Trezor Model T", "slike": "https://mk0boxminingmedysvof.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2019/05/trezor_review.original.jpg", "opis": "Trezor Model T je druga generacija strojne denarnice za kriptovalute, ki jo izdeluje Satoshi Labs z velikim zaslonom na dotik.", "pregled": { "@type": "Pregled", "naslov": "Trezor Model T Review: Ali se ga splača kupiti?", "ime": "Trezor Model T", "opis":"Trezor Model T je druga generacija strojne denarnice za kriptovalute, ki jo izdeluje Satoshi Labs z velikim zaslonom na dotik.", "mainEntityOfPage": "https://boxmining.com/trezor-model-t-review-worth-buying/", "reviewBody": "Trezor Model T je zasnovan za obdelavo več kot tisoč kriptovalut, vključno s priljubljenimi, kot so Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dash, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold in drugi. veliko opraviti s tem, katere funkcije iščete. ", "datumObjavljeno": "2019-10-02", "reviewRating": { "@type": "Ocena", "ratingValue": "4.25", "najslabša ocena":"0", "bestRating": "5." }, "avtor": { "@type": "Oseba", "ime": "Michael Gu" }, "založnik": { "@type": "Organizacija", "ime": "Boxmining", "logotip": { "tip": "ImageObject", "url": "https://mk0boxminingmedysvof.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2019/06/Boxmining-Logo.jpg" }}}, "ponudbe": { "@type": "Ponudba", "priceCurrency": "ameriški dolar", "cena": "159,99", "url":"https://shop.trezor.io/product/trezor-model-t?offer_id=15&aff_id = 1023" }}

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me