Is Bitcoin een goede investering in 2021?

Lees waarom Bitcoin in 2021 een goede investering zou kunnen zijn

Zijn er goede redenen om in 2021 Bitcoin te kopen? Is de bull run nog maar net begonnen??

Is bitcoin een goede investering in 2021? Dit artikel onderzoekt vijf redenen waarom bitcoin dit jaar een goede investering zou kunnen zijn.

Bitcoin behoeft geen introductie bij investeerders. Het is de grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie en de meest populaire, ook al had het een moeilijke start in 2020, dankzij de COVID-19-pandemie. De cryptocurrency bereikte een dieptepunt van $ 4721 toen de pandemie toesloeg, maar steeg vervolgens spectaculair en overtrof $ 40000 in januari 2021.

Bitcoin bereikte een hoogste punt van $ 41299 voordat een prijscorrectie het terugbracht naar $ 35.000. Op het moment van schrijven handelt de koning van de cryptocurrency op $ 36701.

De meeste experts hebben voorspeld dat Bitcoin een bullish jaar zal hebben in 2021. Sommigen hebben zelfs voorspeld dat het tegen het einde van 2021 $ 100.000 zou overschrijden en tegen 2022 $ 300.000. Dergelijke voorspellingen zijn gewaagd, maar er is een mogelijkheid dat Bitcoin aan deze verwachtingen kan voldoen, waardoor het een opwindende investeringsmogelijkheid wordt.

Een rotsachtig jaar

2020 begon op een ruwe toon voor Bitcoin, met een scherpe waardedaling. Bitcoin had twee keer eerder te maken gehad met neergangen, in 2013 en 2017. Deze prijsdalingen waren echter natuurlijk, geboren uit speculatie. Dit jaar was anders, Bitcoin had te maken met een bearmarkt en de pandemie eiste zijn tol op de markten. Cryptocurrencies kregen de dupe van de neergang toen beleggers aandelen verkochten om over te stappen op contanten.

Bitcoin crashte in maart en bereikte een dieptepunt van $ 4721. De dieptepunten duurden echter niet lang en Bitcoin stond weer in het groen. Tijdens de rally bereikte Bitcoin zijn hoogste waardering in januari 2021. Ondanks de dieptepunten eindigde de cryptocurrency het jaar op een recordhoogte..

Is Bitcoin een goede investering in 2021?

Experts voorspellen een bull run voor Bitcoin in 2021, en er zijn verschillende redenen waarom bitcoin een goede investering zou kunnen zijn in 2021. Laten we eens kijken naar enkele van de onderstaande redenen.

5 redenen om in 2021 in Bitcoin te investeren:

1. Institutionele rente

Er is een groeiende institutionele interesse in Bitcoin, en daar was ruimschoots bewijs van tijdens de uitverkoop in maart. Bitcoin-experts zijn van mening dat institutioneel belang een belangrijke motor zal zijn voor de toekomstige prijs van Bitcoin.

Coinbase, dat later dit jaar openbaar wordt, heeft aangekondigd dat zijn institutionele activabasis alleen al in 2020 is gestegen van $ 6 miljard naar $ 20 miljard. Verschillende hoogtepunten zijn het afgelopen jaar opgetreden om te laten zien welke interesse Bitcoin heeft gegenereerd en blijft genereren.

  • JPMorgan Chase’s JPM Coin gaat live en vormt de Onyx-divisie om zich te concentreren op blockchain-technologie.
  • Galaxy Digital kondigt aan dat het twee bedrijven heeft overgenomen, in overeenstemming met zijn plan om een ​​platform te bouwen voor institutionele toegang tot digitale valuta en activa.
  • MassMutual kondigt aan dat het $ 100 miljoen in Bitcoin heeft gekocht.

De bovenstaande punten zijn slechts een handvol aankondigingen. Er waren vergelijkbare bewegingen in andere landen, aangezien de wereld kijkt naar digitale valuta en blockchain-technologie. De interesse wordt ook gedreven door platforms zoals PayPal, die cryptocurrencies zoals Bitcoin toegankelijker maken voor mensen.

