Hoe te investeren in Ethereum Classic

De ultieme beginnershandleiding voor investeren in Ethereum Classic

De wereld van cryptocurrencies is nu super uitgebreid. En met zoveel opties op tafel, kan het een uitdaging zijn om het juiste digitale activum voor uw portefeuille te kiezen.

Als u de crypto-handelsscène wilt betreden, is Ethereum Classic een digitale valuta die velen beschouwen als een investeringsvooruitzicht.

Er is een reden waarom – in de loop der jaren heeft Ethereum Classic aanzienlijke opbrengsten gegenereerd.

In deze gids laten we u zien hoe u vanuit het comfort van uw huis in Ethereum Classic kunt investeren. We bespreken ook enkele van de risico’s waarmee u rekening moet houden voordat u in Ethereum Classic belegt, naast enkele handige tips en strategieën.

Investeren in Ethereum Classic in 5 eenvoudige stappen:

Om in Ethereum Classic te investeren, is de eerste stap om een ​​rekening te openen bij een gereguleerde beurs, geld te storten, ETC te selecteren in de platformlijst en ten slotte te controleren & bevestig dat ETC-munten zijn toegevoegd aan uw portemonnee.

Als u haast heeft, laten de volgende 5-stappen u zien hoe u in minder dan 5 minuten in Ethereum Classic kunt investeren!

Stap 1: Registreer u bij een betrouwbare en gereguleerde cryptomakelaar

Stap 2: Financier uw account met een minimale storting

Stap 3: Kies Ethereum Classic (ETC) uit de lijst met beschikbare crypto-activa.

Stap 4: Geef aan hoeveel u in Ethereum Classic wilt investeren.

Stap 5: Zodra u uw investering heeft bevestigd, worden de ETC-munten aan uw portemonnee toegevoegd!

Wat is Ethereum Classic?

Ethereum Classic (ETC) is de officiële native cryptocurrency van de originele Ethereum-blockchain. Met andere woorden, het is een gedecentraliseerd blockchain-platform waarmee ontwikkelaars dApps kunnen bouwen en gebruiken die op een autonome manier werken.

Het draait op een ongewijzigde versie van de originele Ethereum-blockchain. Zijn filosofie is om code boven al het andere te stellen, en als er exploits of compromissen zijn, mogen deze niet worden verwijderd door hard forks die de integriteit van het project vernietigen.

Als zodanig gelooft het team achter ETC in absolute onveranderlijkheid en accepteert het geen enkele vorm van menselijke tussenkomst.

Net als bij Bitcoin is er geen persoon of organisatie die het Ethereum Classic-netwerk bezit of beheert. Integendeel, het is een open-sourceproject dat wordt beveiligd door de Ethereum Classic-community.

Het ontwerp van dit cryptocurrency-project maakt het mogelijk om flexibel te zijn – om plaats te maken voor het maken van nieuwe applicaties.

Hoe werkt het investeren in het klassieke Ethereum-proces?

In de cryptocurrency-markt hebben individuen twee opties om te leren investeren in Ethereum Classic.

Ten eerste kunt u echte cryptocurrencies kopen bij een gereguleerde makelaar zoals eToro en eigenaar worden van de munten. Dit is een langetermijnbeleggingsstrategie, aangezien u waarschijnlijk zult wachten tot de prijs van de digitale valuta aanzienlijk stijgt voordat u uitbetaalt.

Als alternatief kunt u ook overwegen om Ethereum Classic Contracts for Differences (CFD’s) te gebruiken.

Een CFD is een financieel instrument dat wordt aangeboden door gereguleerde handelssites. Dit betekent dat u de Ethereum Classic-munten niet bezit. In plaats daarvan staan ​​CFD’s u toe om te speculeren op de toekomstige waarde van het activum – vaak met hefboomwerking.

Hoe dan ook, het overkoepelende doel bij het investeren in Ethereum Classic is om de waarde van uw munten in de loop van de tijd te zien toenemen..

