Tips en fouten voor cryptocurrency-investeringen om te vermijden

Overweegt u om uw cryptocurrency-investeringsreis te beginnen en wilt u de beste beleggingstips weten? Of misschien bent u een handelaar en denkt u dat u te veel fouten maakt. Hieronder presenteren we u de tips voor beleggen in cryptocurrency en de fouten die u moet vermijden.

Tips voor beleggen in cryptocurrency

Fouten bij het investeren in cryptocurrency om te vermijden

Cryptocurrencies breiden zich aanzienlijk uit en ze zijn een uitstekende investeringsmogelijkheid geworden. In het begin was er scepsis, maar nu veel banken en financiële instellingen grote hoeveelheden geld in Bitcoin investeren en hun cryptocurrency-diensten lanceren, vervaagt het scepticisme geleidelijk..

Met dergelijk nieuws is de aandacht al uitgegaan naar cryptocurrencies en heeft Bitcoin eigenlijk het grootste aantal actieve adressen sinds 2017 toen het $ 20.000 bereikte.

Dus als u overweegt om met uw investering te beginnen, hebben we hier bij Trading Education de beste tips voor het investeren in cryptocurrency en de meest voorkomende fouten die u moet vermijden.

Tips voor beleggen in cryptocurrency

Investeringstips voor cryptocurrency zijn altijd handig omdat ze investeerders en vooral nieuwkomers in cryptocurrency helpen om hun weg naar succes te verkorten.

Leer uzelf over cryptocurrency

U moet cryptocurrencies serieus nemen en de indruk wegnemen dat ze een manier zijn om snel rijk te worden. Op de traditionele manier om geld te sparen, is de kans groter dat we ons geld sparen via banken en financiële instellingen. Als we hulp nodig hebben of als we een fout maken door geld naar het verkeerde adres te sturen, dan kunnen we de klantenservice bellen en zij zullen de transactie retourneren.

Houd er rekening mee dat dit bij cryptocurrencies niet kan. Niemand bezit ze; ze hebben geen CEO. Ze zijn volledig gedecentraliseerd en als u het slachtoffer bent van oplichting, is er geen weg meer terug. Neem daarom cryptocurrency en blockchain-technologie serieus, en op deze manier kunt u onderscheid maken tussen de dingen die legitiem zijn op internet en de dingen die oplichterij zijn..

1. Kies de strategie waarmee u zich prettiger voelt

Er zijn verschillende strategieën waarmee u kunt profiteren van cryptocurrencies. Rekening houdend met uw ervaring, moet u echter de strategie kiezen waarmee u zich het prettigst voelt. Day Trading vereist bijvoorbeeld meer vaardigheden en kennis bij het lezen van grafieken en het voorspellen van marktbewegingen. Daarentegen vereist HODLing geen specifieke kennis omdat u alleen een munt kunt kopen en wachten tot de waarde ervan toeneemt. Het hangt dus allemaal af van uw ervaring en verlangen om te leren.

2. Begrijp vluchtigheid

Cryptocurrencies zijn van nature vluchtig, wat betekent dat hun prijs vaak stijgt en daalt. In feite wordt dit gezien als een goede gelegenheid om van investeerders te profiteren en als u erin slaagt volatiliteit in wezen te begrijpen, kunt u een betere investeringsstrategie bedenken. Daarnaast moet je je mentaal voorbereiden op prijsschommelingen en niet emotioneel of te verrast worden. Verwacht alles als het om cryptocurrencies gaat!

3. Pas op voor oplichting – Heeft u eigen onderzoek

Het internet staat bekend om de mogelijkheden die het biedt om geld te verdienen, maar ook om de vele oplichting en hacks die door de geschiedenis heen hebben plaatsgevonden. Zelfs cryptocurrencies werden in het begin door veel mensen beschreven als oplichting, zelfs door invloedrijke beroemdheden. Tegenwoordig worden oplichting aangeboden in de wereld van cryptocurrencies in de vorm van "kans" investeren.

Als u ‘s ochtends wakker wordt, kan uw e-mail soms gevuld zijn met aanbiedingen die er legitiem uitzien, maar het zijn oplichters die proberen misbruik te maken van potentiële slachtoffers. Mogelijk heeft u aangeboden om in te investeren "echte cryptocurrencies", maar in feite zijn ze oplichterij.

OneCoin is een van de bekendste cryptocurrency-scams. Een Bulgaarse dame, Ruja Ignatova, promootte de munt als volkomen legitiem en trok investeerders aan door in totaal $ 4 miljard te verzamelen. De autoriteiten hebben het geïdentificeerd als een Ponzi-regeling. Pas daarom op, haast u niet, onderzoek en ga vooruit in uw handelsavonturen.

