20 krankzinnige Bitcoin-feiten die u moet weten

Tenzij u wegblijft van internet of in een grot woont (wat u niet doet omdat u zich op onze website, Trading Education, bevindt), heeft u waarschijnlijk wel eens van Bitcoin gehoord..

Er zijn echter nog steeds mensen met een uitgesproken negatieve mening en mening over wat Bitcoin werkelijk is, de legitimiteit ervan en of het gunstig is voor de samenleving. Dergelijke discussies zijn echter zinvol en het is belangrijk dat mensen alles weten wat er te weten valt over Bitcoin, zodat ze kunnen bijdragen aan de voortdurende dialoog over de cryptocurrency en het potentieel ervan. Er is altijd iets met Bitcoin dat ons laat nadenken.

Een ding is zeker: Bitcoin is geen fraudeur. Trading Education wil ervoor zorgen dat mensen goed opgeleid zijn over het onderwerp cryptocurrencies en Bitcoin in het bijzonder en de feiten kennen voordat ze de relevantie ervan in twijfel trekken. Hier zijn een paar interessante feiten over Bitcoin om onze discussie te beginnen met:

1. Wie heeft het gemaakt??

bitcoin-maker

Hoewel Satoshi Nakamoto is gecrediteerd voor het ontwikkelen van Bitcoin in 2009, weten we dat dit zeker een pseudoniem is voor een enkele persoon of een groep mensen die aan het idee werkten. Nakamoto verdween in 2011 van internet en liet slechts een paar aanwijzingen achter over wie hij / zij zouden kunnen zijn.

Door de jaren heen waren er veel mensen die in het openbaar naar buiten kwamen als Satoshi. De meesten van hen slaagden er echter niet in hun verklaringen met solide feiten te ondersteunen.

Dorian Nakamoto uit Californië kreeg de titel van Bitcoin “creator” van een journalist die dacht dat er veel overeenkomsten waren tussen de twee Nakamotos. Deze bewering werd echter door Dorian weerlegd.

Het meest bekende geval van iemand die beweert Satoshi te zijn, is dat van Craig S. Wright, een Australische academicus. Hij heeft meerdere keren geprobeerd bewijs te leveren, maar is tot op de dag van vandaag niet succesvol geweest. Al het “bewijs” bleek verzonnen te zijn.

Veel mensen zijn het erover eens dat de maker van de eerste gedecentraliseerde valuta waarschijnlijk anoniem moet blijven vanwege de aard van hun creatie. Het verwijderen van de enige identiteit die met Bitcoin kan worden geassocieerd, verwijdert immers elke invloed op de politiek, regels en besluitvorming van de gemeenschap.

2. Hoeveel Bitcoins zijn er?

Er is een feit over Bitcoin dat u moet weten. Er is een beperkte hoeveelheid Bitcoin. Toen Bitcoin werd opgericht, verdiende de maker van de cryptocurrency slechts 21 miljoen. Op dit moment zijn er meer dan 16 miljoen in omloop, maar er worden er elke dag meer gewonnen.

3. Bitcoin Pizzadag

bitcoin pizzadag

Wist je dat 22 mei wordt gevierd als Bitcoin Pizza Day??

Op 22 mei 2010 ruilde een programmeur uit Florida, genaamd Laszlo Hanyecz, met succes 10.000 bitcoins in voor twee Papa John’s pizza’s. Dat was de eerste aankoop ooit gedaan door Bitcoins te gebruiken.

Op dat moment waren 10.000 Bitcoins ongeveer $ 41 waard.

Nu zijn deze 10.000 Bitcoins meer dan $ 64 miljoen waard.

4. De FBI bezit een van de grootste Bitcoin-portefeuilles

Een paar jaar geleden sloot de FBI de Zijderoute af, een grote zwarte marktwebsite waar Bitcoin vaak werd gebruikt om verschillende aankopen te doen. De FBI verwierf alle Bitcoins die op de website circuleerden, wat ongeveer 1,5% van alle bitcoin ter wereld is.

