Is Ethereum waard om te kopen in 2021?

Vraagt ​​u zich af of Ethereum dit jaar de moeite waard is om te investeren? Gebruik de onderstaande gids en krijg antwoord op uw vraag!

Ethereum heeft de laatste tijd veel aandacht getrokken en veel cryptoliefhebbers beginnen zich af te vragen of het een goede investering is in 2021. Nou, net als de overvloed aan andere cryptocurrencies, is Ethereum nog steeds zeer volatiel en kan het een risicovolle investering zijn. Als u echter op zoek bent naar langetermijninvesteringen en het niet erg vindt om onderweg een paar verliezen te verliezen, is het misschien de moeite waard.

Hoewel het nog steeds worstelt met een marktkapitalisatie die vijf keer kleiner is dan die van Bitcoin, heeft Ethereum veel ruimte voor groei. Dit maakt het een ideale keuze voor investeringen, vooral als u net nat wordt met crypto-investeringen.

Aan het einde van deze gids zou u moeten kunnen beslissen of Etherium een ​​goede keuze is voor uw investeringsbehoeften of dat u andere altcoins zou moeten overwegen. We zullen ook enkele van de meest geloofwaardige uitwisselingen onthullen om Ethereum te krijgen en hoe u kunt voorkomen dat u uw geld verliest.

Welnu, in deze gids gaan we het hebben over Ethereum – de voor- en nadelen van een Ethereum-investering, Ethereum versus Bitcoin, en waarom je zou moeten overwegen om in Ethereum te investeren. Aan het einde van deze gids zul je een beter begrip van Ethereum hebben – en zul je in staat zijn om de vragen te beantwoorden ‘is Ethereum het waard om te kopen?’, En zo ja, "wat is de beste beurs om Ethereum te kopen?".

Laten we eerst een veelvoorkomend misverstand uit de weg ruimen.

Wat is Ethereum?

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is Ethereum niet per se een cryptocurrency. Het is slechts een basis of platform voor het creëren van digitale financiële systemen die algemeen bekend staan ​​als DeFi (Decentralized Finance).

De cryptocurrency die het Ethereum-platform aandrijft, staat bekend als Ether. De meeste mensen noemen Ether echter zo vaak Ethereum dat Ethereum een ​​standaardterm is geworden voor de cryptocurrency..

Hoewel er talloze DeFi-projecten op Ethereum zijn, is Ether de enige betrouwbare troef op het platform, wat een hogere vraag betekent. Dit maakt Ethereum tot een 3-in-1-activum, omdat het een kapitaal-, verbruiks- of onderpandactief kan zijn, allemaal tegelijk.

Lees meer: ​​wat is Ethereum? Een gids voor beginners

Dus, moet u Ethereum kopen in 2021??

De volatiliteit rond cryptocurrencies en het feit dat Ethereum veel minder mainstream-acceptatie heeft gezien dan Bitcoin, betekent dat veel mensen nog steeds twijfelen of ze erin moeten investeren..

Hoewel de kleinere marktkapitalisatie voor investeerders als een rode vlag kan overkomen, is het eigenlijk een proxy voor de enorme groeiruimte. Zoals de meeste cryptocurrencies, is de prijs van Ethereum onstabiel, maar is hij gegroeid van een laagterecord tot boven de $ 1.900..

Veel crypto-experts zijn ervan overtuigd dat de recordhoge prijs van Ethereum dit jaar aanstaande is. Raoul Pal, een macro-economie-expert en voormalig Goldman Sachs-medewerker, is bijvoorbeeld behoorlijk optimistisch over de toekomst van Ethereum. Pal voorspelt dat de prijs van de cryptocurrency in de huidige cyclus zou kunnen stijgen tot een recordhoogte van $ 20.000.

Dit soort vertrouwen maakt Ethereum een ​​aantrekkelijk vooruitzicht voor beleggers die hun positie op de cryptomarkt willen vestigen. Dat gezegd hebbende, Ethereum is een veelbelovende investering voor jonge investeerders, maar is desalniettemin nog vrij speculatief.

Crypto-investeerders zijn van mening dat Ethereum in 2021 de moeite waard is om te kopen in vergelijking met andere munten. Experts zijn van mening dat de Ethereum-prijs dit jaar verder zou kunnen groeien.

