Top 10 belangrijkste cryptocurrencies anders dan Bitcoin

In deze gids gaan we de belangrijkste cryptocurrencies behalve Bitcoin bespreken en identificeren.

Geïnteresseerd in beleggen in cryptocurrency, maar heb je genoeg van de drukte rond Bitcoin? Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel gaan we de belangrijkste cryptocurrencies naast Bitcoin identificeren en bespreken.

Bitcoin is misschien wel de meest populaire cryptocurrency op de markt, maar het is zeker niet uw enige investeringsoptie. In feite, afhankelijk van uw handelsstijl en bankroll, is Bitcoin-beleggen misschien niet de beste keuze voor u.

Als u voor het eerst in cryptocurrency investeert of uw portefeuille wilt uitbreiden, moet u de complexiteit van altcoin-handel begrijpen en meer leren over enkele belangrijke cryptocurrencies die mogelijk tot enorme opbrengsten kunnen leiden..

Als je snel en gemakkelijk in de cryptomarkt wilt duiken, kijk dan eens eToro Exchange!

Dus wat zijn de beste cryptocurrencies om in te investeren, behalve in Bitcoin? Wat zijn de andere belangrijkste cryptocurrencies die andere grote opbrengsten kunnen genereren dan bitcoin?

En wat is het beste alternatief voor Bitcoin? En zullen cryptocurrencies stijgen zoals Bitcoin deed? In dit artikel gaan we de belangrijkste cryptocurrencies naast bitcoin bespreken en identificeren.

De top 10 van belangrijkste cryptocurrencies anders dan Bitcoin:

 1. Ethereum
 2. Litecoin
 3. Bitcoin Cash
 4. Rimpeling
 5. Cardano
 6. Dash
 7. Binance-munt
 8. NEO
 9. Tezos
 10. JOTA

Hier vindt u de meest populaire en belangrijke Bitcoin-alternatieven, die ook winstgevende cryptocurrencies zijn:

1. Ethereum (ETH)

Ethereum is het nummer één alternatief voor Bitcoin en staat qua marktkapitalisatie op de tweede plaats na Bitcoin.

Met een marktkapitalisatie van $ 69.604.579.809 en een 24-uurs handelsvolume van $ 26.493.964.879, het is geen wonder dat veel investeerders Ethereum zien als een van de belangrijkste cryptocurrencies naast Bitcoin en een geweldige langetermijninvestering.

Het is duidelijk dat Ethereum een ​​voorsprong heeft op het gebied van technologie, evenals indrukwekkende ondersteuning van toonaangevende bedrijven.

Hier moeten we opmerken dat Ethereum in 2015 is gemaakt, niet alleen om als digitaal contant geld te dienen, maar ook als een gedecentraliseerd platform dat gedecentraliseerde apps (dApps) en slimme contracten kan ondersteunen. De Ethereum-blockchain kan worden gebruikt om nieuwe tokens te maken en ook gedecentraliseerde financieringsprojecten (DeFi) te lanceren.

Het is geen verrassing dat Ethereum, zoals hierboven vermeld, de steun heeft gekregen van grote financiële organisaties. Dat klopt! Ethereum ondersteunt Amazon Web Services, Microsoft Azure en hielp zelfs bij het lanceren van de digitale munt van JP Morgan.

Niet alleen dat, maar De grootste fans van Ethereum geloven dat het netwerk de basis zal vormen van een nieuw, gedecentraliseerd internet dat een revolutie teweeg zal brengen in sociale media, de financiële sector en gegevensbescherming. Ethereum heeft de game-industrie zelfs al getransformeerd. We herinneren ons allemaal een van de eerste blockchain-gebaseerde games Crypto Kitties, toch?!

Of u nu besluit om op de lange termijn in ETH te handelen of in Ethereum te investeren, volgens sommige prijsvoorspellingen zult u dat graag weten Ethereum kan de komende jaren een gestage groei doormaken.

Eigenlijk geloven velen dat de lancering van Ethereum 2.0, die zich zal concentreren op uitzetten, zou een enorme bullish factor kunnen worden in de toekomst van deze belangrijke cryptocurrency. Ethereum is een uitstekende optie voor nieuwe investeerders.

Klaar om in te investeren ETH?

