Ethereum-prijsanalyse voor 2021

ETH-prijsvoorspelling voor 2021

We delen de top Voorspellingen van experts voor Ethereum in 2021.

Lees onze Ethereum ETH-prijsanalyse in 2021

Ondanks de economische onrust veroorzaakt door COVID-19, was 2020 een indrukwekkend jaar voor Ethereum. De prijs van ‘s werelds meest bekende altcoin is de afgelopen 12 maanden gestaag gegroeid, terwijl de crypto-wereld reikhalzend uitkeek naar de langverwachte lancering van de Ethereum 2.0-upgrade, die eindelijk werkelijkheid werd in december..

Over het algemeen heeft Etheruem meer dan 330% gewonnen sinds het begin van 2020 – zeer indrukwekkend gezien de niet-inspirerende prestaties van bepaalde andere tokens. Natuurlijk heeft de veerkracht van Ethereum, in combinatie met een opwindende nieuwe netwerkrevisie, de altcoin in het middelpunt van 2021 gebracht – met sommige cijfers uit de industrie die geloven dat ETH zal blijven groeien in een tempo dat relatief stabiel is voor de cryptomarkt..

Betekent dit dat het nu een goed moment is om in ETH te investeren? In de volgende Ethereum-prijsanalyse 2021 zullen we bekijken hoe Ethereum 2.0 de prijzen het komende jaar zou kunnen zien stijgen, en we zullen ook horen wat een paar experts uit de industrie te zeggen hebben.

Inhoud:

Ethereum – een overzicht

Geschiedenis van Ethereum-prijsbeweging

Ethereum in 2020

Voorspellingen van experts voor Ethereum in 2021

Factoren die de Ethereum-prijs beïnvloeden

Ethereum-prijsanalyse voor 2021

Moet u in 2021 in Ethereum investeren??

Gevolgtrekking

Ethereum-prijsanalyse 2021 – Veelgestelde vragen

Ethereum – een overzicht

Ethereum is na Bitcoin veruit de beroemdste digitale valuta, dus voordat we verder gaan met onze Ethereum-prijsanalyse 2021, is het de moeite waard om nader te bekijken wat de altcoin precies anders maakt dan zijn voorganger..

Er zijn natuurlijk veel overeenkomsten tussen de twee technologieën – zowel Bitcoin als Ethereum waren oorspronkelijk gebaseerd op het proof of work-concept, waarbij transacties worden geverifieerd via een netwerk van knooppunten die concurreren om complexe vergelijkingen op te lossen – een proces dat beter bekend staat als ‘mijnbouw’..

Evenzo gebruiken zowel Bitcoin als Ether blockchain-technologie om dit allemaal mogelijk te maken. Afgezien van deze basisovereenkomsten zijn Bitcoin en Ethereum echter twee heel verschillende dieren.

Ethereum, gelanceerd in juli 2015, is een gedecentraliseerd, open softwareplatform dat niet alleen gastheer is voor zijn eigen crypto-token, Ether, maar waarmee ook slimme contracten en gedistribueerde applicaties (ĐApps) kunnen worden ontwikkeld en uitgevoerd zonder enige invloed van derden. . Ethereum heeft ook zijn eigen programmeertaal, die tal van mogelijkheden biedt voor ontwikkelaars die op maat gemaakte applicaties op het platform willen bouwen en uitvoeren. Dus, terwijl zowel Bitcoin als Ethereum een ​​gedecentraliseerd betalingssysteem bieden, is het hoofddoel van Ethereum niet een digitaal betalingssysteem, maar een platform om de uitwisseling van veilige contracten en applicaties te vergemakkelijken, via zijn eigen valuta..

Ethereum heeft geen algemene limiet voor het aantal tokens dat uiteindelijk in omloop zal zijn – in tegenstelling tot Bitcoin. Het beperkt echter het aantal tokens dat van jaar tot jaar beschikbaar wordt gesteld. Een ander belangrijk verschil is de snelheid waarmee blokken worden gemaakt. Terwijl Bitcoin-transacties meer dan tien minuten kunnen duren, worden Ethereum-transacties doorgaans in seconden verwerkt.

De talloze applicaties en het vrijwel onbeperkte potentieel van Ethereum hebben het tot een interessant investeringsvooruitzicht gemaakt en het mogelijk gemaakt om snel voet aan de grond te krijgen in de toch al competitieve markt voor cryptocurrency. Maar wat betekent al deze achtergrondinformatie voor onze Ethereum-prijsanalyse voor 2021??

