Cryptocurrency Wallet-gids: een eenvoudige stapsgewijze zelfstudie

Cryptocurrency Wallet-gids

Wat is een cryptocurrency-portemonnee? Hoe werkt het? Hoe houdt een crypto-portemonnee mijn digitale activa veilig? Als dit enkele van de vragen zijn die uw geest bedaren houden terwijl u de complexiteit van cryptocurrency-handel probeert te begrijpen, dan is deze eenvoudige stapsgewijze zelfstudie iets voor u..

Wij van Trading Education zijn hier om u te begeleiden tijdens uw leertraject over cryptohandel het verstrekken van verschillende educatieve materialen, handelscursussen, en geweldige tips.

Wat is een cryptocurrency-portemonnee en hoe werkt het??

Dus, wat is een crypto-portemonnee? Simpel gezegd, een cryptocurrency-portemonnee is de beste manier om uw cryptocurrency veilig te houden.

Hoe? Nou, zonder in technische details te duiken, cryptocurrency wallets zijn innovatieve stukjes softwaree die uw coderingssleutels veilig houden en het eigendom van digitale activa bewijzen.

Zoals we weten, zijn coderingssleutels verplicht in de wereld van cryptohandel. Hier moeten we wat meer uitleggen over het verschil tussen openbare en privésleutels. Je openbare sleutel is degene die je deelt, zodat mensen je geld kunnen sturen, terwijl je privésleutel is wat je nodig hebt om cryptocurrency te verzenden.

U moet uw privésleutel veilig bewaren. Waarom? Simpelweg omdat als mensen het in handen krijgen, ze uw cryptocurrency kunnen stelen!

Waarom heb ik een crypto-portemonnee nodig??

U hoeft geen cryptokoning te zijn om het belang van een cryptoportemonnee te omarmen. Voordat u zelfs maar nadenkt over het kopen van cryptocurrency, moet u een cryptocurrency-portemonnee aanschaffen!

Al bewaart u uw cryptocurrency niet echt in uw cryptocurrency wallet, maar op een gedecentraliseerde blockchain, een cryptocurrency-portemonnee is verplicht om uw geld veilig te houden. Nogmaals, het is waar u uw openbare en privésleutels opslaat, die u toegang geven tot uw cryptocurrency.

Elke cryptocurrency-handelaar die een cryptocurrency wil bezitten, moet een crypto-portemonnee hebben, tenzij ze cryptocurrency verhandelen als een CFD. Als u geen cryptocurrency-portemonnee gebruikt en u uw cryptocurrency op een beurs laat staan, je loopt het risico ‘goxxed​.

Uiteindelijk zijn er geen slotenmakers om u te helpen bij het ophalen van uw sleutels en toegang tot uw virtuele spaarpot. Een cryptoportemonnee is de enige manier om uw gegevens en activa veilig te houden!

Hoe open ik een cryptocurrency-portemonnee?

Als u nu weet dat het hebben van een cryptocurrency-portemonnee essentieel is om uw cryptocurrency veilig te houden, is het tijd om er daadwerkelijk een te openen.

Maar wacht! Er zijn verschillende dingen die u moet overwegen voordat u een cryptocurrency-portemonnee aanschaft. Hier zijn enkele van de belangrijkste vragen die u uzelf kunt stellen:

 • Hoe regelmatig gebruikt u cryptocurrency? Bent u op zoek naar een veilige ruimte om uw cryptocurrency te bewaren? Gebruik je regelmatig cryptocurrency om dingen te betalen?
 • Hoe wil je toegang krijgen tot je portemonnee? Wilt u toegang tot uw portemonnee via een computer of mobiel? Liever een geprinte versie van je sleutels??
 • Hoeveel cryptocurrencies wilt u dat uw cryptocurrency-portemonnee bevat? Wil je er maar één (bijvoorbeeld Bitcoin) of veel hebben?
 • Welke diensten vertrouwt u? Welke beveiligings- en privacyfuncties bieden ze?

Als u eenmaal een portemonnee heeft gekozen die past bij uw behoeften en cryptohandeldoelen, vindt u bij de aanbieder van uw keuze gemakkelijk stapsgewijze instructies voor het verkrijgen en gebruiken van een cryptoportemonnee..

Hoe privé zijn cryptocurrency-portefeuilles?

Hoewel het gemakkelijk is om een ​​crypto-portemonnee te krijgen, moeten we dat vermelden veel beginnende handelaren vragen hoe privéportefeuilles met cryptocurrency zijn. Privacy, veiligheid en financiële vrijheid zijn tenslotte enkele van de fundamenten van de cryptowereld!

