Is Tether een geweldige investeringskeuze voor 2020?

Is Tether een goede investeringskeuze voor 2020?

Laten we in deze gids bespreken of Tether een goede investeringskeuze is voor 2020.

Tether is de afgelopen jaren snel uitgegroeid tot een van de meest populaire en bekende cryptocurrencies.

In het kort, Tether is een cryptocurrency die is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Hoewel het klinkt als een vrij eenvoudig project, is Tether allesbehalve eenvoudig.

Eerder werd aangenomen dat het werd ondersteund door een reserve van 100%, heeft een reeks controverses iets anders aan het licht gebracht.

Zijn ze een verstandige keuze om in 2019 te investeren? Laten we zeggen dat de dingen heel erg ingewikkeld zijn.

Wilt u leren hoe u als een professional in cryptocurrencies kunt handelen? Neem onze cryptocurrency-cursus!

Tether: een stablecoin die is gekoppeld aan de USD

ketting die aan usd wordt gebonden

Tether is in wezen een stablecoin die is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Het ticker-symbool is USDT en heette oorspronkelijk Realcoin, maar het werd in 2014 omgedoopt en begon in 2015 met handelen.

De waarde ervan is gekoppeld aan de reserve die ze op hun bankrekeningen hebben en elke Tether-munt is ongeveer gelijk aan één Amerikaanse dollar. Elke keer dat een USD wordt geïnvesteerd, wordt een Tether munt is gemaakt.

De reden dat Tether is ontwikkeld, is omdat beurzen willen niet omgaan met USD, omdat er veel Amerikaanse wetgeving bij komt kijken wat dingen kan bemoeilijken.

De USD wordt echter over de hele wereld gebruikt als een prijsindicator. Bij de handel is het standaardpraktijk om dingen te meten tegen de USD.

Tether is erg handig voor uitwisselingen die vaak problemen hebben bij het overboeken van geld naar USD, zoals juridische problemen met banken. Dit is gebeurd met verschillende cryptocurrency-uitwisselingen.

Veel banken kiezen ervoor om niet met cryptocurrency-uitwisselingen te werken, dus het kan voor hen moeilijk zijn om geld te storten en om te zetten.

Door het gebruiken van Tether, uitwisselingen kunnen risico’s verminderen en transacties versnellen.

Beurzen kunnen hun munten ook in USD Tether prijzen in plaats van USD, omdat het voor hen gemakkelijker is om de waarde te verplaatsen zonder mogelijke problemen en kosten.

Tether is ook erg handig voor handelaren die waarde willen opslaan in iets veiligs wanneer de markten volatiel zijn.

Een ander probleem dat handelaren kunnen oplossen, zijn de vergoedingen. Elke keer dat ze cryptocurrency omzetten in fiat-valuta, worden ze een vergoeding in rekening gebracht en vice versa.

Door Tether te gebruiken, kunnen handelaren hun winsten opslaan in iets dat aan de Amerikaanse dollar is gekoppeld, zonder dat er kosten in rekening worden gebracht.

Tether kan worden gebruikt op Binance, Bittrex en Poloniex, wat het ook gemakkelijker maakt om geld tussen beurzen te verplaatsen.

Tether is natuurlijk niet zonder problemen. Tether is gecentraliseerd, het wordt gerund door Tether Limited, dat werd opgericht op de Britse Maagdeneilanden.

Dit zal liefhebbers van cryptocurrency afschrikken die vinden dat cryptocurrency gedecentraliseerd moet worden.

U kunt meer lezen over hoe Tether werkt in het Tether wit papier.

Wat is een stablecoin?

wat is stablecoin

Een stablecoin is een cryptocurrency die is ontworpen om niet vluchtig te zijn.

Volatiliteit wordt vaak genoemd als een van de belangrijkste redenen waarom cryptocurrency niet door de massa kan worden overgenomen.

Bitcoin is bijvoorbeeld verreweg de meest volatiele cryptocurrency die beschikbaar is en schommelde van prijzen van slechts $ 2.000 begin 2017 tot maximum van $ 10.000 in november..

In zekere zin is het een hulpmiddel voor investeerders geworden en geen alternatief voor fiatgeld. Voor cryptocurrency-idealisten is dit onaangenaam.

Stablecoins, zoals Tether, hebben de grootste kans om door de mainstream te worden overgenomen, aangezien ze de vluchtigheid uit de vergelijking verwijderen.

In de meeste gevallen zijn stablecoins gekoppeld aan de prijs van een ander activum. In het geval van Tether, de USD.