2. Litecoin (LTC)

Litecoin wordt vaak het zilver van het goud van Bitcoin genoemd en is absoluut een van de belangrijkste cryptocurrencies om te overwegen, behalve Bitcoin..

Litecoin is trouwens een van de meer gevestigde spelers binnen de crypto-ruimte. Gemaakt in 2011 door Charlie Lee, een afgestudeerde aan het MIT en voormalig Google-ingenieur, Litecoin is een gedecentraliseerde рееr-to-рееr сrурtосurrеnсу en open-ѕоurсе software.

Het lijkt technisch erg op Bitcoin, omdat het grensoverschrijdende betalingen mogelijk maakt en als digitaal contant geld dient.

Dat gezegd hebbende, Litecoin heeft vier keer snellere verwerkingstijden dan Bitcoin en is niet zo arbeidsintensief, waardoor transactiekosten lager zijn.

Bovendien is het algoritme Scrypt van Litecoin aantrekkelijker voor mijnwerkers dan het SHA-256-algoritme van Bitcoin, wat ook een factor is die van invloed kan zijn op investeringen..

Hoewel het geroezemoes rond Litecoin in de loop der jaren aanzienlijk is afgenomen, is de waarheid dat Litecoin een van de meest algemeen aanvaarde cryptocurrencies in de financiële sector is en zal blijven..

Dus, denk je dat Litecoin is een goede investering?

3. Bitcoin Cash (BCH)

Bitcoin Cash is zonder twijfel een van de top 10 munten om te overwegen, behalve Bitcoin.

Eigenlijk, Bitcoin Cash is een van de meest populaire forks van Bitcoin die in 2017 is gemaakt om de schaalbaarheidsproblemen van Bitcoin op te lossen, problemen die worden veroorzaakt door de eigen populariteit van Bitcoin.

Als u nieuw bent in de crypto-ruimte, vergeet dan niet dat forking verwijst naar fundamentele wijzigingen in het protocol van een blockchain-netwerk.

En als u, crypto-liefhebber, zich afvraagt ​​wat er in een naam staat, vergeet dan niet dat, hoewel Bitcoin Cash een aantal merkproblemen heeft, Bitcoin Cash een zeer belangrijk onderscheid heeft met Bitcoin.. Bitcoin Cash heeft 8 keer grotere blokken geïntroduceerd, die verder zijn vergroot tot 32 MB.

Zoals we weten, zorgen grotere blokken ervoor dat meer transacties kunnen worden verwerkt, wat als gevolg daarvan leidt tot lagere kosten en snellere verwerkingstijden.

Bovendien verenigt Bitcoin Cash de aanhangers van de oorspronkelijke visie van Bitcoin als digitaal contant geld. Bitcoin Cash wordt wereldwijd door meer dan 5.000 locaties geaccepteerd en kan ook worden gebruikt voor online betalingen en aankopen.

Het gebruik ervan stopt hier niet! Bitcoin Cash maakt donaties mogelijk voor populaire platforms zoals WordPress en Point of Sale (PoS) -oplossingen voor organisaties.

En zoals het meest populair is voorstander Roger Ver – de Bitcoin Jesus – tweette: “Bitcoin kan goud vervangen. Bitcoin Cash kan fiat vervangen. “

Met een marktkapitalisatie van $ 8.040.705.458 is Bitcoin Cash dus een populair bezit onder crypto-daghandelaren en investeerders. De prijs van Bitcoin Cash is zelfs met meer dan 200% gestegen in vergelijking met het laagste niveau in 2020 en kan binnenkort boven het psychologische niveau van $ 500 uitkomen..

Volgens sommige optimistische voorspellingen zou BCH in juli 2021 $ 700 kunnen bereiken.

4. Rimpel (XRP)

Ranking # 3 op basis van marktkapitalisatie, het lijdt geen twijfel dat Ripple een van de toonaangevende cryptocurrencies is, behalve Bitcoin.

Ripple is tegelijkertijd een crypto en een netwerk, dat wordt gebruikt om geld over de hele wereld te verplaatsen zonder tussenkomst van derden. In feite is Ripple een van de meest gebruikte cryptocurrencies voor de uitvoering van grensoverschrijdende betalingen.