Zoals we zullen zien, is het begrijpen van de belangrijkste verschillen tussen Ethereum en andere cryptocurrencies – met name Bitcoin – van vitaal belang als we willen voorspellen hoe de munt het komende jaar zal presteren. Hoewel alle cryptocurrencies op de een of andere manier zullen worden beïnvloed door grote bewegingen in de prijs van Bitcoin, is ons doel hier om andere manieren te vinden waarop de tokenprijs van Ethereum kan bewegen..

Geschiedenis van Ethereum-prijsbeweging

Voordat we onze Ethereum-prijsanalyse voor 2021 starten, zou het verstandig zijn om de historische prijsbeweging van de altcoin te bekijken. Door dit te doen, kunnen we trends uit het verleden beter identificeren en voorspellen hoe bepaalde verschillende marktkrachten de toekomstige waarde van ETH kunnen beïnvloeden.

Zoals met de meeste cryptocurrency, had Ethereum een ​​zeer lage vraagprijs toen het voor het eerst op de markt kwam, waarbij het token in 2015 minder dan $ 1,00 waard was. dus, met ETC die in januari 2017 een bescheiden $ 10,00 bereikte, was het rond deze tijd echter dat het grenzeloze potentieel van deze nieuwe blockchain-technologie echt bekend werd en de prijzen al snel een hoge vlucht namen. Na een grote stijging tegen het einde van 2017, bereikte ETH in januari 2018 een recordhoogte van bijna $ 1.400. De rest van 2018 was echter een soort achtbaan voor Ethereum en tegen het einde van het jaar was de prijs van ETH gedaald naarmate laag als $ 85.

Na de hoogtepunten van begin 2018 bleef het meer dan een jaar redelijk gematigd. Ethereum had moeite om $ 250 te breken over een periode van 18 maanden of zo, ondanks dat veel stemmen uit de industrie Ethereum bleven begroeten als de altcoin die op een dag Bitcoin voor de eerste plaats zou verwijderen. Na een nieuwe bear-run in de zomer van 2019, eindigde ETH het jaar met handelen voor slechts $ 132.

Ethereum-prijs in 2020

ethereum prijsgrafiek

Een belangrijke overweging voor onze Ethereum-prijsanalyse voor 2021 is natuurlijk hoe goed de munt de afgelopen maanden heeft gepresteerd. Na een vrij sombere prestatie in 2019, kende ETH een trage start van 2020. Het beleggerssentiment leek echter terug te keren naar de zomer en in juli waren de prijzen boven de $ 250 gestegen en bleven stijgen tot ze in september rond de $ 475 stegen..

De ETH-prijzen zakten vervolgens terug naar ongeveer $ 350 voordat ze aan het einde van het jaar weer ophieven, met een piek van $ 615 in december. De stijging van het einde van het jaar is waarschijnlijk te danken aan de langverwachte lancering van Ethereum 2.0 en deze revisie maakt van ETH zo’n belangrijke crypto om naar te kijken als we 2021 ingaan..

Zou u overwegen om in te investeren Ethereum ETH?

Ethereum-prijsvoorspelling voor 2021

Voorspellingen van experts voor Ethereum in 2021

Om een ​​evenwichtige Ethereum-prijsanalyse voor 2021 te maken, is het nodig om informatie uit verschillende gebieden te verzamelen. Uiteraard is het kijken naar de meningen en voorspellingen van vooraanstaande crypto-experts een goede manier om het sentiment van de industrie ten opzichte van Bitcoin en de markt in het algemeen te meten..

1. Craig Russo

Craig Russo, oprichter van Peer – een in Boston gevestigde startup achter SludgeFeed – is van mening dat Ethereum’s capaciteit voor het implementeren van gedecentraliseerde applicaties en het tokeniseren van real-world assets ervoor zal zorgen dat het een go-to-platform blijft dat veel interesse van investeerders trekt. “Ik zie geen enkele reden waarom Ether (ETH) in 2021 niet opnieuw de hoogste punten ooit zal bezoeken als Ethereum vordert zoals het van plan is en ontwikkelaars blijven bouwen aan het netwerk,” zei hij en voegde eraan toe: “Ik geloof dat ETH / BTC heeft misschien al een dieptepunt bereikt en ETH / USD zal een nieuwe opwaartse trend beginnen zodra de volatiliteit van Bitcoin vertraagt, “

2. Alex Saunders

Ondertussen is Alex Saunders, CEO van Nugget’s News, ook erg optimistisch over het potentieel van Ethereum en is een andere stem die een sterke mogelijkheid voorspelt dat ETH binnen een jaar of minder een nieuw, historisch hoogtepunt zal bereiken – met een voorspelling van $ 1.400 tegen het einde van 2021.