Maak je niet druk! De meeste portefeuilles met cryptocurrency zijn pseudoniem, wat betekent dat ze niet noodzakelijkerwijs gebonden zijn aan de identiteit van een gebruiker.

Uw persoonlijke gegevens, zoals uw naam en adres, worden niet getoond. In de meeste gevallen kunnen andere crypto-gebruikers uw openbare adres bekijken en transacties traceren (ze kunnen mogelijk achterhalen wat u verzendt).

Als u echter op zoek bent naar 100% anonimiteit, is het misschien het beste om naar cryptocurrencies te kijken, zoals Monero, Dash of Zcash. Eigenlijk, Zcash is een van de beste crypto’s om in 2021 te investeren.

Dat gezegd hebbende, kunnen sommige portefeuilles met cryptocurrency u vragen KYC-documenten (ken uw klant). Afhankelijk van of u zich op uw gemak voelt om dergelijke informatie weg te geven, kunt u deze functie wel of niet leuk vinden. Een voordeel van het indienen van KYC-documenten is dat als er iets gebeurt en u de toegang tot uw portemonnee verliest, u deze mogelijk kunt herstellen.

Het is opmerkelijk dat het ook mogelijk is om te creëren portefeuilles met meerdere handtekeningen. Dit is waar meerdere personen nodig zijn om transacties af te tekenen; dit kan een extra beveiligingslaag toevoegen aan uw cryptocurrency-portemonnee en is een geweldige optie voor bedrijven.

Verschillende soorten cryptocurrency-portefeuilles

Voordat u een crypto-portemonnee opent, moet u niet alleen rekening houden met privacy, maar ook met basiskenmerken, waaronder beveiliging. Dit is cruciaal om de veiligheid van uw cryptocurrency te garanderen. U wilt uw digitale activa niet kwijtraken nadat u veel hebt besteed aan handelseducatie, cryptostrategieën en zelfbeheersing, toch??

Allereerst moeten we vermelden dat portefeuilles met cryptocurrency in veel verschillende vormen bestaan. Sommige wallets zijn gemaakt om bepaalde cryptocurrencies op te slaan – niet elk type afzonderlijk.

Veel crypto-portefeuilles kunnen de meest populaire cryptocurrency-tokens opslaan. Cryptocurrency-wallets die Ethereum kunnen opslaan, kunnen bijvoorbeeld ook andere ERC20-tokens accepteren. Evenzo kunnen cryptocurrencies die een afsplitsing van Bitcoin zijn, worden geaccepteerd door wallets die Bitcoin accepteren, omdat ze technologisch vergelijkbaar zijn..

Sommige meer obscure cryptocurrencies worden mogelijk alleen ondersteund door wallets die zijn gemaakt door hun ontwikkelaars.

Oh, en laten we dat niet vergeten cryptocurrency-portefeuilles kunnen mogelijk fiat-valuta’s opslaan, wat voor sommige handelaren een aantrekkelijke investeringsoptie kan zijn.

Hardware en software Crypto-portefeuilles: voors en tegens

Hoewel er verschillende soorten crypto-wallets zijn, is het een bekend feit dat de twee belangrijkste soorten cryptocurrency-wallets hardware- en softwareportefeuilles (respectievelijk koude en warme portemonnees).

Cold wallets worden meestal gedownload op een hardwareapparaat (bijvoorbeeld USB), terwijl hot wallets meestal via internet worden benaderd (online of beheerd via een computer of een mobiel apparaat).

Het zal je misschien verbazen te weten dat die er ook zijn papieren portemonnee-generatoren die op papier kunnen worden afgedrukt.

1. Online portemonnee voor cryptocurrency

online portemonnee

Online crypto-wallets zijn erg populair in de cryptowereld. Deze portefeuilles met cryptocurrency werken online via een browser.

Zoals je kunt raden, zijn online wallets hot wallets, wat betekent dat ze verbonden zijn met internet. Elke keer dat u toegang wilt tot uw cryptocurrency, moet u online zijn.

Hoewel dit ze gemakkelijker te gebruiken maakt, betekent dit wel dat online crypto-wallets minder veilig zijn. Door een verbinding met internet te hebben, kunnen hackers gemakkelijker een deel van uw cryptocurrency stelen.

2. Desktop Portemonnee

Desktopportefeuilles zijn portefeuilles met cryptocurrency die u op uw computer of laptop kunt installeren. Als gevolg hiervan kan een desktopportemonnee zowel als een warme portemonnee werken wanneer deze is verbonden met internet en als een koude portemonnee wanneer dat niet het geval is..