Dat klinkt misschien niet als een enorm bedrag, maar als je naar het grote geheel kijkt, is 1,5% aanzienlijk een enorm bedrag voor één entiteit om te bezitten.

5. Als u uw privésleutel (Bitcoin-portemonnee) verliest, verliest u uw Bitcoins

U bewaart uw Bitcoins in een digitale portemonnee. U kunt inloggen en uw saldo bekijken. Eén ding is echter dat u heel voorzichtig moet zijn als het gaat om het opslaan van uw wachtwoord en sleutel, waardoor u toegang krijgt tot uw digitale Bitcoin-portemonnee. Als u deze toegang verliest, verliest u de toegang tot uw Bitcoin-portemonnee en het bedrag dat u erin heeft.

Er wordt gedacht dat ongeveer 20% van het volledige Bitcoin-aanbod dat wel is ‘verloren’, voornamelijk als gevolg van zoekgeraakte of gestolen sleutels, of laptops of computers die zijn weggegooid.

6. Transacties kunnen niet worden teruggedraaid

bitcoin-transacties

Meer conventionele betalingswijzen, zoals bankoverschrijvingen, kunnen worden gevolgd en, indien nodig, worden teruggedraaid. Dit is niet het geval met Bitcoin. Als het geld eenmaal is verzonden, kunt u het niet meer terugkrijgen. Het is daarom van vitaal belang dat u het adres waarnaar u het geld verzendt, dubbel controleert.

7. Krachtiger dan supercomputers

Volgens sommige experts hebben Bitcoin-netwerken een rekenkracht van meer dan 2.046.364 Pflop / s. Om u een duidelijk idee te geven van hoeveel dat is, zou de rekenkracht van 500 supercomputers u ongeveer 274 Pflop / s opleveren..

8. Bitcoin is naar de ruimte gestuurd

In 2016 werd de cryptocurrency de eerste die uit de atmosfeer van de aarde de ruimte in kwam. Cloudprovider Genesis Mining bond een Bitcoin-papieren portemonnee en een 3D-model van Bitcoin aan een weerballon en gebruikte een GoPro om de voortgang bij te houden. Succesvolle transacties werden uitgevoerd op 20 en 34 kilometer hoogte.

9. Een eenheid van Bitcoin wordt een ‘Satoshi-byte’ genoemd

Net zoals dollars kunnen worden onderverdeeld in centen en ponden in pence, hebben Bitcoins ook hun eigen coupures, maar ze zijn veel kleiner. Vernoemd naar de mysterieuze uitvinder van de cryptocurrency, is 1 Satoshi-byte 0,00000001 Bitcoin waard, een klein bedrag!

10. Bitcoin-transacties kosten bijna niets

bitcoin transactiekosten

PayPal en banken eisen dat hun klanten transactiekosten en andere soorten servicekosten betalen. Het goede nieuws is dat Bitcoin-transacties gratis kunnen worden uitgevoerd omdat er geen tussenpersoon is! Het is waar dat sommige beurzen een kleine vergoeding vragen, maar dit is simpelweg om degenen die Bitcoin ‘mijnen’ te betalen en het in het systeem vrij te geven..

11. De gegevens van de afzender / ontvanger zijn verborgen

Bitcoin-adressen zijn een lange reeks van 34 alfanumerieke tekens. Alleen al door dit adres te gebruiken, is het onmogelijk om te weten wie de ontvanger is. Dat is een van de belangrijkste redenen waarom Bitcoin een voorkeursmethode is voor het uitvoeren van illegale transacties. De meeste portemonnee-programma’s wijzen aan elke gebruiker ook een portfolio-ID toe, die als gebruikersnaam wordt gebruikt, om de privacy van de afzenders / ontvangers verder te beschermen.

12. U kunt Bitcoin niet verbieden

Geen enkele wet stelt dat het aanhouden of verhandelen van Bitcoin illegaal is. Veel regeringen hebben dit geprobeerd, maar dat is mislukt.

Onder meer Bolivia, Vietnam, Bangladesh en Thailand hebben geprobeerd de handel in cryptocurrency te voorkomen, daarbij verwijzend naar bedreigingen voor hun financiële systemen. Vanwege de aard van het systeem is het echter vrijwel onmogelijk om helemaal te verbieden. Het moet in plaats daarvan worden gereguleerd.

