Bitcoin’s grootste critici en hebben ze echt ongelijk?

Met de komst van Bitcoin in 2009 zijn er ongetwijfeld veel dingen veranderd, getransformeerd en opnieuw bedacht in het financiële landschap van de wereld..

Veel mensen voelden zich aangetrokken tot het concept van Bitcoin en elke dag kwamen er nieuwe cryptocurrencies op de markt, elk met nieuwe en opwindende functies.

En hoewel verandering veelbelovend leek, zijn er altijd mensen geweest die zich anders voelden. Zelfs sommigen die altijd het gevoel hebben gehad dat cryptocurrency oplichterij is.

Sommigen hebben tot op zekere hoogte gelijk: er zijn oplichting in de crypto-industrie en er is veel illegale activiteit geweest, vooral in de begintijd.

Maar hebben de critici van Bitcoin nog iets te zeggen??

In dit artikel gaan we kijken naar wat Bitcoin is en wat Bitcoin-critici te zeggen hebben, en of ze gelijk of ongelijk hebben..

Wilt u leren hoe u als een professional in cryptocurrencies kunt handelen? Neem onze cryptocurrency-cursus!

Wat is Bitcoin?

wat is bitcoin

Bitcoin is een gedecentraliseerd, peer-to-peer ‘Digitaal geld’ (cryptocurrency) systeem waarmee online gebruikers transacties op de Bitcoin-blockchain kunnen verwerken, zonder tussenkomst van een centrale bank of een andere beheerder.

De manier waarop Bitcoin-betalingen worden verwerkt, is door een privaat netwerk van computers, allemaal gekoppeld via een gedeeld programma.

Een transactie wordt tegelijkertijd geregistreerd op een ‘blockchain’ op elke computer die alle accounts bijwerkt en informeert.

Voordat we echter tot de kern van dit artikel gaan, willen we iedereen eraan herinneren waarom Bitcoin een revolutionaire kracht in het financiële landschap werd en de traditionele manieren van bankieren en het overmaken van geld uitdaagde..

 • Anonimiteit. Uw identiteit is verborgen, maar u kunt uw identiteit onthullen als u dat wilt.
 • Geen derde partijen betrokken. Er zijn geen banken of andere organisaties tussen u en de transactie die u maakt.
 • Snelle en goedkope transacties. Transacties worden sneller bevestigd dan traditionele methoden.
 • Onomkeerbare transacties. Als een transactie eenmaal is uitgevoerd, kan deze niet meer worden teruggedraaid.
 • Geen papierwerk. Dit versnelt het proces aanzienlijk.
 • Minder frauderisico. Frauduleus gedrag zoals dubbele uitgaven kunnen niet plaatsvinden.
 • Digitale portemonnee. Een zeer veilige plek om uw cryptocurrency te bewaren.
 • Eenvoudige internationale betalingen voor bedrijven. Internationale betalingen met Bitcoin zijn zowel sneller als goedkoper dan traditionele methoden.

Wat zeggen de critici van Bitcoin??

Bitcoin-critici

Ondanks zoveel mensen die op de Bitcoin-kar springen, zijn er nog steeds veel financiële experts, regeringen, leiders, gewone mensen, enz. Die tegen Bitcoin spreken.

De grootste kritiek op Bitcoin (en cryptocurrencies in het algemeen) is het argument dat “Bitcoin geen geld is”.

Met name economen hebben Bitcoin vaak bekritiseerd en beweren dat we Bitcoin niet als een revolutie moeten beschouwen, maar slechts als een “verspilling van middelen”..

Missen deze Bitcoin-critici het grote plaatje? Waarschijnlijk wel.

Bill Harris, voormalig CEO van PayPal Holdings Inc., is onlangs toegetreden tot de lijst van Bitcoin-critici en zei dat Bitcoin in feite een “oplichterij” is en een “kolossaal pump-and-dump-schema”..

“Ik ben het beu om te zeggen: ‘Wees voorzichtig, het is speculatief.’ Vervolgens: ‘Wees voorzichtig, het is gokken.’ Vervolgens: ‘Wees voorzichtig, het is een bubbel.’ Oké, ik zal het zeggen: Bitcoin is ”Schreef hij op zijn post.

Hij zei ook dat Bitcoin dat wel heeft geen inherente waarde en zijn enorme vluchtigheid en prijsschommelingen zijn de reden waarom Bitcoin nooit door welk bedrijf dan ook als waardeopslag of betaalmiddel kan worden gebruikt.