4. Neem uw winst

Als je je investering al een hele tijd HODLing hebt gedaan en je ziet dat je genoeg winst te maken hebt, houd dan niet te veel vast en neem je winst. Je zou kunnen denken dat je misschien haast hebt, maar als je bijvoorbeeld een winst van 600% hebt, dan hoef je niet te wachten. Als je doorgaat met HODL na 600% winst, kan dit overdreven zijn, want als we het hebben over cryptocurrencies, weet je maar nooit, ze kunnen crashen en je zult geen enkele winst maken. In feite loop je het risico zelfs het geld dat je hebt geïnvesteerd te verliezen.

5. Probeer op het juiste moment te investeren

We zouden dit anders kunnen noemen als de "koop laag en verkoop hoog" regel. Investeren op het juiste moment is het meest cruciale onderdeel als het gaat om cryptocurrencies, vooral voor HODLers. Als we bijvoorbeeld teruggaan naar 2017, toen cryptocurrencies een drastische prijsstijging kenden, maakten degenen die hadden geïnvesteerd in een tijd dat de prijs van Bitcoin erg laag was, enorme winsten toen de prijs steeg. Hoewel dit met een beetje geluk te maken heeft, zullen degenen die up-to-date blijven altijd weten wanneer ze hun geld in cryptocurrencies moeten investeren..

Het andere voorbeeld is nu, ten tijde van het coronavirus, Bitcoin begin 2020 bijna $ 3000 raakte en daarna de prijs geleidelijk steeg. Op dit moment staat het momenteel op iets meer dan $ 15.800. Een HODLer, iemand die in maart 2020 heeft geïnvesteerd, geniet nu van winst als hij ze wil krijgen, of kan nog wachten, in de hoop dat Bitcoin in waarde zal groeien.

6. Kies een veilige cryptocurrency-uitwisseling

Probeer uit de vele cryptocurrency-uitwisselingen die er zijn, de beste te kiezen. Het is belangrijk om een ​​beurs te kiezen die lage kosten heeft en veilig is. Let vooral op de veiligheid van de wisselaar die u gaat selecteren. Uitwisselingen weten vaak dat ze het slachtoffer zijn van hackers.

De bekendste uitwisselingshack is de Mt. Gox-uitwisseling, die in 2014 werd gehackt, waardoor op dat moment 850.000 bitcoins ter waarde van $ 450 miljoen verloren gingen. In feite is het geval van Mt. Gox is een van de grootste schandalen in de geschiedenis van cryptocurrencies. Daarom is het erg belangrijk om een ​​centrale te kiezen met een hoge beveiliging. eToro is bijvoorbeeld een makelaardij die wordt gewaardeerd om zijn hoge veiligheid, waardoor u zonder enige aarzeling in cryptocurrencies kunt investeren.

7. Begrijp warme en koude portemonnees

Zoals eerder vermeld, kunnen cryptocurrencies niet zoals traditionele valuta’s in de bank worden opgeslagen. Cryptocurrencies worden opgeslagen in zogenaamde wallets. Het is essentieel om het verschil te begrijpen tussen een warme en een koude portemonnee. Hot wallets zijn verbonden met internet. Het zijn dus online websites waar u uw cryptocurrencies kunt opslaan. eToro-portemonnee, is bijvoorbeeld een gebruiksvriendelijk platform dat meer dan 120 cryptocurrencies ondersteunt.

Ondertussen zijn koude portefeuilles hardware, meestal in de vorm van USB, waar u uw cryptocurrencies kunt opslaan. Ze vallen op door meer veiligheid omdat ze geen verbinding hebben met internet. Daarom kunnen ze niet gehackt worden.

8. Neem privacy serieus

Het is duidelijk dat er mensen zijn die u zeker vertrouwt. Maar wees tenslotte voorzichtig als het om cryptocurrencies gaat en vertrouw niet iedereen. Het is het beste om wachtwoorden of privésleutels die u heeft met niemand te delen. Vooral privésleutels. Niemand mag er toegang toe hebben behalve jij, want privésleutels zijn degene die je geld beschermen tegen diefstal.

9. Overweeg om een ​​cryptohandelbot te gebruiken

De markt voor cryptocurrency is 24 uur per dag, 7 dagen per week actief. De kansen om te profiteren van de investeringen in crypto zijn dus talrijk. Daarom is het gebruik van geautomatiseerde handelssoftware of ook wel bekend als handelsbots een welkome optie.

Volgens de Cryptonomist hebben onderzoeken aangetoond dat 86% van de handel wordt gedaan door bots. Handelsbots werken op zichzelf en u kunt uw investeringsstrategie hiermee automatiseren. Ze worden gewaardeerd omdat ze de tijd van investeerders besparen, aangezien ze zelfs in het weekend actief zijn, wanneer u met uw gezin rondhangt of in de bergen wandelt.