3. Michaël van de Poppe

Cointelegraph Markets-analist Michaël van de Poppe anticipeert ook op een volgende ETH-bullrun en gelooft dat de toekomst waarschijnlijk rooskleurig is voor de altcoin, waarbij de volgende waardestijging waarschijnlijk boven het vorige record zal uitkomen. Terwijl hij stopte met het aanbieden van een volledige Ethereum-prijsanalyse voor 2021, ging hij naar Twitter om te voorspellen dat de “volgende cyclus ATH voor ETH waarschijnlijk tussen $ 10.000 en 20.000 ligt.”

4. SalsaTekila

Een cryptohandelaar en analist die bekend staat als SalsaTekile, die bekendheid verwierf nadat hij een paar duizend dollar in $ 100.000 veranderde in een zomerhandelscompetitie, heeft zijn vertrouwen uitgesproken in Ethereum en heeft het aan zijn portefeuille toegevoegd omdat hij gelooft dat het in 2021 beter zal presteren dan Bitcoin. ” bezit een ongemakkelijke hoeveelheid ETH (vlek). Vandaag weer meer gekocht, met de handelswinsten. Ik denk dat het het komende jaar beter zal presteren dan bitcoin, ”tweette hij. Hoewel hij nog een diepgaande Ethereum-prijsanalyse voor 2021 moet maken, moet SalsaTekile die ETH aan zijn portfolio toevoegt als een positief teken worden beschouwd.

5. Ryan Selkis

Ryan Selkis van Messari had op het moment van schrijven geen Ethereum-prijsanalyse voor 2021 aangeboden, maar hij heeft zijn eigen mening opgemerkt over waarom Ethereum het het komende jaar goed zou kunnen doen. Hij schreef een rapport over wat er volgend jaar voor de cryptocurrency-ruimte kan worden verwacht en zei: “Bitcoin is misschien klaar voor een groot jaar vanwege zijn macro-positionering, maar het is Ethereum dat de vlucht heeft genomen als crypto’s belangrijkste platform … zou een geheel nieuw financieel systeem en een meer open, veerkrachtig internet kunnen aandrijven. “

Lees meer: ​​hoeveel zal Ethereum waard zijn in 2021 en daarna?

Factoren die de Ethereum-prijs beïnvloeden

1. Ethereum 2.0

Ethereum 2.0 is een belangrijke upgrade van het oude openbare Ethereum-mainnet, ontworpen om het gebruik van Ethereum te versnellen en bestaande prestatiebeperkingen aan te pakken.

Een van de belangrijkste veranderingen is de verschuiving van de Proof of Work-architectuur naar de implementatie van een Proof of Stake-consensusmechanisme. De upgrade ging eind 2020 van start en fase 1 van de lancering loopt door tot in 2021.

Er is voorspeld dat ETH 2.0 de doorvoer met meer dan 1000x zal verhogen, wat de hoge kosten zal verlagen die zijn verbonden aan Ethereum-transacties die momenteel het token achtervolgen. Uiteraard is deze ontwikkeling een sleutelfactor in onze Ethereum-prijsanalyse voor 2021 en als het een succes blijkt te zijn, kunnen de prijzen in 2021 omhoogschieten..

2. Bitcoin

Ethereum zal, net als alle Altcoins, altijd op de een of andere manier aan Bitcoin worden gekoppeld. Ten eerste is Bitcoin de meest bekende en (relatief) stabiele cryptocurrency en daarom gebruiken analisten het vaak als een indicator van de interesse van investeerders voor digitale valuta in het algemeen. Ten tweede vereisen veel beurzen de uitwisseling van BTC voor andere munten, waardoor Bitcoin zoiets als een crypto-reservevaluta wordt. Daarom zal de prijs van Bitcoin – in de nabije toekomst – tot op zekere hoogte de bredere cryptocurrency-markt weerspiegelen.

3. Regelgeving met betrekking tot cryptocurrency

Cryptocurrency en het idee van gedecentraliseerde betalingen zijn relatief nieuwe concepten, dus veel landen krijgen nog steeds grip op de vraag of en hoe ze moeten worden gereguleerd.