Net als online wallets zijn desktop wallets geschikt voor handelaren die online transacties uitvoeren. Voordat u zich echter aanmeldt voor een desktop-cryptocurrency-portemonnee, moet u ervoor zorgen dat uw crypto-portemonnee compatibel is met uw besturingssysteem..

Er zijn ook enkele veiligheidsproblemen waarmee u rekening moet houden; als u uw sleutels in een niet-versleutelde vorm heeft of als u het slachtoffer wordt van valse upgrademeldingen en oplichting, kan uw geld worden gestolen.

3. Mobiele portemonnee

Zoals je waarschijnlijk wel kunt raden, mobiele cryptocurrency-portefeuilles zijn in wezen apps die u op uw telefoon kunt downloaden. Net als desktopportefeuilles kunnen ze fungeren als zowel een warme portemonnee als een koude portemonnee. Mobiele portemonnees kunnen de mogelijkheid bieden om QR-codes te scannen om betalingen uit te voeren.

Als zodanig zijn mobiele portefeuilles praktischer dan andere soorten cryptocurrency-portefeuilles. Je kunt ze tenslotte overal mee naartoe nemen, wat betekent dat het gemakkelijker is om op straat items te kopen met cryptocurrency.

Als u echter besluit om een ​​mobiele cryptocurrency-portemonnee te gebruiken, moet u extra voorzichtig zijn met uw telefoon. Als u uw telefoon kwijtraakt, raakt u uw portemonnee en toegang tot al uw cryptocurrency kwijt. Dit geldt ook als u uw telefoon kapot maakt. Een geweldige manier om uw mobiele portemonnee veilig te houden, vooral in geval van diefstal, is om een ​​vingerafdrukscanner te hebben.

4. Papieren portemonnee voor cryptovaluta

papieren portemonnee

Een papieren cryptocurrency-portemonnee is een vorm van koude opslag. Het idee hier is dat gegevens offline worden opgeslagen en idealiter niet kunnen worden gestolen.

Deze portemonnees kunnen sleutels genereren die op papier zijn gedrukt of als QR-codes. Om preciezer te zijn, de meeste papieren portefeuilles bieden twee QR-codes, één voor uw privésleutels en één voor uw openbare sleutels (die op een vel papier kunnen worden afgedrukt).

Zodra u uw portemonnee offline heeft gehaald, moet u een geschikte plek vinden om deze op te slaan. Overweeg een kluisje in een bank in plaats van het onder uw matras te bewaren. Dit kan echter onhandig zijn voor iemand die regelmatig cryptocurrency gebruikt. Papieren portemonnees zijn veel geschikter voor beleggers die lange tijd cryptocurrency willen behouden.

5. Hardware Cryptocurrency Wallet

Laten we tot slot eens kijken naar hardware of cold crypto-portefeuilles. Hardware-cryptocurrency-wallets zijn de laatste tijd erg populair geworden, en de afgelopen jaren zijn er verschillende uitgebracht. In simpele bewoordingen, hardware crypto-wallets zijn wallets die meestal de vorm aannemen van een USB- of ander hardwareapparaat dat op een computer kan worden aangesloten. In de meeste gevallen hoeft u ze alleen maar op een pc aan te sluiten, een pincode in te voeren en vervolgens kunt u cryptocurrency verzenden.

Deze optie is handig voor degenen die het niet erg vinden om hun cryptocurrency-portemonnee bij zich te hebben en toegang hebben tot een computer. Dat gezegd hebbende, kunt u uw apparaat ook in een kluis bewaren, net zoals u dat zou doen met een papieren crypto-portemonnee.

Hoewel koude portefeuilles als veiliger worden beschouwd dan hete portefeuilles, zijn hardwareportefeuilles niet perfect. Ze kunnen geïnfecteerd raken met malware of virussen wanneer ze worden aangesloten op een computerapparaat. In tegenstelling tot hot wallets, is het, als u uw apparaat kwijtraakt en geen papieren kopie van uw gegevens heeft, het moeilijk om uw gegevens terug te halen en u kunt uw activa verliezen..

Hoe u uw cryptocurrency-portemonnee veilig kunt houden?

houd de cryptocurrency-portemonnee veilig

Gezien de verschillende opties die cryptohandelaren hebben, kan het kiezen van een cryptocurrency-portemonnee lastig zijn. En zoals hierboven vermeld, heeft elke crypto-portemonnee verschillende veiligheidsproblemen. Zo hoe u uw cryptocurrency-portemonnee veilig houdt?

Misschien is de veiligste optie om uw cryptocurrency-portemonnee offline te houden in koude opslag. Dat gezegd hebbende, maakt deze optie het beheer van cryptocurrency een beetje gecompliceerder.

