Hoe Dogecoin te kopen – Handleiding voor beginners

Doge is nu een van ‘s werelds meest populaire cryptocurrencies.

Het jaar 2021 is ongelooflijk goed geweest voor Dogecoin. Deze virtuele valuta, geboren uit een grap in 2013, heeft een onverwachte wending ten goede genomen – na de popularisering door Elon Musk en andere beroemde persoonlijkheden.

In een paar maanden tijd heeft de marktkapitalisatie van Dogecoin meer dan $ 6 miljard overschreden, wat betekent dat het nu een van de meest populaire cryptocurrencies in de ruimte is..

Als je een stukje van de actie wilt halen, ben je hier zeker op de goede plek.

In ons uitgebreide Hoe Dogecoin-gids te kopen, we begeleiden u bij het verkrijgen van deze populaire digitale munt.

Het belangrijkste is dat we u vertellen waar u op moet letten bij een Dogecoin-makelaar en hoe u meteen kunt beginnen met investeren in dit digitale activum..

Hoe koop je Dogecoin in 4 stappen:

 • Kies een beurs om Dogecoin te kopen.
 • Financier uw account.
 • Koop Dogecoin.
 • Zet uw DOGE over naar uw digitale portemonnee.

Hoe u Dogecoin online kunt kopen – Een stapsgewijze handleiding

Stap 1: Kies een online broker of exchange

De belangrijkste stap bij het nadenken over hoe u Dogecoin kunt kopen, is het vinden van een betrouwbare online broker die zowel veiligheid als transparantie voor al uw investeringen kan garanderen..

Op cryptoplatforms van derden kunt u Dogecoin kopen in ruil voor andere digitale valuta. Het is echter waarschijnlijk dat dergelijke uitwisselingen geen vergunning van een regelgevende instantie hebben – en als zodanig kan deze optie het beste worden vermeden.

Aan de andere kant, als u kiest voor een gereguleerd platform, worden uw belangen als belegger beschermd en wordt uw geld veiliggesteld..

Laten we met dat in gedachten eens kijken naar de verschillende statistieken die u zullen helpen een betrouwbare cryptocurrency-makelaar te vinden tijdens uw jacht op Dogecoin..

Regulatie

Om het vorige punt uit te werken, is het het beste dat u voorrang geeft aan de regulering van uw makelaar bij het beslissen hoe u Dogecoin online koopt.

Dit komt vooral omdat wanneer een makelaar niet gereguleerd is, dit betekent dat er geen gezaghebbende instantie is die ze controleert.

Aan de andere kant zorgt regelgeving van serieuze en gerespecteerde instanties zoals de FCA, CySEC en ASIC ervoor dat u wordt beschermd tegen een makelaar die bereid is om onwetende en onervaren investeerders uit te buiten.

Bovendien kunnen ongereguleerde ruimtes ook vatbaar zijn voor veiligheidsrisico’s – wat betekent dat uw handelskapitaal altijd in gevaar is. Zelfs als dergelijke uitwisselingen goedbedoeld zijn, staat u er alleen voor als uw geld in verkeerde handen terechtkomt.

 • Aan de andere kant van het spectrum – bij gereguleerde makelaars, krijgt de veiligheid van uw fondsen de hoogste prioriteit.
 • Deze platforms moeten het geld van klanten op gescheiden bankrekeningen houden, samenwerken met banken van het hoogste niveau en andere beveiligingsmaatregelen implementeren.
 • Bovendien zullen sommige gereguleerde makelaars ook compensatieregelingen hebben die uw kapitaal extra beschermen en maximale transparantie bieden.

Naast de veiligheid van uw handelsgeld, moet u ook bedenken hoe u uw Dogecoin gaat opslaan.

 • Een manier om dit te doen, is door een gereguleerde broker te kiezen die ook crypto-wallet-services aanbiedt.
 • Op deze manier kunt u uw Dogecoin-investering op uw brokerage-platform zelf houden – al uw handelsfondsen en digitale activa onder één dak beschermen.

