Gedecentraliseerde financiering – Wat is DeFi in cryptocurrency?

Gedecentraliseerde financiering kan worden gedefinieerd in termen van het transformeren van het conventionele en gecentraliseerde financiële systeem naar een gedeeld peer-to-peer-systeem dat wordt ondersteund door gedecentraliseerde blockchain-technologie zoals Bitcoin of Ethereum. Ook bekend als DeFi, voert gedecentraliseerde financiering praktisch functies uit en leent het platformen voor cryptomunten. Gedecentraliseerde financiering is een geïntegreerde regeling van conventies en monetaire instrumenten die de financiële behoeften van cryptocurrency in het algemeen ondersteunen.

Het belang van DeFi kan worden begrepen met het feit dat de totale waarde in DeFi is vergrendeld volgens DefiPulse is meer dan $ 25,15 miljard. Blockchain-technologie is het actieve brein achter gedecentraliseerde financiering. In de loop van de tijd hebben duizenden nieuwe blockchains de weg gebaand voor de gedecentraliseerde industrie.

Het conventionele financiële en bancaire systeem is gebaseerd op gecentraliseerde kaders die onder directe controle staan ​​van gecentraliseerde beheersnetwerken, gecentraliseerde financiële instellingen, tussenpersonen en de overheid. Daarentegen is de DeFi of gedecentraliseerde financiële infrastructuur gebreid op blockchains, speciale programma’s die worden uitgevoerd door de gedecentraliseerde platforms om een ​​netwerk te vormen dat kan opt-in en opt-out om alle overheidsregels te volgen. Klinkt dat belachelijk? Nou, het deed het ook met de toezichthouders toen de industrie begon.

Bron: mlsdev.com

De eigenlijke infrastructuur van een blockchain stelt de gebruikers in staat om hun respectievelijke blockchain te beheren via de verificatieprotocollen. De mastercontrole om grote wijzigingen mogelijk te maken of zelfs om de blockchain te hacken, vereist controle over ten minste 30% van de knooppunten. Knooppunten zijn de basispijlers die de blockchain ondersteunen.

DeFi ontwikkelde financiële systemen en protocollen met behulp van slimme privécontracten met behulp van de blockchain. De financiële protocollen van DeFi zijn geprogrammeerd om te draaien op basis van ontwikkelde code waardoor het beschikbaar is voor iedereen die peer-to-peer netwerken mogelijk maakt. DeFi of gedecentraliseerde financiering was voorheen bekend als "open financiën."

Voordelen van DeFi in cryptocurrency

Gedecentraliseerde financiering heeft veel voordelen die het beter maken dan conventionele en gecentraliseerde financieringssystemen. Het belangrijkste objectieve gebruik van DeFi in cryptocurrency is ongetwijfeld het vergroten van de privacy en veiligheid in financiële systemen.

Met behulp van de blockchain-principes creëert DeFi aanpassingen om transparantie in het systeem te bieden, zodat de liquiditeit wordt verhoogd en de groeimogelijkheden worden gestabiliseerd. Het doel van het gebruik van DeFi in cryptocurrency is om een ​​evenwichtig economisch systeem op te zetten dat toegankelijker en ondersteuningsvriendelijker is. Afgezien van deze, kunnen de belangrijkste voordelen van gedecentraliseerde financiering en DeFi in cryptocurrency de volgende zijn:

1. Effectief programmeren

Defi in cryptocurrency zal meer programmeerbaarheid bewijzen. De uitvoering van financiële gadgets is veel meer geautomatiseerd, met behulp van slimme contracten. De programmeerbare codes helpen bij het creëren van nieuwe digitale activa.

2. Beveiliging

Gedecentraliseerde financiering zal een systeem creëren dat enigszins immuun is voor fraude en diefstal. De meer privé-integraties die DeFi in het kader van blockchain biedt, zorgen voor veilige transacties en andere financieringsapplicaties die beter controleerbaar zijn.

3. Gemakkelijke uitwisseling van informatie

DeFi in cryptocurrency maakt de uitwisseling van informatie gemakkelijker. De synchronisatie van interfaces en applicaties met DeFi stelt ontwikkelaars in staat om meer flexibiliteit en interoperabiliteit te creëren. DeFi is ook bekend als "geld lego" voor zijn composable software.

4. Transparantiepercentages

De hoge mate van transparantie die door DeFi-financiën wordt geboden, biedt een uitzending die de transactieactiviteiten deelt met andere gebruikers op de interface. Op deze manier bieden DeFi-protocollen ingebouwde codes die voor iedereen beschikbaar zijn. Met behulp van transparanten die door deze platforms worden geleverd, kan een zeer scherpe analyse worden gemaakt.