10. Volg niet de menigte

Soms wordt bij cryptocurrencies de indruk gewekt dat iedereen in een bepaalde periode zou moeten investeren, jij ook. Dit is de verkeerde benadering. U moet zich meestal aan uw plan houden. Er zijn veel "experts" daarbuiten proberen u te overtuigen in welke munt u moet investeren. Soms kunnen ze gelijk hebben, maar vaak kunnen ze ook ongelijk hebben.

Als we teruggaan, in 2017, tijdens de cryptoboom, ontstond de indruk dat iedereen moest investeren. Dus degenen die niet veel kennis hadden van hoe het ging, kochten terwijl de prijs hoog was. Het duurde niet lang; de prijzen vielen op de grond en kopers werden wanhopig. Beoordeel dus zelf de manier waarop de markt zich ontwikkelt en neem uw beslissingen.

11. Begrijp de correlatie tussen cryptovaluta

Crypto-correlatie betekent dat cryptocurrencies zo aan elkaar zijn gekoppeld dat hun prijs in dezelfde richting gaat. Bitcoin is bijvoorbeeld gecorreleerd met Ethereum. De meeste altcoins zijn gecorreleerd met Bitcoin. Dus als de prijs van Bitcoin stijgt, stijgt ook de prijs van altcoins.

Maar er zijn gevallen waarin de prijs van altcoins de stijgende prijs van bitcoin met een groter percentage overschrijdt. Daarom, als u de correlatie tussen cryptocurrencies begrijpt, zal uw investeringsstrategie u meer winst opleveren.

12. Blijf op de hoogte

Het is tenslotte goed om op de hoogte te blijven. Volg het nieuws en lees zoveel mogelijk cryptocontent. Vaak hebben verschillende gebeurtenissen in de wereld invloed op de prijs van cryptocurrencies, dus blijf op de hoogte om koersbewegingen zo goed en nauwkeurig mogelijk te voorspellen.

Fouten bij het investeren in cryptocurrency om te vermijden

fouten bij het investeren in cryptocurrency

Investeerders maken veel fouten, of ze nu door gebrek aan kennis of emotie zijn. Door deze fouten laten ze veel geld op tafel liggen. Hieronder staan ​​enkele van de fouten die u als crypto-investeerder niet moet maken.

1. Investeer slechts in één munt

Een van de meest voorkomende fouten die beleggers maken, is investeren in slechts één munt. Hoewel cryptocurrencies gecorreleerd zijn, presteren sommige beter dan andere. Bitcoin is ongetwijfeld de favoriete cryptocurrency voor de meeste mensen. Maar in veel gevallen zijn het juist sommige nieuwe, onbekende cryptocurrencies die binnen een dag 300-400% kunnen groeien en dus zeer winstgevend zijn. Dus neem de tijd, analyseer de markt en investeer in meer dan één cryptocurrency. De kansen op winst zullen inderdaad groter zijn.

2. Investeer al het geld dat je hebt

Ze zeggen niet per ongeluk "Investeer alleen wat u zich kunt veroorloven te verliezen". U moet weten dat cryptocurrencies u ook kunnen teleurstellen omdat hun prijs kan crashen, afhankelijk van verschillende factoren. Houd er rekening mee dat cryptocurrencies worden aangedreven door software die door de menselijke geest is gemaakt door middel van codering. Ze worden van nature gekenmerkt door volatiliteit, wat betekent dat er frequente prijsfluctuaties zijn. Investeer daarom nooit al het geld dat u heeft. Investeer alleen wat u denkt dat u zich kunt veroorloven te verliezen voor het geval hun prijs crasht.

3. De hype volgen

Vaak worden investeerders opgefokt door het nieuws en de buzz op sociale media te volgen. Zo worden ze beïnvloed door dit nieuws en de ontstane hype en doen ze investeringen op het verkeerde moment of verkopen ze hun munten op het verkeerde moment. Hoewel het goed is om op de hoogte te blijven, betekent dit niet dat al het nieuws en alle voorspellingen kloppen. Je moet dus een plan hebben dat je volgt en niet beïnvloed worden door de hype die om je heen is ontstaan.

4. Handelen met emoties

Emoties helpen handelaren helemaal niet. Integendeel, ze brengen handelaren alleen schade toe omdat ze verkeerde beslissingen kunnen nemen als ze onder invloed van emoties komen te staan. Emoties zijn in feite een van de belangrijkste oorzaken van aanzienlijke verliezen die handelaren mogelijk hebben geleden. Hierdoor kan een handelaar op het verkeerde moment kopen of verkopen. Leer daarom niet beïnvloed te worden door emoties en houd u aan uw plan.