Het alternatief is om uw digitale activum op te nemen van het brokerage-account en het op te slaan in een crypto-wallet van een derde partij. In dit geval bent u echter ook verantwoordelijk voor het bewaren van uw privésleutel (uw Dogecoin-portemonnee-wachtwoord).

Betaalmethoden

Bij het kiezen van een online broker is het gemak en gemak van het kopen van Dogecoin met de door jou gewenste betaalmethode essentieel.

In de begintijd van cryptocurrencies was het een gedoe om een ​​digitale munt te bemachtigen. De enige beschikbare betalingsoptie was de langdurige overboekingsmethode – waarbij u waarschijnlijk dagen of zelfs weken zou moeten wachten voordat uw transactie is verwerkt.

Met de beste Dogecoin-makelaars kunt u uw geld storten en opnemen met behulp van verschillende betaalmethoden.

U heeft de keuze tussen een conventionele overboeking of directe transacties met debet- / kredietkaarten. Sommige cryptomakelaars – zoals eToro, zijn ook compatibel met e-wallets zoals Neteller, PayPal, Skrill en meer.

Vergoedingen en commissies

Voordat u aan boord gaat bij een Dogecoin-makelaar, wilt u zich afvragen wat uw beleggingsdoelen zijn en hoeveel u bereid bent te betalen aan handelskosten..

Dogecoin-makelaars verdienen geld door middel van handelscommissies en vergoedingen in ruil voor het geven van toegang tot de door u gewenste markt. Hierdoor kunnen ze eersteklas handelsdiensten aanbieden en u ongehinderde toegang geven tot de cryptocurrency van uw keuze.

Dat gezegd hebbende, kunnen dergelijke betrokken handelskosten gemakkelijk oplopen. Om deze reden, wanneer u een online broker selecteert om Dogecoin te kopen, moet u ervoor zorgen dat u heeft gecontroleerd welke kosten ermee gemoeid zijn.

Online cryptomakelaars verschillen in de kosten die ermee gemoeid zijn. Het varieert vaak op basis van de grootte van de investering die u in Dogecoin doet.

Laten we u een duidelijker beeld schetsen:

 • Bij de cryptocurrency exchange Coinbase bent u aansprakelijk voor het betalen van 1,49% op alle transacties.
 • U betaalt dit dus wanneer u een digitale valuta koopt, maar ook wanneer u deze verkoopt.
 • Als u bijvoorbeeld een kooporder van $ 1.000 maakt, betaalt u uiteindelijk $ 14,90 (1,49% van $ 1.000) aan commissie.
 • Als u uw inzet had verhoogd tot $ 5.000, zou uw commissie oplopen tot $ 74,50

Om verder uit te werken, hier is hoe een praktische handel op Dogecoin zal werken:

 • U besluit om $ 1.000 in Dogecoin te investeren met een kooporder.
 • Als u een commissie van 1,49% betaalt, overhandigt u $ 14,90 aan de makelaar.
 • Na een tijdje is uw Dogecoin-investering nu $ 2.000 waard – en dus besluit u uit te betalen.
 • Nogmaals – u bent aansprakelijk voor het betalen van 1,49% aan commissie – dat is $ 29,80.
 • Dus in totaal bedroeg uw commissie voor deze transactie $ 44,70

Zoals duidelijk is uit dit voorbeeld, kan een te verwaarlozen vergoeding gemakkelijk oplopen tot een aanzienlijk bedrag – dat kan uw winst wegvreten..

Daarom moet u zich volledig bewust zijn van waar u aan begint bij het kiezen van een makelaar. Dat gezegd hebbende, kunt u ook online makelaars vinden die u nul commissies in rekening brengen voor transacties in cryptocurrency, zoals eToro.

Naast handelscommissies, moet u ook op uw hoede zijn voor eventuele transactiekosten bij het maken van stortingen en opnames van uw handelsaccount..

Andere belangrijke factoren

Hoewel regelgeving en handelskosten voorop staan ​​in onze selectiecriteria, zijn dit niet de enige factoren die de efficiëntie van een online broker bepalen..