Heeft Tether een kans?

Zo’n munt zou erg aantrekkelijk kunnen zijn voor Amerikaanse wetgevers, omdat het is gekoppeld aan iets dat zij als echt beschouwen.

Het verwijdert ook de volatiliteit van cryptocurrency, waardoor het waarschijnlijker wordt dat het in het echte leven wordt verhandeld en gebruikt.

Tether wordt voornamelijk gebruikt door beurzen, maar handelaren gebruiken ook Tether om hun cryptocurrency veilig te houden in tijden van hoge volatiliteit.

Als de prijs van Bitcoin bijvoorbeeld plotseling te volatiel wordt om te verhandelen, kunt u uw bitcoin ruilen voor Tether om de waarde tijdelijk op te slaan.

Ze zijn erg transparant over hun reserves die openlijk op hun website worden weergegeven.

Op het moment van schrijven, Tether beweert $ 4.133.885.779,54 in USD en € 40.001.800,00 in euro’s te hebben.

Plus, volgens CoinMarketCap, Tether is de 8e grootste cryptocurrency met een marktkapitalisatie van $ 4.059.590.126 USD op het moment van schrijven en een circulerend aanbod van 4.039.892.173 USDT.

Waar kan Tether worden opgeslagen?

Er zijn verschillende Tether-portefeuilles die handelaren kunnen gebruiken. Enkele van de meest gebruikte zijn:

 • OmniWallet. Dit was de originele portemonnee om Tether in op te bergen.
 • MyEtherWallet. Een zeer populaire portemonnee voor op Ether gebaseerde tokens.

Tether had wel een officiële portemonnee, maar na een grote hack werd deze offline gehaald. Ze moeten nog aangeven wanneer het zal terugkeren.

Controverse

ketting munt gebruik

Tether is sinds het begin gehuld in controverse. Hoewel de munt werkt en tegenwoordig een van de meest gebruikte munten is.

Is hun reserve echt?

Zoals hierboven vermeld, Tether Eerder beweerde dat ze voor 100% gesteund werden door hun reserve.

Sommigen weten niet zeker of Tether heeft al het geld dat ze beweren te hebben. Dit kan een groot probleem zijn, want als veel mensen USD moeten opnemen, zullen ze dit kunnen doen?

Het kan zijn dat veel postwissels in de wacht moeten worden gezet.

Sommige mensen hebben beweerd de reserverekeningen te hebben gezien en zeggen dat het geld er is. We kunnen echter nooit helemaal zeker zijn.

Het feit dat een deel van de reserves in euro’s wordt gedekt, heeft aangetoond dat Tether mogelijk niet altijd wordt gedekt door Amerikaanse dollars, wat daarom van invloed kan zijn op hoe goed het is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar..

Meer recentelijk werd dat door de advocaten van Tether onthuld Tether tokens worden voor slechts 74% ondersteund door fiat (waarschijnlijk Amerikaanse dollars en euro’s) en overige reserves.

Ze onthulden ook dat sommige van hun reserves ook uit Bitcoin bestaan.

Wat de situatie erger maakt, is dat Tether is nooit naar behoren gecontroleerd. In 2018 heeft Tether de relatie met een auditor Friedman LLP ontbonden.

Sommigen beweren dat ze dit alleen zouden doen als ze het niet leuk vonden wat de auditors ontdekten.

Het moet echter worden vermeld het is misschien niet helemaal mogelijk voor een accountant om te controleren of al het geld er is.

Dit alles heeft geresulteerd in een gebrek aan vertrouwen in Tether. Als ze belangrijke beloften zoals deze kunnen breken, wat kunnen ze dan nog meer doen??

Tether is geen echt geld

Tether heeft ook gezegd dat Tether geen echt geld is en ze beloven je niet terug te betalen in USD. Ze hebben hier geen contractueel recht toe.

Dit is erg zorgwekkend omdat ze er in theorie gewoon voor kunnen kiezen om u niet terug te betalen als ze dat willen. Als er een grote uittocht uit Tether is, kunnen ze iedereen gewoon ontkennen.

Ze behouden zich het recht voor om u te weigeren als u hun servicevoorwaarden schendt.

Verdachte relatie met Bitfinex

relatie tussen Tether en Bitfinex

De meeste controverse rondom Tether heeft betrekking op Bitfinex. Bitfinex is niet de eigenaar van Tether, hoewel ze wel een zeer nauwe relatie hebben.