Dus om zowel de veiligheid als de bruikbaarheid te verbeteren, de beste manier om uw cryptocurrency veilig en efficiënt te houden, is door zowel koude opslag als een andere portemonnee te gebruiken. Bewaar het grootste deel van uw cryptocurrency in koude opslag terwijl u een kleiner bedrag (een bedrag dat u van plan bent te gebruiken) in een online portemonnee bewaart.

Als algemene praktijk, laat uw portemonnee op geen enkel apparaat openstaan – mobiel of desktop – sluit het altijd wanneer u het niet nodig heeft.

U kan ook meer beveiligingslagen aan uw portemonnee toevoegen, zoals lange en complexe wachtwoorden met een grote verscheidenheid aan alfanumerieke en niet-alfanumerieke tekens. Overweeg wallets die tweefactorauthenticatie vereisen of geven, of wallets die elke keer dat u een transactie uitvoert een wachtwoordprompt vereisen.

Je moet altijd uitkijken naar echt updates voor uw portemonnee. Omdat hackers meestal voorlopen, moet u ook op de hoogte blijven.

Een ander vitaal belangrijk ding is om stop met opscheppen over uw cryptocurrency-bezit. Dit is zeer riskant. Laten we niet vergeten dat overmoed geen goede eigenschap is bij het handelen.

Er zijn zelfs gevallen geweest waarin mensen werden aangevallen vanwege hun cryptocurrency. In september 2019 kwam een ​​Bitcoin-investeerder uit Oslo, Noorwegen, ontsnapte aan een overval voor zijn cryptocurrency-activa – wat een herinnering is aan hoe voorzichtig u moet zijn wanneer u anderen vertelt hoeveel cryptocurrency u bezit.

Last but not least moeten we vermelden dat sommige financiële experts aanbevelen om cryptocurrency om te zetten in fiatgeld voor extra veiligheid.

Beste cryptocurrency-portemonnee van 2021

Hoewel u ook uw onderzoek moet doen voordat u een crypto-portemonnee kiest, op basis van verschillende kenmerken en gebruikersrecensies, presenteren we enkele van de beste cryptocurrency-portefeuilles in 2021.

 • eToro: De eToro Wallet is een gebruiksvriendelijke, multi-crypto, veilige digitale Wallet. De portemonnee is gemakkelijk om meer dan 120 cryptocurrencies te kopen, op te slaan, te ontvangen en over te dragen, en om meer dan 500 paren te wijzigen
 • Coinbase: Coinbase is de beste crypto-portemonnee in het algemeen, met zowel software als online wallets beschikbaar.

 • Trezor: Trezor is de beste hardware-portemonnee dusver. Het ondersteunt Windows, Linux, Max en biedt zelfs Android-portemonnee-apps voor koude opslag.
 • SoFi: SoFi is de beste optie voor beginners in de cryptowereld die vaak meer begeleiding nodig hebben bij het opslaan van hun crypto-activa.
 • Edge: Edge wordt overwogen de beste mobiele portemonnee voor opslag in meerdere valuta.
 • Exodus: Exodus wordt beschouwd als de beste desktopportemonnee die uitwisselingen met meerdere munten ondersteunt.
 • Bitaddress.org: dit is een geweldig open-sourceplatform en een van de beste en gemakkelijkst te gebruiken generatoren voor papieren portemonnees.

Hoe u cryptocurrencies rechtstreeks vanuit de eToro-portemonnee kunt kopen?

etoro portemonnee

Onze tutorial is gebaseerd op wereldwijde broker en exchange eToro, aangezien het platform u in staat stelt te investeren in cryptocurrencies en deze te verhandelen zonder enige commissie te betalen. In dit gedeelte van onze cryptocurrency Wallet-gids, gaan we u door het proces leiden van het openen van een cryptocurrency-handelsaccount, het doen van een storting en het kopen van crypto’s..

Stap 1: Open een cryptocurrency-handelsaccount

Klanten van eToro kunnen rechtstreeks vanuit de eToro-portemonnee cryptocurrencies kopen met behulp van een creditcard en bankoverschrijving.

Bezoek eToro-website, klik op account openen en voer uw persoonlijke gegevens in. U moet ook uw e-mailadres en mobiele nummer bevestigen.

etoro makelaar

eToro heeft zich gedurende vele jaren binnen de branche bewezen – we raden u aan ze uit te proberen.

Stap 2: Stort geld

In termen van stortingsmethoden ondersteunt eToro: Debetkaart Creditcard Bankoverschrijving Skrill Paypal Neteller Selecteer cryptocurrency om te kopen Als u weet welk cryptocurrency-paar u wilt kopen, voert u dit in het zoekvak bovenaan de pagina in.