Met snelle verwerkingstijden van ongeveer 3-5 seconden en lage transactiekosten, Ripple is een van de belangrijkste concurrenten van het huidige SWIFT-systeem dat wordt gebruikt door centrale banken en grote financiële instellingen.

Het goede nieuws is dat Ripple in dienst is van meer dan 100 financiële instellingen in 40 landen; en volgens sommige bronnen zouden giganten als VISA en Western Union binnenkort ook Ripple kunnen accepteren.

Ripple’s eigen valuta XRP (met een eindig aantal van 100 miljard valuta), wordt verhandeld tegen $0,617. Merk op dat in tegenstelling tot de meeste andere cryptocurrencies, Ripple niet gedolven hoeft te worden.

Sommige speculanten denken dat Ripple in 2023 $ 25 per munt zou kunnen winnen. Ripple is dus een geweldige kans voor handelaren om laag te kopen en hoog te verkopen in de toekomst..

Uiteindelijk draait het bij goed beleggen om het inschatten van risico’s. Idealiter wilt u de blootstelling aan risico’s minimaliseren en tegelijkertijd het potentieel voor beloningen maximaliseren. Rimpeling past perfect bij de rekening. Nu kunt u voor minder dan $ 0,70 per muntstuk in dit realtime wereldwijde betalingsnetwerk investeren. Dus voor een paar honderd dollar zou je een aanzienlijk bedrag aan Ripple aan je portefeuille kunnen toevoegen. En als je voor zo’n prijs grote volumes kunt kopen, zou zelfs een bescheiden bullrun al tot mooie opbrengsten leiden.

Zeker de moeite waard!

5. Cardano (ADA)

Als u op zoek bent naar een unieke cryptocurrency om dit jaar in te investeren, zet dan Cardano op je volglijst.

Cardano is het eerste peer-reviewed blockchain-gebaseerde platform dat tot doel heeft problemen te verbeteren, zoals schaalbaarheid, interoperabiliteit en cryptomassa-acceptatie.

De ontwikkeling van het platform werd in 2015 gestart door Jeremy Wood en Charles Hoskinson die daadwerkelijk aan het Ethereum-ecosysteem werkten. Het eigenlijke platform, genoemd naar wiskundige Gerolamo Cardano, werd uitgebracht in 2017.

Vanwege zijn solide onderzoeksstichtingen, Cardano combineert een scala aan technische innovaties. Het is geen verrassing dat het team tijdens het eerste muntenaanbod $ 63 miljoen wist op te halen.

Haar tweelaags netwerk, is bijvoorbeeld een van de kenmerken waardoor Cardano opvalt. Merk op dat de Cardano Settlement Layer (CSL) kan worden gebruikt om betalingen en transacties af te wikkelen, terwijl de Control Layer kan worden gebruikt voor de implementatie van slimme contracten.

Cardano’s bewegende kracht is Ouroboros. Nee, niet de oude draak die in zijn staart bijt, maar zijn algoritme! Ouroboros gebruikt een proof-of-stake-protocol dat minder energie verbruikt en democratischer is.

Hier moeten we opmerken dat in tegenstelling tot proof-of-work (PoW) -modellen die mijnwerkers vereisen om complexe puzzels op te lossen op basis van hoe krachtig hun apparaten zijn, proof-of-stake (PoS) -modellen vertrouwen op randomisatie en hoeveel gebruikers hebben ingezet.

Met tal van voordelen ten opzichte van andere crypto’s, Cardano wordt vaak een cryptocurrency van de derde generatie genoemd. Veel experts zijn van mening dat Cardano reuzen kan inhalen, zoals Bitcoin en Ethereum, respectievelijk een eerste generatie cryptovaluta en een tweede generatie cryptovaluta..

We moeten opmerken dat Cardano’s oorspronkelijke munt ADA is vernoemd naar wiskundige Ada Lovelace. ADA bereikte recordhoogtes in januari 2018 toen het $ 1,22 per munt bereikte.

Veel experts zijn van mening dat ADA zal blijven stijgen. Volgens Capital wordt ADA bijvoorbeeld dit jaar verhandeld tegen $ 1.

Denk je Cardano is het overwegen waard?