Ondanks zijn opvattingen lijkt het voormalige bedrijf van Harris zijn mening over Bitcoin niet te delen. PayPal heeft een patent aangevraagd dat de transactietijd met cryptocurrencies zal verkorten.

PayPal heeft een implementatie voorgesteld van een secundaire portemonnee met speciale privésleutels die tijdens transacties kunnen worden uitgewisseld.

Bovendien was PayPal en ook kort betrokken bij het Weegschaalproject van Facebook, dat ook tegenstrijdig is.

Zou het kunnen dat Harris gewoon een Bitcoin-criticus is omdat hij een rivaal is van PayPal? Misschien is de enige soort Bitcoin waarmee ze het eens zijn er een die ze kunnen controleren?

Donald Trump is ‘geen fan’

Terug in juli 2019, Troef bekritiseerde Bitcoin en cryptocurrency in het algemeen op Twitter.

Hij zei dat “Bitcoin en andere cryptocurrencies […] geen geld zijn” alvorens verder te beweren: “Ongereguleerde crypto-activa kunnen onwettig gedrag vergemakkelijken”.

Een zoekwoord om uit te kiezen is ‘ongereguleerd’, wat kan betekenen dat hij bezig is met het uitvoeren van regelgeving

Het grootste deel van zijn kritiek op cryptocurrency was een reactie op de Weegschaal van Facebook, die destijds groot nieuws was.

Hoewel het zeer waarschijnlijk is dat Trump weet niet veel over de voordelen van Bitcoin, zijn mening doet er toe, want hij is een wereldleider.

Als de VS Bitcoin en cryptocurrencies gaat verbieden, zou dat een grote klap voor de markt zijn. De VS is de thuisbasis van veel cryptocurrency-projecten en bedrijven, evenals veel gebruikers.

Andere landen zullen waarschijnlijk de leiding van Trump volgen als hij dat doet.

Het is ook belangrijk om erop te wijzen dat de standpunten van Trump over cryptocurrency in feite niet zo gek zijn, het zou niet verwonderlijk zijn om te ontdekken dat veel andere politici het met hem eens zouden zijn.

Politieke figuren weten tenslotte weinig over cryptocurrency en kennen eerder alleen de negatieve, criminele kant.

Waarom geloven Bitcoin-critici dat het oplichterij is??

bitcoin zwendel

Sommige mensen stellen dat Bitcoin een Ponzi-regeling omdat de maker, Satoshi Nakamoto, zo’n groot deel van Bitcoin bezit, ongeveer 1 miljoen.

Dit is typerend voor pomp- en dumpschema’s. Als Nakamoto al hun Bitcoins zou verkopen, zou de prijs kelderen en zouden ze een enorme winst maken.

Werkt Bitcoin zoals voorzien?

Afgezien van de Bitcoin-critici die het een oplichterij noemen, zijn er nog veel meer die niet geloven dat het echt werkt.

Om te beginnen beweren velen dat Bitcoin niet sneller is dan traditionele methoden, omdat het even kan duren voordat een transactie is verwerkt.

Bitcoin-critici wijzen daar graag op het netwerk kan slechts 7 transacties per seconde verwerken, terwijl Visa tot 24.000 transacties per seconde kan verwerken.

Hoewel dit waar is, moet ook met verschillende factoren rekening worden gehouden. Ten eerste, Visa haalt eigenlijk nooit 24.000 transacties per seconde, dat is het maximum waartoe het in staat is.

Ten tweede, technisch gezien, terwijl Bitcoin langzamer is in het verwerken van transacties, is het sneller in het bevestigen ervan. Bij Visa duurt het meestal dagen voordat transacties zijn bevestigd.

En ten derde, met de adoptie van het Lightning Network, Bitcoin is een stuk sneller en kan nu worden gebruikt om microtransacties uit te voeren.

Is Bitcoin te vluchtig?

Ja, de Bitcoin-critici hebben gelijk.

Bitcoin is misschien wel het meest volatiele marktinstrument dat er momenteel is. Hierdoor betekent dit dat het niet kan worden gebruikt als opslagplaats voor waarde en voor dagelijks gebruik.

Er is ook het potentiële probleem dat Bitcoin zich in een luchtbel kan bevinden en kan exploderen. Dit veronderstelt natuurlijk dat Bitcoin al overgewaardeerd is.