Dus hoewel Bitcoin-handel en -mijnbouw in verschillende landen illegaal is, komt het nog steeds bijna overal ter wereld voor.

13. Bitcoin is erg vluchtig

Bitcoin is zeer vluchtig. De grootste digitale valuta ter wereld heeft voor sommige investeerders zeker een geweldig rendement opgeleverd. Bitcoin heeft echter een zeer vluchtig karakter, wat het vermogen om als een echte valuta te functioneren ondermijnt. Er zijn ook voorspellingen gedaan dat Bitcoin in de toekomst zou kunnen vallen als het zijn huidige pad volgt.

Marktanalyse heeft op tal van factoren gewezen die kunnen verklaren waarom bitcoin zo vluchtig is. Dat zijn onder meer nieuwsgebeurtenissen, marktomvang, welvaartsongelijkheid, regelgeving, lage liquiditeit en meer.

14. U kunt Bitcoin gebruiken om dingen te kopen!

bitcoin geaccepteerd

Bitcoin en andere cryptocurrencies worden vaak gebruikt op de zwarte markt vanwege hun anonimiteit. Houd er echter rekening mee dat het niet alleen op de zwarte markt wordt gebruikt. Dell, Microsoft, Expedia, Overstock.com en meer grote bedrijven accepteren Bitcoin als een legitieme betaling. Verschillende andere winkelketens accepteren nu Bitcoin-betalingen, waaronder Subway en KFC (in Canada), terwijl Bitcoin steeds populairder wordt in derdewereldlanden onder mensen die dat niet hebben toegang tot traditionele banken.

Na verloop van tijd zullen waarschijnlijk steeds meer plaatsen het gebruik van Bitcoin mogelijk maken en zelfs betalingen in Bitcoins aanbieden.

Hoewel veel mensen zich aangetrokken voelen tot de handel in cryptocurrency als een manier om snel geld te verdienen, begint het algemene erkenning te krijgen als een manier om te betalen voor producten en diensten..

15. Bitcoin zorgt voor veel energie

Bitcoin-mijnbouw is een big business en het vereist enorme hoeveelheden computerverwerkingskracht. Verschillende schattingen van hoeveel CO2 het gebruikt, komen overeen met ongeveer een miljoen transatlantische vluchten, of het equivalent van de energieproductie van de Republiek Ierland, Nieuw-Zeeland, Hongarije of Peru.

Kortom, als Bitcoin-mijnwerkers een land waren, zouden ze qua elektriciteitsverbruik op de 61e plaats van de wereld staan. Er is gezegd dat ongeveer 2,5 miljoen mensen kunnen worden aangedreven door Bitcoin-mijnbouw en dit is iets waar we in de toekomst rekening mee moeten houden.

Hoewel Bitcoin de afgelopen jaren ongetwijfeld de technologiesector heeft verstoord, moet het ongelooflijk verkwistende proces worden verbeterd..

16. Bitcoin wordt gemaakt door middel van mijnbouw

bitcoin mijnbouw

Over mijnbouw en energie gesproken, laten we het hebben over hoe Bitcoin wordt gemaakt.

Het proces wordt mijnbouw genoemd en de kerntechnologie erachter heet Blockchain-technologie. Het is afhankelijk van een netwerk van knooppunten en garandeert de integriteit van de transactiegeschiedenis door consensus te bereiken.

Een onderdeel van het proces wordt validatie genoemd.

Zodra een transactie is gevalideerd, moeten knooppunten racen, met vallen / opstaan ​​om een ​​wiskundige puzzel met hoge moeilijkheidsniveaus op te lossen, waarvoor zware computerbronnen nodig zijn.

De eerste computer in het netwerk die de vergelijking weet op te lossen, wordt beloond met Bitcoins. Dit proces wordt “mining Bitcoins” genoemd en het protocol wordt Proof of Work (PoW) genoemd.