Steeds meer bedrijven zijn begonnen met het omzetten van contant geld naar Bitcoin als een veiligere waardeopslag. Een opmerkelijke hiervan is MicroStrategy, een analysebedrijf. MicroStrategy heeft $ 425 miljoen aan contanten omgezet in Bitcoin. Andere bedrijven zoals Square hebben ook soortgelijke bewegingen gemaakt en contanten omgezet naar Bitcoin.

2. Inflatie en de daling van de USD op de wisselmarkten

Bitcoin wordt vaak vergeleken met goud, en beleggers noemen het een opslag van waarde. Ze zijn een vast activum in vergelijking met fiatvaluta’s. Bitcoin wordt niet geconfronteerd met inflatoire druk die traditionele fiat-valuta’s doen. De recente inflatie heeft de koopkracht van de USD aangetast. Beleggers hebben zich ingedekt tegen de stijgende inflatie en hebben daarin geïnvesteerd "Veilige haven" activa zoals Bitcoin, waardoor de waarde stijgt.

Het besluit van de Amerikaanse regering om $ 3 biljoen te drukken kan worden gezien als de reden voor de daling van de dollar, en nieuwe stimuleringsrekeningen zouden een verdere verzwakking van de USD ten opzichte van de wereldvaluta’s kunnen betekenen..

3. Massa-adoptie als betalingswijze

Bitcoin heeft een gestage toename in acceptatie als betaalmethode gezien. PayPal kondigde aan dat gebruikers van de service Bitcoin en andere cryptocurrencies als betaalmethode zouden kunnen kopen, verkopen en accepteren.

PayPal heeft meer dan 350 miljoen gebruikers die nu toegang hebben tot Bitcoin. De concurrenten van PayPal zijn ook begonnen met het accepteren van Bitcoin, waardoor de reputatie van de cryptocurrency als betaalmethode verder wordt verbeterd, wat resulteert in een grotere acceptatie door bedrijven en individuen.

Lees meer: ​​wat zal de Bitcoin-prijs in 2021 drijven?

4. Bitcoin wordt afgetopt en gehalveerd

Bitcoin is afgetopt op 21 miljoen, wat betekent dat er niet meer dan 21 miljoen Bitcoins kunnen bestaan, waardoor Bitcoin schaars wordt en de prijs stijgt. De tweede reden voor de hoge prijs van Bitcoin is gecodeerd in de cryptocurrency. Bitcoin-miners worden beloond voor het verwerken van transacties. Deze beloning wordt elke vier jaar gehalveerd. Door het halveringsproces wordt de inflatie van Bitcoin verlaagd.

Dus is Bitcoin een goede investering in 2021: conclusie

U moet echter zelf beslissen of Bitcoin een goede investering is of niet in 2021, het is opmerkelijk dat veel beleggers in de mooie toekomst van Bitcoin geloven en beweren dat het beter zou kunnen presteren dan goud en andere activa.

2020 was duidelijk een van de beste jaren voor Bitcoin, en er zijn veel experts die vinden dat 2021 een goed jaar zal worden voor bitcoin en andere crypto-activa..

Simpel gezegd, Bitcoin is een investering met een laag risico en veel potentiële voordelen. Het is iets dat u zeker wat onderzoek moet doen voordat u overweegt BTC aan uw portfolio toe te voegen.

Dat gezegd hebbende, investeren in Bitcoin brengt risico’s met zich mee. De cryptocurrency-markt is extreem volatiel en beleggers moeten zich bewust zijn van hun doelen, strategieën en risicotolerantie voordat ze in BTC investeren. Het wordt aanbevolen dat iedereen die in Bitcoin wil investeren, grondig onderzoek doet voordat hij investeert, door te kijken naar markttrends en de mening van experts.

eToro – Beste makelaar om Bitcoin te kopen

etoro makelaar

eToro heeft zichzelf gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen binnen de Crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Virtuele valuta zijn zeer volatiel. Uw kapitaal loopt gevaar

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me