Bitcoin-mijnbouw is te duur

Dit geldt zowel in de zin dat het duur is om munten te delven en het heeft gevolgen voor het milieu.

Dat wordt voorspeld Bitcoin mijnbouw verbruikt meer stroom dan Ierland of zelfs Bangladesh, een land met meer dan 164 miljoen inwoners.

Dit is een echte kritiek op Bitcoin en is een probleem dat moet worden opgelost. Het kan echter zijn dat het Lightning Network de kosten van Bitcoin-transacties kan verlagen.

Geen intrinsieke waarde?

Er zijn genoeg Bitcoin-critici die beweren dat Bitcoin helemaal geen intrinsieke waarde heeft omdat het nergens aan gebonden is.

Dit is gewoon niet waar. De waarde van Bitcoin is gekoppeld aan hoe het kan worden gebruikt en aan het werk dat is gedaan om het te maken; mijnbouw.

Als je diep in de echte waarde van dingen duikt, zul je zien dat de meeste valuta’s niet aan enige waarde zijn gekoppeld.

De Amerikaanse dollar is bijvoorbeeld sinds 1971 nergens meer aan gebonden.

Hebben de Bitcoin-critici gelijk??

Bitcoin-critici

Ja en nee.

Hun mening doet er toe omdat ze invloed hebben en mensen naar hen luisteren.

De meeste Bitcoin-critici zijn slecht geïnformeerd en zien cryptocurrency nog steeds als een manier om illegale activiteiten uit te voeren.

Hoewel er wat illegale activiteiten plaatsvinden met Bitcoin, vooral in het begin met Silk Road, lopen die dagen grotendeels achter Bitcoin en zijn ze grotendeels overdreven.

Dat moet ook worden onthouden de Amerikaanse dollar is de geprefereerde munteenheid voor criminele transacties.

En voor criminelen is het logischer om fysieke Amerikaanse dollars te gebruiken, omdat het moeilijker te traceren is dan Bitcoin, waar alle transacties worden opgeslagen in een grootboek en openlijk worden weergegeven..

Bitcoin is geen oplichterij, hoewel er veel Bitcoin-oplichting is.

Een van de meest recente oplichting betrof QR-codegeneratoren. QR-codes worden gebruikt wanneer mensen cryptocurrency naar elkaar verzenden via mobiele wallets.

Er waren verschillende nep-QR-generatoren die in plaats van een QR-code te genereren, gewoon de QR-code van de oplichters gebruikten en dus werd cryptocurrency naar hun virtuele portemonnee gestuurd.

Dit is een groot probleem voor Bitcoin, omdat het zijn imago niet ten goede komt.

De tijd zal het leren

Bitcoin is nog nieuw, er zullen natuurlijk critici en problemen zijn die moeten worden opgelost. Naarmate de tijd verstrijkt, zullen Bitcoin-critici de voordelen zien of bewezen worden dat ze ongelijk hebben, sommigen hebben dat al gedaan.

Het is nog te vroeg om te weten of alle problemen zullen worden opgelost, maar er is vooruitgang.

Kernpunten

Als u zich iets uit dit artikel herinnert, maak er dan deze kernpunten van.

 • Er zijn problemen Bitcoin moet overwinnen. Snelheid, kostbaarheid en prijsvolatiliteit, alleen de tijd zal uitwijzen of Bitcoin dit kan overwinnen.
 • Een aantal Bitcoin-critici zijn verkeerd geïnformeerd. Velen richten zich op de mogelijke illegale activiteit die kan plaatsvinden met Bitcoin of denken dat het een oplichterij is.
 • Bitcoin’S waarde is niet gemaakt van ijle lucht. Dergelijke meningen devalueren al het werk dat in Bitcoin wordt gedaan.
 • Bitcoin-critici mag niet het zwijgen worden opgelegd. Hoewel velen het bij het verkeerde eind hebben, hebben sommigen geldige punten waarnaar moet worden geluisterd.

Leer Bitcoin verhandelen met onze cryptocurrency-handelscursus

Wilt u meer weten over andere cryptocurrencies en hoe u deze kunt verhandelen? Meld u dan aan voor onze cursus cryptocurrency-handel!

Als je het leuk vond om dit artikel uit te lezen Handelseducatie, geef het alsjeblieft een like en deel het met iemand anders waarvan je denkt dat het ook interessant kan zijn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me