De twee zijn zusterbedrijven die eigendom zijn van moederbedrijf iFinex en Bitfinex bezit een overlap van minderheidsaandelen van Tether. We weten dit alleen vanwege de paradijspapieren.

Mensen waren zich vanaf het begin bewust van de relatie, maar ze wisten niet zeker hoe dit de dingen zou kunnen beïnvloeden.

Niet lang daarna werden Tethers gestolen uit Bitfinex-portefeuilles en moesten ze een noodupgrade uitvoeren om het gestolen geld te bevriezen.

Het werd erger in mei 2015, toen Bitfinex verloor 1.500 Bitcoins.

In juni 2016 legt de CFTC Bitfinex een boete op om $ 75.000 te betalen voor het aanbieden van illegale off-exchange gefinancierde retail commodity-transacties en het niet registreren als een futures-commissionair..

Niet veel later in augustus 2016, Bitfinex werd gehackt voor bijna 120.000 Bitcoins, op dat moment bijna $ 75 miljoen waard.

Maar dit alles is slechts het topje van de ijsberg. Er is zoveel meer gebeurd sinds toen en nu.

Veel duistere praktijken en partnerschappen met bekende oplichters in een poging om bankrekeningen open te krijgen, werden geregistreerd.

Al dit drama heeft een grote impact gehad op de waarde van Tether.

Meer recent, in 2019, werd dat aangekondigd Bitfinex werd onderzocht door de procureur-generaal van de staat New York.

Ze willen de onderling verbonden bedrijven binnen Bitfinex nader bekijken, waaronder iFinex en Tether Holdings Limited.

Dit komt door de potentiële fraude van $ 850 miljoen.

Er werd verondersteld dat Bitfinex het geld van Tether gebruikte om $ 850 miljoen aan klantverliezen te dekken die voortkwamen uit mogelijke diefstal of wanbeheer van geld van de betalingsverwerker Crypto-hoofdstad.

Crypto Capital beweert echter dat ze het geld niet konden verzenden omdat ze in beslag waren genomen door toezichthouders in de VS, het VK, Polen en Portugal..

De procureur-generaal van New York gelooft niet dat het geld in beslag is genomen.

Vervolgens leende iFinex in maart 2019 900 miljoen van Tether.

Sommigen geloven dat dit is gedaan om Bitcoin te kopen en de prijs te verhogen om terug te krijgen wat ze moeten betalen.

Niemand kan er echter helemaal zeker van zijn of dit waar is. Sommigen denken dat dit altijd het punt van Tether was; om te worden gebruikt als een hulpmiddel om de prijs van Bitcoin kunstmatig te pompen.

Sommigen beschuldigen Tether zelfs van het afdrukken van geld toen de prijzen van Bitcoin laag waren om de prijs te manipuleren.

Niet lang daarna werden 850 miljoen Tethers op de markt geïnjecteerd.

Als Tether juridische problemen ondervindt, kan dat ernstige gevolgen hebben

De problemen waarmee Tether wordt geconfronteerd, zijn zeer ernstig en hebben niet alleen invloed op Tether zelf. Er zijn veel andere individuen, uitwisselingen en andere cryptocurrencies betrokken bij Tether.

Roger Ver is betrokken bij Crypto Capital, de betalingsverwerker die Bitfinex $ 850 miljoen verloor, en dit zou problemen kunnen veroorzaken voor Bitcoin Cash als wordt ontdekt dat hij een diepere betrokkenheid heeft..

Een andere sleutelfiguur die bij Tether betrokken is, is Justin Sun, die achter de cryptocurrency Tron zit. Tron geeft uit Tether op de Tron-blockchain.

Dit kan betekenen dat Tron een belangrijk deel van zijn infrastructuur en eventueel geld dat in Tether vastzit, kan verliezen.

Echter, de grootste verliezer is wellicht Binance, die de grootste houder van Tether.

Binance is de grootste cryptocurrency-uitwisseling en als het met problemen wordt geconfronteerd, kan het de hele wereld van cryptocurrency opschudden.

Bovendien, om de zaken nog erger te maken, wordt door sommige bronnen voorspeld dat tot 80% van alle Bitcoin-handel wordt gedaan met Tether.

Is het mogelijk om te profiteren van het verhandelen van Tether?

handelsketting

Dit is natuurlijk een moeilijke vraag en er kunnen geen garanties worden gegeven.

Het is nog erg vroeg om te zeggen wat er zal gebeuren en of Tether nuttig zal zijn om te handelen en er kan niets worden beloofd.

Stablecoins hebben niet de vluchtigheid van andere cryptocurrencies en in zekere zin lijkt het meer op forex handelen.