Met andere woorden, u wilt uw munten verkopen voor een hogere prijs dan u aanvankelijk had betaald. Door dit te doen, maakt u winst – ongeveer op dezelfde manier als u zou doen door in aandelen te investeren.

Laat ons u helpen de mist op te ruimen met een voorbeeld van hoe een investering in Ethereum Classic in de praktijk werkt:

 • U opent een handelsaccount bij een online broker die Ethereum Classic verkoopt.
 • U stort handelsfondsen van $ 1.000 en besluit het volledige bedrag in de Ethereum Classic-munten te investeren.
 • Op het moment van aankoop staat de prijs van ETC-munten op $ 10.
 • U kiest ervoor om de investering in Ethereum Classic twee jaar vast te houden.
 • Als ETC $ 50 waard is, besluit u om uit te betalen.
 • Dit toont een prijsstijging van 400%.

Zoals u kunt zien, is dit een aanzienlijke winst die u in slechts twee jaar heeft gemaakt. Op uw inzet van $ 1.000, maakte u een winst van $ 4.000!

Als u in Ethereum Classic belegt, kunt u het beste een gereguleerde online broker gebruiken die de veiligheid van uw geld kan garanderen.

We zullen later in het artikel ingaan op de details van hoe dit werkt.

Waarom zou u in Ethereum Classic moeten investeren??

Met duizenden cryptocurrencies om uit te kiezen, moet u beoordelen of Ethereum Classic al dan niet een goede investering is. Je riskeert tenslotte je eigen geld – dus je huiswerk maken is cruciaal.

Om u op weg te helpen, vindt u hieronder enkele belangrijke statistieken waarmee u de levensvatbaarheid van Ethereum Classic als een langetermijninvestering kunt evalueren.

1. Overname van Ethereum Classic

De cryptocurrency-industrie is nog relatief jong en heeft een enorm groeipotentieel in de toekomst. Ethereum Classic is vaak de valuta bij uitstek die door ICO’s wordt gebruikt – wat betekent dat het dient als een lanceerplatform voor ontwikkelaars om nieuwe tokens te bouwen.

Hoewel Ethereum Classic in het verleden werd overschaduwd door Ethereum, is er nog steeds een kans dat de munt meer exposure krijgt met de ontwikkeling van de crypto-sector..

ETC is ook een van de top 10 cryptocurrencies die worden gebruikt voor dagelijkse transacties. Gezien deze factoren is het mogelijk dat deze populaire digitale valuta de komende jaren getuige kan zijn van een prijsstijging.

2. Blockchain-ontwikkelingen

Het Ethereum Classic-netwerk, dat de originele Ethereum-blockchain is, heeft ook plannen voor opmerkelijke verbeteringen in de toekomst. Hoewel er andere blockchains zijn die met dit project concurreren, zou de juiste reeks ontwikkelingen goed nieuws kunnen zijn voor de prijs van ETC.

Het Ethereum-netwerk is bijvoorbeeld van plan over te schakelen naar een Proof-of-Stake (PoS) -systeem vanuit het oorspronkelijke Proof-of-Work (PoW) -mechanisme.

Om het in eenvoudige bewoordingen uit te leggen: deze systemen worden gebruikt om transacties op de blockchain te verifiëren.

PoW is echter relatief duurder en vereist meer rekenkracht. Als het Ethereum Classic-netwerk ook naar PoS verschuift, wordt het kostenefficiënter en gedecentraliseerd.

Als zodanig zal het netwerk efficiënter worden en dus – dit zou de vraag van de gebruiker kunnen verhogen.

3. Hoge vluchtigheid

De cryptocurrency-markt staat bekend om zijn volatiliteit, en Ethereum Classic is niet anders. Historisch gezien heeft dit digitale activum in één dag zelfs regelmatig schommelingen van dubbele cijfers meegemaakt.

