Når er det rette tidspunktet å begynne å investere?

Når det gjelder aksjemarkedet, vil god timing alltid bety ingenting – men å gi deg tid kan bety alt.

Det vanligste problemet investorer opplever ved starten av reisen er å kjøpe sine første aksjer på et dårlig tidspunkt. Det er sant at investering til feil tid kan gi deg tap, men det er viktig å ikke la et tidlig tap påvirke din besluttsomhet.

Når du velger å investere, vil det alltid være ett aspekt på siden din – tiden. Det er viktig å se på det store bildet: over tid vil den sammensatte avkastningen av velplasserte investeringer begynne å bevise seg selv som et godt valg. Dette er irrelevant for markedets posisjon når du kjøper ditt første aksjesett.

Gjør ditt første kjøp

potensiell avkastning

I stedet for å bekymre deg for når du skal foreta ditt første kjøp, bør du vurdere hvor lenge du vil la pengene dine være i det valgte markedet. Alle investeringer har ulik grad av risiko og potensial for avkastning, med hver investering du vurderer å ha en annen tidsramme.

Hvis du leter etter avkastning på kort sikt, vil en obligasjon vanligvis tilby mindre og mer pålitelig avkastning. I følge Ibbotson ga de amerikanske statskassevekslene mellom 1926 og 2003 omtrent 3,7% hvert år. Dette kan virke som en liten figur, men når vi vurderer at inflasjonen ikke begynte å øke før på 1960-tallet, blir den snart en attraktiv avkastning.

De som investerte i obligasjoner på lengre sikt har opplevd noe høyere avkastning; i samme periode oppnådde de et gjennomsnitt på 5,4% årlig. I løpet av denne perioden opplevde markedet ustabile perioder, for eksempel på 1980-tallet da de returnerte nesten 14% årlig, eller 1950-tallet, da obligasjoner faktisk tapte omtrent 4% hvert år.

Aksjer er også et godt investeringsvalg, med store aksjer som i gjennomsnitt returnerte 10,4% hvert år mellom 1926 og 2003. Selv om avkastningen er høyere enn obligasjoner, følger de lignende trender når vi tar i betraktning de forskjellige tiårene. I løpet av 1930-tallet led aksjemarkedet en svak nedgang, etterfulgt av flere velutførte tiår, med avkastning på 1990-tallet på 17,3%.

Ikke gå glipp av: De 20 beste økonomiske tipsene for årtusener

Når trenger du pengene?

riktig tidspunkt å investere, lang tidshorisont, se langsiktig ut

Du vil være i stand til å akseptere et høyere risikonivå hvis du har lengre tid til å vente på retur, da du vil være i stand til å rive ut eventuelle dråper i markedet.

Men hvis du trenger å ta pengene dine ut av markedet på et tidspunkt de neste fem årene, anbefales det å unngå aksjesentriske aksjefond og individuelle aksjer. Hvis tidsrammen din er forkortet til tre år, bør du unngå investeringer i eiendomsfond og obligasjonsfond, noe som kan ta et fall hvis renten stiger.

Dette etterlater fortsatt noen få fornuftige opsjoner, for eksempel individuelle obligasjoner eller innskuddssertifikater som har en varighet på mindre enn tre år. Det er også mulig å investere pengene dine i et pengemarkedsfond eller bare plassere dem på en sparekonto. Disse alternativene vil gi en liten inntekt, men garanterer fortsatt avkastningen av hovedinvesteringene. Det er åpenbart at jo raskere du trenger å fjerne pengene dine fra investeringen, desto mindre har du råd til å tape.

Hvis du leter etter en langsiktig investering som kan føre deg til pensjon, er aksjer et veldig godt alternativ med potensial for høy avkastning..

Les også: Prinsipper av Ray Dalio – Hvordan lykkes i virksomheten og livet ditt

Velge når du skal selge

Når du har valgt investeringen din og bestemt når du skal legge inn pengene dine, bør du også bestemme når du skal ta dem ut. Et obligasjon vil selge seg selv når det forfaller, så dette gjelder bare hvis du vurderer å kjøpe et aksjefond.

Det er investorer som tror de kan forutsi markedet. De vil råde alle til å selge aksjene når markedet er i ferd med å ta et fall og kjøpe dem tilbake når det er på randen av å stige. Imidlertid er det verdt å huske at investering ikke er så enkelt, og deres timingmetoder er ofte nede på hell, snarere enn ekspert timing.

En nedgang i økonomien kan påvirke veksten til en bedrift, så på dette tidspunktet vil det være tilrådelig å selge investeringer som er overvurdert. Men et nøyaktig system for perfekte investeringstider er bare en drøm.

Investorer i aksjefond trekker ofte raskt ut hvis avkastningen begynner å falle. Imidlertid er det flere akademiske artikler som har bevist at investorer som hopper raskt til forskjellige aksjefond ofte opplever lavere avkastning enn de som kjører ut et fall..

Å eliminere endringer i markedet er gode råd, bortsett fra aktivt forvaltede fond. Hvis du har ansatt tjenestene til en profesjonell pengeforvalter, kan fondet overføres til en annen forvalter, som kan ta dårlige valg. Det kan bare være noen få måneder med utilfredsstillende ledelse, noe som kan gjøre det verdt å holde seg til investeringen, men hvis du ikke er fornøyd med beslutningene, kan det være lurt å selge.

Det er to store advarselsskilt, som kan forutsi at det er et ideelt tidspunkt å selge. Det første er om forretningsgrunnlaget endres, så det er ikke lenger en attraktiv bransje. Det andre advarselsskiltet er når aksjer blir overvurdert, med aksjer på uholdbare nivåer. Begge disse skiltene kan indikere en sannsynlig krasj i markedet.

Du vil kanskje også like: En investeringsskrekkhistorie!

Prøv å ignorere nyhetene

ignorere nyhetene

Du har kanskje lagt merke til at media ofte fokuserer på en bestemt indeks, forutsatt at ytelsen er indikativ for hele markedet. Det er investorer som vil utføre teknisk analyse for å overvåke endringene i markedet, i et forsøk på å forutsi når markedet kan stige. Nøkkelen til vellykkede investeringer er å overvåke hele markedet sammen med svakhetene og styrkene til de enkelte selskapene. Den beste måten å dra nytte av langsiktig avkastning er å investere og holde på investeringen.

Folk leser også: 9 Must Watch Bitcoin Documentaries

Gjennomgå investeringen din

gjennomgå investeringen din

Når du har investert, trenger de nøye oppmerksomhet. Alle investeringer bør gjennomgås regelmessig for å analysere deres posisjon i markedet, for å sikre at de klarer seg godt mot alternative opsjoner.

Hvis du gjør en feil, kan du gå gjennom trinnene og lære av dem. Alle investorer vil ta feil hver gang på gang, så det er verdt å lære og sikre at de ikke skjer igjen. Prøv å gjennomgå investeringsporteføljen din hver tredje måned hvis du har kort tid, selv om ukentlig analyse vil gi deg en dypere innsikt. Det er ikke nødvendig å spore investeringene hver time, men du bør ha forståelse for trender i markedet.

Hvis du likte å lese denne artikkelen fra Trading Education, kan du gi den en like og dele den med alle andre du tror det kan være av interesse også.

Artikkelen er basert på en artikkel fra The Motley Fool.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me