Als u een naadloze gebruikerservaring nodig heeft, moet u ook rekening houden met de volgende aspecten van het Dogecoin-platform:

 • Gebruikers vriendelijkheid: De gebruiksvriendelijkheid van een online broker zal bepalen hoe gemakkelijk het voor u is om Dogecoin-bestellingen op het platform te plaatsen. Zelfs met tientallen functies en talloze bronnen, als u niet gemakkelijk door de website kunt navigeren, wordt het proces alleen maar ingewikkelder. Een gebruiksvriendelijke interface zorgt er ook voor dat het platform zowel beginners als ervaren handelaren aanspreekt.
 • Minimale investering: Makelaardijplatforms verschillen ook in termen van minimale investeringen. Terwijl bij sommige makelaars u dogecoins kunt kopen met een kleinere hoeveelheid kapitaal, kunnen anderen een inzet in de honderden dollars eisen..
 • Opslag: Zoals we eerder al zeiden, zul je ook moeten nadenken over hoe je je Dogecoin gaat opslaan. Sommige makelaars zijn geïntegreerd met crypto-wallets waarmee u uw digitale valuta zonder extra kosten kunt opslaan. Op deze manier hoeft u zich geen zorgen te maken over het vinden van een aanbieder die veilige digitale portemonneediensten aanbiedt.

Stap 2: bedenk een Dogecoin-investeringsplan

Elke belegger in cryptocurrency heeft een strategie in gedachten waarmee ze handelsbeslissingen kunnen nemen op basis van hun doelen.

Dit stelt u in staat om de emotionele factoren op de stoep te laten, zodat u zich kunt voorbereiden om niet beïnvloed te worden door kortetermijnmarktfluctuaties van Dogecoin..

In deze zeer volatiele markt is timing alles. Hogere risico’s kunnen tot aanzienlijke winsten leiden, maar u moet nadenken over uw beleggingsdoelstellingen.

Voor degenen die complete beginners zijn, schetsen we hier een paar populaire Dogecoin-strategieën om te overwegen.

Lange of korte termijn

Bij het beoordelen van hoe u Dogecoin kunt kopen, is een van de eerste dingen die u moet beslissen of u voor de lange of korte termijn in het spel wilt spelen..

Als u een kortetermijnplan in gedachten heeft, is uw doel om te profiteren van kortetermijnprijsbewegingen van de Dogecoin-markt.

In dit geval plaatst u kooporders op Dogecoin bij uw online broker – en laat u uw positie binnen weken, dagen of soms zelfs minuten uitbetalen..

Omdat cryptocurrencies genieten van een grotendeels volatiele markt, kunt u gedurende één handelsdag aanzienlijke prijsveranderingen zien. Daarom – als u in staat bent om uw orders correct te timen, kunt u aantrekkelijke winsten behalen via kortetermijninvesteringen.

Aan de andere kant, als u kiest voor de langetermijnstrategie, hoeft u zich helemaal geen zorgen te maken over kortetermijnfluctuaties van Dogecoin. In plaats daarvan zult u uw Dogecoin weken, maanden of jaren ‘kopen en vasthouden’, totdat de tijd rijp voelt om uit te betalen en uw winst te maximaliseren..

Target Dogecoin-prijs

Zoals we hierboven vermeldden, is het het beste om een ​​duidelijk doel te hebben als je bedenkt hoe je Dogecoin kunt kopen. Veel handelaren stellen dit doel in termen van richtprijzen.

Bijvoorbeeld,

 • Stel dat u in Dogecoin investeert tegen een instapprijs van $ 0,055.
 • Uw doel is om uw investering te verdubbelen.
 • Als zodanig wilt u dat de prijs van Dogecoin stijgt tot $ 0,110.
 • Als het uw doel is om uw investering te verdrievoudigen, is uw richtprijs $ 0,165, enzovoort.

Dit lijkt misschien een bijna onmogelijk doel om te bereiken. Maar gezien de aandacht die Dogecoin de afgelopen maanden heeft gekregen, is het misschien toch haalbaar.