Daarom kunnen kortetermijnhandelaren profiteren van dergelijke snelle marktbewegingen van de cryptocurrency.

Zoals we eerder hebben vermeld, kunt u, als u in Ethereum Classic CFD’s handelt, profiteren van zowel de stijgende als de dalende prijzen van het digitale activum..

Illustreren:

 • Als u denkt dat de prijs van ETC-munten snel zal stijgen, plaatst u eerst een kooporder. Als de prijs stijgt, plaatst u een verkooporder om uw winsten te verzilveren.

Dit wordt long gaan genoemd op Ethereum Classic.

 • Als u denkt dat de prijs van ETC-munten zal dalen, plaatst u eerst een verkooporder. Als de prijs daalt, plaatst u een kooporder om uw winsten te laten uitbetalen.

Dit heet short gaan op Ethereum Classic.

Op deze manier hoeft u zich geen zorgen te maken over de marktvooruitzichten op lange termijn. Maar u kunt eerder profiteren van marktvolatiliteit op korte termijn.

Bij kortetermijnhandel zult u regelmatig talrijke transacties plaatsen om bescheiden winsten te maken.

Houd er rekening mee dat er een aantal factoren zijn die bijdragen aan de vluchtigheid op korte termijn van ETC-munten – inclusief wereldwijde financiën, de economie, cryptocurrency-regelgeving, marktconcurrenten en meer..

Zou u overwegen om in te investeren Ethereum Classic?

Hoe te investeren in Ethereum Classic Coin – verschillende opties beschikbaar

Er zijn twee hoofdopties om te beginnen met investeren in Ethereum Classic – via cryptocurrency-uitwisselingen of online makelaars.

Hier is een overzicht van hoe het proces op beide platforms werkt.

Uitwisseling van cryptovaluta

Aangezien Ethereum Classic wereldwijd een van de meest populaire cryptocurrencies is, zult u merken dat de meeste cryptocurrency-uitwisselingen dit ondersteunen. Als zodanig kunt u ETC verhandelen tegen een andere cryptocurrency.

Met dat gezegd, staan ​​de meeste cryptocurrency-uitwisselingen het handelen via fiat-valuta’s niet toe. Dit betekent dat u geen geld kunt storten met een bankkaart of e-wallet. In plaats daarvan moet u uw account financieren met een andere cryptocurrency.

Als dit de route is die u kiest, werkt het als volgt:

 • U opent een handelsaccount bij een cryptocurrency-beurs die ETC ondersteunt.
 • Stort geld met een cryptocurrency zoals Bitcoin.
 • U kunt dan Bitcoin inwisselen voor Ethereum Classic.
 • De transactie omvat een kleine commissie – meestal binnen het bereik van 0,1% tot 0,6%.
 • Zodra de aankoop is voltooid, neemt u de ETC-munten op in uw persoonlijke cryptocurrency-portemonnee.

Zoals duidelijk is, zult u eerst een cryptocurrency moeten aanschaffen voordat u kunt beginnen met handelen op deze uitwisselingsplatforms. Dit maakt het hele proces een beetje lastig. Daarnaast heb je ook een privé digitale portemonnee nodig om de digitale valuta op te slaan.

Met andere woorden, u bent volledig verantwoordelijk voor de veiligheid van uw Ethereum Classic-activa.

Dit is slechts een deel van de handel. Als u uw ETC-munten wilt laten uitbetalen, moet u het hele proces herhalen, maar in omgekeerde volgorde.

Gezien de moeite raden we aan om de tweede route te nemen en te investeren in Ethereum Classic via een online broker.

Ethereum Classic Broker

Inmiddels zou het duidelijk moeten zijn waarom een ​​online broker een betere keuze is voor uw investeringsplannen. Het is niet alleen efficiënt, maar ook een kosteneffectief alternatief voor cryptocurrency-uitwisselingen.