6. Dash (STREEPJE)

Dash is een andere cryptocurrency die het overwegen waard is. Dash wordt beschreven als een cryptocurrency die “u de vrijheid geeft om uw geld op elke gewenste manier te verplaatsen. Pak een kop koffie, deel een cheque of betaal uw telefoonrekening. Dash verplaatst geld overal, naar wie dan ook, onmiddellijk, voor minder dan een cent. “

Bovendien, volgens het witboek, Dash streeft ernaar Bitcoin te verbeteren door te werken aan het verbeteren van snelheid en privacy.

We moeten opmerken dat Dash in 2014 werd gelanceerd als een vork van Litecoin. Toch slaagde Dash erin zichzelf te scheiden en te groeien door functies op te nemen, zoals een netwerk met twee niveaus met gestimuleerde knooppunten en gedecentraliseerd projectbeheer.

Interessant is dat Dash oorspronkelijk XCoin heette, dat werd gewijzigd in Darkcoin. Om het imago echter positief te houden en geen verband te houden met het Dark Web, werd de munt hernoemd naar Dash, van ‘digitaal’ en ‘contant’.

Dat is niet zo verwonderlijk, want, zoals we weten, zijn sommige crypto’s gebruikt om illegale operaties uit te voeren en de zijderoute van brandstof te voorzien, die in 2013 werd gesloten..

Hoewel Dash momenteel niet in de top 10 van crypto’s op CoinMarketCap staat (in termen van marktkapitalisatie), Veel daghandelaren, investeerders en blockchain-enthousiastelingen vinden Dash zeer indrukwekkend.

De unieke architectuur die steunt op een netwerk van masternodes is een belangrijke magnetische kracht. De architectuur maakt ook functies mogelijk, zoals PrivateSend en Chainlock.

In 2020 zei Dash Core Group dat het hun doelen is om het ecosysteem, de gebruikerservaring en de branding nog verder te verbeteren.

Geen wonder dat DASH 2021 op een positieve manier opende. Veel experts zijn van mening dat het een stijgende lijn zal blijven vertonen. Volgens CoinSwitch kan de prijs van Dash bijvoorbeeld zelfs stijgen tot $ 950 in 2021 en mogelijk oplopen $ 2.822 tegen het einde van 2025.

Overweeg je Dash?

7. Binance Coin (BNB)

Als u naast Bitcoin op zoek bent naar andere belangrijke cryptocurrencies, overweeg dan Binance Coin. Binance Coin is het token van de Binance-uitwisseling – een van de grootste cryptocurrency-uitwisselingen ter wereld.

Met Binance Coin kunnen gebruikers alle soorten crypto snel en veilig verhandelen. Het kan ook worden gebruikt om transactiekosten van Binance te betalen. Interessant is dat gebruikers die transactiekosten in Binance-munten betalen, na 5 jaar op het platform in aanmerking komen voor een korting.

Het is vermeldenswaard dat Binance Coin in 2017 werd gelanceerd. Munten werden oorspronkelijk uitgegeven als ERC-20-tokens op het Ethereum-netwerk, maar in 2019 werden ze verplaatst naar het Binance Chain-mainnet.

Merk op dat de Binance Blockchain het consensusmechanisme Byzantine Fault Tolerance (BFT), wat betekent dat BNB niet gedolven kan worden. Binance Coin heeft een circulerende voorraad van 144.406.561 BNB-munten en een maximale voorraad van 176.406.561 BNB..

Binance Coin heeft een marktkapitalisatie van $ 4.644.364.612 en een 24 uur handelsvolume van $ 711.002.309.

8. NEO (NEO)

NEO werd in 2014 opgericht door computerprogrammeurs Da Hongfei en Erik Zhan. NEO, vaak het Chinese Ethereum genoemd, automatiseert het beheer van digitale activa door middel van slimme contracten. Het is ook bedoeld om een ​​gedistribueerd slim economiesysteem te creëren waarin gebruikers kunnen kopen, verkopen en verhandelen zonder tussenpersonen. En NEO heeft een groot concurrentievoordeel op de Chinese cryptomarkt. Het is speciaal ontworpen om te voldoen aan de strikte financiële voorschriften van China, die Bitcoin, ICO-aanbiedingen (Initial Coin Offerings) en cryptocurrency-uitwisselingen al hebben verboden..

NEO is een andere munt waar je naar moet kijken. NEO, voorheen Antshares genoemd, werd in 2014 opgericht door computerprogrammeurs Da Hongfei en Erik Zhan.