In het VK heeft de FCA onlangs bijvoorbeeld de verkoop verboden van derivaten en exchange-traded notes (ETN’s) die verwijzen naar bepaalde soorten crypto-activa naar particuliere consumenten. Daarnaast zijn er ook nieuwe EU-regelgeving in aantocht – die een enorm domino-effect zou kunnen hebben op alle cryptocurrency-prijzen. Regelgeving kan natuurlijk goed of slecht zijn voor de markten, maar elke slimme crypto-investeerder moet mogelijke veranderingen goed in de gaten houden..

4. Vraag van de koper

Iedereen weet dat de waarde van een asset wordt bepaald door vraag en aanbod. Ethereum heeft geen bovengrens zoals Bitcoin dat doet en dit is historisch gezien een probleem geweest voor de altcoin. Er wordt echter voorspeld dat de komst van Ethereum 2.0 en de overgang naar een Proof of Stake-protocol het huidige inflatiepercentage van 10% zal verlagen tot tussen 0,5 en 2% per jaar..

Aan de vraagzijde lijkt 2021 een interessant jaar te worden, aangezien de belangstelling van traditionele beleggingsinstellingen in 2020 sterk is toegenomen en er een recordaantal nieuwe cryptocurrency-portefeuilles is geopend. Dit is natuurlijk van groot belang voor elke Ethereum-prijsanalyse voor 2021 en zou heel goed kunnen betekenen dat de vraag in de crypto-sfeer het komende jaar zal toenemen..

Klaar om in te investeren Ethereum ETH?

Ethereum-prijsanalyse voor 2021

Zoals we hebben gezien, zijn er verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het uitvoeren van een Ethereum-prijsanalyse voor 2021. Naast het beoordelen van de verschillende marktkrachten die hierboven zijn beschreven, proberen crypto-analisten natuurlijk ook patronen te identificeren en prijsbewegingen te voorspellen door een technische analyse uit te voeren van hoe grafieken zijn eerder verplaatst.

BeinCrypto.com analyseerde bijvoorbeeld de hoogte- en dieptepunten in de geschiedenis van de prijs van Ethereum en gebruikte dit om een ​​prognose voor 2021 te genereren – wat resulteerde in een andere optimistische voorspelling van een bull-run waarbij de ETH-prijs in 2021 rond de $ 2.800 zal eindigen..

Met een pauze van meer dan $ 600 op een enorm volume, ETH signaleert een nieuwe bullmarkt.

Als we kijken naar de andere industriecijfers die als onderdeel van deze analyse worden genoemd, kunnen we verwachten dat het komende jaar extreem positief zal zijn voor Ethereum. Hoewel het door sommigen voorspelde bedrag van meer dan $ 10.000 misschien niet raakt, is er goede reden om aan te nemen dat ETH tegen het einde van 2021 gemakkelijk voorbij $ 1.000 zou kunnen stijgen..

Moet u in 2021 in Ethereum investeren??

investeren in ethereum

Zoals we hebben gezien, is er een koor van optimisme over het potentieel van ETH. Hoewel onze Ethereum-prijsanalyse voor 2021 zeker wijst op goede dingen voor de altcoin, vooral nu Ethereum 2.0 sneller gaat, is het vermeldenswaard dat er nogal wat cryptocurrency-platforms en autoriteiten zijn die geloven dat de positieve effecten iets langer zullen duren om zich te manifesteren..

TradingBeasts.com bijvoorbeeld, hoewel optimistisch over de toekomst van Ethereum, voorspelt een meer gematigde groeisnelheid, waarbij ETH tot eind 2021 niet boven de $ 600 uitkomt en pas tegen het einde van 2023 de grens van $ 1000 nadert. Als u overweegt te investeren in Ethereum , is het essentieel om uw verwachtingen te managen en u niet te laten meeslepen door een mediahype.

Het is ook de moeite waard eraan te denken dat veel van de meer optimistische Ethereum-prijsvoorspellingen afhankelijk zijn van Ethereum 2.0 om de problemen op te lossen waarvoor het bedoeld is. Iedereen die van plan is om ETH aan zijn beleggingsportefeuille toe te voegen, moet ervoor zorgen dat hij op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen op dit gebied – positief of negatief – en zijn beleggingsstrategie dienovereenkomstig aanpassen..

eToro – Het beste platform om in Ethereum te investeren

eToro heeft zich gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen in de crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Virtuele valuta zijn zeer volatiel. Uw kapitaal loopt gevaar.