Om u een idee te geven – op 31 december 2020 kostte Dogecoin $ 0,0046 per munt. Snel vooruit naar twee maanden later – en de prijs van Dogecoin bedroeg $ 0,056.

Dat is een geschatte stijging van 1,117% – waardoor het lijkt alsof exponentiële winsten inderdaad mogelijk zijn,

Overweeg regelmatige investeringen

Het concept van beleggen wordt vaak geassocieerd met het inzetten van grote bedragen op een actief. U kunt echter ook winst maken door kleinere maar consistente investeringen te doen.

U kunt bijvoorbeeld Dogecoin kopen door regelmatig bescheiden bedragen in te zetten in plaats van al uw handelskapitaal in één keer te riskeren..

Deze aanpak is langzamer en stabieler, maar stelt u in staat uw risico’s tot een minimum te beperken. Omdat cryptocurrencies zeer volatiel zijn, is het mogelijk dat u in de loop van weken of maanden een behoorlijk rendement kunt behalen.

Als u voor dit pad kiest, moet u een online makelaar vinden die het minimale investeringsbedrag aan de onderkant heeft ingesteld. Hierdoor kunt u kleinere bedragen op Dogecoin inzetten zonder grote bedragen te riskeren.

Stap 3: Open een Dogecoin Broker-account

Sinds de introductie van online brokers is het voor u uiterst eenvoudig geworden om een ​​handelsaccount te openen om in Dogecoin te investeren. Het proces verschilt niet zo veel van het opzetten van een gebruikersaccount bij een andere financiële dienst.

U hoeft alleen maar naar de website van de door u gekozen gereguleerde Dogecoin-makelaar te gaan en de knop ‘Aanmelden’ te vinden.

De volgende stap is het verstrekken van persoonlijke gegevens, waaronder uw naam, telefoonnummer, e-mailadres, thuisadres en geboortedatum. Gereguleerde makelaars hebben ook een identiteitsbewijs met foto nodig, zoals uw paspoort of nationale identiteitskaart.

Als bewijs van uw woonadres kunt u meestal een energierekening of bankrekeningafschrift overleggen. Als u alle vereiste documenten bij de hand heeft, kan het proces zeer snel worden voltooid en wordt uw account aangemaakt op het makelaardijplatform.

Stap 4: stort wat geld

Nadat u uw account heeft geopend, moet u wat geld bijschrijven. Kies de betaalmethode van uw voorkeur uit degene die worden ondersteund door uw makelaar.

De snelste manier om geld toe te voegen, is door te storten via een creditcard / betaalpas of een e-wallet zoals PayPal.

U kunt ook kiezen voor een overboeking – maar het kan één tot drie werkdagen duren voordat het geld op uw rekening verschijnt – soms langer.

Stap 5: Stel een Dogecoin-bestelling in

Op dit punt heeft u een handelsaccount en fondsen die klaar staan ​​om te beginnen met beleggen. Nu hoeft u alleen nog maar uw eerste bestelling op Dogecoin te plaatsen.

Handelsorders vertellen uw makelaar hoe u de markt wilt betreden.

Hier hebben we een overzicht van de meest gebruikte handelsorders wanneer u Dogecoin online koopt.

Koop bestelling

Alle Dogecoin-investeringen vereisen dat u de markt betreedt met een ‘koop’-order.

Dat wil zeggen – als u ervan uitgaat dat de prijs van Dogecoin zal stijgen – u een kooporder plaatst bij uw online broker.

Wanneer u klaar bent om uit te betalen, plaatst u een verkooporder om uw winst vast te leggen.

Dat gezegd hebbende, staan ​​sommige makelaars in cryptocurrency u ook toe om digitale activa ‘short te verkopen’. Dit betekent dat u eerst een verkooporder op Dogecoin plaatst, en wanneer de prijs daalt, koopt u ze terug tegen een lagere prijs met behulp van een kooporder.