Vaak aangeduid als China’s Ethereum, automatiseert NEO het beheer van digitale activa door middel van slimme contracten. Het is ook bedoeld om een ​​gedistribueerd slim economiesysteem te creëren waarin gebruikers kunnen kopen, verkopen en verhandelen zonder tussenpersonen.

Misschien wel de belangrijkste factor die investeerders uit heel Azië aantrekt, is het feit dat NEO een groot concurrentievoordeel heeft op de Chinese cryptomarkt: NEO was met name ontworpen om te voldoen aan de strikte financiële voorschriften van China.

Laten we dat niet vergeten De Chinese autoriteiten hebben Bitcoin, initiële muntenaanbiedingen (ICO’s) en cryptocurrency-uitwisselingen al verboden.

Niet alleen dat, maar NEO is indrukwekkend wendbaar en kan tot 10.000 transacties per seconde verwerken.

NEO maakt twee tokens mogelijk: NEO en GAS, beide beperkt tot 100 miljoen tokens. Eén NEO handelt op het moment van schrijven tegen $ 19,29.

Heeft u ooit overwogen om te handelen? NEO?

9. Tezos (XTZ)

Tezos is gedecentraliseerde blockchain-technologie. Net als Ethereum is het ontworpen om slimme contracten mogelijk te maken. Tezos gaat echter een stap verder met het idee van slimme contracten door gebruikers toe te staan ​​de regels van het netwerk rechtstreeks te beheren. Deze flexibiliteit maakt Tezos tot een voortdurend evoluerend systeem, wat betekent dat het goed gepositioneerd is om te reageren op toekomstige eisen. De Tezos-prijs bereikte dit jaar een recordhoogte, wat leidde tot hernieuwde belangstelling voor de potentiële investeringswaarde.

Tezos behoort niet voor niets tot de top 10 van belangrijkste crypto’s. Tezos is een gedecentraliseerde blockchain-technologie die in 2014 werd voorgesteld door Arthur en Kathleen Breitman en in 2018 werd gelanceerd na een succesvolle ICO, die helaas werd gevolgd door talloze juridische vetes.

Net als Ethereum is Tezos ontworpen om peer-to-peer-transacties, slimme contracten en DeFi-projecten mogelijk te maken.

Echter, Tezos gaat een stap verder met het idee van slimme contracten door gebruikers de mogelijkheid te bieden de regels van het netwerk rechtstreeks te beheren zonder het protocol te forceren.

Gebruikers kunnen actieve deelnemers zijn aan het beheer van het netwerk via een proces dat bekend staat als bakken. Deze flexibiliteit maakt Tezos een voortdurend evoluerend systeem, wat betekent dat het goed gepositioneerd is om te reageren op toekomstige eisen.

Het was begin 2020 toen Tezos een recordhoogte bereikte, wat leidde tot hernieuwde interesse in de potentiële investeringswaarde. Volgens sommige voorspellingen heeft Tezos een positieve toekomst en kan in de komende vijf jaar $ 20 per muntstuk bereiken (volgens Coinpedia)

10. IOTA (MIOTA)

IOTA is een van de meest indrukwekkende munten behalve Bitcoin. Hoewel de meeste crypto’s zijn gebaseerd op blockchain-technologie, is IOTA de eerste die profiteert van apparaten die zijn verbonden met het Internet of Things (IoT).

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in zijn indrukwekkende technische details, IOTA gebruikt een gerichte acyclische grafiek (DAG) genaamd Tangle. Tangle kan de schaalbaarheid zelfs verbeteren – een probleem waar Bitcoin mee worstelt.

IOTA is in 2015 opgericht als een crypto die de ruggengraat van het IoT-ecosysteem kan worden. Zoals we weten, zijn er talloze apparaten die via sensoren en andere technologieën met internet zijn verbonden; en al deze apparaten genereren en wisselen waardevolle gegevens uit.

IOTA kan ook worden gebruikt voor het uitvoeren van microbetalingen zonder buitensporige kosten. Waarom? Omdat er geen miners zijn maar bijna oneindig schaalvergroting.

Geen wonder dat veel grote bedrijven, zoals Bosch en Volkswagen, interesse tonen in het platform en het nut ervan onder apparaten die zijn verbonden met het IoT.