Het is echter de moeite waard om te vermelden dat het in de toekomst heel goed mogelijk zou kunnen zijn dat stablecoins de nieuwe forex zijn als regeringen overstappen op het accepteren van cryptocurrency..

Zoals hierboven vermeld, is Tether, hoewel hij probeert gebonden te blijven aan de Amerikaanse dollar, op bepaalde punten afgeweken, vooral wanneer controverses van invloed waren op de munt..

Dus hoewel handelaren misschien niet zo veel winst kunnen maken met Tether als het verhandelen van andere cryptocurrencies, kan het een zeer nuttige cryptocurrency zijn om te overwegen om te gebruiken..

Tether lijkt erg gevaarlijk om in te investeren vanwege het drama dat hen en Bitfinex omringt. Het zal waarschijnlijk veel verstandiger zijn om te wachten tot de zaken tot rust zijn gekomen voordat u overweegt mee te doen.

Dat gezegd hebbende, er zijn belangrijke dingen waar u op moet letten bij het handelen in Tether.

In het algemeen, wanneer de cryptocurrency-markt is gedaald, Tether gaat meestal in prijs omhoog ten opzichte van de dollar. Dit komt omdat veel handelaren hun geld naar Tether verplaatsen om de waarde veilig te houden.

En de prijzen dalen meestal als er nieuws is over Bitfinex of als er problemen zijn met de solvabiliteit van Tether.

Vergelijkbare projecten

Er zijn verschillende vergelijkbare projecten voor Tether die handelaren en beurzen in plaats daarvan kunnen gebruiken als ze op zoek zijn naar een stablecoin die wordt ondersteund door fiatgeld. Hier zijn er een paar:

 • Anchor USD – gebonden aan de Amerikaanse dollar
 • Stasis Eurs – gebonden aan de euro
 • Augmint – gebonden aan de euro
 • Gemini-dollar – gebonden aan de Amerikaanse dollar
 • PAX – gebonden aan de Amerikaanse dollar
 • TrueUSD – gebonden aan de Amerikaanse dollar
 • USD Coin – gekoppeld aan de Amerikaanse dollar

Kernpunten

Als u zich iets uit dit artikel herinnert, maak er dan deze kernpunten van.

 • Tether is een stablecoin die is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Het is handig voor handelaren en uitwisselingen
 • Als de cryptocurrency-markt naar beneden gaat, Tether zal waarschijnlijk in orde zijn. In feite kan het zelfs gedijen.
 • Tether en Bitfinex zijn eigendom van iFinex Inc.. Er zijn problemen met hun relatie, met name met betrekking tot de $ 850 miljoen die van Bitfinex is verdwenen en de Tether die een vergelijkbaar bedrag aan Bitfinex leent.
 • Het is zeer waarschijnlijk dat Tether is niet volledig oplosmiddel. Als u erin investeert, is het heel goed mogelijk dat u in een noodgeval niet terugkrijgt wat u in USD heeft betaald.

Leer Tether te verhandelen met onze cursus cryptocurrency

Wilt u meer weten over andere cryptocurrencies en hoe u deze kunt verhandelen? Meld u dan aan voor onze cursus cryptocurrency-handel!

Als je het leuk vond om dit artikel uit te lezen Handelseducatie, geef het alsjeblieft een like en deel het met iemand anders waarvan je denkt dat het ook interessant kan zijn.

Handel Tether met

Handel met vertrouwen op ‘s werelds toonaangevende sociale handelsplatform

Nu weet u waarom Tether een goede investeringskeuze is voor 2020. Als u zich geïnspireerd voelt om te gaan handelen in cryptocurrencies, of als dit artikel wat extra inzicht heeft gegeven in uw bestaande handelskennis, dan bent u wellicht blij te weten dat etoro de mogelijkheid biedt om handel met Crypto-activa en CFD’s tot 90+ cryptocurrencies.

Als je het leuk vond om te lezen Is Tether een goede investeringskeuze voor 2020, geef het alsjeblieft een like en deel het met iemand anders waarvan je denkt dat het ook interessant kan zijn.

Disclaimer: cryptocurrencies zijn zeer vluchtig. Uw kapitaal loopt gevaar

Handelsanalyse is geen betrouwbare indicator voor huidige of toekomstige prestaties, aangezien de omstandigheden in de loop van de tijd kunnen veranderen. Voordat u investeringsbeslissingen neemt, dient u advies in te winnen bij onafhankelijke financiële adviseurs

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me