Limiet- of marktorder

Zoals u inmiddels weet, kan de prijs van Dogecoin fluctueren met het verstrijken van elke seconde. Om deze reden – wanneer u een handelsmogelijkheid ziet ontstaan, heeft u een strategie nodig om uw instapprijs veilig te stellen.

Dit is waar een marktorder en een limietorder in het spel komen.

 • EEN marktorder wordt geplaatst als u direct op de markt wilt komen.
 • Stel dat Dogecoin bijvoorbeeld $ 0,055 kost en u wilt meteen voor die prijs kopen.
 • Daarom plaatst u een marktorder bij uw makelaar om Dogecoin voor deze prijs te kopen.

Dat gezegd hebbende, is het in de sterk fluctuerende cryptomarkt mogelijk dat de prijs die u afgesproken hebt tijdens het plaatsen van de bestelling en de prijs die u daadwerkelijk krijgt enigszins kan verschillen..

U hebt bijvoorbeeld mogelijk een marktorder voor Dogecoin geplaatst voor $ 0,055, en u krijgt mogelijk $ 0,054. Het is onmogelijk om dergelijke kleine variaties te vermijden als gevolg van elke veranderende prijs.

EEN limiet order geeft u de controle om Dogecoin tegen een specifieke prijs te kopen.

Uitbreiden:

 • Laten we zeggen dat Dogecoin $ 0,050 kost.
 • Maar u wilt de markt alleen betreden als de prijs $ 0,052 bereikt.
 • Daarom maakt u een limietorder aan voor $ 0,052.
 • Als de prijs van Dogecoin stijgt tot $ 0,052, voert uw broker de order uit.
 • Tenzij de digitale munt stijgt tot uw limietorderprijs, blijft de positie in behandeling, tenzij u deze handmatig annuleert.

Afhankelijk van uw handelsplan kunt u kiezen tussen een marktorder en een limietorder.

Inzet

In onze How to buy Dogecoin-gids hebben we het belang benadrukt van het maken van handelsdoelen. Een van de cruciale aspecten van uw handelsstrategie is om te weten hoeveel u in Dogecoin wilt investeren.

Elke keer dat u een positie opent bij uw online broker, moet u de tourinzet opgeven. Zoals we eerder vermeldden, kunt u ervoor kiezen om kleinere inzetten te investeren om reguliere Dogecoin-investeringen te doen of een groot bedrag in één keer in te zetten.

Bevestig bestelling

U weet inmiddels hoe u een rekening opent bij een online broker, hoe u een bestelling plaatst en hoe u een inzetbedrag kiest..

Als u zeker bent van deze investeringskeuzes, kunt u de bestelling bevestigen.

Hierdoor kan uw makelaar uw bestelling namens u uitvoeren. Al snel ziet u uw nieuw gekochte Dogecoin-activa terug in uw beleggingsportefeuille.

Stap 6: uw Dogecoin opslaan

Net als hoe we onze fiat-valuta’s in banken opslaan, worden cryptocurrencies ook in portefeuilles opgeslagen.

Een optie om dit te doen is via een externe centrale. Deze ruimtes zijn echter niet gereguleerd – en uw bezittingen zijn kwetsbaar voor internetbeveiligingsbedreigingen.

Als alternatief kunt u ook een online broker kiezen die digitale portefeuillediensten op zijn platform aanbiedt. Aangezien deze zijn gereguleerd, kunt u dergelijke makelaars met een gerust hart de veiligheid van uw Dogecoin toevertrouwen.

Stap 7: Uw Dogecoin verkopen

Wanneer u leert Dogecoin te kopen, is het uw doel om in de digitale activa te investeren om in de toekomst winst te maken.

Bij de meeste online brokers kunt u Dogecoin niet alleen kopen, maar ook verkopen met hetzelfde gemak en gemak.

Zo hoef je je digitale assets niet eens naar een andere portemonnee te verhuizen. U kunt ze op het makelaardijplatform houden – totdat u denkt dat het het juiste moment is om uw Dogecoin te verzilveren en winst te maken.