Dit gedistribueerde grootboek maakt gebruik van een crypto genaamd MIOTA. Op het moment van schrijven, MIOTA heeft een marktkapitalisatie van $ 1.187.496.232 en blijft tekenen van verbetering vertonen.

Volgens TradingBeasts zal MIOTA $ 0,50 bereiken in 2021 en $ 0,62 in 2022, wat een aantrekkelijke groei is voor investeerders. DigitalCoinPrice daarentegen suggereert dat MIOTA de komende jaren $ 1,34 zal bereiken.

Top alternatieven voor cryptocurrency voor Bitcoin: samenvatting

Het lijdt geen twijfel dat Bitcoin nog steeds de trendsetter is in de crypto-sector. Ondanks het enorme aantal nieuwe digitale valuta’s, zal Bitcoin nog lang de crypto-sfeer blijven domineren.

Toch is Bitcoin zeker niet het enige spel in de stad. Zoals u kunt zien, zijn er veel belangrijke cryptocurrencies met veel potentieel; Wat nog belangrijker is, velen van hen proberen niet eens Bitcoin te vervangen.

In plaats daarvan zijn ze ontworpen voor verschillende doeleinden om crypto meer mainstream te maken. En degenen die erin slagen dit doel te bereiken, zullen waarschijnlijk vruchtbare langetermijninvesteringen zijn.

eToro – Het beste cryptocurrency-platform voor investeerders

eToro heeft zichzelf gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen binnen de Crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Virtuele valuta zijn zeer volatiel. Uw kapitaal loopt gevaar.

Munten Alternatieven voor Bitcoin – Belangrijkste punten

Hoewel Bitcoin nog steeds de koning is in de cryptocurrency-wereld, zijn er een aantal andere in opkomst waar beleggers misschien naar willen kijken.

Als het gaat om de top 10 van belangrijkste cryptocurrencies anders dan Bitcoin, probeer dan de volgende punten te onthouden:

 • De meeste Bitcoin-alternatieven bieden iets heel anders dan Bitcoin, inclusief technologie, privacy en schaalbaarheid.
 • Ethereum is misschien wel de grootste rivaal van Bitcoin. Het heeft geavanceerde technologie die zich niet alleen richt op transacties, maar ook op slimme contracten en dApps. Als zodanig heeft Ethereum een ​​hoge gebruikswaarde en wordt het ondersteund door enkele van de grootste financiële bedrijven ter wereld.
 • Omdat het wordt geaccepteerd door grote financiële instellingen, heeft Ripple ook het potentieel om net als Bitcoin te stijgen. Hoewel het erg goedkoop is in vergelijking met Bitcoin, voorspellen experts de groei in de komende 5-10 jaar.
 • Litecoin is misschien wel de meest vergelijkbare cryptocurrency voor Bitcoin. Toch is Litecoin sneller en een stuk goedkoper, wat Litecoin tot een uitstekend startpunt maakt als je op zoek bent naar een alternatief voor Bitcoin om in te investeren..
 • Uiteindelijk is beleggen in cryptovaluta geen winnaar die alles kan winnen. Er zijn veel crypto’s met het potentieel om waarde te winnen, waaronder Monero, NEO en Chainlink, dus je hoeft niet op één enkele munt te gokken om te winnen.

Verder lezen:

Top 10 cryptocurrencies om in 2021 te investeren

Ondergewaardeerde cryptocurrencies om te kopen

Beste cryptocurrencies om in Australië te investeren

Cryptocurrencies die u kunt kopen, bekijken en vermijden

Hoe cryptocurrency te verhandelen met $ 100

Meest populaire cryptocurrencies in het VK

Nu kent u de top 10 belangrijkste andere cryptocurrencies dan Bitcoin. Als je je geïnspireerd voelt om te beginnen met handelen in cryptocurrency, ben je daar misschien blij mee eToro biedt de mogelijkheid om te handelen met Crypto-activa en CFD’s tot 90+ cryptocurrencies. Crypto-handelaren kunnen een gediversifieerde portefeuille opbouwen met de meest populaire munten.

Ben je klaar om te beginnen met het verhandelen van cryptocurrency? In welke van de top tien alternatieve cryptocurrencies zou u overwegen om in te investeren??

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me