Laten we snel eens kijken naar enkele van de redenen waarom Ethereum al dan niet een goede investering voor u zou kunnen zijn.

Waarom u Ethereum zou moeten kopen

Hoewel we over het algemeen denken dat Ethereum een ​​goede investering is in 2021, kunnen we niet garanderen dat u uw geld niet verliest. Omdat het een speculatieve investering is, is het misschien geen goede optie voor u als u risicomijdend bent.

Omdat Ethereum echter de op een na populairste crypto ter wereld is op basis van marktkapitalisatie, kan het bogen op een benijdenswaardige steun van de cryptogemeenschap. Als een van de meest gewilde digitale activa, zijn er een aantal redenen waarom het kopen van Ethereum een ​​goede investering voor u kan zijn.

Hier zijn enkele van de voordelen die u als Ethereum-investeerder kunt genieten.

✅ Het is een liquide investering:

Dit betekent dat de cryptocurrency gemakkelijk kan worden omgezet in fiat-valuta zonder de waarde aanzienlijk te beïnvloeden. Er zijn veel beurzen en makelaars waar u Ethereum tegen een kleine vergoeding kunt verkopen voor contant geld of andere activa.

✅ Het heeft een laag inflatierisico:

Fiat-valuta’s zoals het pond sterling worden gereguleerd door overheden, wat betekent dat ze een hoog inflatierisico hebben. Aan de andere kant zijn cryptocurrencies zoals Ethereum transparanter met lage inflatierisico’s. U hoeft zich dus niet constant zorgen te maken dat uw investering waarde verliest.

✅ Het wordt steeds populairder:

Hoewel Ethereum nog steeds de op een na grootste cryptocurrency is, wordt het met de dag populair. Er zijn miljoenen mensen en gerenommeerde instellingen die Ethereum-portefeuilles bezitten. Dit in combinatie met het feit dat andere financiële applicaties op het Ethereum-platform kunnen draaien, maakt het momenteel een van de meest populaire en veelbelovende cryptovaluta..

✅ Het is de toekomst van digitaal geld:

Ethereum en Bitcoin zijn steevast gefactureerd als de toekomst van geld. Nu meer mensen zich steeds meer op hun gemak voelen met digitaal geld, biedt Ethereum talloze toekomstige kansen voor beleggers die bereid zijn de willekeurige schommelingen in prijs en volatiliteit te omarmen..

✅ De prijs stijgt

De prijs van Ethereum schiet met de dag omhoog. Dit betekent dat dit het juiste moment is om te investeren.

Risico’s verbonden aan Ethereum-investeringen

Hoewel Ethereum een ​​veelbelovende investeringsmogelijkheid is gebleken, heeft het verschillende kanttekeningen waardoor u mogelijk even pauzeert. Van de beruchte DAO-hack in 2016 waarbij investeerders tot $ 55 miljoen aan hackers hebben verloren, tot het feit dat de prijs in een oogwenk zou kunnen dalen, wil je misschien je beslissing heroverwegen.

Hieronder staan ​​enkele van de zorgen rond Ethereum-investeringen.

❌ Het is zeer vluchtig:

Net als elke andere cryptocurrency is de prijs van Ethereum onstabiel. Dit betekent dat u het nu voor meer dan $ 1.450 kunt kopen om het weken later voor minder dan $ 100 te verkopen. We raden aan om met een expert samen te werken en de markt in de gaten te houden om aanzienlijke verliezen te voorkomen.

❌ Het is niet zorgvuldig gereguleerd:

Hoewel het gebrek aan overheidsvoorschriften u enige vrijheid biedt, betekent dit ook dat de markt voor cryptocurrency beladen is met fraude en wanpraktijken. Als u aan deze onregelmatigheden zou worden blootgesteld, kunt u veel geld verliezen in de investering.

❌ Het is kwetsbaar voor hacking:

Aangezien de meeste Ethereum-uitwisselingen online zijn, loopt u een groot risico uw investering aan hackers te verliezen. En aangezien de meeste van deze uitwisselingen niet zijn verzekerd door instanties zoals de FDIC, is het zeer onwaarschijnlijk dat u uw geld terugkrijgt.