Voordat we verder gaan, moeten we vermelden dat het het beste is om alleen via gereguleerde online makelaars te handelen. Hiermee kunt u handelen in een veiligere en beveiligde omgeving, naast de bescherming van investeerders en KYC-verificaties.

Bovendien, als uw makelaar een vergunning heeft, kunt u eenvoudig geld op uw handelsrekening storten met een fiat-valutamethode, zoals een bankpas..

Een gerenommeerde online broker eToro heeft bijvoorbeeld licenties van CySEC, de FCA en ASIC. Voor Amerikaanse burgers is het platform geregistreerd bij FINRA.

Aan eToro, u kunt transacties verwerken met behulp van een scala aan betaalmethoden, waaronder bankpassen, e-wallets en bankoverschrijvingen. Bovendien zijn er geen aanbetalingskosten voor financiering in USD. U hoeft slechts 0,5% te betalen voor niet-USD-stortingen, wat veel goedkoper is dan de 3,99% die Coinbase in rekening brengt bij gebruik van een debetkaart.

Het belangrijkste is dat er absoluut geen handelscommissie is om in Ethereum Classic te investeren. Zodra u de munten heeft gekocht, kunt u ze gratis opslaan in de eToro-portemonnee.

Hoe u een platform kiest om in Ethereum Classic te investeren

Als u een investeerder bent die geïnteresseerd is in Ethereum Classic, is de eerste vraag die waarschijnlijk bij u opkomt: waar begint u?

De eerste stap is om een ​​cryptocurrency-makelaar te vinden die een goede reputatie heeft en past bij uw handelsdoelen. Om het proces te vereenvoudigen, vindt u hieronder een lijst met parameters waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van uw online cryptocurrency-makelaar.

1. Licenties en reputatie

Het is van cruciaal belang dat uw online broker een vergunning heeft van een bekende regelgevende instantie. Dit zou namelijk de FCA, ASIC, CySEC of FINRA moeten omvatten. Dit zorgt ervoor dat de makelaar strikte richtlijnen volgt die door deze bestuursorganisaties worden geïmplementeerd.

Een erkende makelaar moet bijvoorbeeld:

 • Laat hun boeken regelmatig controleren
 • Verzameling en verificatie van alle nieuwe accounthouders volgens de KYC-normen
 • Houd uw geld op aparte bankrekeningen
 • Wees transparant en toon de risico’s van beleggen in cryptocurrencies.

Aan de andere kant, als u een niet-gereguleerde makelaar kiest, roept u onnodig risico op.

2. Vergoedingen om te investeren in Ethereum Classic

Zoals bij de meeste financiële activiteiten, moet u een soort commissie betalen wanneer u in Ethereum Classic investeert. In de meeste gevallen rekenen makelaars dit als een percentage – berekend op basis van de grootte van uw inzet.

 • Stel dat de door u gekozen online broker u een commissie van 1,2% per transactie in rekening brengt. Dit betekent dat u over uw inzet van $ 1.000 op ETC-munten een commissie van $ 12 betaalt.
 • Als u uw Ethereum Classic-investering verkoopt wanneer deze wordt gewaardeerd op $ 2.000, bedraagt ​​uw commissie $ 24.

Deze commissie zal sterk variëren van de ene makelaar tot de andere. Zoals we eerder hebben besproken, stelt eToro u in staat om Ethereum Classic te verhandelen tegen een commissie van nul, waardoor u kunt besparen op handelskosten.

Daarnaast moet u naast de handelsprovisie ook naar andere vergoedingen kijken, zoals transactiekosten. Uw makelaar kan u bijvoorbeeld kosten in rekening brengen voor stortingen of opnames. Bij eToro hoeft u slechts een aanbetaling van 0,5% te betalen – en dit is alleen van toepassing op betaalmethoden die niet worden ondersteund door USD.

