Investeren in Bitcoin – 5 redenen om in 2021 in Bitcoin te investeren

Redenen om dit jaar in Bitcoin te investeren

Bitcoin is een digitale valuta, zonder het afdrukken van rekeningen en zonder munten. Het is gedecentraliseerd – geen enkele administratie, instelling of andere absolute macht (zoals een bank) beperkt het.

Eigenaren zijn anoniem; Bitcoin verbindt kopers en verkopers via coderingssleutels in plaats van namen, belasting-ID’s of burgerservicenummers te gebruiken. En het wordt niet van bovenaf als traditionele valuta uitgegeven. In plaats daarvan is Bitcoin "gedolven" door krachtige computers met internet. In dit artikel kijken we naar enkele van de redenen om in Bitcoin te investeren.

Hoe is Bitcoin uitgevonden?

In 2009 heeft een persoon (of groep) genaamd Satoshi Nakamoto Bitcoin uitgevonden. Zijn verklaarde doel was om te creëren "een volledig gedecentraliseerd elektronisch geldsysteem zonder servers of centrale autoriteiten." In 2011 heeft Nakamoto zijn broncode en domein overgedragen aan anderen in de Bitcoin-gemeenschap, na cultivatie van het concept en de technologie, en vervolgens verdwenen.

Bovendien heeft Bitcoin de laatste tijd een enorme groei doorgemaakt. Hieronder presenteren we u vijf redenen om in 2021 in Bitcoin te investeren:

1. Bitcoin-acceptatie groeit

De wereldwijde acceptatie van Bitcoin wordt warmer. Anno 2020 is het aantal gebruikers van blockchain-portemonnees bijvoorbeeld langzaam gestegen en versnelt het sinds november vorig jaar. In de afgelopen 12 maanden zijn de Bitcoin-portefeuilles gegroeid van 43 naar meer dan 62 miljoen.

Er zijn ook nog steeds steeds meer mensen die BTC kopen via de Cash-app. De Bitcoin-verkoop van de Cash-app steeg in het derde kwartaal van 2020 tot $ 1,63 miljard en in dezelfde periode bedroeg de bedrijfswinst $ 32 miljoen.

Bovendien heeft PayPal hun crypto-roll snel gevolgd en kan het nu Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash en Litecoin verwerven, distribueren en behouden voor zijn gebruikers. Cryptotransacties zijn beperkt tot $ 20.000 per week, twee keer zoveel als $ 10.000 in eerste instantie gerapporteerd vanwege onverwachte vraag van klanten. De 26 miljoen verkopers van PayPal zullen crypto als betaalmiddel omarmen vanaf het eerste kwartaal van 2021.

Als de Bitcoin-bullmarkt blijft opwarmen, kunnen particuliere en institutionele beleggers dit momentum met tal van hellingen volgen. Als de vraag blijft stijgen, kunnen de marktschommelingen van eerdere Bitcoin-cycli ook nog explosiever zijn.

2. De utiliteitsvoorstel van Bitcoin is ideaal voor het financiële systeem

De wereldwijde financiële crisis van 2009 leidde tot Bitcoin. Bitcoin werd in het geheim in het wild ingezet tegen de achtergrond van faillissementen, reddingsacties door de overheid en kwantitatief gemak, waarbij iedereen werd vergeten, behalve een kleine maar groeiende gemeenschap van idealisten.

Een decennium geleden en met verdere schikkingen, relatief lage rentetarieven en uitgebreide kwantitatieve versoepeling, zien we de huidige financiële crisis.

Er is een toenemende erkenning van de unieke waardepropositie van Bitcoin onder individuen en bedrijven, en waar Bitcoin zich bevindt in deze macro-instelling. Paul Tudor Jones, een prominente macro-handelaar in 2020, zei dat Bitcoin hem herinnert aan de waarde van goud in de jaren zeventig. Hij bespreekt dat zijn Tudor BVI-fonds tussen 1 en 2% van zijn activa heeft geïnvesteerd in Bitcoin Futures-contracten in een paper genaamd The Great Monetary Inflation..

"COVID-19 is een uniek virus dat wereldwijd een unieke beleidsreactie heeft veroorzaakt," zei Tudor Jones.

