Bitcoin-prijs explodeert verder dan $ 100.000, zegt een on-chain metric

Bitcoin zal waarschijnlijk $ 100.000 bereiken, als de geschiedenis zich herhaalt met de marktkapitalisatie-tot-thermocap-ratio.

Deze week raakte Bitcoin de grond in voor $ 50.000, maar ineens stal het op $ 48.000. De opleving werd uiteindelijk gevolgd door een omkering met een bevestiging van nieuwe ondersteuning van $ 44.000. Hoewel het vlaggenschip cryptocurrency handen uitwisselt voor $ 47.640, is de weerstand, die $ 48.000 bedraagt, nog steeds aanwezig en vertoont het geen tekenen van verandering. Een unieke on-chain metriek stelt dat de uptrend van BTC nog steeds intact is en hoogtepunten boven $ 100.000 kan bereiken.

Rally boven $ 100.000, voorspelt Bitcoin Market Cap-to-Thermocap-ratio.

Deze statistiek wordt beschreven als een marktkapitalisatie gedeeld door Thermocap en Glassnode. In gevallen waarin Bitcoin tegen een premie handen uitwisselt met de totale uitgaven aan beveiligingsminers, onthult de statistiek dit volledig. Er moet ook specifiek worden opgemerkt dat de resulterende verhouding wordt aangepast om rekening te houden met een toename van het circulerende aanbod in de loop van de tijd.

In het bijzonder is de huidige cryptocurrency in minder dan 30 jaar ongeveer 135% gestegen. Een vooraanstaande analist Rafael Schultze zei dat BTC in de vorige bull-run voor $ 8.500 handen uitwisselde, terwijl de verhouding tussen marktkapitalisatie en thermocap nog steeds op het heersende niveau lag. Deze snelle rally door de aanzienlijke cryptocurrency geeft ook aan hoe dynamisch de cryptomarkt is en de overvloed aan mogelijkheden om dingen van de ene op de andere dag snel te laten verlopen. Bitcoin zou inderdaad tot pieken van meer dan $ 100.000 zijn gestegen als het met dezelfde 135% zou stijgen.

bitcoin marktkapitalisatie

Santiment’s NVT Token Circulation-model versterkt ook dit optimistische verhaal, aangezien deze statistiek betrekking heeft op de verandering in de stijging van de marktkapitalisatie van de tokens die op het netwerk worden uitgewisseld. Naast de semi-bullish vooruitzichten over de vijf maanden, is het NVT-model van Bitcoin op dit moment opmerkelijk bullish.

Het NVT-model van Bitcoin:

bitcoin nvt-modelgrafiek

De eerste Bitcoin ETF – goedgekeurd door de Canadese effectenregelgever

Door het voorstel te ondertekenen onder het paspoortsysteem van het Multilateral Instrument in verschillende Canadese rechtsgebieden, heeft de Ontario Securities Commission (OSC) met succes het eerste Bitcoin exchange-traded fund (ETF) in Noord-Amerika goedgekeurd. Het dupliceren van de prijsactie van BTC zal worden uitgevoerd zonder de vergoedingen van het fonds en enkele gerelateerde kosten op te nemen, zoals vermeld in een factsheet gedeeld door Purpose Investment. Bovendien zal deze Bitcoin ETF niet worden verward met de speculatie van prijsveranderingen op korte termijn.

Er is een kans dat de Verenigde Staten een soortgelijk product overwegen, aangezien Canada met succes de eerste Bitcoin ETF in Noord-Amerika heeft goedgekeurd. In 2019 en de vroege dagen van 2020 zijn inderdaad verschillende voorstellen afgewezen door de Securities and Exchange Commission (SEC). In de tussentijd is Hester Peirce, de SEC-commissaris, van mening dat de markt klaar is voor een Bitcoin ETF.

"Als we ze (investeerders) niet de natuurlijke manier geven, wat volgens mij een ETP zou zijn, gaan ze op zoek naar andere (minder optimale) manieren om het te doen."

Bitcoin-prijsanalyse

Sinds 28 januari is de Bitcoin-prijs gestegen van $ 30.300 naar $ 48.500, met een totale waardering van ongeveer $ 18.200. Zoals de zaken er nu voorstaan, is het actief nog steeds te duur, zoals blijkt uit de relatieve sterkte-index (RSI).

btc / usd daggrafiek 021621

Afbeelding: BTC / USD dagelijks

Zoals de IOMAP ons echter vertelt, zweeft de Bitcoin-prijs boven sterke ondersteuningsniveaus. Deze niveaus zijn robuust genoeg om een ​​enorme hoeveelheid verkoopdruk op te vangen. De dichtstbijzijnde sterke ondersteuningsmuur bevindt zich op het $ 48.000-niveau, waarbij 590.000 adressen eerder 222.000 BTC-tokens hadden gekocht.

Afbeelding: IntoTheBlock

Aan de andere kant van het hek:

Wat er gebeurt als Bitcoin de weerstand van $ 48.000 niet overwint, is een plotselinge toename van de verkoopdruk, want uiteindelijk zullen de bulls uitgeput raken. Deze pionierende cryptocurrency zal worden gestopt om verder vooruit te rijden met de ondersteuning van $ 44.000. Als het opnieuw wordt getest, is de kans op verzwakking erg groot, wat de voortgang zou kunnen terugbrengen naar $ 40.000.

India om zijn verbod op investeringen in cryptocurrency voort te zetten

Het voorgestelde volledige verbod op cryptocurrency in India zal doorgaan zoals gepland. India is buitengewoon onvermurwbaar in zijn beslissing om zijn burgers te laten deelnemen aan cryptogerelateerde activiteiten. Desalniettemin is de regering bereid investeerders in India een overgangsperiode van meer dan drie tot zes maanden te gunnen. Volgens Bloomberg Quint kent het Indiase wetsvoorstel inderdaad enkele uitzonderingen:

"Het wetsvoorstel beoogt ook alle particuliere cryptocurrencies in India te verbieden; het staat echter bepaalde uitzonderingen toe om de onderliggende technologie van cryptocurrency en het gebruik ervan te promoten."

Het Indiase parlement is helemaal klaar om het verbod en verbod op elke betrokkenheid bij cryptocurrencies op te leggen. Ook transacties met buitenlandse beurzen vallen onder dit verbod.

India is een van ‘s werelds meest bevolkte landen en heeft behoorlijk veel mensen die zich bezighouden met cryptocurrency-handel en andere bedrijven. Bitcoin kan binnenkort te lijden hebben onder zware verkoopdruk, en dit zal allemaal afhangen van hoe snel het volledige verbod wettelijk wordt ingevoerd. Hoewel er een overgangsperiode is, zal dit mensen slechts beperkte tijd geven om hun digitale activa te verkopen, wat een negatieve invloed heeft op Bitcoin en de projectie tot $ 100.000 belemmert..

eToro – Beste makelaar om Bitcoin te kopen

etoro makelaar

eToro heeft zich gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen in de crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Virtuele valuta zijn zeer volatiel. Uw kapitaal loopt gevaar.

Lees verder:

5 redenen om in 2021 in Bitcoin te investeren

10 gewaagde Bitcoin-prijsvoorspellingen voor 2021

5 topcryptocurrencies die u een miljonair kunnen maken

Wat is bitcoin? Een beginnershandleiding

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me