5. Open Access

DeFi Finance vereist geen toestemming. Terwijl conventionele gecentraliseerde financiële systemen toestemming nodig hebben, is DeFi in cryptocurrency vrij van deze aantijgingen. Iedereen over de hele wereld met een crypto-portemonnee en een internetbron kan toegang hebben tot DeFi-platforms op basis van blockchain-technologie.

Klaar om in te duiken Crypto Markt?

Gedecentraliseerde applicaties – Ethereum-applicaties

De meeste gedecentraliseerde applicaties die de DeFi-apps worden genoemd, werken eigenlijk op het Ethereum-protocol. Ethereum heeft zichzelf gepositioneerd als de op een na grootste marktaandeelhouder van cryptocurrency en gedecentraliseerde apps (DApp). Ethereum onderscheidt zich anders van Bitcoin omdat de interferentie die Ethereum biedt, de eenvoudigere ontwikkeling van een gedecentraliseerde vorm van applicatie is, anders dan het uitvoeren van eenvoudigere transacties. Het meest contrasterende kenmerk van Ethereum is de integratie van slimme contracten.

Slimme contracten en DeFi

Het slimme contract biedt een automatisch uitgevoerde transactie voor aangepaste behoeften, waardoor een flexibeler platform wordt gecreëerd. Blockchain maakt een vlekkeloze archivering en beveiliging mogelijk om slimme contracten te creëren en te gebruiken met meer privacy dan ooit tevoren in de conventionele financiële wereld.

Bron: dzone.com

Slimme contracten vormen de basis van een groot aantal DeFi-applicaties die alle verwachte kenmerken van de financiële behoeften van gedecentraliseerde systemen bieden. Omdat Ethereum de grootste DeFi-app-markt is, heeft dit invloed op de algehele marktbeweging. Met de upgrade van Ethereum 2.0 kunnen de op DeFi gebaseerde applicaties ook worden geüpgraded. Er wordt voorspeld dat Ethereum 2.0 DeFi-applicaties een boost zal geven door de schaalbaarheidsproblemen met betrekking tot Ethereum te elimineren.

Populaire DeFi-toepassingen

De belangrijkste kenmerken van DeFi in cryptocurrency kunnen worden toegeschreven aan de blockchain-technologie zelf, het brein achter Decentralized Finance of DeFi. DeFi-applicatie bevat de volgende polaire namen.

Gedecentraliseerde beurzen of DEX’s

Gedecentraliseerde beurzen of DEX zijn de DeFi-tegenhanger van conventionele beurzen. DEX’s zijn de online applicaties die gespecialiseerd zijn in het wisselen van cryptocurrencies om elk type valuta te wisselen.

Gedecentraliseerde uitwisselingen zijn dergelijke soorten platforms met meer premiumfuncties. DEXs stelt zijn gebruikers in staat om rechtstreeks met elkaar in contact te komen en cryptomunten en activa te verhandelen zonder tussenkomst van tussenpersonen. De eliminatie van tussenpersonen maakt de uitwisselingen privé, veiliger en betrouwbaarder, en maakt ook een einde aan fraude en diefstal.

Stabiele munten

Een stablecoin kan worden omschreven als een cryptocurrency die als onderpand wordt gedekt door een conventionele valuta. Technisch gezien geen cryptocurrency; de waarde wordt gemeten op basis van de ondersteunende fiatvaluta, bijvoorbeeld euro of dollar. De vluchtigheid van cryptocurrency leidde tot het ontstaan ​​van stabiele munten in een poging om stabiele opties te bieden in de DeFi-wereld met behulp van de voordelen van zowel de conventionele markt als de blockchain-protocollen.

Uitleenplatforms

Uitleenplatforms zijn zo ontwikkeld dat ze met inzet van slimme contacten een vervanging kunnen zijn voor het intermediair. Banken zijn bijvoorbeeld niet langer nodig met de evolutie van dergelijke kredietplatforms.

Verpakte Bitcoin of WTBC

Een zeer voordelige toepassing van DeFi kan worden verpakt in bitcoins. Verpakte bitcoins zijn een methode om Bitcoin in de Ethereum-applicatie te gebruiken, zodat deze direct in het Defi-systeem van Ethereum kan worden ingezet. WBTC kan gebruikers de voordelen bieden van het verdienen van interesse in bitcoins.

