Altcoins vs Tokens: wat is het verschil?

Met de snelle groei van cryptocurrencies is het belangrijk om de verschillen tussen de betrokken terminologieën en waarnaar ze verwijzen te begrijpen.

Cryptocurrencies hebben de aandacht getrokken van investeerders over de hele wereld. Ondanks alle interesse om hen heen, vinden mensen cryptocurrencies notoir uitdagend om hun hoofd rond te slaan. Verschillende terminologieën lijken misschien verwarrend, maar zijn dat niet als je wat dieper ingaat. De verwarring rond cryptocurrencies werkt echter als een afschrikmiddel voor individuen die misschien meer willen weten over cryptocurrencies en de onderliggende technologie..

Naarmate meer mensen betrokken willen raken bij de cryptocurrency-ruimte, wordt het essentieel om hen voor te lichten over de verschillen tussen verschillende crypto-ruimte-activa. Hier bekijken we de verschillen tussen munten, altcoins en tokens. Veel mensen raken in de war tussen munten en tokens, en beschouwen ze vaak als hetzelfde. De waarheid is dat er enorme verschillen zijn tussen hen en hun gebruik. Dit artikel is bedoeld om de verwarring een beetje op te lossen.

Om munten, altcoins en tokens beter te begrijpen, moeten we eerst begrijpen wat cryptocurrencies zijn.

Wat zijn cryptocurrencies?

Cryptocurrencies zijn digitale valuta die zijn beveiligd met cryptografie. Door cryptocurrencies te beveiligen door middel van cryptografie, kunnen ze onmogelijk worden nagemaakt. De meeste cryptocurrencies baseren zich op een gedecentraliseerd netwerk. Cryptocurrencies worden niet uitgegeven door een centrale autoriteit of financiële instelling, wat betekent dat ze in theorie immuun zijn voor overheidsregulering en -inmenging.

Bitcoin was de eerste gedecentraliseerde cryptocurrency, aangedreven door een openbaar grootboek waarop de records van alle transacties zijn opgeslagen. Hoewel het niet de eerste cryptocurrency was, was Bitcoin een essentiële mijlpaal in de geschiedenis van cryptocurrencies.

Wat zijn munten, tokens en altcoins?

Munten, Tokens en Altcoins zijn de drie belangrijkste soorten cryptocurrencies, gedifferentieerd op basis van hun gebruiksscenario’s en de onderliggende technologie. Bitcoin is een cryptocurrency-munt vanwege het gebruik ervan als waardeoverdracht. ERC-20-platforms zoals Civic, die zijn gebouwd op Ethereum, zijn tokens. Tokens worden niet gebruikt als waardeoverdracht, in tegenstelling tot Bitcoin en andere munten. Altcoins zijn munten die een alternatief zijn voor Bitcoin. Ze zijn begonnen met de code van Bitcoin, maar hebben deze in belangrijke mate gewijzigd.

Er zijn verschillende soorten munten, elk met zijn gebruiksscenario’s en sterke punten.

  • Transactionele munten: Zoals de naam al doet vermoeden, zijn transactiemunten een medium om transacties uit te voeren.
  • Waardeopslag: Deze munten fungeren als een opslagplaats voor waarde. Een voorbeeld van dit type munt is Bitcoin.

Tokens versus Altcoins

Wat zijn Altcoins?

De eenvoudigste definitie van een Altcoin is dat ze een alternatief zijn voor Bitcoin. Altcoins zijn gebouwd op het basisraamwerk van Bitcoin en bieden efficiënte manieren om transacties op internet te voltooien. Ze zijn bedoeld om het raamwerk van Bitcoin te ontwikkelen en te verbeteren door verschillende kenmerken van het raamwerk te veranderen.

Ontwikkelaars maken altcoins via een vork van het originele protocol van Bitcoin. Wijzigingen in de onderliggende codes creëren een nieuwe munt met nieuwe eigenschappen.

