De Bitcoin Frenzy, wat is het en is het de moeite waard om in te investeren?

Inmiddels heb je ongetwijfeld gehoord van bitcoin (BTC) en de buzz die het heeft gecreëerd onder de investeringsgemeenschap. U vraagt ​​zich misschien af ​​of het de moeite waard is om in uzelf te investeren. Voordat u zich inzet voor een investering in bitcoin, moet u ervoor zorgen dat u volledig begrijpt wat de cryptocurrency inhoudt – en wat de risico’s zijn.

Trading Education is een toonaangevend centrum van middelen voor investeerders, ook voor investeerders die nog niet eerder hebben geïnvesteerd. Onze educatieve inhoud is ontworpen om u de kennis bij te brengen die u nodig heeft om een ​​weloverwogen beslissing te nemen over uw volgende investering en om u kennis te laten maken met de opties die voor u als belegger beschikbaar zijn. Onze gids voor beleggen in bitcoin is ontworpen om een ​​overzicht te geven van de voordelen en risico’s die bitcoin met zich meebrengt, en om u te helpen begrijpen waar de cryptocurrency over gaat..

Zie ook: Wat zijn Altcoins? Hier zijn er 7 die u moet weten

Bitcoin begrijpen

bitcoin mijnbouw

Bitcoin is een peer-to-peer digitale valuta, beheerd onder een openbaar grootboek dat bekend staat als een blockchain. Het heeft geen centrale bank, maar wordt aangedreven door de netwerkactiviteit op die blockchain. De ‘munten’ zijn eigenlijk stukjes digitale informatie die door computersoftware kunnen worden ‘gewonnen’ en vervolgens op het netwerk kunnen worden verhandeld. Bitcoins kunnen worden gevonden door elke gebruiker die over de juiste technologie beschikt, maar ze kunnen ook op zichzelf worden gekocht en verkocht als activa.

Bitcoin is een van de vele cryptocurrencies die de afgelopen jaren zijn ontstaan. Het blijft het meest opvallende en waardevolle van alle crypto-activa, maar het is ook een van de meest onstabiele en wordt gekenmerkt door grote prijsschommelingen die zeer onvoorspelbaar kunnen zijn. Investeren in bitcoin wordt vaak gezien als een gok vanwege de enorme risico’s die eraan verbonden zijn: zonder centrale administrateur is er geen kans op een reddingsoperatie als de munt toch sterk in verval raakt..

Beleggers kunnen ook Litecoin, Ethereum of Ripple overwegen, die een lagere waarde hebben, maar die na verloop van tijd meer stabiliteit vertonen. Ethereum is bijvoorbeeld een van de weinige cryptocurrencies die de neerwaartse prijstrend van 2018 vermijdt: het groeide in het begin van dit jaar zelfs met ongeveer 8%. Bitcoin blijft echter het populairst. Er zijn ook takken van bitcoin die zijn weggegroeid van de hoofdvaluta, zoals Bitcoin Cash en Bitcoin Gold, die belangstelling beginnen te trekken van de investerende gemeenschap..

De geschiedenis van bitcoin

Bitcoin is in augustus 2008 gemaakt door een onbekende persoon of groep, handelend onder het pseudoniem van Satoshi Nakamoto. Nakamoto wordt gecrediteerd met het delven van de eerste bitcoin in de blockchain, waarmee de cryptocurrency een kickstart wordt gegeven. Op de dag dat de open-source bitcoin-software werd vrijgegeven, ontving early adopter Hal Finney de eerste bitcoin-transactie – ter waarde van 10 BTC – van Satoshi Nakamoto. In dit stadium had bitcoin geen geldwaarde. Sommigen hebben gespeculeerd dat Satoshi Nakamoto eigenlijk Hal Finney zou kunnen zijn, hoewel de computerwetenschapper en game-ontwikkelaar dit ontkent.