Voorspellingsmarkten

Voorspellingsmarkten zijn praktische platforms om te bieden. Het zijn voorspellingsnetwerken om mogelijke uitkomsten van evidente gebeurtenissen in de echte wereld als verkiezingen te interpreteren en de informatie te gebruiken om geïnformeerde investeringsbeslissingen te nemen. Geïntegreerde DeFi in deze voorspellingsmarkten heeft tot doel de tussenpersonen te elimineren en tegelijkertijd dezelfde functies aan te bieden.

Lees meer: ​​7 voorspellingen van cryptocurrency voor 2021 waar iedereen het mee eens zou zijn

Gebruik van gedecentraliseerde financiën en DeFi in cryptocurrency:

1. Beheer van activa

DeFi in cryptocurrency maakt u de beheerder van uw cryptocurrencies in plaats van de staatsbank van uw land. Crypto-portefeuilles zoals MetaMask, Gnosis Safe en Argent helpen u effectief en veilig met gedecentraliseerde applicaties om alles te doen, van het kopen, verkopen en verplaatsen van cryptovaluta om interesse te werven voor uw geautomatiseerde bronnen.

In de DeFi-ruimte bent u de eigenaar van uw informatie: MetaMask slaat bijvoorbeeld uw wachtwoorden en privésleutels lokaal op in versleutelde formulieren op uw gadget, dus u benadert gewoon uw records en informatie.

2. DAO’s

DAO staat voor gedecentraliseerde autonome organisatie. Het is een netwerk dat samenwerkt zoals aangegeven door richtlijnen die zijn gecodeerd op de blockchain, waardoor de vereiste voor een geconcentreerd, regulerend element wordt weggevaagd. Een paar reguliere conventies in de DeFi-ruimte, zoals Maker en Compound, hebben DAO’s gestuurd om toezeggingen te verzamelen, toezicht te houden op monetaire activiteiten en gedecentraliseerd beheer naar het lokale gebied.

3. Gegevensanalyse

Als resultaat van hun fenomenale transparantie van transactie-informatie en organisatorische actie, biedt DeFi speciale aandachtspunten voor het vrijgeven van informatie, onderzoek en probleemoplossing. De ontwikkeling van nieuwe DeFi-applicaties heeft geleid tot de verbetering van verschillende applicaties en dashboards, bijvoorbeeld DeFi Pulse en Codefi Data, waarmee klanten de activa in DeFi-conventies kunnen volgen, risico’s kunnen berekenen en een overzicht krijgen van het rendement en de liquiditeit..

4. Ontwikkeling en coderingstools

Een van de doelstellingen van DeFi-protocollen omvat composability, wat betekent dat verschillende segmenten van een framework ongetwijfeld kunnen associëren en samenwerken. Zoals blijkt uit het brede assortiment aan gecoördineerde DeFi-toepassingen, heeft composable code een baanbrekende netwerkimpact gemaakt waarbij de lokale omgeving blijft uitbreiden met wat anderen hebben verzameld. Velen vergelijken de cyclus van DeFi-verbetering met het werken met lego’s – vervolgens de onverbiddelijk bekende As "geld lego." Van de briljante overeenkomstbibliotheken van Truffle tot de API-suite van Infura tot de beveiligingsapparatuur van Diligence, de meeste populaire blockchain-ontwerpers, waaronder Ethereum, zijn momenteel klaar om DeFi-applicaties te fabriceren en te verzenden met full-stack tooling en beveiligingscombinaties..

5. Gamen

De samenstelbaarheid van DeFi heeft voor ontwikkelaars kansen gecreëerd om DeFi-protocollen te bouwen die zijn geïntegreerd met meerdere dimensies. Op blockchain gebaseerde games zijn een gangbare use case geworden voor gedecentraliseerde financiering vanwege hun functionele economieën en creatieve modellen.

Pool Together is bijvoorbeeld een geïnspecteerde loterij voor investeringsfondsen zonder tegenslagen die klanten in staat stelt vooraf tickets te kopen door de DAI stablecoin op te slaan, die vervolgens wordt samengevoegd en uitgeleend aan de samengestelde valutamarktconventie om inkomsten te verkrijgen..

6. Identiteit

DeFi-financiering kan de voorwaarden voor zekerheidsstelling verminderen voor personen die geen extra activa hebben en kan helpen bij het evalueren van de betrouwbaarheid van klanten. Iedereen met een internetverbinding kan DeFi-applicaties benaderen terwijl ze de bewaking en controle over hun informatie en bronnen behouden.