Altcoins werken op dezelfde manier als Bitcoin. Ze stellen individuen in staat om met een privésleutel betalingen van de ene digitale portemonnee naar de andere te sturen. Transacties worden geregistreerd in een grootboek en iedereen kan transacties bekijken. Het grootboek zorgt ervoor dat transacties, eenmaal geregistreerd, op geen enkele manier kunnen worden gewijzigd. De blockchain wordt beveiligd door middel van mining, een proces waarbij miners complexe wiskundige problemen oplossen om transacties te valideren. Elke Altcoin heeft verschillende kenmerken, die elk beweren de waargenomen tekortkomingen van Bitcoin te verbeteren.

Sommige altcoins zijn niet afgeleid van Bitcoin. Deze munten hebben hun protocol en blockchain gemaakt en hebben hun eigen valuta. Voorbeelden van deze altcoins zijn Ethereum, Ripple, Waves, enz.

Wat zijn de soorten Altcoins?

Er zijn verschillende soorten Altcoins. Altcoins veranderen de regels van Bitcoin voldoende om uniek te worden en een bepaalde toepassing te hebben. De belangrijkste soorten altcoins zijn stablecoins, utility-tokens, security-tokens en op mijnbouw gebaseerde valuta’s.

1. Stabiele munten:

Stablecoins zijn ontworpen om de vluchtigheid te verminderen. Ze verminderen de volatiliteit door de waarde van de munt te koppelen aan traditionele fiat-valuta’s zoals de Amerikaanse dollar, euro of activa zoals goud.

2. Mijnbouw gebaseerde altcoins:

Op mijnbouw gebaseerde altcoins worden gegenereerd via een proces dat mijnbouw wordt genoemd. Mijnbouw is een proces waarbij mijnwerkers complexe wiskundige problemen oplossen om transacties te valideren. Nieuwe munten worden gegenereerd als beloning voor de mijnwerkers. Op mijnbouw gebaseerde altcoins zijn vergelijkbaar met Bitcoin. Het beste voorbeeld van dit type Altcoin is Ethereum.

Voordelen van Altcoins

✅ Altcoins proberen de waargenomen tekortkomingen van het Bitcoin-framework te verbeteren, waarbij ze zich richten op factoren zoals mijnkosten of snelheid.

✅ Altcoins zijn alternatieven voor Bitcoin. Sommige altcoins geven serieuze concurrentie aan Bitcoin.

✅ Altcoins hebben lagere transactiekosten dan Bitcoin, wat een enorm voordeel is ten opzichte van Bitcoin.

Wat zijn tokens?

Tokens vertegenwoordigen een activum of een hulpprogramma dat is gemaakt op een bestaande blockchain. Ze vertegenwoordigen activa die verhandelbaar en fungibel zijn. Deze kunnen variëren van grondstoffen tot andere cryptocurrencies. Tokens worden gebruikt voor fondsenwerving van crowdverkopen; Ethereum is het populairste tokenplatform. Alle tokens die op het Ethereum-platform zijn gemaakt, worden ERC-20-tokens genoemd. Naast Ethereum zijn er andere platforms zoals NEO, Lisk en Stratus. Tokens op andere platforms verschillen van ERC-20-tokens, die exclusief zijn voor Ethereum. Tokens op het NEO-platform worden NEP-5-tokens genoemd.

Het maken van tokens is relatief eenvoudig. Mijnwerkers valideren de transactie in ruil voor ether. Tokens worden meestal gebruikt bij gedecentraliseerde applicaties. Ontwikkelaars kunnen beslissen hoeveel tokens moeten worden gemaakt en kunnen de tokens verzenden zodra ze zijn gemaakt. Ze kunnen de blockchain betalen in de eigen valuta van de blockchain bij het aanmaken van het token.

Nadat het token is gemaakt, kunnen gebruikers het gebruiken om gebruik te maken van de toepassingen die aan het token zijn gekoppeld. Een voorbeeld hiervan is het Binance-token. Gebruikers die op Binance handelen met behulp van het Binance-token, betalen 50% minder kosten dan gebruikers die het token niet gebruiken.

