Coinbase-vergoedingen – Hoe ze te vermijden

Coinbase, zoals de meeste uitwisselingskosten opnamekosten. Er is echter een handige truc waarmee u opnamekosten kunt vermijden. Coinbase is de meest populaire cryptocurrency-uitwisselingen in de VS en het VK vanwege de mogelijkheid om rechtstreeks cryptocurrencies te kopen met fiat, en het is ook een van de weinige uitwisselingen waarmee Amerikaanse burgers kunnen handelen. Velen gebruiken Coinbase niet alleen om cryptocurrencies te kopen, maar ook om hun cryptocurrencies op te slaan. Dus bij veelvuldig gebruik van de Exchange kunnen opnamekosten zeker oplopen. Hier zijn enkele toptips en hacks om Coinbase-kosten te vermijden of te verlagen.

Voor meer informatie over de beste cryptocurrency-uitwisselingen in onze gids.

Verlaag Coinbase-kosten bij het verzenden van Bitcoin

Coinbase en Coinbase Pro (voorheen bekend als GDAX zijn twee van de meer populaire platforms over de hele wereld waar mensen cryptocurrencies kunnen kopen, verkopen en verhandelen. Coinbase en Coinbase Pro zijn momenteel actief in de VS, Europa, het VK, Canada, Australië en Singapore. Gebruikers kunnen cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum en Litecoin verhandelen.

Coinbase versus Coinbase Pro: wat zijn de verschillen?

Coinbase en Coinbase Pro zijn eigenlijk twee aparte maar verwante producten. Coinbase werd voor het eerst gelanceerd in 2012 en was bedoeld om een ​​gebruiksvriendelijk platform te bieden voor mensen zonder ervaring om bitcoin te kopen en verkopen via bankoverschrijvingen. In 2015, met de groeiende interesse en populariteit in cryptocurrencies, breidde het bedrijf zich uit met de oprichting van Coinbase Exchange – een in de VS gevestigde Bitcoin-beurs om handel in Bitcoin en cryptocurrency mogelijk te maken. Omdat Coinbase Exchange buiten het oorspronkelijke bereik viel voor hun meer ‘informele’ gebruikers, besloten ze om het te hernoemen naar GDAX – Global Digital Asset Exchange (dat nu bekend staat als Coinbase Pro).

GDAX en Coinbase vergeleken

GDAX en Coinbase vergeleken

Coinbase – een plek waar klanten uw cryptocurrencies kunnen kopen, verkopen, verzenden, ontvangen en opslaan.

Coinbase Pro (voorheen GDAX of Coinbase Exchange) – een beurs voor professionele handelaren. Naast dezelfde functies als Coinbase, stelt Coinbase pro gebruikers ook in staat om het volgende te doen:

  • Handel tussen verschillende cryptocurrencies;
  • markt-, limiet- en stoporders plaatsen; en
  • beschikken over meer gedetailleerde handelsgrafieken om trends op korte termijn te analyseren (bijv. orderboek, volume enz.).

En het allerbelangrijkste, Coinbase Pro heeft lagere tarieven en bij sommige beperkte transacties geen kosten.

Wat zijn de kosten op Coinbase en Coinbase Pro?

Coinbase koop / verkoop transactiekosten

Coinbase heeft de duurste vergoedingen in vergelijking met andere wat we beschouwen als Tier 1 Cryptocurrency Exchanges. Coinbase rekent een 0,50% vergoeding voor aankopen en verkopen van cryptovaluta. Bovendien berekent Coinbase ook een Coinbase-vergoeding. De Coinbase-vergoeding is de groter van (1) een vast bedrag afhankelijk van de ordergrootte; (2) een variabel percentage afhankelijk van uw regio en betalingstype.

Dit zijn de vaste kosten die Coinbase in rekening brengt:

Totaal transactiebedrag Transactiekosten (USD, EUR, GBP)
Minder dan $ 10 $ 0,99, € 0,99, £ 0,99
Meer dan $ 10, minder dan $ 25 $ 1,49, € 1,49, £ 1,49
Meer dan $ 25, minder dan $ 50 $ 1,99, € 1,99, £ 1,99
Meer dan $ 50, minder dan $ 200 $ 2,99, € 2,99, £ 2,99

Vast bedrag

Hieronder staat het variabele percentage voor gebruikers in de VS. Kijk hier voor de variabele percentages voor andere landen.

Amerikaans variabel percentageAmerikaans variabel percentage

Hier is een illustratie van hoe u uw koop- / verkooptransactiekosten kunt berekenen. Ik ben bijvoorbeeld in de Verenigde Staten en wil met mijn bankpas voor $ 20 aan Bitcoin kopen. Mijn vaste vergoeding zou USD $ 1,49 zijn omdat het totale transactiebedrag meer dan USD $ 10 maar minder dan USD $ 25 bedraagt. Terwijl het variabele percentage 3,99% zou zijn omdat ik met pinpas betaal. In dit geval, Coinbase zou mij USD 1,49 in rekening brengen omdat de vaste vergoeding hoger is dan het variabele percentage.