Op gereguleerde platforms kunt u uw Dogecoin inwisselen voor een fiatvaluta en het geld terugstorten op uw bankrekening, bankpas / creditcard of e-wallet.

Andere manieren om Dogecoin te kopen in 2021

Investeren in Dogecoin is ook mogelijk via een paar andere methoden.

Noteer deze opties ter referentie:

Koop Dogecoin Debit Card

U kunt Dogecoin rechtstreeks kopen met uw dagelijkse bankpas, inclusief Visa, MasterCard en meer. Het proces verloopt zoals elke andere online transactie.

U hoeft alleen het aantal Dogecoin dat u wilt kopen op te geven en uw online broker voert de aankoop voor u uit..

Wanneer u klaar bent om uw munten te verkopen, wordt het geld overgemaakt naar de betaalpas die u heeft gebruikt om de aankoop te doen.

Koop Dogecoin-creditcard

Als u niet voldoende saldo op uw betaalpas heeft, kunt u er ook voor kiezen om met een creditcard te betalen. Zorg er echter voor dat u controleert wat de ‘vooruitbetalingstoeslag’ is voordat u de aankoop doet.

Dit is een vergoeding die creditcardmaatschappijen soms in rekening brengen voor op brokerage gebaseerde transacties – en is gemiddeld ongeveer 3%.

Koop Dogecoin Paypal

Afgezien van bankkaarten, is een andere populaire methode om uw Dogecoin-aankoop te financieren het gebruik van een e-wallet. Afhankelijk van uw online broker heeft u meerdere keuzes met deze betalingsoptie – zoals PayPal, Neteller, Skrill en anderen.

Dogecoin geldautomaat

Een geldautomaat met cryptocurrency werkt op dezelfde manier als een gewone geldautomaat. Wanneer u fysiek contant geld invoert, ontvangt u in ruil daarvoor cryptocurrencies. Alleen dat, deze worden aan uw digitale portemonnee toegevoegd door een QR-code te scannen met uw mobiele telefoon.

Houd er echter rekening mee dat niet bij elke geldautomaat met cryptocurrency Dogecoin beschikbaar is om te kopen. Bovendien worden deze machines ook geleverd met hoge verwerkingskosten, die kunnen oplopen tot 10%.

Hoe Dogecoin 2021 te kopen – The Verdict

Onze uitgebreide gids over het kopen van Dogecoin heeft u alle informatie gegeven die u nodig heeft om uw investeringsstrategie te plannen.

Tot slot – zorg er altijd voor dat u een gereguleerde online makelaar kiest die ten minste één licentie heeft van een gerespecteerde, gezaghebbende instantie. Dit zorgt ervoor dat uw handelskapitaal en digitale activa te allen tijde worden beschermd.

eToro – Topplatform voor cryptocurrency

eToro heeft zichzelf gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen binnen de Crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Virtuele valuta zijn zeer volatiel. Uw kapitaal loopt gevaar.

Veelgestelde vragen

Is het gemakkelijk om Dogecoin te kopen?

Ja, dankzij internet is het gemakkelijker dan ooit geworden om Dogecoin te kopen. U hoeft er alleen voor te zorgen dat u een gereguleerde online broker kiest die uw aankoop veilig kan uitvoeren.

Dat is de veiligste methode om Dogecoin te kopen?

De veiligste manier om Dogecoin te kopen, is door de munten te kopen via een gereguleerde online broker.

Kan ik voor slechts $ 100 in Dogecoin investeren?

Ja dat kan. Het hangt echter af van de minimale investering die uw gekozen online broker vereist.

Is het riskant om Dogecoin te kopen?

Net als elk ander financieel actief, brengt het kopen van Dogecoin ook risico’s met zich mee. Wat u kunt doen, is uzelf onderwijzen, zodat u de markt correct kunt timen om uw verliezen zo goed mogelijk te beperken.

Wat is de hoogste waarde die Dogecoin ooit heeft bereikt?

Dogecoin bereikte een recordhoogte op 9 februari 2021, toen de prijs $ 0,084945 bedroeg.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me