Het is vermeldenswaard dat de meeste kanttekeningen bij Ethereum-investeringen normale investeringsrisico’s zijn. Als u voorzichtig bent en een goede kennis van de markt heeft, zou u de meeste van deze risico’s moeten kunnen vermijden.

Om hacking te voorkomen, kunt u uw Ethereum bijvoorbeeld offline opslaan en verkopen zodra de prijs stijgt.

Ethereum-prijsvoorspellingen in 2021

Veel experts zijn gekomen om de toekomst van Ethereum te voorspellen met betrekking tot prijs en volume. Hoewel je misschien een paar sceptici tegenkomt, lijkt de algemene consensus te zijn dat Ethereum klaar is voor een mooie toekomst.

Dus terwijl Bitcoin blijft genieten van de aandacht van de industrie met een dominantie van meer dan 60% van het marktaandeel, voorspellen veel experts dat de prijs van Ethereum in de loop van 2021 veel sneller zal stijgen dan die van BTC..

Volgens gegevens van CoinDesk staat Ethereum momenteel op een hoogste prijs ooit van $ 1.918,52. De prijs stijgt constant sinds het begin van het jaar. Begin januari handelde Ethereum rond de $ 730 en overtrof al snel het $ 1000-punt binnen vier dagen. Sindsdien stabiliseerde de prijs zich boven het $ 1000-punt en stijgt nu naar $ 2000.

Dit is een duidelijke indicatie dat de prijs hoger zou kunnen stijgen dan verwacht en dit jaar nieuwe records zou kunnen bereiken. En als de deskundige analyse iets is om door te gaan, is de kans groot dat Ethereum de komende dagen een lucratieve investering zal zijn.

James Todaro, een managing partner bij Blocktown Capital en een gerenommeerde crypto-expert, voorspelt dat Ethereum in 202 uiteindelijk $ 8500 zou kunnen bereiken. Dit is volgens Todaro te wijten aan de groeiende vraag naar DeFi-gerelateerde opties in de komende jaren.

Simon Dedic van Blockfyre lijkt het eens te zijn met de gevoelens van Todaro. Volgens Dedic zijn er slechts zes cryptocurrencies die langetermijnbeleggers serieus moeten nemen; ETH is de tweede op zijn lijst na BTC. Hij voorspelt ook dat ETH binnenkort de $ 9.000 zal bereiken in 2021.

Lees meer: ​​Ethereum-prijsvoorspelling voor 2021 en daarna

Ethereum versus Bitcoin: welke moet u kopen?

Zowel Bitcoin als Ethereum zijn in een race naar massale acceptatie. Hoewel Bitcoin onmiskenbaar populairder is, beschikt Ethereum over superieure technologie met veel ruimte voor groei. Om deze reden is er geen definitief antwoord op de vraag welke van de twee een betere investering is.

Financiële analisten melden dat Ethereum sneller in volume groeit ten opzichte van Bitcoin. Dit betekent dat investeerders Ethereum nu meer in verhouding tot Bitcoin verhandelen. Dit is een goed teken voor iedereen die dit jaar Ethereum wil kopen.

Zolang Ethereum blijft fungeren als een platform voor DeFi-projecten, is er een grote kans om meer winst te maken in vergelijking met Bitcoin. Het heeft betere technologie, is veel sneller dan Bitcoin en heeft geen beperkt aanbod zoals Bitcoin.

Gerelateerd: Is Ethereum een ​​betere investering dan Bitcoin?

Gevolgtrekking

Als Ethereum’s focus op DeFi niet afneemt, zal het redelijk winstgevend zijn. Of u koopt of niet, hangt helemaal af van uw eigen financiële doelstellingen. Als u nog steeds twijfelt, raden we u aan met een expert samen te werken of meer onderzoek te doen totdat u zeker weet dat dit is wat u wilt doen.

Anders denken we, als we naar de recente cijfers kijken, dat Ethereum dit jaar een lucratieve investering zal opleveren.

eToro – Het beste platform om Ethereum te kopen

eToro heeft zichzelf gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen in de crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Virtuele valuta zijn zeer volatiel. Uw kapitaal loopt gevaar.

Is Ethereum een ​​goede investering en kunt u profiteren van ETH in 2021?

Zal Ethereum beter presteren dan Bitcoin?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me