Bitcoin-mijnbouwproces heeft twee doelen:

  1. Hiermee kunnen nieuwe Bitcoins worden gemaakt
  2. Vergemakkelijkt de verwerking van transacties in het netwerk

Bitcoin-mining vereist veel energie, hardware en bandbreedte. Daarom, als u van plan bent om dit thuis te doen, zullen de elektriciteitskosten waarschijnlijk opwegen tegen de waarde van Bitcoins die u uiteindelijk zult minen, dus houd daar rekening mee.

17. U moet rekening houden met Bitcoin over uw belastingen

Regelgeving voor Bitcoin is in feite nog in de maak, maar de Amerikaanse regering heeft verklaard dat Bitcoin – evenals andere cryptocurrencies – in feite kapitaalgoederen zijn, net als obligaties en aandelen. Houd er rekening mee dat als u geen rekening houdt met de Bitcoins die u in bezit heeft, u belastingontduiking kunt plegen..

Zorg ervoor dat u de wetten in uw land dubbel controleert en ze correct volgt.

18. Incident met waardeoverschrijding

We hebben al vermeld dat Bitcoin een limiet van 21 miljoen in omloop heeft. In augustus 2010 gebeurde er echter iets bizar, bekend als het “value overflow incident”. Door een kwetsbaarheid in de code kon iemand een transactie uitvoeren, wat resulteerde in de creatie van meer dan 180 miljoen bitcoins.

De fout werd meteen verholpen en we kregen onze limiet van 21 miljoen Bitcoins terug.

19. Bitcoin was niet de eerste poging om een ​​digitale P2P-valuta te maken.

digitale valuta

Veel mensen denken dat Bitcoin de eerste poging was om een ​​digitale valuta te maken. Nou, dat is niet precies zo.

B-Money van Wei Dai, Bit Gold van Nick Szabo, Hashcash van Adam Back en DigiCash van David Chaum waren de voorlopers van Bitcoin. Helaas slaagde elk van die valuta’s er niet in om grip te krijgen vanwege hun voorgestelde gecentraliseerde systemen.

20. Niet de enige om op te letten

Bitcoin is niet de enige cybervaluta, maar het blijft wel de meest gewaardeerde. Bitcoin krijgt bijna alle media-aandacht, maar tegenwoordig zijn er zoveel cryptocurrencies om uit te kiezen als u geïnteresseerd bent in investeren en handelen.

Op dit moment zijn er in totaal meer dan 2500 cryptocurrencies.

Ethereum is bijvoorbeeld een andere populaire cryptocurrency die werd gefinancierd via crowdfunding en in 2014 live ging..

Er zijn echter verschillen. Ethereum bestaat binnen zijn eigen netwerk en wordt meer gebruikt voor gokken, investeren, dApps (gedecentraliseerde applicaties) en slimme contracten dan voor alledaagse aankopen.

Laatste gedachten:

Kortom, Bitcoin moet absoluut worden beschouwd als een van de grootste technologische doorbraken van de 21e eeuw.

Iedereen heeft er wel eens van gehoord, heeft deelgenomen aan een discussie erover of is geïnteresseerd om deel uit te maken van de Bitcoin-community. Daarom dachten wij, bij Trading Education, dat het voor iedereen nuttig is om de Bitcoin-feiten op ons blad.

Met de opkomst van Bitcoin is het financiële landschap van de wereld zeker veel veranderd en daarmee de traditionele financiële modellen en de manier waarop mensen over geld denken.

De 20 feiten die we op onze lijst hebben gezet Bitcoin-feitenblad zijn nog maar het begin. De wereld van Bitcoin is complex en voor de meeste mensen zal het een beetje moeilijk te begrijpen zijn. Wij zijn echter van mening dat deze ongelooflijke Bitcoin-feiten zal op de een of andere manier een paar belangrijke en interessante aspecten van Bitcoin voor velen van jullie ophelderen.

Niemand weet waar de cryptocurrency ons heen zal brengen …

Als je het leuk vond om dit artikel uit te lezen Handelseducatie, geef het alsjeblieft een like en deel het met iemand anders waarvan je denkt dat het ook interessant kan zijn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me