Tokens worden gedistribueerd en verkocht via Initial Coin Offerings (ICO). ICO’s worden gebruikt om de ontwikkeling van het project te financieren. Tokens worden ook gebruikt voor transacties op de blockchain waarop ze zijn gemaakt. Deze transacties worden uitgevoerd via slimme contracten, waarbij zodra aan bepaalde voorwaarden is voldaan, het slimme contract zelf wordt uitgevoerd om transacties te voltooien.

Soorten tokens

Tokens zijn onderverdeeld in verschillende klassen op basis van hun gebruiksscenario’s. De verschillende soorten tokens zijn beveiligingstokens, betalingstokens, equity-tokens en utility-tokens.

1. Beveiligingstokens:

Tokens uitgegeven door ICO’s zijn meestal beveiligingstokens. Mensen die deze tokens kopen, investeren in de ICO en verwachten winst te maken.

2. Aandelentokens:

Equity-tokens vertegenwoordigen het eigen vermogen in het bedrijf dat het token uitgeeft. Er zijn zeer weinig equity-tokens omdat bijna geen enkel bedrijf dit type ICO heeft geprobeerd vanwege een gebrek aan duidelijkheid over de regelgeving.

3. Betaalfiches:

Betalingstokens betalen voor goederen en diensten die door een persoon worden gebruikt.

4. Utility-tokens:

Utility-tokens geven gebruikers toegang tot een product of dienst. Deze tokens zijn beperkt in voorraad, waardoor ze zeldzaam en waardevol zijn.

Hoe werken tokens??

Tokens stellen individuen in staat om gedecentraliseerde applicaties te gebruiken die zijn gebouwd op blockchains. Cryptocurrency-tokens bevinden zich op bestaande blockchains en vertegenwoordigen een activum of een hulpprogramma en worden gebruikt om geld in te zamelen voor crowd-sales, maar hebben andere toepassingen. Laten we de volgende voorbeelden bekijken om te begrijpen hoe een token werkt.

Een persoon kan een token hebben dat hem toegang geeft tot een bepaald aantal loyaliteitspunten op een blockchain die een winkelketen beheert. Een ander token kan gebruikers toegang geven tot een bepaald aantal uren op een streamingdienst.

Cryptocurrencies en altcoins zijn digitale valuta met hun blockchain en worden gebruikt als medium om digitale betalingen te voltooien. Tokens werken op een bestaande blockchain. De blockchain fungeert als een medium dat het creëren van slimme contracten en uitvoering van gedecentraliseerde applicaties mogelijk maakt. Tokens helpen deze transacties te vergemakkelijken.

Gebruik van tokens

De token-industrie bevindt zich nog in de kinderschoenen, waardoor het een uitdaging is om het gebruik ervan te categoriseren. Naarmate de blockchain-technologie ouder wordt, zullen we echter verschillende use-cases voor tokens zien. Tokens hebben de volgende toepassingen

  • Als beloning voor deelnemers op een netwerk
  • Zorgen voor de veiligheid van het netwerk
  • Als betalingswijze tussen twee partijen
  • Eigendom van digitale activa.

Altcoins vs Tokens: conclusie

Er zijn enorme verschillen tussen munten, altcoins en tokens. Munten zijn inheems in hun blockchain. Tokens bestaan ​​op bestaande blockchains zoals Ethereum. Altcoins en tokens zijn verschillend omdat altcoins afzonderlijke valuta zijn, terwijl tokens op een blockchain werken. De meeste munten die er zijn, zijn tokens.

Beste Altcoins om te verhandelen in 2021

Altcoin Trading: alles wat u moet weten!

eToro – Het beste cryptocurrency-platform voor zowel handelaren als investeerders

eToro heeft zichzelf gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen binnen de Crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Virtuele valuta zijn zeer volatiel. Uw kapitaal loopt gevaar.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me