Naarmate het aantal met succes gedolven munten begon te stijgen en naarmate meer mensen optraden voor het bitcoin-netwerk, begon de digitale valuta in waarde te stijgen. In juli 2010 had bitcoin een waarde van $ 0,08 ten opzichte van de Amerikaanse dollar en in 2011 hadden de munten gelijkheid bereikt met de dollar. Sindsdien is de waarde van bitcoin in een opmerkelijk tempo blijven stijgen, wat de interesse van de investerende gemeenschap wekte.

In 2017 kende bitcoin een ongelooflijke waardestijging. Op een gegeven moment bereikte het $ 18.000, en landen over de hele wereld krabbelden over de hele wereld om bitcoin-uitwisselingen op te zetten en begonnen met het reguleren van dit populaire alternatief voor fractioneel reservebankieren. Die zeepbel is tot op zekere hoogte gesprongen toen de bitcoin-prijs begin 2018 kelderde, maar de cryptocurrency lijkt zich vanaf februari 2018 weer te herstellen..

Zie ook: 5 slimme manieren om $ 1.000 te investeren

Bitcoin vandaag en in de toekomst

bitcoin toekomst

Sommige landen staan ​​meer open voor bitcoin-handel dan andere. China is overgestapt op het verbieden van bitcoin-uitwisselingen en het treedt hard op tegen online handel door zijn burgers, terwijl Egypte heeft verklaard dat bitcoin weinig meer is dan een gokactiviteit, en het verhandelen ervan is daarom verboden onder strikte moslimwetten. Aan de andere kant hebben Zuid-Korea en Israël de valuta omarmd door deze de status van wettig betaalmiddel te geven en nationale reserves voor interne handel aan te moedigen.

Bitcoin is erg populair in het VK en de VS, waar het niet gereguleerd is, maar wel een aantal wettelijke beschermingen heeft. Veel banken hebben verklaard dat bitcoin niet op krediet kan worden gekocht en ze hebben manieren gezocht om handel en investeringen door hun leden te blokkeren. JP Morgan is echter een van de belangrijkste supporters van bitcoin, waarbij de financier onlangs beweerde dat bitcoin ETF’s de "heilige graal van investeren".

Is het de moeite waard om in bitcoin te investeren??

Bitcoin blijft een uiterst risicovolle investering. Er zijn enorme winsten te behalen uit online handelen met cryptocurrencies, maar dit moet worden afgewogen tegen de kans op aanzienlijke verliezen. Bitcoin kan van de ene op de andere dag duizenden dollars aan waarde verliezen, en dit is inderdaad meerdere keren gebeurd in het begin van 2018. Ondanks deze risico’s zijn veel mensen geïnteresseerd in het leren investeren in bitcoin..

Eind februari 2018 is de bitcoin-prijs iets meer dan $ 7.600. De cryptocurrency vertoont tekenen van verbetering, hoewel het nog een lange weg te gaan heeft voordat het de maximale waarden van december van ongeveer $ 19.000 per BTC terugkrijgt. Handelsexperts verwachten dat de bitcoin-prijs weer boven de $ 10.000 zal stijgen en blijft stijgen. Voor velen is de bitcoin-bubbel nog niet gesprongen, maar is hij nog maar net begonnen te groeien. Sommigen speculeren zelfs dat bitcoin de komende jaren de grens van $ 1.000.000 zou kunnen overschrijden. Met hoe dan ook weinig garantie, investeren in bitcoin zal altijd een gok zijn.

Als u wilt leren hoe u met bitcoin kunt handelen, en vooral als u net begint met beleggen, is Trading Education een bloeiend centrum van middelen. Onze vertrouwde experts verzamelen actuele, nauwkeurige informatie om u te voorzien van gedegen financiële kennis en financiële educatie.

Mis het niet: 7 redenen waarom investeren geen goed idee is!

Als je het leuk vond om dit artikel van Trading Education te lezen, geef het dan een like en deel het met iemand anders waarvan je denkt dat het ook interessant kan zijn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me