3. Minimale Ethereum Classic-investeringen en betalingen

Veel makelaars eisen dat u een minimale storting heeft gedaan om Ethereum Classic te kunnen verhandelen. Dit bedrag zal vaak hoger zijn bij storten met creditcards / betaalpassen in vergelijking met bankoverschrijvingen.

Dat gezegd hebbende, kan het tot 7 werkdagen duren voordat overboekingen de transactie hebben verwerkt. Als u wilt dat uw betalingen direct worden verwerkt, is het de moeite waard om te kiezen voor creditcards / betaalpassen of e-wallets zoals PayPal.

U moet ook overwegen wat de minimale inzet is die vereist is om te investeren in Ethereum Classic.

Net als bij vergoedingen, zullen deze voorwaarden ook verschillen van de ene makelaar tot de andere. Om u een idee te geven: bij eToro kunt u al vanaf $ 25 beginnen met het verhandelen van ETC-munten.

4. Opslag en uitbetaling

Zoals eerder vermeld, moet u bij langetermijninvesteringsplannen uw digitale activa opnemen en naar een privéportemonnee verplaatsen. Als uw makelaar u echter toegang geeft tot een portemonnee, hoeft u zich geen zorgen te maken dat u uw munten ergens anders opslaat.

Helaas hebben zelfs de meest populaire cryptocurrency-uitwisselingen die wallets aanbieden geen wettelijke licenties, inclusief Binance.

Daarom is het altijd veiliger om uw munten op te slaan bij een gereguleerde broker. eToro wordt geleverd met een eigen cryptocurrency-portemonnee en stelt u in staat uw digitale activa zonder extra kosten te beschermen.

Klaar om in te investeren Ethereum Classic?

Hoe u vandaag in Ethereum Classic kunt investeren – Stap voor stap doorlopen

Ben je klaar om je in de wereld van Ethereum Classic te storten? Als dit het geval is, hebt u slechts 5 minuten van uw tijd nodig om uw handelsaccount aan te maken!

Zoals je al hebt opgemerkt, hebben we eToro in deze gids gebruikt als referentie voor het investeren in Ethereum Classic. Dat komt omdat eToro een van de beste beginnersvriendelijke online makelaars is die beschikbaar is voor beleggen in cryptocurrency.

Daarom laten we u in de onderstaande secties zien hoe u zonder provisie in Ethereum Classic op eToro kunt investeren.

Stap 1: Open een eToro-account

Ga naar de eToro-website en klik op ‘Meld u nu aan’. U wordt gevraagd om een ​​e-mailadres en persoonlijke informatie op te geven, inclusief uw volledige naam, thuisadres, geboortedatum en telefoonnummer.

Stap 2: Upload een ID

Als gereguleerde makelaar zal eToro ook om een ​​geldig identiteitsbewijs met foto vragen om uw identiteit te verifiëren. U kunt uw paspoort of rijbewijs overleggen. Na verificatie wordt uw account bevestigd en goedgekeurd.

Notitie: U kunt beginnen met investeren in Ethereum Classic op eToro zonder deze stap te voltooien. U moet er echter op terugkomen als u een storting van meer dan $ 2.250 wilt doen of uw geld wilt opnemen.

Stap 3: maak een aanbetaling

De minimale storting is vastgesteld op $ 200 op eToro. U kunt geld toevoegen met een van de volgende betaalmethoden:

 • Debetkaart
 • Kredietkaart
 • PayPal
 • Skrill
 • Neteller
 • Sofort
 • Betrouwbaar
 • Bankoverschrijving

Alle bovenstaande betalingsopties worden direct verwerkt – met uitzondering van een bankoverschrijving.

Stap 4: Zoek naar Ethereum Classic

investeren in ethereum classic, enz. prijs

eToro geeft u toegang tot 16 verschillende cryptocurrencies en bijna 100 verschillende cryptohandelparen. U kunt uw Ethereum Classic-handelsinstrument vinden door simpelweg te zoeken naar ‘ETC’.