Stap 3: Selecteer cryptocurrencies om te kopen

cryptocurrencies om te kopen

Als u weet welk cryptocurrency-paar u wilt kopen, voert u dit in het zoekvak bovenaan de pagina in.

Andere toepassingen van crypto-portefeuilles

Portefeuilles met cryptocurrency zijn fundamentele onderdelen van de cryptohandelomgeving. Toch hebben ze een aantal indrukwekkende toepassingen tot ver buiten de financiële sector.

Interessant genoeg kunnen cryptocurrency-portefeuilles niet alleen Bitcoin, Ethereum en andere grote cryptospelers opslaan, maar verschillende tokens voor goederen en diensten met digitale waarden, zoals tickets, grondstoffen en kunst.

Deskundigen geloven dat in de toekomst, crypto-portefeuilles kunnen zelfs worden gebruikt om identiteiten, medische gegevens, belastinginformatie en stemrecords op te slaan om gebruikers controle te geven over hun gegevens.

Uiteindelijk heeft de cryptocurrency-industrie de wereld stormenderhand veroverd, waarbij crypto-portefeuilles echte game-changers zijn!

Kernpunten

Als je je iets over dit artikel herinnert, maak er dan de volgende belangrijke punten van:

 • Een cryptocurrency-portemonnee is waar u uw openbare en privésleutels opslaat.
 • Er zijn veel manieren om uw cryptocurrency op te slaan, met warme en koude portefeuilles zijn de twee belangrijkste soorten crypto-portefeuilles.
 • Hoewel zowel warme als koude portefeuilles hun voor- en nadelen hebben, worden hardwareportefeuilles steeds populairder. Er zijn de afgelopen jaren veel merken gelanceerd.
 • Het is verstandig om de meeste van uw cryptocurrency offline in koude opslag op te slaan en sommige online in een warme portemonnee. Op deze manier kunt u alleen uitgeven wat u nodig heeft, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over uw vermogen.
 • Crypto-portefeuilles hebben verschillende toepassingen die verder gaan dan de financiële sector.

Wilt u meer weten over de verbazingwekkende wereld van cryptocurrency en blockchain-technologie? Wilt u leren hoe u digitale activa verhandelt en een succesvolle cryptohandelaar worden? Schrijf je dan in voor onze cryptocurrency-handelscursus en uitchecken onze cryptopartner eToro waar u meer dan 90 cryptocurrencies kunt kopen, opslaan en verkopen of handelen in CFD’s.

Bezit u liever cryptocurrency of handelt u liever in CFD’s? Welke crypto-portemonnee zou je kiezen?

Als je het leuk vond om te lezen Cryptocurrency Wallet-gids: een eenvoudige stapsgewijze zelfstudie. Wat zijn crypto-portefeuilles & Hoe werken ze? van Trading Education, geef het een like en deel het met iemand anders waarvan je denkt dat het ook interessant kan zijn.

Veelgestelde vragen

Kunnen bitcoin-wallets worden gehackt?

Net als bij fiatgeld kunnen uw bitcoins verloren gaan of gestolen worden. Hoewel koude portefeuilles als veiliger worden beschouwd dan hete portefeuilles, zijn ze niet perfect. Hackers hebben op verschillende manieren toegang tot uw cryptocurrency, zoals het hacken van uw apparaat, het installeren van keyloggers of Trojaanse paarden en het gebruik van browserextensies om gegevens te extraheren. Sommige hackers omzeilen mogelijk ook uw tweefactorauthenticatie, publiceren nepadvertenties of portemonnee-services en sturen u phishing-e-mails. Zorg ervoor dat u antivirussoftware gebruikt, bewaar uw apparaten en pincodes veilig en wees waakzaam voor oplichting en fraude.

Is er een portemonnee die alle cryptocurrencies kan ondersteunen?

Hoewel er talloze portefeuilles met meerdere valuta’s zijn en de technologie blijft evolueren, is er geen enkele crypto-portemonnee die alle cryptocurrencies kan ondersteunen. Voor sommige crypto’s moet je zelfs hun respectievelijke portemonnee bemachtigen.

Kunnen portefeuilles van derden mijn cryptocurrency stelen??

Elk bedrijf waaraan u uw gegevens en geld heeft toevertrouwd, kan zich tot kwaadaardig gedrag wenden of instorten. Zoek dus altijd naar gevestigde portefeuilles, leer meer over de technologie die ze bieden en lees beoordelingen om de beste crypto-portemonnee te kiezen die er is.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me