Conversiekosten van Coinbase crypto naar crypto

Voor crypto naar crypto-conversies, bijv. USDC naar BTC, of ​​BTC naar ETH, Coinbase rekent een spreadmarge van maximaal 2% aan. De exacte marge zou afhangen van de marktschommelingen op dat moment.

Coinbase Pro-handelskosten

Coinbase Pro daarentegen werkt volgens een model van de maker-taker fee. Je zou worden beschouwd als een “nemer”Als u een bestelling plaatst tegen de marktprijs, en deze bestelling wordt onmiddellijk uitgevoerd. Aan de andere kant ben je een “maker”Als de bestelling die je hebt geplaatst niet onmiddellijk overeenkomt met een bestaande bestelling. In het geval dat slechts een deel van uw bestelling onmiddellijk wordt gematcht, betaalt u de afnemer alleen voor dat deel. U betaalt dan de maker fee voor de rest van de totale bestelling wanneer deze is gematcht.

De kosten van Coinbase Pro worden in rekening gebracht als een percentage van de betreffende transactie. Wat betreft het percentage, het zou als volgt afhangen van het totale bedrag dat door gebruikers in 1 maand is verhandeld:

Coinbase Pro-handelskostenCoinbase Pro-handelskosten

Gebaseerd op het bovenstaande, voor gebruikers met een klein volume, b.v. voor degenen die minder dan $ 10.000 per maand handelen, zouden hun kosten 0,50% van elke transactie bedragen.

Een mogelijke methode om handelskosten te verlagen, is natuurlijk door naar een hoger niveau te werken door uw maandelijkse handelsvolume te verhogen. Als er bijvoorbeeld meer dan $ 10.000 USD wordt verhandeld in een maand, dalen de Maker- en Taker-vergoedingen tot 0,35%, dit betekent 15% korting op de handelskosten.

Coinbase-hack: gebruik Coinbase Pro (GDAX) om opnamekosten van Coinbase te vermijden

Coinbase opnamekosten kan erg hoog zijn. Wanneer gebruikers hun munten van het Coinbase-platform halen, zal Coinbase gebruikers een vergoeding in rekening brengen op basis van hun schatting van de netwerktransactiekosten die ze verwachten te betalen. Coinbase heeft verklaard dat in sommige omstandigheden de vergoeding die Coinbase betaalt, kan afwijken van de schatting. Er is dus een mogelijkheid dat de geschatte vergoeding die gebruikers moeten betalen, is HOGER dan de netwerktransactiekosten die daadwerkelijk door Coinbase zijn betaald.

Er kan echter een manier zijn om de opnamekosten van Coinbase te vermijden. Volgens Coinbase, ze brengen geen kosten in rekening voor het overzetten van cryptocurrency van de ene Coinbase-portemonnee naar de andere. Aangezien Coinbase en Coinbase Pro (GDAX) eigendom zijn van hetzelfde bedrijf, zou het verzenden van uw geld van Coinbase naar Coinbase Pro onmiddellijk en gratis zijn, aangezien het een overdracht is van de ene Coinbase-portemonnee naar de andere.

Coinbase Pro biedt GRATIS opnamekosten voor digitale activa zoals BitcoinCoinbase Pro biedt GRATIS opnamekosten voor digitale activa zoals Bitcoin

De sleutel hier is dat Coinbase Pro brengt geen opnamekosten in rekening. U kunt vervolgens uw cryptocurrencies van Coinbase Pro naar een andere portemonnee buiten het Coinbase-platform verzenden zonder enige kosten voor netwerkoverdracht te betalen..

Opnemen in een andere cryptocurrency

Bitcoin heeft de duurste transferkosten op Coinbase. Een manier om de transactiekosten te verlagen, is door Bitcoin om te wisselen naar een andere cryptocurrency zoals Litecoin of Bitcoin Cash. Deze munten zijn goedkoper over te dragen en kunnen worden teruggewisseld naar Bitcoin zodra de overdracht op de ontvangende centrale is voltooid.

Gebruik een andere Exchange

Als Coinbase-kosten te duur voor je zijn, kun je altijd een andere centrale gebruiken, zoals Binance of FTX Exchange. Deze uitwisselingen bieden meer concurrerende opnametarieven en hebben ook meer soorten cryptocurrency-opties. Voor meer informatie over de beste cryptocurrency-uitwisselingen in onze gids.

Is Coinbase duur in gebruik?

Coinbase-vergoedingen zijn in lijn met andere cryptocurrency-uitwisselingen, waarbij $ 2,99 in rekening wordt gebracht voor transacties tussen $ 50-200 dollar. Voor grotere transacties berekent Coinbase echter een variabel percentage van 1,49%. Voor iets meer dan $ 10.000, raden we aan om Over The Counter (OTC) trading desks te gebruiken, die beter zijn in het verwerken van grote volumes met flexibelere tarieven. Hier is een lijst met de top 5 OTC-desks.

Verder lezen

Voor meer informatie over Bitcoin, cryptocurrencies en hoe u kunt beginnen, bekijk mijn cursus die is gemaakt in samenwerking met Jeff Kirdeikis van Uptrennd- Bitcademy: leren, investeren & Handel in Bitcoin – binnen een uur

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me