"Het is zo snel gebeurd dat zelfs een veteraan op de markt als ik sprakeloos bleef. Net sinds februari is er op magische wijze een totaalbedrag van $ 3,9 biljoen (6,6% van het mondiale bbp) gecreëerd door kwantitatieve versoepeling. We zijn getuige van de grote monetaire inflatie (GMI) – een ongekende uitbreiding van elke vorm van geld, in tegenstelling tot alles wat de ontwikkelde wereld ooit heeft gezien," hij voegde toe.

Satoshi Nakamoto lijkt Bitcoin voor deze situatie te hebben gemaakt als een mogelijk alternatief. In feite beschouwen veel beleggers Bitcoin nu als een veilige haven en een hedge tegen inflatie.

3. Bitcoin blijft bewijzen dat de nee-zeggers ongelijk hebben

Het wordt vaak aangeraden om de historische prijsgrafiek te bekijken voordat u in cryptocurrencies belegt. Gedurende hun hele leven hebben ze meerdere ups en downs meegemaakt. Bitcoin werd ook herhaaldelijk gerapporteerd als "dood" door sceptici. Bitcoin heeft echter onlangs zijn historische hoogte overschreden. U hoeft niet te verwachten dat het zich niet zal herhalen. Het zou in 2021 een gelukkig jaar kunnen zijn.

Bitcoin bereikte zijn hoogste punt ooit op $ 41.941 op 8 januari 2021. Volgens analisten zou Bitcoin later in 2021 zijn record van januari kunnen overtreffen. Er zijn zelfs voorspellingen dat Bitcoin de $ 100.000 markeren in 2021.

Bitcoin prijsbewegingen. Bron: TradingView

4. Gevarieerde belanghebbenden

Als u denkt dat instellingen de enige investeerders zijn die hun geld in Bitcoin besteden, vergist u zich! Zelfbeheerde superfondsen, pensioenfondsen en een aanzienlijk aantal mensen investeren nu in Bitcoin. De verwachting is dat tegen 2021 het aantal investeerders toeneemt. Voor superfondsen en pensioenfondsen in eigen beheer is Bitcoin een geschikte investering, omdat het het beste kan dienen als langetermijnbeleggingsoptie.

In de loop der jaren zouden retailbeleggers kunnen zien dat ze verder in Bitcoin zouden investeren, die winst zouden kunnen maken naarmate de prijs van Bitcoin in de toekomst zou kunnen stijgen. Cryptocurrencies hebben in de laatste paar maanden van 2020 alle activagroepen overtroffen. Deze groei zal naar verwachting doorzetten in 2021 en daarna, waardoor het een geschikt jaar is om in te investeren.

5. Grote investeerders beginnen met Bitcoin

Zoals te zien is in de onderstaande grafiek, was Bitcoin de meest productieve activaklasse van 2020. Goud en aandelen zijn daarentegen verpletterd.

Bitcoin was de meest productieve activaklasse van 2020. Bron: Case Bitcoin

In februari 2021 investeerde Tesla $ 1,5 miljard in Bitcoin en kan in de toekomst de cryptocurrency als betaling gaan accepteren. Toen het nieuws bekend werd, steeg de prijs van Bitcoin onmiddellijk met 14% tot meer dan $ 44.000 per munt.

In augustus 2020 meldde MicroStrategy, een marktinformatiebedrijf, dat $ 250 miljoen is uitgegeven aan Bitcoin om 21.454 Bitcoin te kopen in de vorm van distributie van kapitaalbeleid. Het bedrijf verhoogde zijn totale Bitcoin-belang vanaf augustus naar $ 1,125 miljard.

"Deze investering weerspiegelt onze overtuiging dat Bitcoin, als ‘s werelds meest gebruikte cryptocurrency, een betrouwbare waardeopslag is en een aantrekkelijk investeringsmiddel met een groter potentieel voor waardevermeerdering op de lange termijn dan het aanhouden van contanten. MicroStrategy heeft Bitcoin erkend als een legitiem investeringsmiddel dat superieur kan zijn aan contanten en heeft daarom van Bitcoin het belangrijkste belang gemaakt in haar treasury-reservestrategie.," beweerde Michael Saylor, de CEO van MicroStrategy.

Het hele bestaan ​​van Bitcoin werd gekenmerkt door dramatische prijsverschuivingen, “precies het soort dingen dat een langetermijntrend ondersteunt”, zei Citibank-analist Thomas Fitzpatrick, die een Bitcoin-kaart had en eerdere TA gebruikte om een ​​Bitcoin-doelprijs van $ 318.000 te schatten. tegen december 2021.