7. Tokenisatie

Tokenization is een van de fundamenten van gedecentraliseerde financiering en een voordeel van blockchain-technologie, het brein achter DeFi. Tokens voeden de organisatie en openen een assortiment aan geldelijke vooruitzichten. In wezen is een token een geautomatiseerde bron die wordt gemaakt, gegeven en gecontroleerd op een blockchain. Tokens zijn bedoeld om veilig en onmiddellijk aanpasbaar te zijn, en ze kunnen worden aangepast met een code. Op blockchain gebaseerde tokens worden beschouwd als een veilige en geavanceerde optie voor klanten over de hele wereld om cryptocurrency te openen, uit te wisselen en op te slaan.

8. Cryptomarkten

DeFi-applicaties ondersteunen een verscheidenheid aan online commerciële centra waarmee klanten artikelen en administraties universeel kunnen verhandelen. Alles, van onafhankelijke coderingsoptredens tot geavanceerde verzamelobjecten en van certificeerbare edelstenen en kleding, wordt op deze markten verkocht.

Verdienen en investeren in DeFi

Door gebruik te maken van op blockchain gebaseerde leentoepassingen, zoals hierboven vermeld, kunnen klanten produceren "geautomatiseerde inkomsten" door hun geld voor te schieten en inkomsten te genereren uit de voorschotten. Opbrengstlandbouw biedt bijvoorbeeld het potentieel voor aanzienlijk grootschalige opbrengsten uit investeringen, maar met een hoger risico. Het overweegt klanten om het uitleengedeelte van DeFi te gebruiken om hun cryptomiddelen iets te doen te geven, waardoor het ideale rendement wordt gecreëerd.

Naarmate DeFi echter tot 2020 in actie en bekendheid is gegroeid, zijn talloze DeFi-toepassingen, bijvoorbeeld YAM-munt, spectaculair mislukt, waardoor de marktkapitalisatie van $ 60 miljoen tot $ 0 binnenkort. Andere DeFi-projecten, waaronder Hotdog en Pizza, stonden voor een soortgelijk lot, en talloze speculanten verloren veel geld.

Toekomst van DeFi

Hoewel steeds meer mensen zich aangetrokken voelen tot deze DeFi-toepassingen, is het moeilijk om te zeggen wat de mogelijke toekomst van deze netwerken is. De toekomst van DeFi is afhankelijk van mensen die ze waardevol vinden en waarom. Velen zijn van mening dat verschillende DeFi-protocollen massa’s nieuwe klanten kunnen aantrekken door geldtoepassingen uitgebreider te maken en open te stellen voor personen die dergelijke stadia gewoonlijk niet benaderen..

Deze monetaire innovatie is nieuw, verkennend en handig, met name wat betreft veiligheid of aanpassingsvermogen. Ethereum 2.0 kan veelzijdigheidsproblemen oplossen via een idee dat bekend staat als sharding, een methode om de verborgen gegevensverzameling op te splitsen in bescheidener stukjes die redelijker zijn voor individuele klanten om mee te werken.

Begin met investeren in cryptocurrencies met eToro

eToro is het beste sociale handelsplatform ter wereld. Met zijn goed ontwikkelde functies is eToro de juiste plek om te investeren in cryptocurrencies. Probeer eToro om de meeste premiumfuncties voor uw crypto-behoeften te krijgen.

eToro – Het beste cryptocurrency-platform

eToro heeft zichzelf gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen binnen de Crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Virtuele valuta zijn zeer volatiel. Uw kapitaal loopt gevaar.

Lees verder:

Wat zijn de beste cryptocurrencies om in te handelen 2021?

10 gewaagde Bitcoin-prijsvoorspellingen voor 2021

Ethereum-prijsvoorspellingen 2021-2025

Wat zijn de 9 beste altcoins om in 2021 te investeren??

Belangrijkste punten

  • De moderne methode van crypto-uitwisseling waarmee financiële systemen handiger kunnen zijn, is nu DeFi of gedecentraliseerde financiering.
  • Het belang van DeFi kan worden begrepen door het feit dat de totale waarde die volgens DefiPulse in DeFi is vergrendeld, meer dan $ 25,15 miljard bedraagt.
  • Blockchain blijft het brein achter de DeFi-wereld, variërend van cryptocurrencies tot DEX.
  • DeFi heeft functies zoals slimme contracten, die een meer persoonlijke en aangepaste gebruikerservaring bieden.
  • De kenmerken van gedecentraliseerde financiën zijn onder meer DAO’s, DEX’s, tokenisatie, handel, gaming en beheer van activa.
  • Enkele belangrijke voordelen van DeFi zijn onder meer effectieve programmacodes, veilige en privétransacties. Het biedt ook hogere mate van transparantie.
  • DeFi heeft het potentieel om de wereldwijde financiële markt stap voor stap over te nemen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me