5. Overhandel

We zijn tenslotte mensen en we worden moe. Als we moe worden, maken we meer fouten. Neem dus af en toe een pauze tijdens het handelen. Probeer overdag niet veel trades te doen, want traden is tijdrovend en het is moeilijk om gedurende de dag veel goede trades te behalen. U moet weten dat hoe meer transacties u uitvoert, hoe meer vergoedingen u betaalt en dat er belastingverplichtingen ontstaan.

6. Belastingen negeren

Veel nieuwe investeerders in cryptocurrencies denken niet eens aan belastingverplichtingen. Elke regering van een land die cryptocurrencies een wettelijke status heeft gegeven, belast natuurlijk ook degenen die zich bezighouden met crypto-activiteiten. Begin daarom niet te investeren in cryptocurrencies in de overtuiging dat u geen belasting hoeft te betalen. Onderzoek en lees de wetten van de staat waarin u woont over hoe zij belastingen met betrekking tot cryptocurrencies reguleren. Dus aan het eind van het jaar zul je niet voor verrassingen komen te staan!

Klaar om in de cryptomarkt te duiken?

Leer te investeren in cryptocurrencies met handelseducatie

De manier waarop u leert investeren in cryptocurrencies is fundamenteel. Daarom nemen we hier bij Trading Education het onderwijzen van handelen zeer serieus en proberen we onze studenten op te leiden en hen uit te rusten met de meest geavanceerde tools om te handelen.

Trading Education is een handelsacademie, waar deskundige handelsprofessionals hun handelservaring delen met de studenten. Het artikelgedeelte voor handelen is als een bibliotheek waarin u alle dingen leert waarmee u zich bezighoudt bij het handelen.

De handelscursussen die we hebben voorbereid, behoren tot de beste en zijn zo gemaakt dat het leren van handelen zo gemakkelijk en snel mogelijk is.

Start uw investering in cryptocurrency met eToro

eToro is de meest gerenommeerde makelaardij ter wereld. eToro kenmerkt zich door zijn hoge veiligheid en is een gebruiksvriendelijk platform.

eToro is een volledig legitieme makelaardij die wordt gereguleerd en gelicentieerd door de relevante autoriteiten. Het platform heeft veel functies en een van de beste in virtuele handel, waar u dankzij deze functie kunt oefenen met handelen met 100k.

Ook staat eToro bekend om zijn "Copy Trading" functie, en het platform ondersteunt meer dan 90 cryptocurrencies.

eToro – De beste cryptocurrency-uitwisseling voor zowel investeerders als handelaren

etoro makelaar

eToro heeft zich gedurende vele jaren binnen de branche bewezen – we raden u aan ze uit te proberen.

Belangrijkste punten

  • Cryptocurrencies breiden zich uit naarmate financiële instellingen Bitcoin kopen en cryptodiensten aanbieden.
  • Bitcoin heeft het grootste aantal actieve adressen sinds 2017.
  • Ontwikkel uzelf en pas op voor oplichting bij het verhandelen van cryptocurrencies.
  • Veel investeerders werden het slachtoffer van OneCoin, een Ponzi-regeling geregisseerd door de Bulgaarse dame Ruja Ignatova.
  • Als u winst maakt, verdient het de voorkeur om het te nemen en niet veel langer te wachten.
  • Mt. Gox verloor in 2014 850.000 bitcoins ter waarde van $ 450 miljoen als gevolg van een hack.
  • Het is belangrijk om uw wachtwoorden of privésleutels met niemand te delen.
  • Onherkenbare munten blijken vaak winstgevender te zijn dan de gerenommeerde munten.
  • Investeer alleen wat u zich kunt veroorloven te verliezen.
  • Weg met emoties en wees u ervan bewust dat cryptocurrencies worden belast.

We hopen zeker dat deze tips u zullen helpen bij uw handelsreis. Als je dit artikel leuk vond, geef ons dan een like en deel het, voor het geval iemand anders ervan zou willen profiteren.

Houd er rekening mee dat de tips in dit artikel geen regels zijn die u moet volgen. Dit zijn slechts tips die we hebben verzameld uit onze ervaring hier bij Trading Education, en we hebben besloten ze met u te delen!

Lees verder:

Welke top 10 cryptocurrencies om in 2021 te investeren?

Beste Altcoins om te verhandelen in 2021

Top 15 redenen om te investeren in cryptocurrencies

De 5 meest populaire cryptocurrencies in de VS.

Meest populaire cryptocurrencies in het VK

Beste cryptocurrencies om deze maand te investeren

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me