U kunt uw voorkeursmarkt kiezen en op de knop ‘Handelen’ klikken om verder te gaan.

Stap 5: voltooi Ethereum Classic Investment

Nu kunt u doorgaan en het bedrag invoeren dat u in Ethereum Classic wilt investeren – zodat u aan een minimum van $ 25 voldoet.

Als u klaar bent, klikt u op de knop ‘Open Trade’ om uw Ethereum Classic-investering te voltooien!

Stap 6: Betaal uw Ethereum-investering uit

Bij eToro is handelen in cryptocurrency de klok rond mogelijk. Als u denkt dat dit het beste moment is om uw ETC-investering te laten uitbetalen, gaat u gewoon naar uw portefeuille. Daar vindt u de knop ‘Verkopen’ naast uw Ethereum Classic-investering.

U zult zien dat het geld onmiddellijk wordt bijgewerkt naar uw eToro-account en u kunt indien nodig geld opnemen.

Hoe te investeren in Ethereum Classic – The Bottom Line

Ethereum Classic had misschien een langzaam groeiproces, maar verwachtte nog steeds een belangrijke rol te spelen in de toekomst van gedecentraliseerde financieringsplatforms.

Na de splitsing van de Ethereum-community in 2016 is Ethereum Classic erin geslaagd om op eigen kracht grip te krijgen. Tegenwoordig is het een van de grootste cryptocurrencies ter wereld.

In de kern functioneert ETC op dezelfde manier als elk ander financieel actief: de waarde ervan wordt bepaald door vraag en aanbod van de markt.

Of u ervoor kiest om in ETC te investeren voor de lange of korte termijn, hangt volledig af van uw handelsdoelen. Al met al is het het beste om uw huiswerk te maken voordat u nadenkt over hoe u in Ethereum Classic kunt investeren – vooral als het gaat om het kiezen van een geschikte makelaar..

Bij eToro heb je de mogelijkheid om in Ethereum Classic te investeren met een minimale inzet van slechts $ 25 – en je betaalt geen commissie!

eToro – Beste makelaar om Ethereum Classic ETC te kopen

etoro makelaar

eToro heeft zichzelf gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen in de crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Virtuele valuta zijn zeer volatiel. Uw kapitaal loopt gevaar.

Veelgestelde vragen

Wat is het minimumbedrag dat nodig is om in Ethereum Classic te investeren??

U kunt uw investering het beste beperken tot een bedrag dat u zich kunt veroorloven te verliezen. Als je een beginner bent, overweeg dan om met een kleine inzet te beginnen. Bij eToro kunt u beginnen met investeren in Ethereum Classic met een minimum van $ 25.

Is Ethereum Classic een goede investeringskeuze in 2021??

Ethereum Classic kende een ongunstige start van het jaar in 2020 en bereikte dieptepunten van $ 4,81 in maart. Begin januari 2021 bedraagt ​​de prijs van ETC echter $ 8,77. Dat gezegd hebbende, de toekomstige waarde van het activum hangt af van de rol die ETC speelt in de bredere blockchain-ontwikkeling.

Hoe u kunt beginnen met investeren in Ethereum Classic?

Bij eToro kunt u binnen 5 minuten beginnen met beleggen in ETC-munten. Het enige dat u hoeft te doen, is uw account openen, geld storten en u bent klaar om te gaan investeren in Ethereum Classic.

Kan ik $ 100 investeren in Ethereum Classic?

Het minimale investeringsbedrag dat vereist is om in Ethereum Classic te investeren, is slechts $ 25 bij eToro. U kunt elk hoger bedrag kiezen op basis van uw handelsbudget.

Kan ik geld verliezen op Ethereum Classic??

Ja, als u verkeerd speculeert en de prijs van ETC daalt, verliest u uiteindelijk geld. Dit verschilt niet van beleggen in andere activa, zoals aandelen of beleggingsfondsen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me