Gevolgtrekking

Ethereum heeft in 2020 een beetje een wankel jaar achter de rug. De COVID-19-pandemie bracht niet alleen de financiële wereld in chaos, maar de vertraging van Ethereum 2.0 zorgde ook voor onzekerheid bij investeerders en zag de prijzen dalen. Zoals onze Ethereum-prijsanalyse voor 2021 echter heeft aangetoond, lijkt het sentiment in de sector een hoek om te slaan en wordt verwacht dat ETH de komende jaren goed zal presteren..

Het is natuurlijk te vroeg om te zeggen hoe de lancering van Ethereum 2.0 de waarde van ETH de komende jaren zal beïnvloeden, aangezien de upgrade in fasen zal verlopen. Ervan uitgaande dat de eerste fase succesvol is, kunnen we de Ethereum-prijzen in de eerste helft van 2021 zien stijgen en het hele jaar door doorzetten..

De komende twaalf maanden worden aangeprezen als een belangrijke overgangsperiode voor cryptocurrency en onze Ethereum-prijsanalyse voor 2021 laat zien dat de populaire altcoin over de nodige technische referenties beschikt om een ​​van de beste investeringen in de branche te zijn. Als u geïnteresseerd bent in het toevoegen van Ether aan uw portfolio en bereid bent om de ontwikkelingen die van invloed zijn op de tokenprijs nauwlettend in de gaten te houden, dan kan het begin van 2021 een goed moment zijn om uw investering te doen..

Ethereum-prijsanalyse 2021 – Veelgestelde vragen

Zal Ethereum stijgen in 2021?

Hoewel onze Ethereum-prijsanalyse 2021 niet kan garanderen hoe de prijs van ETH het komende jaar zal evolueren, zijn er verschillende branchecijfers die erop vertrouwen dat de altcoin een goede investering zal blijken te zijn..

Hoe zal Ethereum 2.0 de waarde van het token beïnvloeden??

De lancering van Ethereum 2.0 belooft bepaalde problemen met de bestaande blockchain-infrastructuur aan te pakken en ervoor te zorgen dat Ethereum-technologie nog veelzijdiger wordt. Het is moeilijk in te zien hoe dit allesbehalve een positief effect zou kunnen hebben op de tokenprijs, maar beleggers moeten de ontwikkelingen goed in de gaten houden, aangezien problemen met de implementatie van Ethereum 2.0 negatieve gevolgen kunnen hebben..

Wat voorspellen de experts voor Ethereum in 2021?

De meeste stemmen uit de branche zijn positief over het prijspotentieel van Ethereum in 2021, hoewel sommige veel grotere stijgingen voorspellen dan andere. Er is een brede consensus dat bij de lancering van Ethereum 2.0 de prijs van ETH het vorige record van $ 1.432 zal benaderen. Onze Ethereum-prijsanalyse voor 2021 suggereert ook groei voor de altcoin, hoewel beleggers zich ervan bewust moeten zijn dat veel op Ethereum 2.0 rust en dat eventuele problemen met toekomstige ontwikkelingen de pauzes op bull-runs kunnen veroorzaken..

Zal Ethereum de $ 10.000 overschrijden in 2021?

Hoewel er enkele industriecijfers zijn die voorspellen dat de waarde van ETH vijf cijfers zal bereiken, moet worden opgemerkt dat deze zeer ambitieus zijn en dat de meeste stemmen uit de industrie meer conservatieve voorspellingen doen..

Dit is een goed moment om in Ethereum te investeren?

Nu Ethereum 2.0 eindelijk realiteit wordt aan het einde van 2020 en verdere ontwikkelingen in de pijplijn, wordt verwacht dat ETH het komende jaar goed zal presteren en veel gerenommeerde crypto-investeerders hebben het token aan hun portefeuilles toegevoegd voorafgaand aan wat een recordgroei zou kunnen zijn..

Waar kan ik Ethereum kopen??

Als u in Ethereum wilt investeren, moet u een makelaar of beurs zoeken waarmee u het actief kunt kopen. Er zijn talloze providers beschikbaar, maar u zult er een willen vinden die een solide reputatie heeft en aan bepaalde financiële voorschriften voldoet. Wij adviseren eToro voor beginnende handelaren, omdat het een eenvoudig te gebruiken interface biedt, evenals veel informatie over de cryptocurrency-markten. Je hebt ook een crypto-portemonnee nodig om je tokens op te slaan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me