"Een ontkoppeling van goud en fiat-valuta’s, de COVID-19-pandemie en de wens van centrale banken om een ​​agressief kwantitatief versoepelingsbeleid te voeren, zou kunnen leiden tot toekomstige explosieve prijsstijgingen in Bitcoin.," beweerde Fitzpatrick.

Klaar om in te investeren Bitcoin?

Bitcoin-prijsvoorspelling

Bitcoin is een ongelooflijk onvoorspelbare valuta en de toekomstige prijs is een risico om betrouwbaar te voorspellen. Tijdens het grootste deel van de reis met munten hadden we veel ups en downs; het kelderde met bijna 50% in januari 2018 en herstelde zich vervolgens veel beter tegen het midden van 2019;

In 2020 slaagde het erin om minder dan $ 10.000 te dekken en ging het zelfs lager dan $ 4000 halverwege maart instorten, en de munt is sindsdien erg goed verbeterd.

Beste prijsvoorspellingen voor Bitcoin:

1. Jeremy Liew – Lightspeed Investment Partners, een eerste aandeelhouder van Snapchat en een invloedrijke investeerder in zakelijke insider-uitwisselingen in mei 2017, hebben hun vertrouwen in Bitcoin gesteld en verwachtten dat BTC in 2030 $ 500.000 zou bereiken, waarbij Peter Smith, CEO en mede-oprichter van Blockchain hun schatting onderschreven als goed.

2. Mike Novogratz – Een voormalige hedgefondshandelaar en fan van cryptokapitaal verwachtte dat de marktwaarde van Bitcoin de goudmarktkapitalisatie van $ 7,5 biljoen zou kunnen overschrijden..

3. Wences Casares – CEO en oprichter van Xapo, vertrouwt ook op Bitcoin. Hij investeerde eigenlijk in BTC in 2011. Tijdens de New York Consensus Conference in 2017 voorspelde hij dat Bitcoin in 5-10 jaar $ 1 miljoen zou overschrijden, wat pas in 2022 of uiteindelijk 2027 zou zijn..

4. Chamath Palihapitiya Is mede-eigenaar van Golden Government Warriors en mede-oprichter van Social Capital. Zijn passie voor Bitcoin begon met zijn zoektocht naar investeringen in 2012, toen hij de eigenaar was van 5% van Bitcoin in een bepaald stadium van de circulatie. In zijn voorspelling voor de korte termijn wordt voorspeld dat Bitcoin in 2037 $ 1 miljoen zal bereiken.

eToro – Beste makelaar om Bitcoin te kopen

etoro makelaar

eToro heeft zich gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen in de crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Virtuele valuta zijn zeer volatiel. Uw kapitaal loopt gevaar.

Belangrijkste punten

  • Bitcoin is een digitale valuta, zonder het afdrukken van rekeningen en zonder munten.
  • In 2009 heeft een persoon (of groep) genaamd Satoshi Nakamoto Bitcoin uitgevonden.
  • Als de Bitcoin-bullmarkt blijft opwarmen, zullen detailhandelaren en institutionele kopers dit momentum volgen met tal van hellingen.
  • Vijf redenen waarom u in Bitcoin zou moeten investeren zijn: de acceptatie van Bitcoin groeit, de bruikbaarheid van Bitcoin is ideaal voor het financiële systeem, Bitcoin bewijst steeds dat de tegenstanders ongelijk hebben, verschillende belanghebbenden en grote investeerders stappen in Bitcoin.
  • De wereldwijde financiële crisis van 2009 leidde tot Bitcoin.
  • Volgens analisten zou Bitcoin binnenkort zijn hoogste punt ooit in januari kunnen overtreffen.
  • Bitcoin was de meest productieve activaklasse van 2020. Goud en aandelen zijn daarentegen verpletterd.
  • Bitcoin is een ongelooflijk onvoorspelbare valuta en de toekomstige prijs is een risico om betrouwbaar te voorspellen.
  • Volgens Chamath Palihapitiya wordt voorspeld dat Bitcoin in 2037 $ 1 miljoen zal bereiken.

Lees verder:

Zou Bitcoin de prijs van $ 100.000 kunnen bereiken in 2021

Bitcoin-prijsvoorspelling: hoeveel zal het waard zijn in 2021 en daarna?

Wat zal de Bitcoin-prijs in 2021 drijven?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me